Seadrill Partners (SDLP) dividendi tootlus 24,5% - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Seadrill Partners (SDLP) dividendi tootlus 24,5%

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Seadrill Partners on hea näide sellest, et mitte kõik offshore naftafirmad ei ole loodud võrdseks. Nafta ületootmise, OPEC'i jätkuv tahtmatus piirata tootmist, Brent ja WTI langenud turuhinnad, Iraani nafta taastulek ja mitmed teised asjaolud ning negatiivsed uudised ei anna palju põhjust rõõmustamiseks neile, kes tahavad naftafirmadesse investeerida. SDLP aga on nii lühema kui ka pikema perioodi investorile küllaltki atraktiivseks valikuks ja seda ettevõtte väärtusnäitajate, aktsia turuhinna ja eriti dividendi tootlikkuse poolest. Kuna ettevõtte puurtornid on lepingutega kaetud sel ja järgmisel aastal ning ka suuremalt jaolt ülejärgmiselgi aastal, siis dividendide maksmise vähenemine või katkestamine on väga vähe tõenäoline. Praeguse aktsia turuhinna 9,24usd juures on dividendi tootlus lausa suurepärane ehk 24,5%. SDLP maksab kvartaalset dividendi.
    Ettevõtte väärtusnäitajatest P/E 3,38 vs ROE 26%, P/S 0,57 ja Q ratio 0,13 on kõik atraktiivsed sõltumata maailma naftaturu praegustest ja lähituleviku väljavaadetest. Vaatamata mitmetele negatiivsetele makronäitajatele on maailmamajandusel siiski jätkuvalt vaja naftat ja naftatooteid mistõttu ei kao ka süvamere naftatootjad kuskile. Ka Carl Icahn on vaatamata praegusele negatiivsele olukorrale järjest suurendanud oma osalusi energia sektoris ja öelnud, et selles vallas on investoritel "tremendous opportunity."
  • Selle firma struktuurist läbi närimiseks tavainvestoril küll vöimalusi ei ole. Lisaks kuulub 48.6% Seadrillile (NYSE:SDRL), Natuke lugemist:
    http://seekingalpha.com/article/3529626-how-has-seadrill-partners-maintained-its-distribution
    http://seekingalpha.com/article/3473926-seadrill-partners-is-the-24-percent-dividend-a-sirens-call
    Simplistically, if one were to assume the distributions will continue for 12 quarters (basically, taking current distributions x average contract length), the company can be expected to pay $6.72 in distributions -- or 72% of the stock price, as of this writing.
    As I said, there is no easy answer to what is SDLP worth. A simple answer might be $6.72 in potential cash flow plus a call option on a brighter drilling future.
  • St. tahtsin öelda, et kui köik on nii roosiline, miks siis aktsia on kukkunud 30 pealt 10 aastaga? Investorid panevad kõik naftaasjad ühte patta ja isegi suured fondid jne. ei suuda näha kus väärtus on?
    Lisaks väike matemaatika. Kui palju on tootlus, kui firma maksab 25% dividende ja aktsia hind kukub dividendide vörra?
    Seega ei tasu alati dividendi nr. end pimestada lasta.
  • SDRL ise peatas ammu dividendide maksmise ja korjab tuimalt raha arvele. Räägivad, et 500 miod koos. Ma isegi enam aru ei saa kuhu see aktsia kavatseb kukkuda.
    Väidetavalt alles 3ndast kvartalist hakkavad müüginumbrid järgi andma. Mingi kukkumine oli ka eelmises kvartalis aga mingit rendi ei oska välja lugeda peale aktsia langemise
  • Kuna SDLP kasuminumbrid ja bilanss on jätkuvalt tugevad, siis peamiseks ettevõtte aktsiahinna trendi näitajaks on Brent indeks ja futuurid. Siiani on see muster olnud üsna täpses korrelatsioonis. Ja erinevalt SDRL kes peatas dividendi maksmise peamiselt oma suurest võlakoormast ja uute puurtornide tellimustest tulenevatest kohustustest, on SDLP bilanss oluliselt paremas seisus kuigi ka seal on küllalt kõrge võlatase. Pikemas perspektiivis korvab SDLP selline kvartaalne dividend märkimisväärselt aktsiahinna volatiilsust ja reinvesteerides vähemalt mingi osagi sellest, saame me pahuriku väikest matemaatikat kasutades hoopis teistsuguse tulemuse.
  • ehk seletad lähemalt seda matemaatilist trikki? Et kui saame taala divikaid ja aktsia kukub ka 1, siis saadud divikaid investeerides on meil nüüd raha rohkem:D Saan su ideest aru, aga kui 2 a divikaid enam ei tule, mis siis?
  • Ehk investeerid osa saadud divikast madalamal aktsiahinna tasemel ja oled piisavalt kannatlik, et ootad ära järgmise tõusu või mis veel parem...ostad, ostad juurde ja hoiad ning korjad iga kvartal divikat ja ei müü enne oma osalust kui vundamentaalis miskit olulist muutub. Kuidas see kõlab?
  • msr
    Ehk investeerid osa saadud divikast madalamal aktsiahinna tasemel ja oled piisavalt kannatlik, et ootad ära järgmise tõusu või mis veel parem...ostad, ostad juurde ja hoiad ning korjad iga kvartal divikat ja ei müü enne oma osalust kui vundamentaalis miskit olulist muutub. Kuidas see kõlab?

    ütlesin, et sain ideest aru, aga kui 2017 uued lepingud tulevad sellise hinnaga, et enam divikaid maksta ei suudeta ja aktsia kukub sodiks, siis on kogu lugu. Täna on päevaga 4,6% lutti ja tootlus üle 25% juba.
    Kui asi nii turvaline on, siis IB annab 4 võimendust, aastaga on 100% tootlus, mis saaks valesti minna :D
  • Atwood Oceanic.
    https://www.google.com/finance?q=NYSE%3AATW&ei=rVEJVvGfBYiesgGytIuADg

    Lepingud enamus siis 2016. aasta keskpaigani kaetud.

    Pigistad 10neks aastaks silmad kinni. Kui pankrotti ei lähe siis võib isegi hästi minna.
  • Selge see, et keegi meist oska täpselt tulevikku ennustada ja kõike võib juhtuda, mistõttu osa rahast tuleks hoida reservis ja töölt ei tasu ka kohe ära tulla :)
    Ja nagu Buffett ütles, et ärimehena on ta parem investor ja investorina parem ärimees, siis seda loogikat tulekski riske võttes järgida.

  • Aga-dividend-yield-on-nii-vinge on üks mu lemmik value trap'e. Vt ka EMES, CHK, RIG, SDRL, TERP, NYLD, GLBL, ABY jne.
  • Nagu jim juba mainis, siis tegu on klassikalise value trapiga. VIC lehelt on hea aasta tagune kokkuvõte ühe tüübi short case-ist selle vastu @ 30$. Pikk lugu on siin lingi all pdfis.

    Long story short, kumbi alltoodud eeldustest ei ole väga ulme, pigem ütleks, et base case:

    "The downside on SDLP could be 100% if you model a 40% peak to trough decline in dayrates and
    a 10% decline in utilization because the financial and operating leverage is so great. To exaggerate the point, S&P estimates the eight existing rigs would have a value of $1.7 billion in a stressed recovery situation. Those rigs are pledged as collateral against $2.4 billion of debt."

    MLPdest eemale hoides hoiab hulga raha kokku.
  • Praeguses heitlikus turusituatsioonis võib peaaegu iga ettevõte lühemas perspektiivis osutuda value trapiks. Kui see on probleem, siis tuleb oma ajahorisonti ümber vaadata või istuda rahas ja teha midagi muud.
  • Ei saa küll aru, mis koha pealt bilanss tugev on. Laenukohustused on 171% omakapitali kohta, aastatagusega üsna oluliselt tõusnud. Intressikulud on poolaasta baasil tõusnud ca 50%. Poolaasta baasil on küll rahavoog olnud tugev, kuid madalamate nafta turuhindade valguses sõlmitakse uued lepingud oluliselt madalama marginaaliga ja see võib ettevõttele raskeks osutuda, arvestades suurt võlakoormat.
  • Goldman Sachsil on see üle 2 korra suurem ja ometi on tegemist väga tugeva ettevõttega...
    Loomulikult on võlg risk mis koos langenud naftahindadega on selle valdkonna ettevõtete aktsiahindu allapoole ajanud. Aga olulisem on see mismoodi see võlg ettevõtte bilansis on ja kuidas riskid on maandatud. Näiteks intressimäärade riski vastu on ettevõte ennast kaitsnud swap lepingutega.
    Tahan siinkohal öelda, et mu eesmärk ei olnud seda ettevõtet üles kiita, vaid lihtsalt viidata, et ka naftafirmade seas on täna mitmeid huvitavaid pikemaajalisi investeerimise võimalusi.
  • Võib vaadata ka näiteks CVX ja KMI. Dividenditase pole muidugi nii ulmeline, aga vast on ka riskid väiksemad.
  • aktsia siis täna 6,4 Asjade loomulik käik eespool antud hoiatuste taustal:)
  • Siis on ju hea aeg valmistuda ostmiseks...
    Kui Buffett hakkas 90-ndatel ostma Wells Fargot, siis aktsia langes ligi 50% ja selle asemel, et paanikasse sattuda, tervitas ta seda kui suurepärast võimalust edasi osta! Tänaseks on WFC Buffettile sisse toonud sadu miljoneid dollareid...
  • msr
    Siis on ju hea aeg valmistuda ostmiseks...
    Kui Buffett hakkas 90-ndatel ostma Wells Fargot, siis aktsia langes ligi 50% ja selle asemel, et paanikasse sattuda, tervitas ta seda kui suurepärast võimalust edasi osta! Tänaseks on WFC Buffettile sisse toonud sadu miljoneid dollareid...

    jajah, on millega võrrelda. Jutumehed ostavad suures koguses neid käkke siin foorumis. Kui see nii oleks, siis margin paistaks ammu:) Sa ju ostsid 9,24 pealt ja nüüd räägid, et alles hea aeg valmistuda ostmiseks:D
  • Võtsin divika ja müüsin hoopis. Eks aeg näitab kas lähen sisse uuesti või mitte, sõltub naftaturu liikumisest...
  • msr
    Siis on ju hea aeg valmistuda ostmiseks...
    Kui Buffett hakkas 90-ndatel ostma Wells Fargot, siis aktsia langes ligi 50% ja selle asemel, et paanikasse sattuda, tervitas ta seda kui suurepärast võimalust edasi osta! Tänaseks on WFC Buffettile sisse toonud sadu miljoneid dollareid...

    tõesti oli hea aeg, nagu ka 9,4 pealt oli. Täna siis nädal hiljem on 6,4 juurest 4.3 . Hea näide algajatel, et kukkuva noa püüdmine viib konto nulli. (Standard & Poor's Ratings Services said that it lowered to 'B' from 'BB-' its long-term corporate credit rating on Seadrill Partners LLC (NYSE: SDLP)
  • Keegi sositas, et nad lõikavad oma väljamakstavat dividendi väiksemaks. Kui palju keegi ei tea.
  • msr
    Siis on ju hea aeg valmistuda ostmiseks...
    Kui Buffett hakkas 90-ndatel ostma Wells Fargot, siis aktsia langes ligi 50% ja selle asemel, et paanikasse sattuda, tervitas ta seda kui suurepärast võimalust edasi osta! Tänaseks on WFC Buffettile sisse toonud sadu miljoneid dollareid...


    Võimalusi on alati, aga oluline on aru saada, et millal on toimunud fundamentaalne muutus, kas siis ettevõtte on oma ärimudeli ümber teinud ja seeläbi suudab praegustes turutingimustes oma konkurente edestada või on turult tulnud selge signaal, et nüüd aitab sellest jamast. Teisisõnu kui aktsia kaotab ühel päeval -30% või võidab sama palju , siis suure tõenäosusega läheb veel samas suunas edasi. Ma ei ole siiamaani suutnud välja lugeda, et kus otsast peaks commodity sektori muutus toimunud olema, ikka käib korralik tootmine edasi ja varsti jõuab ka Iraan turgudele, USA tootjad pole järele andnud vaid on kohanenud.

    Samuti dividenditootlus ei ole mingi suurepärane indikaator, et nüüd võiks teha investeeringu. Oletame, et ma olen antud firma omanik ja olen pikemat aega maksnud suurepäraseid dividende, sest firmal on läinud hästi. Nüüd kui olukord on kehv, siis miks ma peaksin jätkama investoritele edasi maksmist? Minu esimene eesmärk sellises olukorras on korraldada ettevõtte tegevused ümber ja selleks koondaksid kõik vajalikud ressursid. Ma omanikuna ei laseks kohe kindlasti rahal välja joosta, sest olukord on kehv ja puudub teadmine, et kaua selline asi edasi läheb. Ma peaksin koguma vajaliku rasva, sest karta on, et SDLP oma operatsioonide finantseerimiseks vast odavalt laenu ei saa või mis? Minule tekitab pigem muret see, et kui firmal läheb kehvasti, aga ikka käib korralike dividendide maksmine edasi, et noh pohlad, las investorite risk saab tasutud, samas firma liigub pankroti suunas.

    Teha otsust selle pealt, et maksab häid dividende ja võtta Buffet eeskujuks, et tal õnnestus ju, tema tegi nii. Olukord siis oli teistsugune, samuti on Buffet kogenum ja paremini informeeritum oma otsuste tegemisel. Samas sina pead tegema otsuses selle info baasil, mida sa suudad hankida, alati tee otsus lähtuvalt enda kogemuste ja teadmiste baasil.
  • Vanahärra Buffett on ka öelnud, et ole ahne siis kui teised on hirmul ja karda siis kui teised on ahned. Kas praegu on õige aeg naftasektorit osta? Hea küsimus! Oleneb investorist. Näiteks Carl Icahn järjest ostab juurde energiasektori ettevõtete aktsiaid ja kindlasti ei tee ta seda hommikukohvi pealt ennustades...
    Mina sain SDLP-st kasumiga välja ja olen praegu hoopis farmas. Aga energeetikasektor on kindlasti ühel hetkel suur tõusja mistõttu tuleb sellel valdkonnal jätkuvalt silm peal hoida.
  • msr
    Ehk investeerid osa saadud divikast madalamal aktsiahinna tasemel ja oled piisavalt kannatlik, et ootad ära järgmise tõusu või mis veel parem...ostad, ostad juurde ja hoiad ning korjad iga kvartal divikat ja ei müü enne oma osalust kui vundamentaalis miskit olulist muutub. Kuidas see kõlab?

    siin mees rääkis oma taktikast. Aktsia hind selle ajaga kukkunud 9,4 pealt 4,3. Nüüd mees räägib, et sain kasumiga välja ja olen hoopis mujal sees, räägib küll, et farmas, aga ilmselt hoopis millegi soojema sees:D
    Järeldus: msr postitustest tuleb suure kaarega eemale hoida, sest oskad teema algata, julge ka tunnistada, et oled eksinud, mitte aga rääkida, et investisin aastateks aga tegelikult olen ammu kasumiga väljas ,
  • to pahurik: pean siinkohal ütlema, et oled minu postitustest natuke valesti aru saanud ehk et mul ei ole olnud eesmärgiks anda ostusoovitusi mingitele aktsiatele sh ka SDLP-le, vaid lihtsalt arendada mõttevahetust kas praeguses keskkonnas on mõttekas investeerida energifirmadesse kus naftahinnad on suuresti langenud ja paljude firmade div tootlus osutunud kohati ülikõrgeks. Minu viimane SDLP müügitehing toimus oktoobris ja praegu ei oma ning jäin tõesti plusspoolele :) Aga vaatan jätkuvalt energiasektori arenguid, sest järgmine suur tõus tuleb kindlasti sealt. Küsimus on muidugi selles, millal see tuleb, aga osad suurinvestorid ostavad energiasektorit ja see on hea märk...
  • no ma ei süüdistnudki ostusoovituse andmises, aga loodan, et see teema on hoiatuseks neile, kes arvavad, et ostan ulme tootlust pakkuva dividendiaktsia ja unustan ja raha muudkui tiksub aastaid peale seda.
    Kindlasti energiasektoris on firmasi, mis 5 a perspektiivsis pakuvad head tootlust, küsimus on selles, et millised neist praegu pankrotiga silmitsi seisvatest firmadest ellu jäävad? Võib juhtuda, et panustad ja kõik annavad neist otsad, seega tasub panustada suurtele, kes on nii tootjad kui drillijad jne, aga sealt ei saa ka seda ulme tootlust. Seega võibolla on parem panustada siis alusvarale, ehk sellele tooraine endale, mille tõusu ootad.
  • 1...n turuliidrit + hedge sektori ETF-ga.
  • NB ! Aktsia hind läheneb divika aastatootlusele ( 100% ?) . Kes julgeb kaasa tulla - sisenema ?
  • Palju sa ostsid? Palju ta divikat maksabki?
  • See on iseenest fenomen, kui see dividend selliseks jääb ja aktsia hind samasuguse hooga kukub. Aga 4Q 2015 pidi makstama.
    Tõsi 2016 läheb see vist poole väiksemaks - 25 sendi peale.
  • Fenomen on see, et SDLP Otsustas oma divikat 55% alla tuua pea kuu tagasi, aga siin foorumis pole sellest kuuldudki.
  • ymeramees
    Fenomen on see, et SDLP Otsustas oma divikat 55% alla tuua pea kuu tagasi, aga siin foorumis pole sellest kuuldudki.


    Mega irw, samas kahju ka.
  • Kippari
    ymeramees
    Fenomen on see, et SDLP Otsustas oma divikat 55% alla tuua pea kuu tagasi, aga siin foorumis pole sellest kuuldudki.


    Mega irw, samas kahju ka.


    http://finviz.com/quote.ashx?t=sdlp Siin on küll ilusad numbrid dividendi real!
  • Veri tundub siiski tänavatel olevat, kes usub, et see käkk lähema 2 kuu jooksul otsi ei anna, siis on aktsia hinna püsimisel vöimalik 85% teenida 2 kuuga, aga on vöimalus ka kaotada kõik ja peale maksta margini kasutamisel:D
    Isiklikult ei näpi kukkuvaid nuge, aga kes raha peale vihane, siis pudeli rummi eest vöin õelda kuidas:)
    Teema avamisest saati on see aktsia küll olnud shortijatele töeline rahalehm, järgmine kord peab sarnaste foorumiteemade tekkimisel short positsiooni kiirelt sisse vötma, tundub suht kindel bet olevat.
  • http://seekingalpha.com/article/3780656-seadrill-partners-distribution-reduction-is-a-smart-move
    artiklis natuke selgitatakse MLP de toimimise mudelit ja on jutt ka firma völakoormast, mida algajad tihti üldse ei vaata suured dividendide % sära taustad:)
  • Tundub,et põhi lähedal,keegi juba ostab kokku? 2 dollariga ostaks,aasta jooksul saaks 1 tagasi ja edasi mängiks loteriid ? :D
  • Alustuseks peaks see õli langus seisma jääma.
    Võlapoiss on selles comp suht suur samuti.
  • SDLP positiivsed tulemused ja aktsia hind on täna juba ca 12% tõusnud ning ettevõte maksab ka jätkuvalt dividendi.
    http://finance.yahoo.com/news/sdlp-seadrill-partners-llc-announces-120201279.html
  • Samune,et kas SDLP divikas on eelnevalt maksustatud juba USA-s? Või vaja eestis tulumaksu maksta selle pealt?
  • Kui sa investeerid LHV kaudu, siis nende partnerpank peab tulumaksu 15% kinni seal.
  • Swed peab kinni 30% ja mitte midagi teha ei saa. Olen nendega mitu korda rääkinud, aga nad ei jaga seda teemat või siis ei taha midagi muuta ja siis tõin oma asjad LHV-sse üle.
  • Umbes aasta tagasi uurisin Swed'ilt, kas on plaanis midagi teha selle 30% tulumaksuga. Anti igaks juhuks:) mõista, et äkki nagu tehakse kunagi midagi. Ca kuu aega tagasi käisin Swedis "pangaasju üle vaatamas", tõstatasin taas teema, rääkisin, kuidas asi LHV-s käib ja et aeg-ajalt tulevad mõned kolimismõtted pähe, lubati uurida... aga vaikus.

    (Sry, OT, siit muidugi ei jõua see kiun õigetesse kõrvadesse).
  • Sain sellise vastuse pangast :

    Vastuseks Teie küsimusele, mis puudutab USA börsil noteeritud SEADRILL PARTNERS LLC dividendimakset, siis selle puhul ei ole siseriiklikul tasandil maksu seatud väljamakstavale dividenditulule. Seetõttu on väärtpaberid väljamaksel kliendi jaoks maksuvabad. Mis puutub edasisse tegevusse tulude deklareerimisel, siis nende küsimustega on abiks maksuamet.

    Aru ikka ei saa midagi
  • Swedis osade USA aktsiate dividendide puhul on tulumaks maha võetud, kuid näiteks SDLP ja TNK puhul on ei ole mul midagi maha võetud, vt. oma inv.konto väljvõttest. Tuleb ise deklareerida.
  • Uudiseid? Või millest see -25% täna, tulemused?

    EDIT: kuskil jäi silma, et divikas 25c -> 10c, Value Trap indeed.
  • divika-lõige vast ongi põhjuseks. juba tasapisi ülespoole tagasi....
  • Tundub, et kuulikene ei hüppagi ruletilaual enam edasi-tagasi, vaid on jäänud ruudule 'bankruptcy'.
    -22% eile.

    Kui nüüd just keegi ruletilauda ei müksa.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon