Börsipäev 11. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Majandusuudiseid eile Euroopas ja Ühendriikides väga palju polnud ning aktsiaturgudel jäi samuti üsna vaikseks. Aga igav ja rahulik sentiment sobib väga hästi ostjatele, kellel on siis vähem põhjust erinevatel teemadel muretseda ning lihtsam aktsiaturgusid uutele tippudele lükata. S&P 500 sulgus 0,3% kõrgemal 2038,26 punktil ning Euroopas lõpetas Stoxx 600 0,7% võiduga.

    Aasia turud kauplesid öösel valdavalt plusspoole, kus eriti edukalt oli esindatud Jaapani aktsiad. Nikkei 225 indeks tõusis tänu jeeni odavnemisele 2,1% uuele seitsme aasta kõrgeimale tasemele. Seda vaatamata tarbijate kindlustunde indeksile, mis alanes punkti võrra 38,9 punkti peale (oodati 40,5) ning näitas, et küsitlusele vastanutest moodustavad jätkuvalt suurema osa pessimistid.

    Ka tänane börsipäev tõotab majandusuudiste poolel suhteliselt vaikseks jääda. Hispaanias selgub septembrikuu kinnisvaratehingute arv ning Ühendriikides väikeettevõtete kindlustunde indeks.

    10.00 Hispaania kinnisvaratehingute arv (september)
    10.30 Rootsi inflatsioon (oktoober)
    14.30 USA väikeettevõtete kindlustunde indeks (oktoober)

  • Hiina Singles Day, mis on võrdväärne USA Cyber Monday'ga aga mahult juba palju suurem, purustas juba keskpäeval Alibaba eelmise aasta sama päeva rekordilise müügitulemuse.

    ALIBABA NOV. 11 TRANSACTION TOPS 2013 FIGURE AT 1:31PM
    ALIBABA TOTAL NOV. 11 TRANSACTIONS FOR 2013 WAS 36.2B YUAN
    ALIBABA SAYS MOBILE EXPECTED TO CONTRIBUTE 45%-50% GMV NOV. 11


    Alibaba aktsia
  • Moeller Maerski puhaskasum kasvas kolmandas kvartalis 33% Y/Y ehk $1,5 mld peale ning tulemus ületas konsensuse $1,38 mld suurust ootust. Kasumi kasvu toetas konteinervedude üksus Maersk Line, mille puhaskasum kasvas kvartalis $685 mln peale aastataguse $554 mln pealt. Ettevõtte käive kasvas samal ajal 0,7% Y/Y ehk $12,17 mld peale vs konsensuse $12,4 mld suurune ootus. Maersk kinnitas ka majandusaasta korrigeeritud kasumi $4,5 mld suurust prognoosi. Lisaks teatas ettevõtte, et nad ootavad Maersk Line'i selle aasta puhaskasumiks üle $2 mld vs varasem üle $1,5 mld ning seda tulenevalt kulude vähenemisest ning keskmise veohinna tõusust. Maerski aktsia reageeris kvartalitulemustele -1,4% langusega (@ 13080 DKK).

  • Hispaania kinnisvaratehingute arv kasva septembris mullusega võrreldes 13,7% (augustis -1,1%)
  • Rootsi deflatsioon aeglustus -0,4% pealt septembris -0,1% peale oktoobris (oodati -0,2%)


    Viimase istungi protokollis nentis Rootsi keskpank, et on valmis inflatsiooni kiirendamiseks täiendavaid meetmeid kasutama.

    RIKSBANK SAYS CAN TAKE FURTHER MEASURES TO INCREASE STIMULUS
    RIKSBANK: INFLATIONARY PRESSURES SEEN LOWER THAN PREVIOUSLY
    JANSSON: LATEST INFLATION REPORT `A REAL SETBACK'
    JANSSON: UNUSUALLY DIFFICULT TO PREDICT PRICES ACCURATELY
    RIKSBANK SAYS IN SWEDEN, ECONOMIC ACTIVITY IS STRENGTHENING
  • Erko Rebane
    Rootsi inflatsioon aeglustus -0,4% pealt septembris -0,1% peale oktoobris (oodati -0,2%)


    Deflatsioon

  • USA väikeettevõtete kindlustunde indeks paranes oktoobris 0,8 punkti 96,1 punktini, oodatust 0,1 punkti võrra rohkem. Küstilusel osalenud 1502 ettevõttest ütles 18%, et nad on just palkasid tõstnud, mistõttu kahanes tulevikus palgatõusu plaanivate firmade osakaal septembri 15% pealt 13% peale. Siit võiks järeldada, et palgasurve kasvu pole lähiajal oodata, aga viimastel aastatel pole selle indeksi korrelatsioon kõige tugevam olnud võrreldes üleriigilise palgakasvuga.

    Väikeettevõtete kindlustunde üldindeks (valge) ja palgatõusu plaanivate firmade osakaal (oranž).


    USA keskmise tunnipalga aastane nominaalne kasv (YoY, valge) ning väikeettevõtete küsitluses palgatõusu plaanivate firmade osakaal (oranž)
  • Fossil and Michael Kors (KORS) announced that they have renewed their global licensing agreement through 2024

    FOSL ja KORS teatasid omavahelise litsentsilepingu pikendamisest ja ühtlasi teatas FOSL täna ka oma kvartalitulemused, mis prongnoositust paremad:
    Fossil prelim $1.96 vs $1.82 Capital IQ Consensus Estimate; revs $894.5 mln vs $877.39 mln Capital IQ Consensus Estimate
    FOSL järelkauplemisel +10,3%

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon