Börsipäev 4. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 4. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mario Draghi avas eile ukse võimalusele, et tulevikus võidakse võlakirjade ostusid suurendada, mis viis Euroopa aktsiaturud kõrgemale (Stoxx 600 2,4%) ja ka Ühendriikides valitses päeva esimeses pooles positiivne sentiment, kuid tänase tööturu raporti eel otsustati siiski riske vähendada ning päeva lõpetas S&P 500 indeks vaid 0,1% võiduga.

    Kuigi Euroopa Keskpanga pressikonverentsi järel jäi mulje, et varade ostuprogrammi ollakse valmis vahest isegi sellel aastal juba suurendama, ei saa mööda vaadata seigast, et värsketes majandusprognoosides kärbiti euroala SKP ja inflatsiooni väljavaadet, mis tekitab paratamatult küsimusi rahapoliitilise stimuleerimise efektiivsuses. Varasema 1,9% asemel ootab EKP nüüd euroala majanduse kasvuks 2016.a 1,7% ning 2017.a ootus toodi 2% pealt 1,8% peale. Ja kui juunis arvati, et 2016.a tõusevad hinnad euroalas keskmiselt 1,5%, siis nüüd on ootuseks 1,1%, mis jääks endiselt üsna kaugele keskpanga 2% sihist. Suurt ebakindlust tekitab küsimus, kas arenevate turgude jahtumisel on ajutine või püsiv mõju Euroopa majandusele, mida EKP lubas hoolikalt jälgida.

    Mure globaalse majanduse pärast on viimastel nädalatel küll oluliselt kasvanud, mistõttu oli selles valguses julgustav näha euroala erasektori augustikuu aktiivsusindeksi revideerimist 0,2 punkti võrra kõrgemaks 54,3 punkti peale, mis märgib üle nelja aasta kõrgeimat taset ning näitab, et piirkonna majandus on kolmandas kvartalis jätkamas soliidset kasvu. Ühendriikides alanes teenindussektori augusti ISM 1,3 punkti võrra 59,0 punkti peale, mis on ajalooliselt endiselt väga kõrge tase ning samuti osutus paremaks analüütikute oodatud 58,2 punktist.

    Aasias avanesid aktsiaturud plusspoolel, kuid on kiiresti suuna muutnud ning kirjutamise hetkel vaatas Jaapanis vastu juba Nikkei indeksi -2% kukkumine ja Hongkongis Hang Sengi indeksi -1,0% langus. Hiina aktsiaturud jäid teist päeva suletuks.

    Läinud nädalal tõestas Jaapani valitsuse statistika, et tööturu dünaamika on paranemas (töötuse määr langes 0,1pp võrra 3,3% peale ja töökohtade arv kandideerijate kohta kerkis kõrgeimale tasemele alates 1992), kuid täna avaldatud juulikuu palgastatistika näitas, et antud tingimused pole endiselt kandumas kõrgematesse palkadesse. Analüütikud ootasid juulis 2% palgakasvu, kuid tegelikkuses oli see mullusega võrreldes vaid 0,6%. Ja kui arvestada inflatsiooniga, kasvas reaalpalk vaid 0,3%. Positiivsest küljest oli reaalkasv siiski esmakordne alates 2013.a aprillist.

    Tänase börsipäeva keskmes on USA augustikuu tööturu raport, mis saab olema üks peamisi sisendeid FEDi septembrikuu istungil, kus kaalutakse intressimäära tõstmist. Euroopas raporteeritakse Saksamaa juulikuu tehaste tellimused ning Prantsusmaa tarbijate augusti kindlustunde indeks.

    NB! Esmaspäeval on USA väärtpaberiturud Labour Day tõttu suletud.

    09.00 Soome teise kvartali SKP
    09.00 Saksamaa tehaste tellimused (juuli)
    09.45 Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks (august)
    10.30 Rootsi tööstustoodang ja tehaste tellimused (juuli)
    15.10 FEDi Lacker esineb kõnega
    15.30 USA tööturu raport (august)
    15.30 Kanada tööturu raport (august)
    ??.?? G20 rahandusministrid ja keskpankurite tippkohtumine

  • Saksamaa tehaste tellimused kahanesid juulis MoM -1,4% vs oodatud -0,6% (juuni muutus revideeriti 2,0% pealt 1,8% peale). Aastatagusega võrreldes oli langus -0,6% vs oodatud 0,4%. Kodumaised tellimused näitasid tugevat MoM kasvu, samas kahanesid tellimused välismaalt -5,2%.
  • Hongkongi erasektori aktiivsuse langus on kinnituseks Hiina jahtumise narratiivile

    Markit: “Hong Kong’s private sector saw the quickest deterioration in overall operating conditions since the global financial crisis in August, driven in part by steep contractions in both output and new orders. Another worrying development was the sharper rate of job cuts in August, with the latest fall in employment the fastest since April 2003."

  • Jaapani keskpanga nõukogu liikmetest ainsana konsensusele vastu hääletav Takahide Kiuchi on skeptiline, et BOJ suudab oma 2% inflatsiooni eesmärki saavutada järgmisel või isegi ülejärgmisel fiskaalaastal.

    KIUCHI: POLICY FOCUS ON PRICE EXPECTATIONS CAN HURT CONSUMPTION
    KIUCHI: CAN'T CONTINUE CURRENT BOJ POLICY FOREVER
    KIUCHI SAYS EFFECTIVENESS OF EASING IS DECLINING CONSIDERABLY
    KIUCHI: VERY QUESTIONABLE HOW EFFECTIVE FURTHER EASING WOULD
    KIUCHI SAYS CHINA’S ECONOMY HAS BECOME RISK TO JAPAN’S ECONOMY
    KIUCHI: JAPAN'S ECONOMY WON'T BECOME DESTABILIZED VERY MUCH
    KIUCHI: CHINA, GLOBAL ECONOMIES HAVEN'T SUDDENLY DETERIORATED
    KIUCHI: FINANCIAL CRISIS ORIGINATING FROM CHINA IS UNLIKELY
  • Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks püsis 93 punkti peal, osutudes punkti võrra oodatust nõrgemaks
  • Päris rõõmuhõiskeks põhjust ei anna aga Soome majandus näitas teises kvartalis oodatud -0,4% QoQ languse asemel 0,2% kasvu, mis tähendas aastatagusega võrreldes 0,1% tõusu.
  • Kes peab tehnilisest analüüsist lugu, siis DAXi libisevad keskmised (50 ja 200 päeva) moodustasid ristumisel death crossi, mis peaks teoorias viitama karuturule. 2011.a pidas paika, 2014.a tuli korrektsioon väikese viitega.
  • Suurbritannias kasvas uute autode müük augustis 9,6% (juulis 3,19%) ja Saksamaal 6,2% (juulis 7,38%)
  • Ma ei tea, kas viga on minus või mitte aga mul on tunne, et uudised tulevad kas positiivse või negatiivse lainena. Hetkel domineerib selgelt teine.

    Brazil Cancels Local Debt Auction as Borrowing Costs Soar

    Brasiilia valitsuse 10a võlakirja tulusus
  • Erko, laine suuna näitab väga hästi ära Citigroup Economic Surprise Index (sa oled seda kindlasti varem kohanud). Brasiilia kohta seda indeksit vist ei tehta, aga USA ja eurotsooni kohta küll. Veel eelmine nädal oli CESIEUR suunaga üles ja CESIUSD suunaga alla.
  • kristock
    Erko, laine suuna näitab väga hästi ära Citigroup Economic Surprise Index (sa oled seda kindlasti varem kohanud). Brasiilia kohta seda indeksit vist ei tehta, aga USA ja eurotsooni kohta küll. Veel eelmine nädal oli CESIEUR suunaga üles ja CESIUSD suunaga alla.


    ja kui vaadata G10 riikide lõikes, siis kokkuvõttes võib järeldada, et makro on juulist alates üllatanud positiivselt ning globaalse majanduse tervis ei tohiks olla ohus.
  • samal ajal on arenevate turgude makronäitajate üllatusindeks järsult alla tulnud. Küsimus on selles, kas arenevad turud tirivad ka arenenud riikide majandused alla.
  • Mitte kõigil ei lähe Hiinas halvasti...

    With double-digit growth in unit sales (+17.6%), Mercedes-Benz set a new best mark in August, achieving the 30th record month in succession. For one year, the brand with the star has been recording a double-digit growth rate every single month. In total, 139,802 vehicles of Mercedes-Benz were delivered in August. Since the beginning of the year, 1,187,980 customers have received their new car (+15.1%). Mercedes Cars’ Aug. China sales +53%, Europe +10.5%.
  • Erko Rebane
    Kes peab tehnilisest analüüsist lugu, siis DAXi libisevad keskmised (50 ja 200 päeva) moodustasid ristumisel death crossi, mis peaks teoorias viitama karuturule. 2011.a pidas paika, 2014.a tuli korrektsioon väikese viitega.


    Kes voodoost lugu peab visaku kanajalad, seahambad ja rotisaba lauale ning vaadaku ise mis tulevik toob... Antud graafikult näeb ainult seda mida vastavad keskmised näitavad: momenti kui lühiajaline trend on muutunud kiiremini kui pikaajaline trend. Antud graafikul pole ju nendele sündmustele järgnenud karuturgu vaid tehakse lühiajaline põhi ja jätkub pulliturg,... kas ka seekord?
  • Tänavu hääletav FOMC liige Jeffrey Lacker ütleb, et järgmisel istungil peaks intressimäära tõstma

    LACKER SAYS U.S. NO LONGER REQUIRES ZERO INTEREST RATES
    FED'S LACKER: IT'S TIME TO ALIGN MONETARY POLICY WITH ECONOMY
    LACKER: EFFECTS OF WINTER, DOLLAR, ENERGY PRICES DISSIPATED
    LACKER WON'T MAKE FINAL DECISION UNTIL HE HEARS DEBATE AT FOMC
    LACKER: AUG. JOBS REPORT UNLIKELY TO `MATERIALLY ALTER' PICTURE
  • Headline number oli oodatust nõrgem aga kokkuvõttes jääb raportist tugevam mulje, kuna eelmist kahte kuud revideeriti üles 44 tuhande võrra, töötasu ja tundide kasv oli nõks kiirem kui oodati ja töötuse määr langes headel põhjustel st tööjõus osalemise määr püsis samal tasemel..
  • vastupidiselt kartustele Kanadas tööhõive tegelikult kasvas 12 tuhande võrra ja kuigi töötuse määr liikus üles 0,2pp võrra 7,0% peale, siis inimeste arv tööturul suurenes, mis pigem on positiivne
  • Intressifutuuride järgi tuleks tegelikult septembri tõstmine turu jaoks üllatusena, kuna tõstmise tõenäosust hinnatakse hetkel 34% vs 30% eile.
  • Gapping up

    In reaction to strong earnings/guidance:
    ENVI +9%, STRM +8.1%

    M&A news: AVOL +5.5% (to be acquired by Bohai Leasing for $31/share in cash in an ~$7.6 bln deal)

    Other news: GBSN +13.2% (provides update on preferred stock conversions), TICC +4% (announced material changes to proposed new investment advisory agreement with Benefit Street Partners; new agreement includes a permanent annual base management fee reduction), ZNGA +3.1% (still checking, light volume), NBG +3.1% (cont volatility in name), FOGO +0.5% (to open five new Company-owned restaurant locations in the United States)

    Analyst comments: BPMX +1.4% (initiated with a Buy at Sterne Agee CRT), DLTR +0.9% (upgraded to Buy at BofA/Merrill)

    Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance:
    VNCE -36.9%, UTIW -19.6%, ESL -6%, PAY -3.3%

    Select pharma names displaying early weakness : ILMN -2.1%, GSK -1.8%, LLY -1.7%, BIIB -1.2%, GILD -0.9%

    Select fan favorite names showing weakness:
    NFLX -2.8%, TSLA -1.8%, GPRO -1.7%, SUNE -1.3%, MSFT -1.1%, V -1%, TWTR -0.8%, FB -0.8%, AAPL -0.8%

    Select oil/gas related names showing early weakness: RDS.A -2%, STO -1.9%, PBR -1.8%, TOT -1.3%, COP -0.6%, CHK -0.5%

    Other news: INFY -3.6% (Sensex mkt down over 2% overnight), AMBA -2.9% (cont weakness), IVAC -2.6% (announced the order of an INTEVAC MATRIX thin-film processing system, by a Tier 1 solar cell manufacturer), GPS -2.3% (Aug same store sales -2.0% vs -0.4% Retail Metrics consensus), ABIO -2.2% (disclosed that its common stock will commence trading on a post-split basis tomorrow following today's seven-for-one reverse split), TTM -2% (Sensex mkt down over 2% overnight), PGN -1.6% (announces borrowing of substantially all remaining capacity under senior secured revolving credit facility), VTL -1.4% (announces a workforce reduction of ~30% and plans to institute across the board expense reductions to conserve capital)

    Analyst comments: BP -2.5% (downgraded to Underperform at BofA/Merrill), CAT -1.5% (downgraded to Neutral at Robert W. Baird), DSX -0.8% (downgraded to Sell at UBS)

    Briefing.com

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon