Börsipäev 18. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nafta ligi 6% langus ning oodatust nõrgemaks jäänud USA majandusuudised jätsid aktsiaturud reedel surve alla, kui S&P 500 taganes -2,16%, mis osutus ühtlasi kogu nädala kaotuseks. Euroopas kukkus Stoxx 600 reedel -2,8% ning nädala lõikes -3,4%.



    USA jaemüük kahanes detsembris -0,1% võrreldes novembriga, mis antud tasandil vastas küll analüütikute ootustele, kuid valmistas pettumuse kui jätta arvestusest välja kütus ning autod (0,0% vs oodatud 0,4%). Kogu aasta peale kasvas jaemüük 2,1%, mis on aeglaseim tempo alates majandussurutisest ning näitab üsna selgelt, et odavama kütuse arvelt säästetud raha pole suurendamas tarbimist teistes valdkondades. Arvatust tagasihoidlikuma tarbimise tõttu hindavad mitmed analüüsimajad ja ka Atlanta FEDi mudel USA neljanda kvartali SKP kvartaalseks annualiseeritud kasvuks vähem kui 1%.

    Jaanuarikuu esimene regionaalne töötleva tööstuse küsitlus näitas New Yorki näitel, et ärikeskkond on aasta alguses järsult halvenenud, kui indeks kukkus 13 punkti võrra -19,4 punktile, märkides madalaimat taset alates 2009.a. Kuigi suurem osa komponentidest liikusid allapoole, siis tööhõive indeks paranes mõnevõrra, jäädes jätkuvalt aga negatiivseks. Töötleva tööstuse nõrkust kinnitas detsembri tööstustoodang, mis prognoositud -0,2% languse asemel vähenes MoM -0,4% ning seda lisaks allapoole revideeritud novembrikuu muutuse pealt (-0,6% asemel -0,9%).

    Öösel avaldatud statistika järgi jätkas Hiina kinnisvaraturg detsembris paranemist, kui uute majade keskmine aastane hinnakasv kiirenes 0,9% pealt 1,6%ni. 70st suuremast linnast liikusid hinnad ülespoole 39s, mis märgib samuti paranemist võrreldes 33 linnaga novembris. Kiiremas tempos jätkus majade kallinemine Pekingis (8,3% vs 7,7% novembris) ning Shanghais (15,5% vs 13,1% novembris).



    Ühendriikides on väärtpaberiturud pühade tõttu täna suletud ning olulisi majandusuudiseid pole oodata ka Euroopast.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon