Balti börsid 9. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 9. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile langesid kõik kolm Balti börsiindeksit – Tallinna (-0.56%), Riia (-0.46%) ja Vilnius (-0.14%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist ühe suhteliselt tavapärase börsipäevaga – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 320 tehingut koguväärtuses 897 tuhat eurot, millest ligikaudu 472 tuhat eurot (175 tehingut) tehti Tallinna börsil ja 383 tuhat eurot (93 tehingut) Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Šiauliu Bankas (0.00%), millega sooritati 18 tehingut kogumahus 220 tuhat eurot (millest ligikaudu 207 tuhat eurot moodustasid 2 plokktehingut). Šiauliu Bankasele järgnesid Olympic EG (-1.60%) ja Apranga (-0.38%) vastavalt 156 ja 115 tuhande euroga.

    Suurimateks tõusjateks olid eile Skano Group (+11.27%, käive EUR 531), Arco Vara (+6.36%, käive EUR 740) ja Lietuvos Energijos (+1.41%, käive EUR 917). Enim langesid LSC Group (-2.83%, käive EUR 8,5k), PST (-1.86%, käive EUR 13,4k) ja Olympic EG (-1.60%, käive EUR 156,4k).
  • Postimees: Vahter: Tallinn imeb ülejäänud Eestit ärist tühjaks

    1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul näitab tuhandete ruutmeetrite uute kontoripindade valmimine Tallinnasse, et ettevõtjad prognoosivad järjest kasvavat inimeste ja äri koondumist Tallinnasse.

    Vahteri sõnul kerkib praegu Tallinnasse uusi ärihooneid nii sadamapiirkonda, Ülemistele kui kesklinna.

    «Esmapilgul võiks arvata, et kui kõik uued arendused valmis saavad, siis läheb veriseks konkurentsiks ja mingid majad jäävad tingimata tühjaks. See ei pruugi üldse nii minna, sest pelgalt käesoleval aastal on Tallinnasse kolinud 5200 ja viie aastaga ligi 33 000 inimest ning sissevool jätkub,» ütles Vahter pressiteates.

    «Riik väidab, et Eestis on ligi 30 tõmbekeskust, kuid praktikas on neid kolm-neli. Paberil tasuta bussisõidu nimel sissekirjutamine on lõppenud ja reaalselt on tänavu Tallinnasse Rapla linna jagu inimesi sisse kolinud. See on paratamatus, et noored tulevad ülikooli ja maale enam tagasi ei lähe,» ütles Vahter.
  • Eesti Statisikaamet: Majandus kasvas III kvartalis

    Täpsustatud andmetel suurenes Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) 2015. aasta III kvartalis võrreldes eelmise aasta III kvartaliga 0,7%, teatab Statistikaamet. Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKP suurenes 2014. aasta III kvartaliga võrreldes samuti 0,7%, kuid langes 2015. aasta II kvartaliga võrreldes 0,4%. III kvartalis oli SKP jooksevhindades 5,1 miljardit eurot.

    SKP kasvu mõjutas 2015. aasta III kvartalis enim kaubanduse, kutse-, teadus- ja tehnikaalase tegevuse ning kinnisvaraalase tegevuse lisandväärtuse suurenemine. Samuti andis Eesti majandusele positiivse panuse käibemaksu laekumise kasv ja subsiidiumide väljamaksete vähenemine.

    Kaupade ja teenuste eksport ning import kahanesid kumbki hinnamõjusid arvesse võttes 3%. Eesti väliskaubanduse vähenemist mõjutas enim elektroonikatoodete sisse- ja väljaveo kahanemine. Lisaks mõjutas kaupade väljaveo vähenemist keemiakaupade ning toiduainete ekspordi langus. Kaupade sisseveo vähenemisele andis olulise panuse lisaks elektroonikaseadmete impordi kahanemisele veel mineraalsete toodete, rõivaste ning jookide impordi vähenemine. 2015. aasta III kvartalis oli netoekspordi (ehk kaupade ning teenuste ekspordi ja impordi vahe) suhe SKP-sse 5,0%.


  • Äripäev: Rocca al Mare kaubanduskeskus plaanib juurdeehitust

    Tallinna linnavalitsus algatas detailplaneeringu, mille eesmärk on luua võimalus Rocca al Mare kaubanduskeskuse laiendamiseks. Detailplaneeringu algatamise ettepaneku kohaselt soovitakse suurendada kaubanduskeskuse ehitusõigust kuni kahe uue maksimaalselt 5-korruselise hooneosa juurdeehitamiseks. Planeeritava maa-ala suurus on 11,85 ha.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon