Balti börsid 3. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 3. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile liikusid Balti börsiindeksid erisuunaliselt – Tallinn (+0.49%), Riia (-0.96%) ja Vilnius (+0.23%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist ühe suhteliselt tagasihoidliku börsipäevaga – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 276 tehingut koguväärtuses 343 tuhat eurot, millest ligikaudu 217 tuhat eurot (129 tehingut) tehti Tallinna börsil ja 101 tuhat eurot (122 tehingut) Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Tallink Grupp (+0.76%), millega sooritati 47 tehingut kogumahus 96 tuhat eurot. Tallinkile järgnesid Silvano FG (+1.56%) ja LESTO (+0.30%) vastavalt 57 ja 39 tuhande euroga.

    Suurimateks tõusjateks olid eile PRFoods (+4.95%, käive EUR 3,3k), Apranga (+1.89%, käive EUR 16,9k) ja Silvano FG (+1.56%, käive EUR 57,3k). Enim langesid Ventspils Nafta (-4.50%, käive EUR 225), Baltika (-2.86%, käive EUR 2,8k) ja Lietuvos Dujos (-1.64%, käive EUR 12,3k).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • Täna kell 16.00 toimub LSC Group webinar;
    • Täna või homme on oodata Tallinki augustikuu reisijatenumbreid.
  • Äripäev: Rootsi investeeringutele tuleb Baltimaades lisa

    Puhtalt Exceli tabeli järgi vaadates on Eesti kulutase välisinvestori jaoks kõrgem kui Lätis ja Leedus, kuid peale selle on n.ö pehmemad väärtused, mida on raske Exceli tabeliga mõõta – Balti riike tervikuna vaadates on piirkonnas tegutsevad Rootsi ettevõtted siinse elu ja ärikliimaga väga rahul ja plaanivad oma investeeringuid suurendada.
  • Eesti Statistikaamet: Ettevõtlussektori kasum II kvartalis vähenes

    Ettevõtlussektori kogukasum oli 2015. aasta II kvartalis 724 miljonit eurot, mis oli 15% väiksem kui aasta varem samal ajal, teatab Statistikaamet.

    Võrreldes 2014. aasta II kvartaliga vähenes kogukasum enamikul tegevusaladel. Ettevõtlussektori kasumi kasvu pidurdasid enim töötleva tööstuse, info ja side ning põllumajandusettevõtted. Kogukasumis suurima osatähtsusega töötleva tööstuse kasum vähenes 16%, seda eelkõige põhiliselt ekspordile suunatud metalltoodete ja puidutööstuse kasumite vähenemise tõttu.

    Ettevõtted müüsid 2015. aasta II kvartalis kaupu ja teenuseid 12,5 miljardi euro eest, mis oli 3% vähem kui aasta tagasi samal ajal. Kogu ettevõtluse müügitulus kõige suuremat osatähtsust omavate kaubandusettevõtete müügitulu vähenes 4% mõjutatuna põhiliselt müügitulu vähenemisest hulgikaubanduses. Samas jaekaubanduses müügitulu kasv jätkus. Töötleva tööstuse ettevõtete müügitulu suurenes 1%.


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon