Maksude deklareerimine 2016 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Maksude deklareerimine 2016

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sellekohast teemat veel ei olnud aga tänasest EMTA lehel eeltäidetud deklarid väljas.
    Enda poolt võin öelda, et EMTA on leidnud sinna kummalise summa MRK1T dividende - ei lähe tegelikult laekunuga kokku.
    LHV-le ka küsimus - kunas ja kas ka sel aastal IK aruannet EMTA-sse saata saab?
  • MRK1T osakapitali puhul tuleb arvestada, et sellest osa maksustatud, osa maksustamata - nii et tegelikult peaks siiski klappima.
  • 2korda2
    LHV-le ka küsimus - kunas ja kas ka sel aastal IK aruannet EMTA-sse saata saab?

    Investeerimiskonto aruannet saab LHV-st edastada Maksu- ja Tolliametile alates 15. veebruarist kuni 31. märtsini 2016.
  • Koondame siia mõlema süsteemi Investeerimiskonto ja "tavalise" süsteemi alased küsimused.

    Investeerimsikonto süsteemis orienteerumiseks tasub lugeda läbi rahandusministeeriumi juhend või LHV artikkel Räägime maksudest:investeerimiskontosüsteem
    Eelmisetest aastatest kasulike foorumeid:
    Investeerimiskonto - 2011 mis ja kuidas?
    Investeerimiskonto deklareerimine 2013
    Maksude deklareerimine 2014
    Maksude deklareerimine 2015
  • Tunnistan, et olen veidi laisk ja ei viitsi kogu eelnevate aastate materjali läbi lugeda. Kas investeerimiskonto süsteemis võib väljamakse osast ära kustutada panga poolsed igakuised väärtpaberite hooldustasu summad? Sisuliselt on see minu jaoks kaasnev kulu, mitte väljamakse.
  • Tehingutasu on samuti kulu, selle kohta sa ei küsigi?
  • Mad Max
    Kas investeerimiskonto süsteemis võib väljamakse osast ära kustutada panga poolsed igakuised väärtpaberite hooldustasu summad? Sisuliselt on see minu jaoks kaasnev kulu, mitte väljamakse.

    Meile teadaolevalt on tegemist siiski väljamaksega. Kuna lõplik vastutus lasub deklareerijal endal ja LHV maksunõu ei jaga, siis võib soovi korral sama küsimuse esitada EMTA foorumisse.
  • kindsigo
    Tehingutasu on samuti kulu, selle kohta sa ei küsigi?


    Miks ma peaksin selle kohta küsima? Aga kui Sind huvitab, siis vastus mõlemale küsimusele on siin: http://foorum.emta.ee/viewtopic.php?f=27&t=60929&sid=a84c58b053bd6fa6f54bfa6bd95851c2
  • Luuser
    MRK1T osakapitali puhul tuleb arvestada, et sellest osa maksustatud, osa maksustamata - nii et tegelikult peaks siiski klappima.


    AGM -il kinnitasid Merko juristid, et ka kapitali vähendamise väljamaks on tulumaksuvaba !!!
    Vähemalt "huvitav" on see küsimus küll . . .
  • Investeerimiskonto aruande kohta üks täpsustus, nimelt jõuavad LHV pangast edastatud aruanded EMTA-sse samal päeval (arvestada tuleks kuni 1 tunnise viivitusega).

    Andmed jõuavad EMTA andmete juurde maksumaksja tulude ja kulude aruandesse ning need tuleb siis EMTA lehel oma deklaratsioonile kanda (igaks juhuks rõhutan selle üle - andmed ei jõua automaatselt deklaratsioonile vaid eelandmetesse).
  • Investeerimiskonto süsteemi tutvustame kahel seminaril 17. ja 18. veebruaril Tallinnas jaühel seminaril 15. veebruaril Tartus. Esimesele seminarile on hetkel üsna palju vabu kohti, registreerimine siin:
    17.02 Maksud: Investeerimiskonto süsteem Tallinnas
    15.02 Maksud: Investeerimiskonto süsteem Tartus
  • LHV lehel Tartu seminar ikka 15 veebruaril.
  • Muutsime ära. Tänan tähelepanu juhtimise eest.
  • Kas keegi oskab aitdata küsimusega deklaratsiooni 6.5 punkti kohta, ehk sissemaksete deklareerimise kohta.

    Investeerimisaruanne ilusti Emta'sse saadetud ja see ilmub ka 6.5 Osa II all, "Näita Maksu- ja Tolliameti andmeid" lingile klikkides. Kuid sealt edasi ei ole võimalust neid andmeid deklaratsiooni kanda.

    Eelmistel aastatel on asi kenansti toiminud. Kas on mõtteid, oleksin tänulik?
  • Deklareerimise esimesel infolehel on kõige ülemine link - Tutvun MTA andmetega...
    Sealt kaudu saad kanda vajalikud andmed deklaratsioonile.
    Üldiselt kasutajasõbralikkuse ja loogikaga see leht eriti ei hiilga...

  • Vestlus muutmata kujul.

    Autor: anne
    Millal raha tagasi kantakse, kui deklr. täidetud?

    Autor: joller
    sel aastal kantakse need rahad otse ära annetusteks. sinu oma läheb koerte varjupaigale.

    Autor: anne
    misasja? koerte varjupaigale – miks ometi. Deklaris ei olnud kuskil sellist kohta, kus pidi kirjutama kellele annetada tahan ja kas üldse tahan. Miks nii tehakse, ma tahan ikka raha ise saada. Kuidas nad selliseid annetusi teevad ja mille alusel st. mis asutus saab ja kelle rahad – summad ju erinevad, mis inimestele tagasi tulevad. Kuidas niimoodi saab, ma olin selle rahaga ju arvestanud juba.

    Autor: m
    minul oma rahast koerte jaoks pole küll kahju, olin nõus, tegin linnukese sellesse kasti deklaratsioonis.

    Autor: anne
    no krt, ma täiega närvis hetkel – kas ma nüüd rahadest ilma. Kuidas nii, mu töökaaslane saab küll raha ikka enda arvele. Miks minu oma kantakse koerte varjupaigale? Kas maksuametisse helistades saab ära tühistada selle ja siiski saan raha enda arvele. Palun seletage???

    Autor: mistaikka
    helista jah,ja ütle,et sina pole nõus oma raha annetama….sõima kohe kõvasti:)

    Autor: Tiwity+ kirjavead
    Ja kindlasti ropenda ka, kui eesti keelest puudu tuleb, siis kasuta mahlakat vene keelt….

    Autor: anne
    helistasin Maksuametisse ja tühistasin oma deklari, nüüd püüan seda uuesti täitma hakata aga ikka ei leia deklaratsiooni pealt kaste, kuhu linnukesi pean panema nende annetuste kohta. Mulle deklaris öeldakse selgelt lõpus ju et raha kantakse sellele arvele ja minu konto number. No ma ei saa aru??? Kas võin nüüd deklari ära saata?? Sest maksuametisse ei tahaks enam helistada, nad üsna tigedad ja plärtsusid seal et hea et te 22. veebruarini ei oodanud, et siis poleks saanud enam tühistada……saadan sis ära või kus need annetuste asjad seal kirjas on? Palun aidake….

    Autor: kägu kaks
    Anne ära tee neist ilalõugadest välja, koeravarjupaikadesse annetamine lõpetati pärast viietuhandetat deklaratsiooni täitmist, kõik mis pärast seda tulid, läksid sama intervalliga edasi, vastavalt siis *kodutud, *narkomaanid, *vanurid, *sünnitusmajad, jne. Kui sa eile või täna deklaratsiooni täitsid, siis väga suure tõenäosusega sinu raha läks Tallinna loomaaeda, Mati Kaalule, eksootilise L-Carolina kukkurlooma ekspeditsiooniks, mida osaliselt toetab ka EL.
    Tühistada saab seda küll, kirjaliku taotluse alusel mis vaadatakse läbi alles aprilli alguses, aga oma tuttavate kogemustest juhtuvalt võin kinnitada, et ega üldiselt sellele hea pilguga ei vaadata ja arvatavasti võivad rakendada järgmisel aastal meetmeid sinu tulude piiramise suhtes.

    Autor: m
    iga panga kaudu ei saagi deklareerida nii, et paned linnukest. nähtavasti sinu kodupanga kaudu ei saa. pead minema maksuametisse kohale ja paluma, nad ise teevad su eest ära. aga raha saad siis novembris, sest paberkandjal viidud deklaratsioonid vaadatakse aeglasemalt üle.

    Autor: anne
    krt, mis inimesed te olete? Helistasin uuesti Makuametisse ja küsisin nende annetuste kohta – krt alul ei saadud aru millest ma räägin ja pärast kuulsin vaid tohutut naerupahmakat. Miks te lollitate inimest niiviisi, ei saanud sis mulle öelda et 22.veebruarist hakatakse raha tagastama. Mul nüüd deklar poolikult täidetud ja ise olen Maksuameti töötajate poolt lolliks tembeldatud. Vastikud,
  • 1) Kui mul on ainult üks investeerimiskonto ja tahan saata investeerimiskonto aruande EMTA-sse, kas siis pean eelmise aasta jäägi lahtrisse kirjutama 0 asemel selle numbri, mille leian EMTA andmetest lahtris "Eelmisest perioodist edasikantud summa:"?

    2) Lisaks on mul võimalik valida, kas arvestada väärtpaberi soetamise ja võõrandamisega seotud teenustasusid või mitte, vaikimisi on "ära arvesta". Selle kohta ütles Alo eelmisel aastal nii:
    Väärtpaberite soetamise ja võõrandamisega seotud teenustasusid saab sissemaksetena kuvada ainult juhul kui eelnevatel perioodidel on teenuitud kasumit ja seda tehakse kasumi arvelt, seda ei tea ei LHV ega EMTA.

    Aga kuidas seda ikkagi siis vaadata, kas ma võin/peaksin panema "arvesta" või mitte? Kas peaksin minema vaatama realiseeritud tulu/kulu aruandelt, mis summa 2014. (ehk siis üle-eelmise) aasta lõpuks järele jäi ning arvutama kokku need teenustasud eelmise aasta investeerimiskonto aruandelt ning vaatama, kas eelmise aasta teenustasud on väiksemad kui üle-eelmise aasta kasum (kui jah, siis võin panna "arvesta", kui ei, siis mitte)?
  • To Valdek:
    LHV investeerimiskonto raportis on eelmise aasta jääk on informatiivne rida ning seda maksuametisse ei edastata. Arvutuste jaoks võib sinna kanda eelmiste aastate jäägi, kuid maksudeklaratsioonis on see juba automaatselt arvesse võetud.

    Kui investeerimiskontol tehtud tehingutega on klient kasumit saanud, siis võib selle teenitud kasumi arvelt teenustasud sissemaksena esitada (sellisel juhul tuleks soetus ja võõranduskulud raportisse kaasata), tavalise sissemakse arvelt seda aga teha ei saa.
  • Kui investeerimiskontol tehtud tehingutega on klient kasumit saanud, siis võib selle teenitud kasumi arvelt teenustasud sissemaksena esitada (sellisel juhul tuleks soetus ja võõranduskulud raportisse kaasata), tavalise sissemakse arvelt seda aga teha ei saa.

    Millal kasumit saanud? 2015. aastal? Ehk siis vaatan realiseeritud tulude ja kulude alt, kui palju ostu- ja müügitehingute tulemusena kasumit teenisin ning siis liidan nendega seotud teenustasud kokku ja vaatan, kas nende kogusumma on väiksem kui kasum või mitte?
  • Kasum võib olla teenitud kogu aja peale, mil investeerimiskonto EMTA-s registreeritud (ei ole seega piiratud 2015. aastaga). Enne iga teenustasu sissemaksena registreerimist tuleks veenduda, et see tehakse kasumi arvelt ning seega summeerimine siin ei sobi.
  • Oot, kas peab vaatama tehing tehingu kaupa, et kas selle teenustasu tohib arvestada või mitte? Nt kui ma aktsia A müügist teenisin kasumit, siis selle aktsia A ostu- ja müügi teenustasud võin sisse arvestada, aga aktsia B tehingutasusid (millega teenisin kahjumit) ei või?
  • Iga tehingu järel tuleb vaadata, kas investeerimsikontol tervikuna on ees kasum või mitte, kui kasumit ei ole, siis tehingutasu sissemaksena raporteerida ei tohi. Konkreetse tehingu kasumlikkus rolli ei mängi.
  • Hästi, siis on ikkagi sarnane arvutamine vaja teha nagu eelpool kirjutasin. Lihtsalt ühe aasta asemel vaatan kõiki aastaid (alates EMTA teavitamist investeerimiskonto olemasolust) ning teenustasud võin summeerida ka, aga lihtsalt kui üle eelneva kasumi läheb,siis võtan nii mitu tehingutasu välja kui vaja on, et kasumi piiresse mahuks.

    Seega saan aru, et kui ma nt üle-eelmisel aastal teenisin kasumit, aga EMTAsse saatsin investeerimiskonto aruande 2014. aasta kohta nii, et tehingutasusid arvesse ei võtnud, siis vaatamata sellele, et 2015. aastal teenisin väikest kahjumit, võin praegu EMTAsse saata aruande, kus tehingutasud on sees (sest nende summa mahub 2014 kasum - 2015 kahjum jäägi piiresse). Õige?

    Kuidas sellega edaspidi (järgmisel aastal samal ajal) nüüd järge pidada, kui praegu tehingutasud sisse arvestada ja EMTAsse saata? Kas järgmisel aastal on siis see kasum, millest ma tehingutasusid jälle maha arvestada võin, selle tehingutasude summa võrra väiksem, mis ma praegu sisse arvestan või see ei muuda midagi?

    Vabandust, et nii puupea olen ja ikka veel piisavalt punane ei ole :)
  • Soovitan nii spetsiifilise küsimuse korral juba EMTA-sse pöörduda. Minu arusaamise järgi saab kasumi arvelt tehingutasusid sissemakseteks pöörata täpselt nii kaua kuni seda kasumit üleval on, arvestusega, et iga tehingutasu mahaarvestus vähendab kasumit.
  • Jah, see tundub nüüd isegi loogiline, aga ma lihtsalt mõtlen, et kuidas seda järelejäänud kasumit sellisel juhul järgmisel aastal meeles pidada. Sest kui ma praegu arvestan tehingutasud sisse, siis mu seniste perioodide kogukasum väheneb selle võrra, aga see vähenemine ju reaalselt kirja ei lähe kuhugi (või läheb?). Ehk siis kui ma järgmisel aastal hakkan oma kogukasumit jälle vaatama internetipangas, siis ma seal ei näe seda kuskil, et ma olen eelmisel aastal EMTA-sse saatnud aruande, kus arvestasin tehingutasusid ka ning selle tõttu on mu kogukasum selle võrra väiksem.
  • Kui seda praegu kuskile kirja ei lähe, siis äkki teha nii, et saaks vaadata, mitme euro eest eelmistel aastatel teenustasusid ik aruannetes arvestatud on, et saaks selle summa siis ise manuaalselt seni teenitud kogukasumist maha lahutada ja vaadata, palju alles on?
  • Ehk on abiks LHV Maksuaruanne, kus on eraldi välja toodud Võõrandamisega seotud kulud? Sealt saab teenustasud kätte.
  • Teenustasude kokkuarvutamine polegi nii suur probleem. Ma kirjutasin sellest, et kui ma praegu arvutan kokku, et mu eelmise aasta tehingutasude kogusumma (panen kõik sisse) mahub eelnevate perioodide kasumi sisse (ja see peaks ju seda kasumit sellevõrra vähendama) ja esitan EMTAsse koos teenustasudega, siis kust ja kuidas ma järgmine aasta deklaratsiooni täites vaadata saan seda vähendatud kasumit? Ma pakun, et internetipangas näitab ikka seda kasumit, mis ka praegu ning seda, et ma EMTAsse esitasin praegu koos teenustasudega, kuskil arvesse ei võeta. Või võetakse ja ma näen järgmine aasta kuskil internetipangas (investeerimiskonto aruande juures nt), et kasum, mida ma teenustasude sisse- või väljaarvamisel arvestama pean arvutatakse nii: 2010-2015 kasum - EMTAsse esitatud teenustasud + 2016 kasum
  • Ei, need arvutused tuleb endal teha. Lisaks tuleb arvestada, et inimesel võib olla mitu investeerimiskontot ja ka nendel tekkinud kasumeid võib arvestada. Ühtset ja lihtsat lahenudst sellele probleemile ei ole.
  • Aga võib-olla mõelda, et kui inimesel ei ole mitu investeerimiskontot, vaid ainult üks ja LHVs, siis äkki teha selline arvutus ja anda võimalus seda vaadata? Mul nt antud juhul nii on ja kuna ma nüüd saatsin EMTAsse teenustasudega koos (mis seni teenitud kasumit vähendasid), siis selleks, et järgmine aasta vaadata, palju kasumit alles jäi, pean mingi Exceli tabeli tegema omale.
  • Avasin 2015a alaealisele lapsele väärtpaberikonto ja ostsin sinna aktsiad. Kas ma saan selle konto deklareerida investeerimiskontoks? Kui jah, siis kas lapse täisealiseks saamisel tekib tal kogu väärtuses tulumaksukohustus? Muid tehinguid kontoga seotud ei ole.
  • Paraku oskan vastata kindlalt vaid teisele küsimusele. Investeerimiskontol tekib maksukohustus alles juhul kui väljamaksed ületavad sissemakseid ja kui laps täisealiseks saab ning investeerimiskontol olevat raha kontolt välja ei kanna, siis tulumaksukohustust ei kaasne. Kuidas seda kontot deklareerida, sellele peab vastuse andma EMTA.
  • ok, tänud! Aga täisealiseks saamisel on tema jaoks ju kogu konto puhas tulu? Või ikkagi ainult minu poolt tehtud siseemaksete ja tema poolt tehtud väljamksete (kui viimased on suuremad) vahe?
  • Kui sissemakse tehakse alaealise kontole, siis see raha kuulub alaealisele ja see peaks kirja minema alaealise investeerimiskonto sissemaksena. Investeerimiskonto puhul ei ole vahet, kas kontole laekunud summa on tulnud inimese enda kontolt või teise inimese kontolt, igal juhul on see inimese enda investeerimiskonto sissemakse.
  • LHV koduleht ütleb "15. veebruarist kuni 31. märtsini on võimalik saata investeerimiskonto andmed Maksu- ja Tolliametisse. Andmed jõuavad kohale hiljemalt järgmisel päeval."
    Kas seda on võimalik näha ka MTA lehel või kusagil mujal, mis info sinna pärale siis jõudis?
  • Alo, kas EMTA ametnikud loevad kah LHV foorumei?
    Kas EMTA või KAPO ametnikud on küsinud, kes konkreetselt mingi kasutajanime taga on?
  • MSM, las asutused genereerivad ise oma meetodeid, ei ole vaja ideid ette sööta :)
    Võiks postituse ära kustutada, täna ehk ei loe ja vaevalt LHV ausalt vastata tahaks, isegi kui vastus oleks ilma eranditeta EI.
  • MSM, veebis toimetavad robotid, mis otsivad märksõnu. Kui seni veel ei lugenud, siis homme hommikul on su küsimus neil töölaual ja identiteet selgitatakse ka välja.
    Vaata ka: lapsesuu, meediamonitooring, see-kelle-nime-ei-tohi-nimetada, Harry Potter
  • To Velikij: andmed jõuavad deklaratsiooni eelinfosse, sealt on võimalik neid peale andmetega tutvumist oma deklaratsioonile kanda.
  • :-) Õnneks ma pole midagi välja lobisenud. ...ja kustutada nad kah ei taha.
  • To MSM: pangasaladus on jätkuvalt jõus, kuid vastavalt seaduses toodud juhtudele jagame infot uurimisorganitega.
  • Mis moodi LHV Broker kontole makseid ja tagasi kandeid arvestama peaks?
    Kas neid ei võiks arvestada üheks samaks investeerimiskontoks vms?

    Hetkel tuleb raport sedasi:
    Nt kannan 100 investeerimiskontole (sisse +100)
    kannan LHV Brokerisse (-100)
    Kannan sealt tagasi investeerimiskontole koos 10% tuluga (+110 sissemakse)
  • Paraku nii lihtsalt seda deklareerida ei saa. Broker on eelkõige mõeldud CFD-de ja valuutade kauplemiseks, mis aga investeerimiskonto süsteemi kuidagi ei sobitu. Seetõttu ei ole Brokeri puhul ka investeerimsikonto raportit koostatud. Tehingute ja kannate kohta saab kanded kätte Brokeri aruannetest, kuid sealt tuleb need rida rea haaval ise deklaratsioonile kanda.
  • AloV
    Paraku nii lihtsalt seda deklareerida ei saa. Broker on eelkõige mõeldud CFD-de ja valuutade kauplemiseks, mis aga investeerimiskonto süsteemi kuidagi ei sobitu. Seetõttu ei ole Brokeri puhul ka investeerimsikonto raportit koostatud. Tehingute ja kannate kohta saab kanded kätte Brokeri aruannetest, kuid sealt tuleb need rida rea haaval ise deklaratsioonile kanda.


    "Investeerimiskonto süsteemi kasutamise korral maksustatakse summa, mille võrra kõikide investeerimiskontode väljamaksed ületavad kõikidele investeerimiskontodele tehtud sissemakseid"

    Kuidas ei sobitu? Olen soetanud ainult väärtpabereid Brokeri kaudu. Ehk siis vägagi hästi läheb investeerimiskonto süsteemiga kokku. Kas sellisel juhul oleks maksed Brokerisse siis maksed investeerimiskontode vahel?
  • Kas kõik Brokeris soetatud väärtpaberid lähevad finantsvara definitsiooni alla? Teenustasud saab kasumi arvelt sissemaksetena deklareerida, neid kandeid sellisel juhul ei tehta. Tulumaksuga maksustatud dividendimaksetega on sama lugu. Kui need detailid välja arvata, siis saab Broker kontole kantud raha käsitleda sissemaksena ja sealt välja võetud raha väljamaksena.
  • AloV
    Kas kõik Brokeris soetatud väärtpaberid lähevad finantsvara definitsiooni alla? Teenustasud saab kasumi arvelt sissemaksetena deklareerida, neid kandeid sellisel juhul ei tehta. Tulumaksuga maksustatud dividendimaksetega on sama lugu. Kui need detailid välja arvata, siis saab Broker kontole kantud raha käsitleda sissemaksena ja sealt välja võetud raha väljamaksena.


    Jah, kõik lähevad finantsvara definitsiooni alla.
    -
    Mis moodi teenustasud lähevad sissemakseks?
    Toon näite:

    Kontole makse +100
    Aktsia Ost: -90
    Teenustasu -10 (sissemakse)
    Aktsia Müük +130
    Teenustasu -10 (sissemakse)

    Kas kontole sissemakse on nüüd 120? (100+10+10)
    Ning välja kandmisel peaks tasuma maksud 10€ pealt?
  • Esimest teenustasu ei saa sissemaksena kajastada kuna see tehakse algse sissemakse arvelt, kui aga kontol on juba varasemalt kasumit teenitud, siis on arvestus korrektne.
  • Tere

    Paluksin nõu seoses investeerimiskonto võimendusega. Kuigi võimendusele investeerimiskontot ei soovitata, siis peale mõnetunnist uurimist olukord nii võimatu ei tundugi.
    Olukord selline, et ostetud on aktsiaid võimendusega nii EUR, USD kui ka SEK-ide eest, sekka ka mõned deklareeritavad valuutavahetused, kuid väga palju tehinguid kokku pole.
    1. Kas olen õigesti aru saanud?
    Võimenduse kasutamine ehk sissemaksed (LHV poolt) ja väljamaksed (tagasimaksed LHV-le) ning nende vastavad suurused on hõlpsasti nähtavalt konto väljavõttes ridadelt, kus saldo läheb miinusesse ning vastava miinuse suurenemine ja vähenemine ongi võimenduse osakaal.
    2. Kui € saldo puhul on see hõlpsasti kajastatav, siis kuidas kajastada USD ja SEK tehinguid?
    Nt ostan 100 aktsiat 200 USD eest (1 aktsia = 2 USD) võimenduse eest (kuna vastav USD saldo läks miinusesse), kas tuludeklaratsioonis pean arvestama selle sissemakse ümber EUR-i vastava kuupäeva kursi seisuga, nt 170 € ning võimenduse tagasimaksmisel pean kajastama 200 USD suurust tagasimakset LHV-le samuti EUR'ides vastava kuupäeva kursi seisuga?
    Seega võib tekkida olukord, kus 200 USD suurust võimendust kajastan nt 170 € suuruse sissemaksena, kuid € kursi nõrgenedes läheb väljamakse kirja 180 €, kuigi reaalselt ma tasusin 200 USD suuruse võla USD vääringus olevate aktsiate müügiga ehk erinevust sissemakses ja väljamakses tegelikkuses pole.
    3. Millistele valuutakurssidele tuleb deklaratsiooni täitmisel tugineda (milliselt internetilehelt võiks kätte saada)?
    4. Kas deklareeritavate valuutavahetuste puhul, mis tehti võimendusest, tuleb samuti kajastada võimenduse sissemakse-väljamakse ühelt valuuta saldolt teisele?
    5. Kas on mingeid soovitusi võimenduse kajastamiseks investeerimiskonto deklaratsioonil?
  • Põhimõtteliselt on kõik korrektne, kui see keeruline ei tundu, siis saab ka võimendust deklareerida.
    1. Võimenduse kasutamine on sissemakse ja laenu tagasimakse väljamakse - kõik korrektne.
    2. Valuuta tuleb arvestada konkreetse päeva Euroopa Keskpanga kursiga eurodesse.
    3. ECB koduleht
    4. Valuutade vahetust ühest teise enam deklareerima ei pea
    5. Lihtsuse huvides oleks vast hea kasutada vaid ühte valuutat võimenduseks, intressimakse osas soovitaks üle küsida EMTA-st kas ja kuidas seda deklareerida, sest tegemist on mõnel juhul nii sissemaksega (võimenduse suurenemine) kui väljamaksega (tasu laenu kasutamise eest).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon