Balti börsid 7. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 7. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile langes Tallinna börsiindeks 0.17%, kuid seevastu Riia ja Vilniuse börsiindeksid tõusid vastavalt 1.15% ja 0.33%. Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist ühe järjekordse suhteliselt vaikse börsipäevaga – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 368 tehingut koguväärtuses 475 tuhat eurot, millest ligikaudu 360 tuhat eurot (229 tehingut) tehti Tallinna börsil ja 100 tuhat eurot (114 tehingut) Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Olympic EG (-0.56%), millega sooritati 94 tehingut kogumahus 165 tuhat eurot. Olympic EG-le järgnesid Tallink Grupp (-0.35%) ja Šiauliu Bankas (0.00%) vastavalt 69 ja 59 tuhande euroga.

    Suurimateks tõusjateks olid eile Utenos Trikotažas (+28.50%, käive EUR 26), Lietuvos Energijos (+2.94%, käive EUR 2,4k) ja Olainfarm (+1.25%, käive EUR 1,7k). Enim langesid Baltika (-3.28%, käive EUR 2,7k), Rokiškio Suris (-2.03%, käive EUR 5,3k) ja PRFoods (-1.31%, käive EUR 3,5k).
  • Postimees: Netflix on tänasest ka Eestis kättesaadav

    Internetis filme ja sarju vahendava Netflixi esindaja kinnitas täna «Aktuaalsele kaamerale,» et sel aastal plaanitakse Eestisse laieneda. Mõned tunnid hiljem sai selgeks, et teenus on juba kättesaadav.
  • Eesti Statistikaamet: Novembris tööstustoodangu maht vähenes

    Tööstusettevõtted tootsid 2015. aasta novembris 6% vähem toodangut kui 2014. aasta novembris, teatab Statistikaamet. Toodang vähenes nii energeetikas ja mäetööstuses kui ka töötlevas tööstuses.

    Kui 2015. aasta alguses töötleva tööstuse toodang võrreldes varasema aasta sama kuuga kasvas, siis aasta teises pooles pöördus kasv languseks. Septembris toodeti töötlevas tööstuses 4%, oktoobris 1% ja novembris 5% vähem toodangut kui mullu samal ajal. Novembris põhjustas toodangu mahu vähenemist eelkõige langus elektroonikaseadmete tootmises, kus 28% languse põhjuseks oli eelmise aasta novembri kõrge võrdlusbaas. Üle poole töötleva tööstuse tööstusharudest ei saavutanud eelmise aasta novembri mahtu. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang veel toiduainete, metalltoodete ning elektriseadmete tootmises. Toodang suurenes jätkuvalt puittoodete ja mööbli tootmises.


  • BNS: Trükifirmad Koopia Kolm ja Multiprint ühinevad Grano nime alla

    Seoses Soome trükiteenuste firmade Grano ja Multiprint koondumisega ühinevad ka nende Eesti tütarettevõtted Koopia Kolm ning Multiprint, võttes ühiselt kasutusele Grano kaubamärgi.

    "Tõepoolest, oleme endaga ühendamas Multiprinti. Selle põhjus on see, et meie emaettevõtjad ühinesid Soomes. Tekkinud ühisel ettevõttel oli Eestis kaks tütarfirmat, mistõttu otsustati ka need omavahel ühendada," ütles Koopia Kolm AS-i juhatuse liige Urmas Pohlak BNS-ile.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon