Balti börsid 13. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 13. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile liikusid Balti börsiindeksid erisuunaliselt – Tallinn (-0.53%), Riia (+0.43%) ja Vilnius (-0.14%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist ühe suhteliselt aktiivse börsipäevaga – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 254 tehingut koguväärtuses 3,476 tuhat eurot, millest ligikaudu 989 tuhat eurot (152 tehingut) tehti Tallinna börsil ja 2,438 tuhat eurot (40 tehingut) Riia börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Ventspils Nafta (+0.96%), millega sooritati 16 tehingut kogumahus 2,413 tuhat eurot (millest 2,358 tuhat eurot moodustas 1 plokktehing, hinnaga EUR 3.12). Ventspils Nafta järgnesid Tallink Grupp (0.00%) ja Olympic EG (+1.12%) vastavalt 776 ja 67 tuhande euroga.

    Suurimateks tõusjateks olid eile Nordecon (+4.04%, käive EUR 66,9k), Baltika (+3.16%, käive EUR 213) ja SAF Tehnika (+2.40%, käive EUR 93). Enim langesid Lietuvos Energijos (-3.74%, käive EUR 5,4k), Harju Elekter (-3.09%, käive EUR 43,1k) ja Pieno Žvaigždes (-2.24%, käive EUR 1,8k).

    Homme on oodata Tallinna Kaubamaja IV kvartali tulemusi.
  • Ei tahaks küll kaebaja olla, aga eilne panga kodulehe pidurdamine algas nii nagu täna, et lehekülje värskendamine tõi kaasa pea minutise seisaku tegevuses . . .
    Kas ka täna on hooldustööd planeeritud ? :((
  • Kahjuks eilne probleem tõesti kordus ja tegeleme selle probleemi lahendamisega. Vabandame tekkinud olukorra pärast!
  • AloV, lisaks ei avane Powertraderi tehingute lingi peal klikates eraldi aken, vaid tehinguinfo avaneb samas aknas. Mis on tüütu, sest pärast tehinguinfot pean ma PT-sse tagasi saamiseks selle sisuliselt uuesti avama. Kasutan Safarit.
  • Tuleb meeles pidada, et LHV vist tõmbab PT supporti otsi vaikselt kokku ja Mozillas avanevad tehingud kenasti uues aknas.
  • Eesti Statistikaamet: Kui suur on Eesti varimajandus?

    Ettevõtjate seas viib küsitlust läbi aga Stockholmi Kõrgem Majanduskool Riias (SSE Riga), kus uuritakse kuivõrd tunnetavad Baltikumi ettevõtjad varimajanduse olemasolu enda valdkonnas. Nende andmetel moodustavad olulisema osa Eesti varimajandusest ümbrikupalgad (49,5%), varjatud tööjõud (29%) ja ettevõtjate varjatud tulu (21,1%). 2014. aastal hindasid nad Eesti varimajanduse 13,2%-le SKP-st. Leedu varimajanduse hindavad nad veidi madalamaks (12,5%), kuid Läti oma oluliselt kõrgemaks (23,5%).
  • Homme algab Balti turgudel III kvartali tulemustehooaeg. Esimeseks ettevõtteks kes avalikustab oma III kv. tulemused on Tallinna Kaubamaja, talle järgnevad Siauliu Bankas (20. okt) ja Olympic EG (27. okt). Meie ootused neile ja kõigile teistele meie poolt kaetavatele ettevõtetele on järgmised:


    Põhjalikuma ülevaatega saate tutvuda meie Balti analüüside lehel, mille leiate (siit).
  • LHV arvab ka, et ilm võib Baltika aktsiahinda allapoole suruda. Baltika esindajad kindlasti nõustuvad :D

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon