Balti börsid 10. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 10. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile liikusid Balti börsiindeksid erisuunaliselt – Tallinn (-0.79%), Riia (+0.10%) ja Vilnius (-0.47%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist ühe suhteliselt tavapärase börsipäevaga – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 340 tehingut koguväärtuses 552 tuhat eurot, millest ligikaudu 427 tuhat eurot (198 tehingut) tehti Tallinna börsil ja 101 tuhat eurot (109 tehingut) Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Olympic EG (-1.69%), millega sooritati 83 tehingut kogumahus 245 tuhat eurot. Olympic EG-le järgnesid Silvano FG (-2.36%) ja Energijos Skirstymo (0.00%) vastavalt 82 ja 56 tuhande euroga.

    Suurimateks tõusjateks olid eile LSC Group (+3.08%, käive EUR 7,1k), Arco Vara (+1.90%, käive EUR 4,5k) ja Lietuvos Energijos (+1.48%, käive EUR 199). Enim langesid Nordecon (-2.84%, käive EUR 3,1k), PRFoods (-2.63%, käive EUR 1,0k) ja Silvano FG (-2.36%, käive EUR 81,7k).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • Täna on oodata Tallinna Kaubamaja IV kvartali tulemusi;
    • Homme avalikustavad oma IV kvartali tulemused Merko Ehitus, Nordecon ja Arco Vara.
  • Majutusettevõtteid külastanud sise- ja välisturistide arv kasvas 2015. aastal 1% aastatagusega võrreldes.

    Eesti Statistikaamet: Mullu majutusettevõtetes peatunud turistide arv suurenes

    Majutusettevõtetes peatus 2015. aastal üle 3 miljoni sise- ja välisturisti, mis on 1% enam kui 2014. aastal, teatab Statistikaamet. Suurenes sise- ja vähenes välisturistide arv.

    2015. aastal kasutas majutusettevõtete teenuseid 1,2 miljonit siseturisti, mis oli 2014. aastaga võrreldes 7% rohkem. Välisturiste peatus majutusettevõtetes 1,9 miljonit, mis oli 3% vähem kui aasta varem. Ligi kaks kolmandikku välisturistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt. Venemaa turistide arv vähenes ligi kolmandiku ja Soome turiste oli majutusettevõtetes 1% vähem kui 2014. aastal. Kahest naaberriigist saabunud turistide arvu vähenemist ei suutnud kompenseerida kaugemate riikide turistide arvu suurenemine. Läti turiste peatus majutusettevõtetes 2015. aastal 13% enam, samuti saabus rohkem turiste Saksamaalt, Leedust ja Suurbritanniast. Kogu aasta jooksul on suurenenud Aasia riikidest saabunud turistide arv.
  • Meie ootused tänastele Tallinna Kaubamaja tulemustele ning homsetele Merko Ehituse, Nordeconi ning Arco Vara tulemustele on järgmised:

  • Äripäev: Uus fond investeerib idufirmadesse 40 miljonit

    Uus riskikapitalifond Karma Ventures alustab investeerimist varase ja kasvufaasi Euroopa idufirmadesse ning on selleks loonud 40 miljoni euro suuruse algmahuga fondi.

    “Investeerime Euroopa ettevõtetesse, millel on märkimisväärne idee, uudne tehnoloogia ning esmane käive esimestelt klientidelt,” ütles Karma Venturesi üks asutajaid Margus Uudam.

    Uudami sõnul on varase faasi investor tavaliselt ettevõtte jaoks kõige olulisem investor, kelle puhul ei mängi rolli mitte ainult raha, vaid ka oskus idufirma kasvule kogemustega kaasa aidata. “Pakume nii kontakte kui ka strateegilisi, ärilisi ja tehnilisi teadmisi,” selgitas ta. Karma Ventures plaanib lähiaasta jooksul fondi mahtu suurendada 60 miljoni euroni.
  • Livonia Partners ostis enamusosaluse saunafirmas Ha Serv

    Balti riikides tegutsev erakapitalil fond Livonia Partners omandas juhtivas sauna komponentide, valmisehitatud saunade ja termotöödeldud puidukaupasid tootvas firmas Ha Serv enamusosaluse. Fondil on plaanis toetada ettevõtet järgmises kasvufaasis.

    „Ha Serv’i ost sobib hästi meie investeerimisfilosoofiaga. Firmal on pikaajaline taust kõrgekvaliteetsete puidukaupade tootmises ning on iga aastaga oma kliendibaasi kasvatanud. Näeme Ha Serv’i jaoks tulevikus palju võimalusi nii tootevaliku laiendamisel kui ka geograafilisel haardel. Meil on hea meel teha koostööd juhtkonna ning töötajatega, et aidata ettevõtet järgmises arengufaasis,” ütles Livonia Partners kaasasutaja Kaido Veske.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon