Start-up kaboom? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Start-up kaboom?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Start-up-i boom lõhkemas? Uberi CFO lahkumine võib olla märgilise tähendusega. Väidetavalt tahab küll pensionile minna, aga praktikas lahkuvad tihtilugu CFO-d kui kuld ja kard pole enam slime ees. Kriitilisel momendil lahkumine.

    Need valuatsioonid ja väärtused on sky-high.
    Keegi võiks kusagil huvi pärast kokku arvutada, et palju peaks keskmiselt kõikide start-uppide käibed tõusma, et ingelinvestorid oma raha tagasi saaks.
  • WSJ-l on selle klubi kohta kütkestav visuaal olemas. Link
  • Selles Bloombergi artiklis kirjeldab, kuidas neid valuatsioone üles aetakse:
    http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-03-17/the-fuzzy-insane-math-that-s-creating-so-many-billion-dollar-tech-companies

    Downside protection

    Here's where things start to get tricky: Buried in their corporate filings, startups tuck away all sorts of provisions that reward investors for accepting these mega-valuations. Startups that are generous with these guarantees can garner much higher valuations. Each provision covers different ways to make sure new investors get paid back, even if disaster strikes, if an initial public offering gives the company a market cap far less than its private number, or, more commonly, if the startup has to raise money again at a lower valuation. One stipulation, called senior liquidation preference, ensures that a certain group gets its money back before anyone else, including employees. Another class, called downside protection or ratchets, automatically grants additional shares in the event of a declining valuation, removing a great deal of risk that the stake will ever lose value.

    "When we're talking about these decacorn-type valuations, generally, the way these deals are structured is: They could be worth that much; it's not a fake number, but it's not the same as buying the stock in the public market," says Jason Lemkin, managing director at Storm Ventures. "There's always some kind of warrant, some kind of ratchet, some kind of downside protection."
  • Vaadates praegu IT sektori tööpakkumisi siis pmst iga päev lisandub +10 pakkumist, seega võiks ütelda et buum on tipus. Kui CV onlines läheb töökuulutuste arv kusagile 400+ kanti siis võib vaikselt shortima hakata vist.
  • Nüüd tulid siis avalikuks meie esi startup TransferWise käibe ja kahjumi numbrid. 1.1B EURi väärtusega ettevõtte teenis siis 33 miljoni EURi suuruse käibe (samas suurusjärgus mis Baltikal!) juures 20 miljonit kahjumit. Selge see et kogu ressurss läheb kasvule ja nagu Hinrikus selgitas tingib miinuse agressiivne laienemine Austraalisse ning peagi lisanduvad Jaapan ja Singapur. Võibolla ma hakkan tõesti vanaks jääma, aga hetkel jääb kogu sellest ettevõtmisest suht Estonian Airi mulje, ehk 2 EURi laod sisse, ühe saad tagasi. Kuid loodetavasti ma ikka eksin ja poistel õnnestub see asi paremini :)
  • Onu Ott
    Nüüd tulid siis avalikuks meie esi startup TransferWise käibe ja kahjumi numbrid. 1.1B EURi väärtusega ettevõtte teenis siis 33 miljoni EURi suuruse käibe (samas suurusjärgus mis Baltikal!) juures 20 miljonit kahjumit. Selge see et kogu ressurss läheb kasvule ja nagu Hinrikus selgitas tingib miinuse agressiivne laienemine Austraalisse ning peagi lisanduvad Jaapan ja Singapur. Võibolla ma hakkan tõesti vanaks jääma, aga hetkel jääb kogu sellest ettevõtmisest suht Estonian Airi mulje, ehk 2 EURi laod sisse, ühe saad tagasi. Kuid loodetavasti ma ikka eksin ja poistel õnnestub see asi paremini :)


    Kirjutavad, et kuu käive juba 6 miljonit €, huvitav palju nad sellest käibest endale saavad kasumina? Selle numbri järgi saaks midagi oletada......suureks käibe peaksid ajama, et kasvõi nulli jääda, on üldse võimalik sellist käivet saavutada...
  • ... njaa, 6 MEUR kuus, tähendaks 72 MEUR aastas, mis on ikkagi väiksevõitu. Kohvipaksu pealt oletan et käibe peaksid nad hetkel vähemalt 10 kordistama, et kasumit teenida ja investotrite ootusi täita. Kuna TransferWise on panustanud palju turundusse, siis pakun et ettevõtte olukorrast annab hetkel üsna hea pidldi kui uurida Google otsingute trende. Siin pildil on siis näidatud viimase aasta kokkuvõte:


    Sisuliselt on viimane aasta konkurentidega suht stabiilselt tiksutud. Suurematest konkurentidest nagu Western Union ja World First'ist jäädakse küll maha, ent samas teised tegijad nagu CurrencyFair jäävad omakorda ise selgelt selja taha. Natuke rohkem paneb mind kukalt kratsima see, kui me võrdleme TrasferWise polulaarsust teiste Eesti ettevõtetega, kelle turuväärtus jääb selgelt alla 1B EURi ja kes nii metsikult turundusse ei panusta:


    Ehk siis netist googeldatakse maailmas TrasferWise kohta kaks korda rohkem kui Auto24, umbes samas suurusjärgus Tallinkiga ja oluliselt vähem kui Delfit. Ainuke vahe on see, et Ekspress Gruppi turuväärtus on umbes 40 MEURi ja TrasferWisel 1100 MEURi.
  • Western Unionil on mingi teenus mis on odavam kui pangaülekanne? Kui ei ole siis võiks Ria Money ja Moneygrami ka konkurentideks lugeda kuigi TW kindlasti väidaks, et tegu hoopis millegi muuga.
    https://www.icomparefx.com/transferwise-competitors/
  • Kõikide startupide mudel on sama, reisida mingit pappi, elada selle najal lahedalt, lüüa palju trummi ning kisada jubetumast potentsiaalist, paisutada firma võimalikult suureks ja siis mõnele õnnetule olendile kogu see kupatus maha parseldada.
  • Onu Ott
    Nüüd tulid siis avalikuks meie esi startup TransferWise käibe ja kahjumi numbrid. 1.1B EURi väärtusega ettevõtte teenis siis 33 miljoni EURi suuruse käibe (samas suurusjärgus mis Baltikal!) juures 20 miljonit kahjumit. Selge see et kogu ressurss läheb kasvule ja nagu Hinrikus selgitas tingib miinuse agressiivne laienemine Austraalisse ning peagi lisanduvad Jaapan ja Singapur. Võibolla ma hakkan tõesti vanaks jääma, aga hetkel jääb kogu sellest ettevõtmisest suht Estonian Airi mulje, ehk 2 EURi laod sisse, ühe saad tagasi. Kuid loodetavasti ma ikka eksin ja poistel õnnestub see asi paremini :)


    Kasvuettevõtte kasuminumber ei ole üks-ühele võrreldav stabiilselt toimiva ettevõttega. TW puhul tuleb kahjum ilmselt uue maa avamisest, kus peamised kulud lähevad jur.kulude katmiseks ja töötajate värbamiseks. Tegelikult peaks vaatama juba olemasolevate toimivate riikide näitel, kui suured on keskmiselt ühe uue maa avamise kulud ja kui kaua läheb keskmiselt aega, et saavutada uues riigis BE. Kui asi on nii, nagu ma kirjeldasin, siis aruandes kasuminumbri saamiseks piisab mõne kahjumilku kontori sulgemisest ja laienemisplaanide kärpimisest (kasum tekib siis olemasolevate kontorite arvelt). Samas 20 MEURi on siiski nii suur kulu, et ka peakontor on ilmselt veel kahjumis.
  • Ma leian siiski, et TW arendamisel võib oma loogika sees olla. Seda näiteks eeldusel, et see teenus ei peagi iga hinna eest eraldi püsti seisma, vaid see müüakse teatud mahtude ja kliendibaasi saavutamisel mõnele pangagrupile (kes tahaks hirmsasti fee-based bisnist arendada, sest onu Draghi on sellel teisel toolil jalad alt ära saaginud) aga miks mitte ka nt Amazonile või krt teab kellele veel maha, kes selle oma muude teenuste hulka integreerib ja mingit hoopis suuremat kala sellega püüda tahab.
    Miljard on täna vast vähe üle pingutatud, aga mõnisada miljonit euri valmis ja testitud toote eest koos kliendibaasiga ei ole midagi väga märkimisväärset. Suured pangad on turunduses ja tootearenduses üldiselt märkimisväärselt ebaefektiivsed, suudavad miljardilise eelarve vastu taevast lasta ilma tooteni üldse jõudmata . Sellega võrreldes on TW isegi miljardiga ostmine päris normaalne diil juba täna, aga kui nad omadega ka kuhugi nulli kanti jõuavad ükspäev, siis päris kindlasti. No ja väike haip käib asja juurde.
  • Kas tegu on seniavaldamata aastavahetuse šketsiga ?
    Ei, tegu on hetkel veel vaid 700 000 EURi maksva uue Eesti APPLEga, niiet äriinglid ja riskikapitalistid kiirustage. Tõsiselt rääkides, siis nende videot vaadates tundub et start-up kaboom on lähemal kui ei kunagi varem - või ma olen lihtsalt liiga vanaks jäänud.
  • Ühel heal päeval on SMART DOG HOUSE Tallinna börsil (SDH1T) turukapitulatsiooniga 100m€ ja sina mõtled, et miks sa 7 tonni eest ühte protsenti osakuid ei ostnud, kui sul võimalus oli :)
  • Lenzer
    Ühel heal päeval on SMART DOG HOUSE Tallinna börsil (SDH1T) turukapitulatsiooniga 100m€ ja sina mõtled, et miks sa 7 tonni eest ühte protsenti osakuid ei ostnud, kui sul võimalus oli :)

    jah, kindlasti:D
    Mingi päev keegi FB ka pani selle ja vaatasin.
    Hindame ideed toota koertele eksklusiivseid maju 500k vääriliseks. Pole paha ütleks.
    Samas vörreldes selle " tervisliku tordiga" on asjal muidugi jumet, iseasi, et selle idee kopeerimine ei ole mingi küsimus. Kodulehel on juba näha 15 asjapulka, endal pole veel müük käima läinudki. Aga no kel raha ülearu, miks mitte :)
  • Ekstsentrilisi koeraomanikke võib maailmast leida küll, kellele selline majake priske papi eest pähe määrida. Aga see on pigem ajas fikseeritud arv kliente, seega kui oled 1000-5000 tk maha müünud, võid leida end olukorrast, kus toode enam kaubaks ei lähe. Alati on muidugi võimalus ümber spetsialiseeruda miljonäride väikelastele mõeldud nukumajade peale, see sihtgrupp võiks ehk isegi kordades suurem olla.

    Üks riskikoht muidugi torkas selle äriplaani juures pähe - rikaste inimeste koerad tihtipeale ööbivad elumajas mitte õues.
  • Lenzer
    Ühel heal päeval on SMART DOG HOUSE Tallinna börsil (SDH1T) turukapitulatsiooniga 100m€ ja sina mõtled, et miks sa 7 tonni eest ühte protsenti osakuid ei ostnud, kui sul võimalus oli :)


    Mis Tallinna börs, ikka NASDAQ. Selleks et 100 MEURist turukapitulatsiooni õigustada peaksid nad aastas müüma siis umbes 5500 7500 EURist koerakuuti/aastas. Kui palju meil elanikke seal Madruse tänaval elaski? Ära ei saa muidugi unustada ka tulevikusuundi SMART CAT HOUSE vallas.... Deem.... kui Investor Toomas võtab, siis ma vist võtan ikka ka.
  • See Fundwise kraam on supergood.
    Ma pole nii head saiti ammu näinud. Iga kord selle külastusel tõusevad kulmud kõrgele ja suu vajub töllakile.
    Võrdväärne teistele standupidele ja muule konkureerivale interneti huumorile.
  • Mida aeg edasi, seda enam tundub et Fundwise, Kickstarter etc. on nagu hipsterite teleturg. Ehk leia allolevalt pildilt 10 erinevust:

  • Tegelikult , ma tahtsingi öelda palju tsiteeritud Karumõmm`i sõnadega: Hipsterilt hipsterile kraam.
    Sellest samast koolend siilipildiga EASi brändist said nad ainult ise aru.
    Lumehelbekesed.
  • Tegelt lux turule toota midagi pole ju paha idee, koerakuut muidugi on vale toode aga üsna uskumatu mis asju rikastele pakutakse ja ilmselt ka vahest müüakse. Näit. 4k € malelaud või 29k mänguautomaat.
  • Koerakuudid ei anna ikka veel rahu. Kas mulle ainukesena tundub et portaalile Gennius antud selgituste ja Fundwise lühitutvustuse jutt kuidagi kokku ei lähe?

  • "Seal on andurid, mis mõõdavad koerte tervist ja lasevad neile muusikat, koerte meeleolu," rääkis ta. "Seal on väga palju tehnoloogiat peal, mida me tegelikult pole üldse avalikustanud, keegi ei tea seda, isegi investorid ei tea seda."

    See lause võiks investori küll ettevaatlikuks teha. A la osta põrsas ära, aga ta on kotis ja me ei näita sulle seda.
  • Njaa, ettevaatlikuks tegevaid kohti leidub ka teisigi. Ettevõtte väidab et DM Assembly Line OÜ toodab ja müüb targa maja tehnoloogiaga koeramaju, mis valmivad Tallinna tehases. Ettevõtte Financial forecasti uurides selgub näiteks et palgal on neil küll hunnik erinevaid managere ja muid toredaid inimesi, ent productioni all ühtigi "Vasjat", kes neil kuute valmistab, monteerib või hooldab neil palgal pole, ega lähiaastatel tule. Ei tea kas need kaks vana, kes hipsterite kombel seal videos koerakuuti ehitasid, said siis ümbrikupalka?

  • Production assistant ilmselt ongi Vasja, kes kuute kokku laob.
  • Lenzer
    Production assistant ilmselt ongi Vasja, kes kuute kokku laob.


    Et siis ettevõtte selle aasta plaanitud kogu palgakulu on 318 066 EURi, millest Vasjale kulub 10 413 EURi ... nice!!!
  • Huvitav, kuidas on läinud sellel samuti Fundwise kaudu raha tõstnud Ööbiku-projektil?

    Teemat arutati LHV foorumis veidi rohkem kui aasta tagasi, allpool 1 kommentaar Ööbiku finantsprognoosidega, milliste kasvunurk meenutab väga seda imelise koerakuudi oma.

    Nüüd peaks ju 2016 müüginumbrid juba teada olema.

    skint
    Ma ei pidanud silmas ainult seda Sinu ühte kommentaari (mille puhul juhin siiski tähelepanu, et minu märkus puudutas varade-kohustuste suhet, mitte ainult varasid) vaid kogu Ööbiku keissi. Tegu pole advokaadibürooga vaid tootmisettevõttega, seega võiks enne avalikkuselt raha küsimist omakapital Äriseadustikuga kooskõlas olla. Vaatame nende pakutud prognoose. Nelja aastaga käibekasv 0.3M > 4.2M, EBITDA-marginaali kasv 5% > 36% ?




  • Ilmselgelt seda targa maja lahendust nad ise välja ei tööta, see ostetakse sisse. Nagu ka see söötmismehhanism. Kahtlen kas nad neid katusekivegi ise toodavad, küllap ostetakse needki sisse. Ainult kuudi suudavad ise kokku klopsida ja kogu tsirkus käibki selle ilusa välimuse ümber, kuigi just sisu on see, mis toote eriliseks teeb.
  • kindsigo
    Ilmselgelt seda targa maja lahendust nad ise välja ei tööta, see ostetakse sisse. Nagu ka see söötmismehhanism. Kahtlen kas nad neid katusekivegi ise toodavad, küllap ostetakse needki sisse. Ainult kuudi suudavad ise kokku klopsida ja kogu tsirkus käibki selle ilusa välimuse ümber, kuigi just sisu on see, mis toote eriliseks teeb.


    Jah, aga tootlikkuse teebki lõpuks kõrgemaks see kes suudab "ilusama kuudi" kallimalt maha müüa.
  • Edu neile, oleks tegelikult väga huvitav paari aasta pärast näha, mitu kuuti aastas müüb ja mis marginaaliga.
  • Henno, Ööbik ehk uue nimega Ampler on üks väheseid kui mitte ainus sealt platvormilt, kes enda plaanidest eespool on. Praeguseks on umbes 230 ratast (eel)müüdud, keskmist hinda ei tea, aga +€1500 peaks ikka olema. See aasta keskenduvad puhtalt saksakeelsetele turgudele, laienevad, avavad Berliinis poe jne.

    Vähemalt üks on aga juba belly up ja mitmest pole sisulist infot ammu osanikele tulnud :D ju pole midagi öelda, positiivseid uudiseid kilgatakse tavaliselt nagu väiksed tüdrukud.
  • Onu Ott
    Njaa, ettevaatlikuks tegevaid kohti leidub ka teisigi. Ettevõtte väidab et DM Assembly Line OÜ toodab ja müüb targa maja tehnoloogiaga koeramaju, mis valmivad Tallinna tehases. Ettevõtte Financial forecasti uurides selgub näiteks et palgal on neil küll hunnik erinevaid managere ja muid toredaid inimesi, ent productioni all ühtigi "Vasjat", kes neil kuute valmistab, monteerib või hooldab neil palgal pole, ega lähiaastatel tule. Ei tea kas need kaks vana, kes hipsterite kombel seal videos koerakuuti ehitasid, said siis ümbrikupalka?



    Prjoduuuksn määnedzer :D teenib rohkem kui kõik ülejäänud tüübid kokku. Eks sinna see koer vist maetud olegi, et see on ilmselgelt see tüüp kes tuleks hiljem kõrvupidi üles tõsta kui papp kadunud on :)
  • kindsigo
    Edu neile, oleks tegelikult väga huvitav paari aasta pärast näha, mitu kuuti aastas müüb ja mis marginaaliga.


    Kui nende biznisplaani vaadata, siis nad oleks juba järgmise aasta planeeritud käibega eesti tunnustatud puitmajatootjatega sama pulga peal :)
    Ei vea välja, ütlen ma.
  • mx77
    kindsigo
    Edu neile, oleks tegelikult väga huvitav paari aasta pärast näha, mitu kuuti aastas müüb ja mis marginaaliga.


    Kui nende biznisplaani vaadata, siis nad oleks juba järgmise aasta planeeritud käibega eesti tunnustatud puitmajatootjatega sama pulga peal :)
    Ei vea välja, ütlen ma.

    ei peagi vedama, loll raha on sisse tõmmatud ja mingi aeg mõnusalt elatud :D
  • Huvitav, et koeramõisate arendamine ei ole EASist toetust saanud
  • Küll saab pappi easist. Pannakse lõpnud siili pilt nurga peale ja pajehali .
  • Palo ka toetaks kui ilusasti räägid, et maapiirkondades kust inimesed on tööpuuduse tõttu linnadesse kolinud on palju hulkuvaid koeri ja neile oleks kuute vaja. Riik saaks siin turutõrke likvideerimisel abiks olla küll.
  • Cynic
    Palo ka toetaks kui ilusasti räägid, et maapiirkondades kust inimesed on tööpuuduse tõttu linnadesse kolinud on palju hulkuvaid koeri ja neile oleks kuute vaja. Riik saaks siin turutõrke likvideerimisel abiks olla küll.


    Täpselt, samal ajal kui endised maainimesed suurlinnas tööd rassivad, saavad nad õhtuti oma koeraga weebis konverentsikõnet pidada ning automaatne innovatsiooni-revolutsiooni söötmissüsteem hoolitseb selle eest, et koer vahepeal nälga ei sureks. Hetkel on vist ka lemmikloomaga riigikokku sisenemine keelatud, niiet parlament võiks oma 50 kuuti ka toompea ette muretseda, paar tükki Stenbocki hoovi ka.


  • Müügile on tulnud eksklusiivne suurepärase vaatega penthouse kassimaja läbi nelja korruse, hind ainult 50k!
    Kogupind 10000 cm^2 koosneb kõigi kassimugavustega 3000cm^2 kinnisest eluruumist, 3000cm2 suurusega tualett- ja treeningruumist, 2000cm^2 suurusest chillimis-platformist ja 2000cm^2 suurusest vaateplatformist! Ülemisel korrusel tunneb su nurruv karvakera end tõelise hiirekuningana!
    Suurepärane võimalus osta kõrge tootlusega investeerimiskinnisvara oma esimese sammuna finantsvabaduse saavutamise suunas!
  • http://kodu.postimees.ee/3991579/koerakuudi-uus-tase-soojendusega-voodi-ja-konverentskoned
  • Lühidalt kokkuvõtteks peaks neid koerakuudi inimesi kriminaalkorras karistama mingi kelmuse ja/või raha väljapetmise paragrahviga.
    Kogu see asi neil eksisteerib ainult paberil ja äärmisel juhul on neil kusagilt ostetud maja või kaks mille taustal ennast eksponeerivad. Juba kaugelt on aru saada, et nad ei oma vähimatki ettekujutust sellest misasi on tootmine ja nad ise elus sees pole kunagi käinud üheski tootmistsehhis.
    .
  • No kuule tulu. Kusagilt ja kellegi raha eest peab ju alustama, kuidas muidu ettevõtluskogemusi saadakse ? :D
  • Mis mõte sellel koeral on, kui temaga läbi nutiseadme suhelda ja sööta? Kui mingi äpp ta pissile viiks, siis ei peaks enam üldse vaeva nägema.
  • Kui asjad sedasi edasi lähevad, siis pakun et varsti näeme fundwise's taolist investeeringu võimalust:

    Tere! oleme 19-aastased lumehelbekesed ning usume et suudame maailmas innovatsiooni uuele tasemele viia ning pakume teile unikaalset võimalust sellest teekonnast osa saada. Mõtle, kui oleksid saanud 40 aastat tagasi Steve Jobsi ja Steve Wozniaki teekonda investeerida, milline oleks su rikkus praegu? Kuid ära muretse, tänu Fundwisele on sul avanud uus võimalus. Meie suur visioon on koonduda kõik maailma kultuurid ja keeled ühe katuse alla nagu Facebook on suutnud seda taha sotsiaalvõrgustiku vallas. Mõtle, kui maailmas eksisteeriks vaid üks keel, üks sugu, üks kultuur, üks rahvus, kelleks on maailmakodanikud. Reisimine oleks siis 10 korda lihtsam ning sõjad jäävad vaid ajalooraamatute osaks. Meie eesmärgiks on koguda siin 100 000 EURi, mille eest on võimalik omandada tervelt 5% meie firmast. Kogutud raha investeerime turundusse. Käime suvel läbi kõik Kagu-Aasia riigid, Austraalia ning osa Lõuna-Ameerikast. Turvume nende hetke kultuuri, rahvusköögide ja jookidega ning tutvustame inimestele ettevõtte ideed. Seejärel suuname investorite raha haridusse ning lähme mõnda mainekasse ülikooli psühholoogiat õppima. Järgnevatel suvedel üritame seljakotiga reisides tegeleda turundusega nii palju kui võimalik. Iga ettevõte või riik, kes soovib meie kutuuri ja arendatud brändi kasutada, maksab meile 1%. Usume, et see on win-win olukord mõlema osapoolele ning sammuke lähemal maailma harmoonia suunas. Selle aasta lõpus on meie prognoositud käive 1000 EURi, kuna enamus investeeringud liiguvad turundusse ning haridusse, kuid aastaks 2020 on see juba 1 000 000 EURi ning aastaks 2025 tervelt 1 miljard. Kuid sellega meie hoog ei lõppe, sest 2030 plaanime ületada 100 miljardi piiri. Investeeri ja saa meie eduloost osa!
  • ivoalaska
    Mis mõte sellel koeral on, kui temaga läbi nutiseadme suhelda ja sööta? Kui mingi äpp ta pissile viiks, siis ei peaks enam üldse vaeva nägema.


    Söötmisseadel on täiesti praktiline väärtus olemas - kutsikale on vajalik 3-4 söögikorda päevas ja tööpäeviti iga kord lõuna ajal koju sõita koera toitma ei pruugi olla võimalik või mõistlik. Aga toimiva seadme saab kusagil 30-40 USD eest.
  • Henno Viires
    Söötmisseadel on täiesti praktiline väärtus olemas

    Hetke idu võiks olla veebiportaal, kus saab sobivalt lapsi ja lapsevanemaid laenata, üürida, vahetada.
    Vajalikul hetkel loomulikult. Kaheks-kolmeks päevaks.
  • Onu Ott
    Kui asjad sedasi edasi lähevad, siis pakun et varsti näeme fundwise's taolist investeeringu võimalust:

    Tere! oleme 19-aastased lumehelbekesed ning usume et suudame maailmas innovatsiooni uuele tasemele viia ning pakume teile unikaalset võimalust sellest teekonnast osa saada. Mõtle, kui oleksid saanud 40 aastat tagasi Steve Jobsi ja Steve Wozniaki teekonda investeerida, milline oleks su rikkus praegu? Kuid ära muretse, tänu Fundwisele on sul avanud uus võimalus. Meie suur visioon on koonduda kõik maailma kultuurid ja keeled ühe katuse alla nagu Facebook on suutnud seda taha sotsiaalvõrgustiku vallas. Mõtle, kui maailmas eksisteeriks vaid üks keel, üks sugu, üks kultuur, üks rahvus, kelleks on maailmakodanikud. Reisimine oleks siis 10 korda lihtsam ning sõjad jäävad vaid ajalooraamatute osaks. Meie eesmärgiks on koguda siin 100 000 EURi, mille eest on võimalik omandada tervelt 5% meie firmast. Kogutud raha investeerime turundusse. Käime suvel läbi kõik Kagu-Aasia riigid, Austraalia ning osa Lõuna-Ameerikast. Turvume nende hetke kultuuri, rahvusköögide ja jookidega ning tutvustame inimestele ettevõtte ideed. Seejärel suuname investorite raha haridusse ning lähme mõnda mainekasse ülikooli psühholoogiat õppima. Järgnevatel suvedel üritame seljakotiga reisides tegeleda turundusega nii palju kui võimalik. Iga ettevõte või riik, kes soovib meie kutuuri ja arendatud brändi kasutada, maksab meile 1%. Usume, et see on win-win olukord mõlema osapoolele ning sammuke lähemal maailma harmoonia suunas. Selle aasta lõpus on meie prognoositud käive 1000 EURi, kuna enamus investeeringud liiguvad turundusse ning haridusse, kuid aastaks 2020 on see juba 1 000 000 EURi ning aastaks 2025 tervelt 1 miljard. Kuid sellega meie hoog ei lõppe, sest 2030 plaanime ületada 100 miljardi piiri. Investeeri ja saa meie eduloost osa!


    See projekt ning ka pitch'i video on juba tehtud: https://www.youtube.com/watch?v=YkgkThdzX-8
    Mõte on minu meelest üllas ja hea, executionist jäi vist veits puudu. :P
  • Fredegunde
    Henno Viires
    Söötmisseadel on täiesti praktiline väärtus olemas

    Hetke idu võiks olla veebiportaal, kus saab sobivalt lapsi ja lapsevanemaid laenata, üürida, vahetada.
    Vajalikul hetkel loomulikult. Kaheks-kolmeks päevaks.


    Mingis ulmekas oli see teemaks, et tulevikuühiskonnas kus yuppiedel pole aega, on rendiperekonnad koos naise laste ämmade äiade ja muude tegelastega kellega siis pikniku pidamas käia.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon