Investeerimisfondi loomine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Investeerimisfondi loomine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere,

    Minu küsimus on vist tegelikult lihtsam kui pealkiri ütleb. Tahaksin luua firma, mille kaudu ma saaks ametlikult hallata enda ja veel mõne inimese raha ning seda investeerida. Tegemist oleks paari pereliikme ja tuttavaga ning tahan lihtsalt luua ühise investeerimiskonto ning veenduda, et kõik on seaduse silmis korrektselt tehtud ja et ma saaksin ka nende inimestega lepingud teha. Olen juba ühe firma loonud, seega seda protsessi ma tean, kuid kuidas sellise teenusega lood on? Olen näinud siiani inimesi fondide teemal kirjutamas Aktsiaseltsist, kuid ehk sellist väikest asja tasuks ikkagi OÜ kaudu teha?

    Olen tänulik igasuguse info eest.
  • No FI-s registreerida vist ei tasu :) Teed OÜ(soodsam), omavahelised lepingud osalistega, arvutad igaühele NAVi ja tingimused exitiks ning mis peamine kui kõik kaob, peaks olema kõigile riskid selged. Kui hakkad aga suuremalt asja ajama on AS korrektsem.
  • Aitäh vastuse eest. Saan aru, et NAV on net asset value. Võibolla natuke algajalik küsimus, aga kuidas seda arvutada kui tegelikult ASi pole (ehk pole ju osakuid mille väärtust arvutada?). Mille põhjal ma selle siis arvutan?
  • Pakun, et kui sa ei tea, mis on NAV, siis on veits vara teiste raha haldama hakata. See viitab, et sa ei tea tõenäoliselt veel palju muudki vajalikku.
  • Kui Hr. Tauts vastust teab, siis oleksin sellest siiski huvitatud. Ja kas sellise tegevusega firma peab ka kusagil eraldi registreerima?
  • henriliiv
    Kui Hr. Tauts vastust teab, siis oleksin sellest siiski huvitatud. Ja kas sellise tegevusega firma peab ka kusagil eraldi registreerima?


    Tere Henri!
    NAV-i arvutamiseks ei pea sinu ettevõtluse vorming olema AS, vaid sisuliselt võib selleks olla ükskõik missugune äriseadustikuga võimaldatud juriidiline keha.
    Kui loote investeerimiseks ühise ettevõtte, mis investeerib ainult osanike sissemakstud kapitali, siis ettevõtet eraldi kuskil registreerima ei pea.

    Jõudu!
  • No kuni on kindel arv osalejaid ja kindel kogus raha, on NAV asi lihtne: 10 inimest igaüks 10 euri on varade maht 100 ja igaühe osaluse väärtus 10 ja kui varade maht kahekordistub on väärtus kõigil 20 ja kui pooldub siis 5. Põhimõtteliselt siis: osaniku panus/algne varade väärtus*praegune varade väärtus=tema nav. Keerulisem kui keegi tahab tuua raha juurde hiljem, siis valemid juba teised aga excelis lihtne uued navid arvutada.
  • Aitäh! Sellest infost on juba palju abi! Loen ja uurin ise ka edasi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon