Börsipäev 8. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedene kauplemissessioon üllatas positiivselt tööjõuraporti numbritega. Novembris lisandus USA tööturule 321 000 töökohta, mis ületas 230 000 suurust prognoosi. Ka oktoobrikuu number revideeriti 29 000 võrra kõrgemaks 243 000 peale. Töötajate palgad kasvasid samuti oodatust kiiremini, tõustes kuises võrdluses 0,4% ning YoY 2,1%. Kui siia juurde lisada pikenenud töönädal, siis kasvasid sissetulekud kokku 0,9% ehk kiireimas tempos alates 2006. aastast. S&P 500 indeks lõpetas reedese päeva 0,2% plussis ning suutis seitsmendat nädalat järjest näidata positiivset tootlust. Indeksi energeetikakomponent kerkis nädala lõikes 1,2%.

    Teist nädalat järjest pakkus tugevat esitus Hiina aktsiaturg, olles eelneval nädalal kerkinud ligi 8%, lisati möödunud nädalal veel 9,5%. Ka täna on Shanghai Composite indeks jätkanud tõusmist, ületades 3000 punkti piiri esimest korda kolme aasta jooksul. Viimastel päevadel on kauplemine muutunud volatiilsemaks, kui näiteks reedene päev pakkus suurimaid kõikumisi 15 kuu jooksul. Hiina teatas, et novembris tõusis eksport 4,7% vs 11,6% oktoobris ning import langes 6,7% vs 4,6%-line langus oktoobris. Hiina väliskaubanduse ülejääk tõusis rekordilise $54,5 miljardini.

    Makrouudiste pooles on käesoleva nädala esimene pool suhteliselt tühi. Nädala teises pooles tulevad avalikustamisele Euroopa inflatsiooninäitajad ning USA jaemüük.

    Esmaspäev, 8. detsember
    • Saksamaa oktoobrikuu tööstustoodangu muutus: Konsensuse ootus on, et võrreldes eelneva kuuga on kasvutempoks 0,2%, mis märgib aeglustumist 1,4% pealt.

    Teisipäev, 9. detsember
    • Suurbritannia oktoobri tootmissektori toodangu muutus: Prognoositakse kuiseks muutuseks +0,2% vs +0,4% septembris.

    Kolmapäev, 10. detsember
    • USA valitsuse eelarvedefitsiit novembris: Oodatakse puudujäägiks $80,1 mld vs $121,7 miljardit oktoobris.

    Neljapäev, 11. detsember
    • Saksamaa novmebri inflatsioon: Prognoositakse hindade tõusu võrreldes aastataguse perioodiga 0,5% ning võrreldes eelneva kuuga paigalseisu.
    • Prantsusmaa novembrikuu inflatsioon: Aastaseks hinnatõusuks arvatakse olevat 0,5% ning kuises võrdluses oodatakse hinnalangust 0,1%.
    • Itaalia tööstustoodangu muutus oktoobris: Konsesus ootab võrreldes eelneva kuuga kasvuks 0,2%
    • USA töötu abriaha taotlejate arv: Oodatakse näitaja kerkimist 297 000 pealt 299 000-ni.
    • USA novmebrikuu jaemüük: Võrreldes oktoobriga nähakse jaemüügi kasvuks 0,4%.

    Reede, 12. detsember
    • Hispaania novembri inflatsioon: Konsesnuse arvates langesid hinnad võrreldes oktoobriga 0,2% ning aastataguse perioodiga 0,5%.
    • Itaalia novembri inflatsioon: Prognoositakse hindade tõusu aastatagusega võrreldes 0,2%, kui kuiset langust 0,2%.
    • Eurotsooni oktoobrikuu tööstustoodangu muutus: Oodatakse aastast tõusu 0,5%, mis on mõnevõrra aegalsem kui septembris näidatud 0,6%.
    • USA Michigani tarbijausaldusindeks, detsembri esialgne näit: Prognoositakse indeksi kasvamist 88,8 punktilt 89,7 punktile.
  • Jaapani kolmanda kvartali majanduslangus oli suurem kui esialgselt hinnatud. Annualiseeritud tempos kahanes SKP 1,9% vs varasemalt teatatud 1,6%. Negatiivse üllatuse pakkusid erasektori investeeringud, mis võrreldes teise kvartaliga langesid 0,4% ning varude muutus, mis kärpis kasvunumbrist 0,6 protsendipunkti.
  • Saksamaa tööstustoodang kasvas oktoobris võrreldes septembriga 0,2%, mis vastas ka ootustele. Septembri kasvutempo revideeriti 1,4% pealt 1,1% peale.
  • USA ravimiettevõte Merck & Co ostab $9,5 mld eest (sisaldab $1,1 mld suurust võlaga) antibiootikumide tootja Cubist Pharmaceuticals. Ostuhind $102 aktsia kohta on 37% kõrgem kui ostetava ettevõtte reedene sulgemishind. Mercki prognooside kohaselt aitab see suurendada nende 2015. aasta käivet $1 mld võrra.

    Cubist specializes in drugs to treat infectious diseases and other conditions, primarily in a hospital setting. Its flagship drug is Cubicin, an intravenous antibiotic used to treat serious infections that had $967 million in sales in 2013.
  • McDonald’sil oodatust nõrgem november:

    *MCDONALD'S NOV. GLOBAL COMP SALES DOWN 2.2% , EST. DOWN 1.7%
    *MCDONALD'S U.S NOV. COMP SALES DOWN 4.6%, EST. DOWN 1.9%
    *MCDONALD'S EUROPE NOV. COMP SALES DOWN 2.0%%, EST. DOWN 1.9%
    *MCDONALD'S APMEA NOV. COMP SALES DOWN 4.0%%, EST. DOWN 3.8%

    *MCDONALD'S SEES CHINA SUPPLIER ISSUE HURTING 4Q EPS 7C-10C
    *MCDONALD'S SEES FX HURTING 4Q RESULTS BY 7C-9C

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon