Linda Nektar (LINDA) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Linda Nektar (LINDA)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Teeks siis teema piduliku sündmuse puhul :).
  • Kus finantsinfot leida võib?

    http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?pg=details&list=4&tab=company&instrument=EE3100060344 link on hetkel täitsa tühi...

    Mis jooke nad valmistavad või kellele allhanget teevad?

    Uskumatu kui vähe infot hetkel börsiettevõtte kohta.
  • Kes soovib, saab augusti lõpus ettevõttega tutvuma minna ja kuulata lähemalt nende kasutatavast tehnoloogiast. Kuna kohtade arv on piiratud, siis eelistatakse olemasolevaid aktsionäre. Börsiteade.
  • Alustasime Linda Nektari katmisega ning meie esimese põhjalikuma analüüsiga saate lähemalt tutvuda siin.
  • Linda Nektari 2015. aasta II poolaasta müügitulud kasvasid 12,7% aastatagusega võrreldes 1,31 miljoni euroni (LHV: EUR 1.51m). Üldiselt võib öelda, et kuigi ettevõtte II poolaasta tulemused paranesid, ettevõtte ärikasum kasvas 136,0% 0,14 miljoni euroni (LHV: EUR 0.39m), jäid tulemused siiski märkimisväärselt alla meie ootuste ning seda mitte ainult tänu oodatust kõrgematele ühekordsetele R&D kulutustele (H2/15: 0.11m, LHV: H2/15E: 0.03m).

    Kuigi ettevõtte müügitulud kasvasid II poolaastal 12,7%, siis ettevõtte tegevuskulud kasvasid veelgi kiiremini – toodete ja kaupade kulud tõusid 33,5%, tööjõukulud kasvasid 21,4% ning amortisatsioon suurenes 32,1%. Lisaks langes ka ettevõtte normaliseeritud EBITDA 29,1%-ni, varasema aasta samal perioodil oli see 29,4%. Kokkuvõttes lõpetas ettevõtte 2015. aasta II poolaasta 0,14 miljoni euro suuruse puhaskasumiga, mis on 378,4% rohkem kui mullu (LHV: EUR 0.39m). (Börsiteade)
  • Investor kohtub ürituste seeriasse on lisandunud järgmine üritus: 07.04. kell 17:30 on huvilistega kohtumas AS Linda Nektar juhatuse liige Kadri Rauba. Kuna kohtade arv on piiratud, siis palun huvilistel üritusele registreeruda siin.
  • Täna, 19. aprillil 2016. a kaubeldakse viimast päeva AS Linda Nektar aktsiatega, millel on õigus dividendile 2015. majandusaasta eest (cum-dividend). AS Linda Nektar maksab dividendi 0,09 eurot aktsia kohta 28. aprillil 2016.
  • AS LHV Pank on alates 01.07.2016 First North ettevõtte Linda Nektar turutegija järgmistel tingimustel:
    Hoiame vähemalt 85% turu lahtioleku ajast maksimaalselt 10% spreadi minimaalselt 500 EUR orderitega.
  • Sander, praegu te ju ei hoia 500 euroste orderitega: hetkel 75@6.83 - 500@7.50.
  • Turutegemisel arvutatakse spreadi bid-ist ehk antud näites 6.83 EUR + 10% = 7.51 EUR. 500 EUR-i on minimaalne orderi suurus, mida üleval peame hoidma. Alati võib ka rohkem hoida.
  • Pidasin silmas, et ostupoolel pole 500 aktsialist orderit. Praegu saab ainult osta 500 aktsiat, aga sama koguse müümiseks tuleb leppida hinnaga 6.30. Seega on 500 aktsia jaoks spread 19%.
  • Meie ülesanne on üleval hoida 500 EUR väärtuses noteeringuid. 500 aktsiat on vastavalt kellegi investori ostusoov ja kellegi müügisoov.
  • Ametlik teadaanne ka: https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=718496&messageId=900566

    Lisan mõned detailid, mis enne jäid kirja panemata:
    Turutegemise leping kehtib kuni 1.07.2017 õigusega seda pikendada.
    Maksimaalne kohustus on osta või müüa 2500 EUR ulatuses aktsiaid kauplemispäeva jooksul. Kui see summa on täis, siis võime kõik turutegemise orderid tühistada.
    LHV on õigus ostu ja müügi või mõlema poole orderid tühistada kui aktsia hind on võrreldes eelmise kauplemispäeva sulgemishinnaga liikunud üle 5% või viimase antud programmi raames tehinguga võrreldes.
    Inglise keelne originaal:
    Withdrawal of Orders. LHV shall be entitled to withdraw ask and bid orders or either of these if the market price of the share of The Company fluctuates over 5% either way if compared to the closing price of the previous trading day at Nasdaq Tallinn or the previous transaction executed by LHV in accordance with the Agreement.
  • Helistad LHV deski:

    Klient: "Tervist, sooviks 500 eest Lindat osta turuhinnaga"
    Maakler: "Nii, jah kohe..."
    Klient: "Mis hinnaga tuli, ma vaatasin siin oli ask?"
    Maakler: "Eh, turutegija tõmbas just aski üles sellel hetkel kui ma ostma hakkasin, tuli 10% kõrgemalt"
    Klient: "Uh... no selge, mis teha..."

    :)
  • Mu tuttaval oli Swedis umbes sama: andis TAL ostuorderi hinnalimiidiga (et kogus tehtud saaks) sisse. Tegi seda telleri kaudu - ta on arvutivõõras. 10 min pärast osteti eest puhtaks ja pandi sama soojaga (kellaajaga) tuttava order ootama. Kisub vägisi 90-ndateks kätte.
  • Swedbank paneb isegi internetipanga kaudu pandud orderid ootele, limiithinnaga ja kui vastasservas on sobivas koguses ja sobiva hinnaga aktsiaid.
    Neil on seal iga tickeri peale määratud limiit, et kui order ületab limiiti siis automaatselt pannakse ootele, mitte ei täideta, vaatamata kas vastasservas on soovitav kogus soovitava hinnaga või mitte.
  • See on üks vidin - vähemalt 15 aastat vana -, selle nimi on vist E-mustikas (kunagise maakleri Mustoneni) järgi. Programm sõelub etteantud hinna ja koguse järgi välja orderid, mis vajavad töösse minekuks eraldi maakleri aktsepti. See võimaldab maakleril talle huvipakkuvates aktsiates kätt vahele panna. Seal, kus huvi puudub, lähevad orderid automaatselt börsile. Oma tehingute järgi olen aru saanud, et see vidin töötab siiamaani. Kui FI peaks jaole saama, siis pead lendavad.
  • Swedbanga maakler ise telefonis tunnistas mulle, et selline piirang (e-mustikas) on olemas, kui ma nende peale telefonis häält tõstsin. Ja ma veel telefonis imestasin nende üle et nii väikeste kogusega orderite peale maakler viitsib kätt vahele toppida, saaks aru kui suured summad mängus oleks. Seepeale sealpool ka "imestati" et mida värki, on tõesti koguseline piirang väga väikeseks keeratud.
  • Vennad Nõgesed, õigemini nende advokaadid võiksid nüüd tutvustada prokuratuurile, et selline e-mustikas on üle 15 aasta eksisteerinud ning paluda FI et al hinnanguid sellele;)
  • Linda Nektar avalikustas esimese poolaasta tulemused.

    Käive EUR 2.11m oli meie analüütikute ootustest 12.4% suurem (LHV: EUR 1.88m). Ärikasum ja puhaskasum jäid veidi alla ootuste vastavalt EUR 0.45m (LHV: EUR 0.46m) ja EUR 0.41m (LHV: EUR 0.43m).

    Ärikasum kasvas aastaga võrreldes 61.6% ja puhaskasum 68.5%.
  • Sarnaselt eelmise aastaga korraldab AS Linda Nektar kolmapäeval, 21. septembril 2016.a. ettevõtet tutvustava päeva ürituse (capital markets day). Programm koosneb:
    • Ettevõtte presentatsioon (avaldatakse ka vastavas teates)
    • Sissejuhatav loeng ‘Art of Flavour’ (Dr. Rainer Schmitt, rahvusvaheline aroomispetsialist)
    • Ettevõtte Kobela tehase külastus (Lõuna-Eesti)
    Piiratud osalejate arvule on saadaval kogu päeva jooksul tasuta bussitransport alates Tallinna kesklinnast ja tagasi. Eeldatav väljasõidu aeg on kell 09:00 ja saabumine 19:00.
    Üritus on avatud nii olemasolevatele kui ka võimalikele tulevastele aktsionäridele. Vajalik eelnev registreerimine (lõppkuupäev reede, 16.september 2016). Kuna kohtade arv on piiratud, eelistatakse olemasolevaid aktsionäre. Ürituse peamine keel on inglise keel.

    Börsiteatest leiab info registreermise kohta.
  • Ürituse peamine keel on inglise keel ning palume päevast osavõtjaid ennast ka identifitseerida.


    "hällõu. Jes, Toivo hieer. I from... noh.. juu knou, Paldiski. Jes jes. I want ask, where you see... noh see, krõuhvt?"
  • Lisasime esimese poolaasta tulemuste ülevaate siia.
  • Äripäev: Linda Nektarile tõi hea tulemuse investeerimine

    Ettevõtte juhi Kadri Rauba sõnul tulid head tulemused tänu järjepidevatele investeeringutele toote- ja tehnoloogiaarendusse ning tootmise laiendamisse.

    “Just need tegevused on olnud aluseks läbi tootmismahtude suurenemise käibe ja kasumi kasvule,” täpsustab ta, märkides, et lisaks julgetele investeeringutele oli õigeks otsuseks sisenemine Nasdaq First North Tallinna alternatiivturule eelmise aasta mais.


    Kellel rohkem huvi ettevõtte vastu saavad sarnaselt eelmisele aastale ka tänavu minna 21.09 ettevõttega lähemalt tutvuma. Rohkem infot börsiteatest.
  • Linda Nektari 2016. aasta teise poolaasta tulemused ei olnud ootustest kuigi kaugel:

    Müügitulu: EUR 1.61m (LHV: EUR 1.70m)
    Ärikasum: EUR 0.42m (LHV: EUR 0.46m)
    Puhaskasum: EUR 0.42m (LHV: EUR 0.46m)

    Lähemalt saab eelmise aasta tulemustega tutvuda siin.
  • AS Linda Nektar kutsub kokku aktsionäride korralise üldkoosoleku, mis toimub 07. aprillil 2017. a algusega kell 11.00, aadressil Tartu mnt 2, 10145, Tallinn, asuvas LHV peakontori konverentsisaalis, 21. korrusel. Börsiteade.

    Koosolekule on tehtud ettepanek maksta dividendi 0.19 eurot aktsia kohta. Viimase hinna järgi oleks dividenditootlus 2.375%.

    Linda Nektari juhatuse liige Kadri Rauba on andnud oma nõusoleku pärast koosolekut vastata kõigi huviliste (ka nende, kes ei ole veel aktsionärid) küsimustele.
  • LHV soovitus poolaasta tulemuste peale ( Neutral ) on küll pigem optimistlik
  • Vaatan, et viimane kvartal on päris kehvakene ...
  • Täna oli siis aktsionäride koosolek, kus kõige muu hulgas jagati ka dividende 8 senti aktsia kohta. 2017 väga nõrk ja paranemismärke näha pole. Ca 7 € hind ei ole kuskilt kandist õigustatud
  • Vaatan, et LHV katab buy soovitusega seda firmat ( mõneti arusaadav ), aga ma ei näe küll ühtegi põhjust, et seda firmat osta. Käive väheneb, tööjõu kulud pigem suurenevad 2017 vs 2018, kasum miinus märgiga jne.
  • LINDA teatas reedel 2018. aasta müügitulu uuendatud prognoosi. Kui tänavu augusti keskel avaldatud esimese poolaasta aruandes prognoosis ettevõte 2018. aastaks müügitulu 2,5 miljonit eurot, tunnistades samas turu lühiajalisest kõikumisest tulenevaid riske, siis eelmisel reedel avaldatud uues prognoosis on märgitud, et 2018. aasta müügitulu jääb vahemikku 87%-90% mainitud summast (s.o 2,175-2,25 miljonit eurot). Linda Nektar avaldab 2018. aasta tulemused tänavu veebruaris.
  • Nii nagu ma eelnevalt olen kirjutanud siia, siis 2018 ikka väga kehv ja hind on ka tublisti alla tulnud. Vaatamata kahjumile rõõmustatakse omanikke ka seekord 8c dividendimaksega. Ehk pöördub 2019 aastal asjad paremaks, aga usku pole
  • Likviidsus puudub, hind läheb alla. Enam ei näe aktsiaraamatust ka peale 2 suurema - miks nii ?
  • 21.08 endiselt LHV annab buy soovituse. Üritan mõista kuidas nad selline jõudsid, aga ei suuda.
  • rick12
    21.08 endiselt LHV annab buy soovituse. Üritan mõista kuidas nad selline jõudsid, aga ei suuda.


    Nad just panid uue analüüsi üles. Ma isegi hakkasin jälgima selle peale.
  • lauriy
    rick12
    21.08 endiselt LHV annab buy soovituse. Üritan mõista kuidas nad selline jõudsid, aga ei suuda.


    Nad just panid uue analüüsi üles. Ma isegi hakkasin jälgima selle peale.


    Ei midagi uut, kui vaadata poolaasta tulemusi, ei suuda leida küll midagi positiivset siit
  • 2019. majandusaastal teeniti puhaskahjumit 44 597,51€ ja maksavad dividendi 0,08€. Mulle veidi üllatav praeguses turuolukorras.

    https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=934161&messageId=1176816
  • PR: AS Linda Nektar sõlmis turutegemise lepingu
    Aktsiaselts Linda Nektar („Linda Nektar“) sõlmis AS-iga LHV Pank („LHV“) turutegemise lepingu („Leping“). Leping on sõlmitud analoogsetel tingimustel Linda Nektari ja LHV vahel hetkel kehtiva turutegemise lepinguga, mille kehtivus lõppeb 31.12.2022. Leping jõustub pärast eelmise lepingu lõppemist.

    Lepingu põhitingimused on järgmised:

    * Leping kehtib 31. detsembrini 2023, kusjuures tähtaeg pikeneb automaatselt täiendavaks 12-kuuks, välja arvatud juhul kui kumbki pool teavitab soovist leping lõpetada.
    * Turu tegemise raames antavate ostu- ja müügikorralduste maksimaalne hinnavahemik on 10%, mis arvutatakse ostukorralduste hinna põhjal.
    * LHV tagab, et ostu- ja müügikorraldusi esitatakse vähemalt 85% ulatuses alternatiivturu First North lahtiolekuajast.
    * Ostu- ja müügikorralduste minimaalne päeva maht on 500 eurot.
    * LHV teostatavate tehingute maksimaalne rahaline maht igal alternatiivturu First North kauplemispäeval on 2500 eurot (s.o korralduste minimaalne päevamaht korrutatuna viiega). Kui see piirmäär täitub, on LHV-l õigus tühistada kõik ostu- ja müügikorraldused kuni asjakohase kauplemispäeva lõpuni.
    * LHV-l on õigus tagasi võtta ostu- ja/või müügikorraldused, kui Linda Nektari aktsia hind First Northil kõigub 10% emmas-kummas suunas, arvestatuna eelmise kauplemispäeva sulgemishinna või kokkuleppe kohaselt LHV sooritatud eelmise tehingu hinna põhjal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon