Balti börsid 4. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 4. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Neljapäeval liikusid Balti börsiindeksid erisuunaliselt – Tallinn (-0.04%), Riia (+0.22%) ja Vilnius (+0.17%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist suhteliselt tavapärase börsipäevaga – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 297 tehingut koguväärtuses 766 tuhat eurot, millest ligikaudu 489 tuhat eurot (193 tehingut) tehti Tallinna börsil ja 235 tuhat eurot (83 tehingut) Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli neljapäeval Tallinna Vesi (0.00%), millega sooritati 53 tehingut kogumahus 214 tuhat eurot (millest ligikaudu 30 tuhat eurot moodustas 1 plokktehing, hinnaga EUR 14,90). Tallinna Veele järgnesid Apranga (-0.67%) ja Silvano FG (-1.36%) vastavalt 142 ja 113 tuhande euroga.

    Suurimateks tõusjateks olid neljapäeval Ekspress Grupp (+5.84%, käive EUR 8,7k), Grindeks (+2.22%, käive EUR 2,4k) ja Lietuvos Energijos (+1.61%, käive EUR 2,3k). Enim langesid Silvano FG (-1.36%, käive EUR 113,0k), Nordecon (-0.91%, käive EUR 273) ja SAF Tehnika (-0.89%, käive EUR 894k).

    Nädala olulisemad sündmused:
    Täna on Riia börsil kauplemispühad, mistõttu on Riia börs suletud;
    • Täna on oodata Apranga ja Baltika aprillikuu müüginumbreid;
    • Käesoleval nädalal avalikustab Tallink oma aprillikuu reisijatenumbrid;
    • Neljapäeval on oodata Merko Ehituse, Nordeconi ja Arco Vara I kvartali tulemusi.

  • Tänasest on First North võlakirjaturul kaubeldavad OÜ Finora Capital võlakirjad. Börsiteade.

    Hinnakirjajärgne teenustasu on 6 EUR + 0.2% tehingu mahust. Tavapärast 50 000 eurost miinimumnõuet nende võlakirjade puhul ei rakendata.

    LHV vahendusel võlakirjade ostmiseks/müümiseks tuleks võtta ühendust oma kliendihalduriga või kirjutada info@lhv.ee.
  • Aprillis kasvas Tallinna korterite keskmine ruutmeetrihind 7,7%.
    Tallinna korterite keskmine hind kasvas aprillis aastaga 7,7 protsenti 1564 euroni ruutmeetri eest, selgub maa-ameti statistikast. Samas kuises võrdluses näitas ruutmeetrihinna kasv aeglustumise märke; märtsi keskmiselt 1581-eurone ruutmeetrihind vähenes kuuga 1 protsendi võrra. Tehingute aktiivsus kasvas nii kuises kui ka aastases võrdluses, vastavalt 2,2 protsenti ja 15,9 protsenti 1207 registreeritud tehinguni.
  • Äripäev: Metallitööstusettevõte Vergine haub börsiplaane

    Eestlasest ettevõtja loodud ja 3 miljoni ­euro suuruse käibeni kasvanud metallitööstusettevõte Vergine näeb kasvuvõimalusi aktsiaturul. Asjatundjad soovitavad esimese sammuna kaasata kohalik finantsinvestor.

    “Üks väga tähtis põhjus, miks finantsinvestor on selles etapis ettevõttele vajalik, on see, et ta aitab kehtestada rutiinid investoriga suhtlemises ja finantsaruandlussüsteemis ning korrastab sisemisi juhtimisrutiine,” selgitas Redgate Capitali juhtiv partner Aare Tammemäe soovituse tagamaid. Kuna finantsinvestor soovib 4–7 aasta pärast tavaliselt ettevõttest väljuda ehk oma osaluse müüa, siis sellel hetkel oleks Tammemäe sõnul õige noteerida aktsiad või osad börsil ja kaasata avalikult kapitali.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon