Börsipäev 13. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 13. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Päev algas Ühendriikides küll punases, kuid ülesmäge kihutavat rongi oli raske tagasi hoida ning S&P500 suutis lõpetada sisuliselt nullis. Eriti märkimisväärne on spekulatiivsemat laadi väikeettevõtete keskmisest tugevam sooritus, mis näitab, et isegi praeguste hinnatasemete juures ei kardeta riski juurde võtta, lükates Russell 2000 indeksi 0,6% kõrgemale tagasi oma ajaloolise tipule lähedale. Euroopas seevastu valitses negatiivsem sentiment, mis viis Stoxx 600 indeksi -1,1% madalamale.

    Eurotsooni septembrikuu tööstustoodang kasvas augustiga võrreldes 0,6%, mida oli oodatust pisut vähem (0,7%), kuid augusti langus revideeriti märksa pehmemaks -1,8% pealt -1,4% peale. Inglise keskpank aga langetas järgmise aasta majanduskasvu ootust 3,1% pealt 2,9% peale ning näeb inflatsiooni jäämist järgmise aasta jooksul 1% lähedale ehk selgelt alla augustis prognoositud taseme, mis kokkuvõttes muutis keskpanga retoorika pehmemaks ning lükkas turupoolse intressimäära tõstmise ootuse 2015.a oktoobrisse.

    Varasemalt Euroopa Keskpanga erasektori varade ostuprogrammi kritiseerinud Bundesbanki president Jens Weidmann ütles, lõtv rahapoliitika on eurotsoonis hetkel vajalik, kuid turg ei tohiks asetada Euroopa Keskpanka samasse paati teiste suuremate keskpankadega, kes valitsuse võlakirju ostavad, tõmmates sellega tagasi ootusi, et EKP võib kunagi selles suunas liikuda.

    Hiina majandusnäitajad aga viitavad kasvu edasisele aeglustumisele. Oktoobrikuu tööstustoodang suurenes mullusega võrreldes 7,7%, vähem kui analüütikute oodatud ning septembris registreeritud 8,0%. Jaemüügi aastane kasvutempo seevastu aeglustus 0,1pp võrra 11,5% peale, mis ühtis konsensuse nägemusega.

    Jaapani aktsiaturud jätkasid tõusu neljandat päeva järjest tänu jätkuvale uudistevoole meedias, mis näib kinnitavat erakorraliste valimiste plaani. Samuti pakkusid tuge septembrikuu masinate tellimused, mida käsitletakse kohalike ettevõtete kapitalikulutuste indikaatorina ning kasvasid augustiga võrreldes 2,9% (oodati -1,0%) ning olid aastatagusega võrreldes 7,3% suuremad (oodati -0,3%).

    Tänane börsipäev toob suuremate eurotsooni riikide oktoobrikuu lõplikud inflatsiooni näitajad, Ühendriikides jälgitakse möödunud nädala töötu abiraha taotlusi.

    09.00 Saksamaa oktoobri lõplik inflatsioon
    09.45 Prantsusmaa oktoobri lõplik inflatsioon
    10.00 Hispaania oktoobri lõplik inflatsioon
    11.00 Itaalia oktoobri lõplik inflatsioon
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    21.00 USA valitsuse eelarve tasakaal

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,3% kõrgemal.

  • Pärast seda kui hääbus SoftBanki plaan osta DreamWorksi (+1,5% @ $22,37) filmistuudio spekuleeritakse, et maailma suurimate mänguasjade tootjate hulka kuuluv Hasbro (+1,4% @ $57,47) peab DreamWorks Animationiga ülevõtmisläbirääkimisi. Väidetavalt ei ole $1,9 mld suuruse turuväärtusega DreamWorks nõus madalama müügihinnaga kui $30 aktsia kohta, mis võrdub 34% preemiaga võrreldes eilse sulgemishinnaga.
  • Saksamaa oktoobri inflatsioon kinnitati 0,8% peal
    Prantsusmaa hinnatõus oli 0,5% vs 0,3% septembris ning 0,4% oodatud
    Hispaanias kinnitati oktoobri -0,1% deflatsioon
  • Wal-Marti kolmanda kvartali müügitulu ning aktsiakasum kujunesid oodatust paremaks

    Wal-Mart prelim $1.15 vs $1.12 Capital IQ Consensus Estimate; revs $119 bln vs $117.41 bln Capital IQ Consensus Estimate
    Wal-Mart reports U.S. Q3 comparable store sales +0.5% vs relatively flat prior guidance (-0.3% Q3 last year)
    Wal-Mart sees Q4 excluding $0.03 neg impact $1.49-1.59 vs $1.57 Capital IQ Consensus Estimate
  • Venemaa majanduskasv kujunes üllatavalt vastupidavaks võttes arvesse globaalset allapoole trendi ja lisaks Euroopa sanktsioone.

    RUSSIAN ECONOMY EXPANDED 0.7% Y/Y IN 3Q; EST. 0.3%

  • Võrdlusbaasis polnud Krimmi sees :-)
  • + riigipoolne nõudlus on tugev (sõjalised kulutused). Ka natsi-Saksamaa kasvas sõja algusaastatel jõudsalt, enne kui plaksuga lõhki läks.
  • USA töötu abiraha taotlused tõusid möödunud nädalal oodatust rohkem

    Initial Claims 290K vs 280K Briefing.com consensus; Prior 278K
    Continuing Claims 2.392 mln vs 2.353 mln Briefing.com consensus; prior revised to 2.356 mln from 2.348 mln
  • ülevõtmisspekulatsioonid pihta saanud energiasektoris

    Baker Hughes: CNBC now reporting HAL in talks to buy BHI, citing DJ... BHI remains halted

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon