LHV Group (LHV1T) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

LHV Group (LHV1T)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "hapukurk"
    Äripäevas oli täna "LHV aktsia pole kunagi olnud nii odav" pealkirjaga uudis. Aktsia rallis usutavasti just selle peale +3,4%

    Aktsionärina mul iseenesest hea meel ja artikli sisuga nõus, aga tegelikult päris kurb, et nii suur osa väikeinvestoreid on nii lihtsal mõjutatavad, et oma investeerimisotsused tehakse teiste kirjutatu pealt.


    Ma sekundeerin. Kui aktsia hind läheb üles, siis võiks õigel investoril olla paha meel :)
  • Aga kui investeerimisteesiks .... ongi kopeerida Toomast, ikkagi juba 22 aastat turgudel - ÄP börsitoimetus (mis võiks olla pädevam kui keskmine väikeinvestor) teeb analüüsi Sinu eest ära ja mis ikka vaeva näha eks. Väikeinvestor teeb kaks klikki ja loeb paar minutit või kuulab oma jalutustiiru tehes Investor Toomase tundi, mõtleb, et jutt on loogiline, sügab naastes naba ning lükkab järgmisel päeval orderi sisse, FOMO kuklas hoogu juurde andmas. Tulemuseks kahe päevaga juba 6.5% tõusu (3.5 -> 3.7 juurde).
    Lahtirääkija: Oman ja ostsin ka nii kuu tagasi juurde.
  • Kui vaadata ajalugu, siis sellised järsud tõusud on LHVle üsna omased ja sageli järgneb neile tagasitõmbumine. Seekord tõuseme veidi järsemalt, aga sama nägime ka eelmisel aastal Euroopa turgudel.
    Ma spekuleerin, et 2024. aasta võib arenevate turgude jaoks kasvuaasta.
  • "hapukurk"
    ..väikeinvestoreid on nii lihtsal mõjutatavad..
    analüüsifänn muidugi jääkski analüüsima ja võib olla teeks isegi virtuaalkontol tehingu, aga kuna suurem osa minusugustest teenib raha muudel aladel, siis oleks üsna ebamõistlik liialt oma tähelepanu hajutada, seda enam, et börs põhineb ju paljuski emotsioonil; teades, mida teeb ÄP artikkel, pead seda lihtsalt enne teisi tegema:)

  • "ACMR"
    "Toomas" ütles, et kodumaised suuremad pangad on heas seisus ja ka lhv UK pank teenib kena kasumit. Samuti tehti ju riigi kokkulepe pankadega suuremate dividendide maksmiseks. Kas suuremate dividendide ootuses võiks siit kolmekuulise horisondiga liikumise teha? Või on endiselt don't touch. Pole kahjuks aktsiaraamatut vaadanud... Siis teaks kas suuremad (müüjad) on passimas.


    Mulle jäi kommentaaridest mulje, et et SWED ja SEB võtsid täiendavate dividendide löögi valdavalt enda peale.
  • "hapukurk"
    Äripäevas oli täna "LHV aktsia pole kunagi olnud nii odav" pealkirjaga uudis. Aktsia rallis usutavasti just selle peale +3,4%

    Aktsionärina mul iseenesest hea meel ja artikli sisuga nõus, aga tegelikult päris kurb, et nii suur osa väikeinvestoreid on nii lihtsal mõjutatavad, et oma investeerimisotsused tehakse teiste kirjutatu pealt.


    kriitika vastu võetud ja aktsiad tagastatud targematele börsikutele @3.74
  • Kui mingi hetk "usuti", et aktsia võiks 4.5 EUR väärt olla, siis miks ei peaks keegi tahtma täna 3.7 ümber osta...
  • maksab tulevikus oluliselt rohkem kui 4.5, väga hea ettevõte.
  • LHV Group avalikustab 2023. aasta IV kvartali tulemused ja kogu aasta koondnumbrid järgmisel teisipäeval, 6. veebruaril. Tulemuste tutvustamiseks korraldame sama päeva hommikul kell 9.00 veebinari vormis investorkohtumise.

    Kõik huvilised saavad registreeruda aadressil https://lhvbank.zoom.us/webinar/register/WN_g-UYp3tqThi2-L7scsxdMw. Esiltus tehakse eesti keeles. Küsimusi saab esitada Q&A sektsioonis.
  • Kas on prognoosid palju dividendi maksavad LHV aktsiale?
  • Dividendimäär koos sisalduva tulumaksuga on 25% puhaskasumist, ümardatakse ülespoole täissendini.
  • Midagi Yeld tuleb 2,2% ? mingi 8 senti?
    Kasum oli jämedalt 2 korda suurem?
  • Hilisemate selgituste kohaselt lubasid kommertspangad maksta sel aastal kavandatust suuremas mahus dividende, mis toetaks riigieelarvet, kuna need maksustatakse tulumaksuga. Samas oleks järgmisel aastal tulumaksumäär kõrgem, mis tähendab, et pangad peavad sisuliselt maksma vähem tulumaksu.
    https://www.err.ee/1609105583/keskpankurid-kritiseerivad-valitsuse-ja-kommertspankade-kokkulepet
    jutt oli et rohkem kui 25% puhasumist
  • "Rinja"
    Dividendimäär koos sisalduva tulumaksuga on 25% puhaskasumist, ümardatakse ülespoole täissendini.


    Kui ma väga puuse ei pane, siis see põhimõte öeldi välja enne pankade avansilise tulumaksu jõustumist. Tollase maksuregulatsiooni järgi tekkis dividendidelt arvestatud tulumaksu tasumise kohustus dividendide väljamaksmisel, st täiendav maksukulu. Täna, kus kehtib pankade kasumile avansilise tulumaksu tasumise kohustus (ja tulumaksu on jooksvalt tasutud oluliselt rohkem, kui oleks dividendidelt arvestatud tulumaks), siis oleks ruumi selle reegli kohandamiseks muutunud maksuregulatsiooniga ehk dividend saaks olla 25% puhaskasumist, kuna dividendide väljamaksmisel tekkiv tulumaksukohustus tasaarveldatakse kogu ulatuses tasutud avansilise tulumaksuga ja täiendavat maksukulu väljamaksega ei kaasne. Eelnev oli lihtsalt üks uitmõte. Eelmisel aastatl lähtuti Rinja poolt viidatud põhimõttest.
  • LHV Group avaldas ettevõtte 2023. aasta IV kvartali ja 12 kuu auditeerimata majandustulemused.
    Börsiteade: https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bf44c78fdbd7664bc7a100abc09745eba&lang=et&src=listed
    AS-i LHV Group aruanded on saadaval aadressil: https://investor.lhv.ee/aruanded

    • LHV Group teenis 2023. aastal konsolideeritud puhaskasumina 140,9 miljonit eurot (+129%). Aasta netotuludeks kujunes 310,5 miljonit eurot ehk (+79%). Neto intressitulud kasvasid 253,8 miljoni euroni (+97%) ja neto teenustasutulud 54,1 miljoni euroni (+21%). 2023. aasta konsolideeritud kulud ulatusid kokku 134,3 miljoni euroni (+50%).
    • LHV Groupi aastaseks kulu/tulu suhteks kujunes hea 43,3%, omakapitali tootluseks 29,0%.
    • AS LHV Pank teenis 2023. aastal 141,4 miljonit eurot puhaskasumit, UK Bank Limited 5,3 miljonit eurot, AS LHV Varahaldus 1,7 miljonit eurot ning AS LHV Kindlustus 305 tuhat eurot puhaskasumit.
    • 2023. aasta lõpu seisuga oli LHV Groupi konsolideeritud varade maht rekordiline 7,13 miljardit eurot, kasvades aastaga 16% ehk 990 miljoni euro võrra. IV kvartalis kasvas varade maht 8%.
    • Grupi konsolideeritud hoiused kasvasid aastaga 830 miljoni euro võrra 5,73 miljardi euroni (+17%). IV kvartalis kasvasid hoiused 415 miljoni euro võrra ehk 8%, kasv tulenes tähtajalistest hoiustest. Seejuures kaasati hoiuseplatvormide kaudu 151 miljonit eurot.
    • 2023. aasta jooksul finantseeris LHV Pank väljastatud laenudega Eesti majandust kokku 1,49 miljardi euroga. 321 miljonit eurot väljastati eraklientidele ja 1169 miljonit eurot ettevõtetele. LHV konsolideeritud laenuportfelli maht kasvas 2023. aastal 353 miljoni euro võrra 3,56 miljardi euroni (+11%). IV kvartalis kasvas laenuportfell 6% ehk 186 miljoni euro võrra. Ettevõtete laenud kasvasid 137 miljonit eurot ning jaelaenud 49 miljoni euro võrra. Laenuportfelli kvaliteet püsib plaanitust tugevamana, kuid makromajanduse trendide tõttu suurendas pank ettevaatavatavalt allahindlusi – IV kvartalis tehti neid summas 9,6 miljonit eurot.
    • LHV Panga klientide arv kasvas IV kvartalis enam kui 10 000 võrra 417 tuhande kliendini. Aastaga suurenes panga klientide arv 39 500 võrra (+10%).
    • LHV poolt juhitud fondide koondmaht suurenes 187 miljoni euro võrra 1,52 miljardi euroni (+14%). Aasta viimane kvartal panustas kasvu 68 miljoni euroga (+5%).
    • LHV Varahalduse turuosa pensionifondide mahu järgi oli aasta lõpus ligikaudu 30%, klientide arvu järgi 24%. Aktiivsete pensioniklientide arv IV kvartalis oluliselt ei muutunud.
    • LHV Bank Limited tõstis hoiuste mahu 239 miljoni euroni, ning suurendades laenuportfelli 79 miljoni euroni. Kuivõrd Ühendkuningriigi pank on nüüd iseseisvalt rahastatud, tagastas Bank LHV Pangale varasemalt saadud laenu summas 71 miljonit eurot.
    • Finantsvahendajatest klientidega seotud töödeldud maksete arv oli 2023. aastal 49,5 miljonit makset (+89% võrreldes 26,1 miljoni maksega 2022. aastal). IV kvartalis tehti selliseid makseid 15,9 miljonit.
    • IV kvartali lõpu seisuga omasid LHV Kindlustuse kliendid 229 000 kehtivat kindlustuslepingut, kvartali jooksul registreeriti 19 300 uut kahjujuhtumit.

    2024. aasta finantsplaani ja viieaastase prognoosi avalikustab LHV Group 13. veebruaril.
    Tulemuste tutvustamiseks korraldame veebiseminari vormis investorkohtumise. See toimub enne turu avanemist 6. veebruaril kell 9.00. Esitlus tehakse eesti keeles. Palume registreeruda aadressil: https://lhvbank.zoom.us/webinar/register/WN_g-UYp3tqThi2-L7scsxdMw#.
  • Detsembri puhaskasum aktsionäridele 8,4 mln (november 13,1mln), aga eks detsembri keskmisest kõrgemate kulude eest hoiatati ka. Neto intressimarginaali tipp on selgelt möödas, IV kvartali intressitulud on juba väiksemad kui III kvartalis, aga no keskeltläbi on LHV ja ka teised pangad suutnud väljalaenatava raha hinda ikka väga madalal hoida.
  • Täna avaldatud finantstulemuste tutvustamiseks korraldas LHV veebiseminari vormis investorkohtumise. Ülevaate andsid LHV Groupi juhatuse esimees Madis Toomsalu ja finantsjuht Meelis Paakspuu.
    Ülekannet jälgis Zoomi vahendusel 47 huvilist. Suur tänu kõigile osalejatele!

    Investorkohtumise salvestus on järelvaadatav LHV Youtube'i kanalil: https://youtu.be/B4ytT6-v3Rg.
  • Arvydas Jacikevičius, SB Asset Management, kirjutab LinkedInis: CEE and Baltic banks universe: ROE + P/B



    Horisontaalsel teljel ROE% ja vertikaalsel teljel P/Bx.


    Samal ajal värskest kvartaliraporti teatest võetud faktiraporti andmed:

    Aasta baasil:




    Kvartali baasil:



    P/E oli vahepeal 22.1 ja P/B samal ajal 4.1 ja ROE 25.7%.

    Eks igaüks saab ise mõelda, et kui ROE on 25.7% ja P/B samal ajal 4.1x, et kus siis LHV paikneks. Et kas see oleks turu üldise valuatsiooniga kooskõlas, või oleks see ikkagi anomaalne.
  • "momentum"

    P/E oli vahepeal 22.1 ja P/B samal ajal 4.1 ja ROE 25.7%.


    kui P/E on 22.1 ja ROE 25.7%, siis P/B on 5.68..need 3 suhtarvu on üksteisest sõltuvad
  • "tonism"
    kui P/E on 22.1 ja ROE 25.7%, siis P/B on 5.68..need 3 suhtarvu on üksteisest sõltuvad


    P/E ja P/B on võetud lk. 29, AS LHV Group.
    * P/E viimane aktsia hind / puhaskasum aktsia kohta
    * P/B viimane aktsia hind / aktsia raamatupidamislik väärtus

    ROE on võetud lk.7, AS LHV Group.
    * Omakapitali tootlus (ROE) puhaskasum (emaettevõtte omanike osa) / keskmine omakapital (emaettevõtte omanikele kuuluv) * 100
    * Maksude-eelne ROE 30,1%


    Kõik eelnevad veerust Q4 2021.
  • momentum, kas võib olla, et 5 aasta tabelis on mõned numbrid splitiga korrigeerimata? 2019 - EPS, DPS ja oletuslik netodiv... 2019-2021 - perioodi kaalutud keskmine aktsia hind.
  • "niin"
    momentum, kas võib olla, et 5 aasta tabelis on mõned numbrid splitiga korrigeerimata? 2019 - EPS, DPS ja oletuslik netodiv... 2019-2021 - perioodi kaalutud keskmine aktsia hind.


    Võib küll olla nii.

    Nad on lisanud sellise dislcaimeri andmete juurde:
    * EPS (puhaskasum aktsia kohta) puhaskasum (ettevõtte omanike osa) / aktsiate arv

    * P/E viimane aktsia hind / puhaskasum aktsia kohta

    * P/B viimane aktsia hind / aktsia raamatupidamislik väärtus

    * DPS perioodi jooksul makstud netodividendid / aktsiate arv väljamakse hetkel

    * Oletuslik netodividend aktsia kohta (EUR)* Aluseks on võetud AS-i LHV Group üldkoosoleku poolt 29.03.2017 kinnitatud dividendipoliitika. Dividendide maksmise otsustavad igakordselt AS-i LHV Group aktsionärid, kes ei pea seejuures dividendipoliitikat arvesse võtma

    * Perioodi kaalutud keskmine aktsia hind: Perioodi kauplemismaht / perioodi jooksul kaubeldud aktsiate arv

    * Börsiinfo pärineb Nasdaq Balti börsi koduleheküljelt:http://www.nasdaqbaltic.com/market/
  • kas keegi jälginud kelle 891181@3.500 pakk vahetati omanikku 2024-02-06 10:40:08 ?
  • Üks OÜ müüs pool oma pakist panga kliendile.
    Keda sügavamalt huvitab, saab ise guugeldada, andmekaitse.
  • Täna tähistab LHV 25. sünnipäeva.

    Aastate jooksul on LHVsse panustanud tuhanded inimesed, uskudes meie soovi pakkuda parimat finantsteenust. Mõnikord on see meil paremini välja tulnud, teinekord on mõni tõrvatõlk, aga loobunud me sellest püüdlusest ei ole.

    2009. aastal Eestis saadud pangalitsents oli oluline verstapost meie arengus. See võimaldas meil laiendada oma teenuseid, hõlmates hoiuseid, laenusid ja makseteenuseid. Pärast kindlustusloa saamist 2021. aastal, saime 2023. aastal ka LHV Banki pangalitsentsi Suurbritannias, seejuures rekordilise ühe aasta jooksul. Loodame siit makseteenuste ja ettevõtete laenude kaudu järgmist kasvuhüpet.

    Alustades oma tegevust mõõdukalt reguleeritud maaklerifirmast ja arenedes kahe panga, kindlustuse ja varahaldusega rahvusvaheliseks finantsgrupiks, olles reguleeritud ja järelevalvatud vähemalt viie järelevalveasutuse poolt, on see teekond olnud kohati volatiilne, kuid vältimatu kasvuga. On olnud paremaid ja mitte nii häid hetki, kuid pole olnud ühtegi päeva, kui me poleks tundnud end näljasena. Usume, et näljane olek on püsiv väärtus, tänapäeval isegi ehk rohkem kui kunagi varem.

    Viimastel kuudel oleme juba saanud kaks väärtuslikku kingitust oma sünnipäeva puhul: parima teeninduse tunnustus Eesti pankade seas ja parima tööandja tunnustus. Eestis oli meil aega harjutada paarkümmend aastat, proovime Suurbritannias olla kiiremad. :)

    Aga oma peamised tänusõnad kirjutan ma siia. Olles ise siit foorumist välja kasvanud, saan ma aru sellest grupist, ja sellest väärtusest. Usun, et LHV-le laiemalt, aga mulle isiklikult on päris palju andnud jõudu siinsed otsekohesed arutelud, paarituhande eurose tunnihinnaga tehtud meemid või inimesed, kellele meie tegemised korda lähevad. Ja ka need, kes sellest kasu saavad ja kes seda kasu aktsionärina nõuavad. Maailm on efektiivsem ja parem paik, kui kõik on oma motivatsioonis ausad!

    Siiras tänu teile, paneme edasi!
  • "19.03.1999 majandussaates "Insider" on külas Rain Lõhmus ja Tõnis Haavel, kes on hiljuti koos kaaslastega pannud aluse uuele Eesti investeerimisühingule LHV. "

    https://www.youtube.com/watch?v=O2LH8Wo1QUA
  • Palju õnne, LHV!
    Minu arvates on LHV unikaalne ettevõte, kes tõsiselt hoolib Eesti arengust, keskendudes oma valdkonnale ja püüdes võimalikult palju eemalduda poliitilisest populismist.
    Tubli töö, kallis (hea mõttes) LHV! :)
  • Mingid suured pakid on müüki pandud 3,565 pealt 95 tuhat, 3,57 pealt 55 tuhat ja 2x 100 tuhat. Mis probleemi siis müüad näevad ees ootamas?
  • Hiina kinnisvara mull lõhkemas.
    Pankadel USAs on probleemid ärikinnisvara laenudega.
    Kuid loomulikult see Eestit ei puuduta.
  • Võimalik, et see 891181@3.500 oli vahetehing ja nüüd maakler realiseerib.
  • "network"
    Mingid suured pakid on müüki pandud 3,565 pealt 95 tuhat, 3,57 pealt 55 tuhat ja 2x 100 tuhat. Mis probleemi siis müüad näevad ees ootamas?


    Suure tõenäosusega kasumite langust või seni arvatust väiksemat kasvu. 3,5mlrd laenuportfell x 2% NIM = on ainult 70 mln aastas. Isegi kui majanduslangus läbi saab, ei tähenda see veel kohaliku laenunõudluse ja turu kasvu. Ning Luminori portfell pole ka lõputu lõunasöök.

    Teiseks, provisjonid on seni olnud ikka madalad. LHV portfelllis on suurim sektor kinnisvara ning kuigi hinnatõusud võivad olla LTV väärtust ja seega panga riski vähendanud, siis kui kuskil Kapa-Kohilas tootmiskinnisvara rentnik belly up läheb, siis võib selguda, et tugeva rendirahavoo asemel tuleb hakata hoopis peale maksma ning uut rentnikku ei paista kuskilt.
  • Aurora, äkki selline ootus intressitulude osas on siiski põhjendamatult pessimistlik, sest laenuportfell on vaid osa intressi teenivatest varadest? LHV 12 kuud keskmised intressi teenivad varad 2022 ja 2023 olid vastavalt 6 437,6 ja 6 545,9 meur ja 2023.a IV kvartali keskmine 6 763,0 meur. 2022 ja 2023 12 kuu ning 2023 IV kvartali NIM (kõigilt intressi teenivatelt varadelt) oli vastavalt 2,01%, 3,88% ja 4,0%. Samal ajal ECB päevadega kaalutud aasta keskmine hoiustamise intressi määr oli 2022.a 0,08% ja 2023.a 3,3%. 2022.a osas võib selle lihtsustamise huvides põhimõtteliselt lugeda nulliks. Siit võib nüüd igaüks ise teha mõtteharjutust, mis peaks leidma aset intressi teenivate varade mahuga, laenuportfelli NIM-ga ja intressikeskkonnaga laiemalt, et tulemuseks kujuneks neto intressitulu 70 meur.

    Samas, lihtne langeda enda suurepärase tulemuse ohvriks. 2023.a tulemuste järgselt võivad ootused 2024. aasta tulemusele olla põhjendamatult kõrged. Kui prognoos jääb alla eelmise aasta taseme või on sellega samal tasemel, siis võib ajakirjanduses oodata säravaid pealkirju stiilis „LHV kasv teeb vähikäiku“, „LHV kasv kängub“ või midagi eriti jaburat nt „LHV juhid on kaotanud midase puudutuse“ :-)

    Tulemuste trajektoori värske prognoosi näol, mida pole vaja enam pikalt oodata, võiks siiski hinnata eelneva prognoosi (2023.a) ja tegeliku tulemuse põhiparameetrite vastu (all, et ei peaks otsima). Selgituseks: veerg FP2023P – esialgne prognoos, veerg FP2023M – muudetud prognoos, veerg A2023 – tegelik tulemus, „-" – vahearuandest kohe ei leidnud ja ei hakanud ise arvutama.



    Nats lõõpi ka. Network, ei tea, aga pakun, et äkki keegi võttis Madis Toomsalu hommikust mõtet oma motivatsioonis aus olemise kohta omal moel tõsiselt ja sõna-sõnalt ning avaldas kogu ulatuses positsiooni, mida realiseerida soovib (sõltumata tagamõttest või meeleheitest). Ikkagi uus maailm, ESG ja kõik muud akronüümid :-) Kui nii, siis peab müüja, arvestades pakutava tüki suurus, ettevaatlik olema ja veenduma, et mõni seotud isik samal ajal ostupoolel poleks. Muidu võib FI asjast valesti aru saada :-) Ilmselt oleks vaja ka mingit kavatsusest teavitamise mehhanismi, et teised turuosalised asja valesti ei mõistaks ja sellest tulenevalt ei käituks.
  • Homme, 13. veebruaril avalikustab LHV Group 2024. aasta finantsplaani ja 5-aastase finantsprognoosi. Kõik investorid on oodatud osalema finantsplaani tutvustaval investorkohtumisel Zoomi vahendusel. 13.02. kell 9.00 algavale veebiseminarile saab registreeruda: https://lhvbank.zoom.us/webinar/register/WN_9RW3tbKVTkC9ZSNi4y6mEg.
  • LHV Group avalikustas 2024. aasta finantsplaani ja viie aasta finantsprognoos
    Börsiteade: https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bc7bc788974449c1c0191a4bcb45591dd&lang=et&src=listed

    Finantsplaan näeb 2024. aastaks ette LHV ärimahtude olulist kasvu. Konsolideeritud hoiuste maht kasvab plaani järgi 943 miljoni euro võrra ehk 16% 6,67 miljardi euroni. Oluline osa kasvust peaks tulema jaeklientide hoiustest, nii Eestis kui ka Ühendkuningriigis.

    LHV prognoosib konsolideeritud laenuportfelli suurenemist käesoleval aastal 476 miljoni euro võrra, mis tähistaks 13% kasvu ja aasta lõpuks 4,04 miljardi eurost portfellimahtu. Kasvust peaks tulema 151 miljonit eurot Eesti ettevõtete panganduse laenude kasvu arvelt ja 105 miljonit eurot jaelaenude kasvust. Ühendkuningriigis on laenuportfelli kasvuks plaanitud 220 miljonit eurot. Ühtlasi prognoosib finantsplaan laenukahjude kasvu ja allahindluste suurenemist ettevaatavalt 23,4 miljoni euroni.

    Finantsvahendajate maksete arv jätkab ka sel aastal kiiret kasvu 32% võrra 62 miljoni makseni.
    LHV Bank Limitedil on plaanis käesoleval aastal liituda otse euromaksete süsteemiga ja alustada eraklientidele arveldusteenuste pakkumisega Ühendkuningriigi turul.

    LHV juhitud fondide maht kasvab finantsplaanis tänavu 10% 1,67 miljardi euroni ehk 149 miljoni euro võrra. Prognoos ei sisalda pensionifondidelt edukustasu teenimist.

    LHV Kindlustuse brutopreemiad kasvavad 2024. aastal 15% 36 miljoni euroni. Plaanis on suurendada kindlustuse portfelli, et optimeerida tulubaasi ja vähendada portfelli volatiilsust, ning parandada kõiki finantsnäitajaid.

    Kokkuvõtvalt näeb finantsplaan 2024. aastaks ette AS-i LHV Group konsolideerimisgrupi tulude minimaalset vähenemist 309,1 miljoni euroni, mille põhjuseks peamiselt intressimäärade langusest tingituna netointressitulude 6% vähenemine, kuna netoteenustasutuludele prognoositakse 27% kasvu. Kulude kasvuks plaanitakse 7% kasvu 143,6 miljoni euroni. Grupi puhaskasumiks prognoosib ettevõte selleks aastaks 120,1 miljonit eurot, mis tähendab 15% langust eelmise, rekordaastaga võrreldes.

    LHV Groupi omakapitali tootluse suhtarv ROE jääb 2024. aastal 20,3% tasemele ning kulu/tulu suhteks prognoosib ettevõte 46,4%. Kasumlikkust mõjutavad oluliselt suurenenud kapitalinõuete täitmiseks emiteeritud instrumentidega kaasnev intressikulu, neto teenustasutulu kasv ning laenude allahindlused tulenevalt majanduskeskkonnast ja krediidiportfelli kasvust.

    LHV dividendipoliitika püsib, kuid 2024. aasta finantsplaanis on arvestatud grupi juhatuse ettepanekuga nõukogule maksta 2023. aasta eest dividendideks 35% aktsionäridele kuuluvast maksude eelsest kasumist koos sisalduva tulumaksuga, st 13 senti aktsia kohta.

    Finantsplaani tutvustamiseks korraldab LHV veebiseminaride keskkonna Zoom kaudu investorkohtumise 13. veebruaril kell 9.00. Investoreil ja huvilistel palume registreeruda aadressil: https://lhvbank.zoom.us/webinar/register/WN_9RW3tbKVTkC9ZSNi4y6mEg.
  • LHV Group avalikustas 2024. aasta jaanuari tulemused
    Börsiteade: https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b4592279e191506d1da10b5ff867836a5&lang=et&src=listed
    Tulemused: https://www.lhv.ee/assets/files/investor/AS_LHV_Group_Monthly_Results_2024-01-ET.pdf

    LHV Group teenis jaanuaris konsolideeritult 13,6 miljonit eurot puhaskasumit. LHV Pank teenis puhaskasumit 12,5 miljonit eurot, LHV Bank Ltd 3,2 miljonit eurot ja LHV Varahaldus 141 tuhat eurot. LHV Kindlustuse puhaskahjumiks jäi jaanuaris 59 tuhat eurot.
    • LHV konsolideeritud hoiused kasvasid jaanuaris 94 miljoni euro võrra: tähtajalised hoiused 75 miljonit eurot, nõudmiseni hoiused 19 miljonit eurot.
    • Konsolideeritud laenuportfell kasvas 40 miljoni euro võrra: jaelaenud kasvasid 9 miljonit eurot, ettevõtete laenud 31 miljonit eurot. Krediidikvaliteet püsis heal tasemel, kuid üksikutele klientidele tehti ettevaatavalt allahindlusi.
    • LHV Panga klientide arv kasvas jaanuaris 3500 võrra. Turule toodi uus Kogumiskonto, kahe nädalaga avasid kliendid üle 3500 sellise konto. Märgatavalt kasvas kodulaenutaotluste arv.
    • LHV juhitud fondide maht vähenes kuuga 55 miljoni euro võrra. Pensionifondide mahtu mõjutasid negatiivselt liikumised fondide vahel ning ka II sambast väljumine. Jaanuaris algas avalduste vastuvõtt II samba sissemaksete suurendamiseks.
    • Jaanuaris töödeldi 5,7 miljonit finantsvahendajatest klientidega seotud makset.
    • LHV Bank Ltd hoiused kasvasid 86 miljoni euro võrra ja laenuportfell 10 miljoni euro võrra. Laiendamisel maaklerite võrgustik ja turule toomisel kolmas laenutoode.
    • Jaanuaris sõlmiti 13 700 uut kindlustuslepingut ning kehtivate lepingute arv kasvas 231 tuhande poliisini. Registreeriti 7200 uut kahjujuhtumit.
  • Täna toimunud virtuaalsel investorkohtumisel tutvustas LHV Group 2024. aasta finantsplaani ja viie aasta finantsprognoosi. Ülekannet jälgis 46 huvilist, ülekanne tehti Zoomi platvormi vahendusel. Aitäh kõigile osalejatele!

    Investorkohtumise salvestus on järelvaadatav: https://youtu.be/alUkYKO4XLQ.
    Esitlus on nähtav: https://www.lhv.ee/assets/files/investor/LHV_Group_Financial_Plan_2024-ET.pdf.
  • "Priit Rum"

    Eelmine kord:
    Ülekannet jälgis Zoomi vahendusel 47 huvilist. Suur tänu kõigile osalejatele!...

    Seekord
    Ülekannet jälgis 46 huvilist, ülekanne tehti Zoomi platvormi vahendusel. Aitäh kõigile osalejatele!


    Samad tüübid alati, kes puudus?

  • Esitlus sümpaatne ja uus plaan ambitsioonikas, hea dividend ka ligi 3,7%. Loodan et plaani ületatakse ja 2028 aastal teenib LHV igas tööpäevas vähemalt 1 miljon kasumit, aastas tööpäevi umbes 250) Tuleb selle aja jooksul kindlasti ülevõtmisi, finantsplaani muudatusi ja miks ka mitte listimine Londoni börsil.
  • Vot selline rahvusliku panga nõukogu liige meil.

  • Selge see, et kõik ei pea ja ei saagi rindele relv käes Eestit kaitsma minema. Keegi peab ka Hispaanias eksiilis eesti keelt, meelt ja kultuuri ning Eesti Vabariigi järjepidevust hoidma.
  • Hispaanias kinnisvara on mull ja kui uncle jam-i repo on tühi üle ookeani toimub laenu õhupalli vastu väike nõela torge, õhk välja siis pzzz....ja muidugi enamus ostab hoolega enne krahhi kinnisvara.
    Midagi pole õpitud nii nagu korona ajal osteti tipust ja räägiti et kinnisvara ainult tõuseb
  • "SideKick"
    Vot selline rahvusliku panga nõukogu liige meil.



    57 aastane? Kes siis Eestit kaitseb?
  • "farmer"
    "SideKick"
    Vot selline rahvusliku panga nõukogu liige meil.



    57 aastane? Kes siis Eestit kaitseb?


    Naised, tänapäeval enam mehed ei pea.
  • LHV, kas te võiksite oma äpis kuvada seda informatsiooni, kui mingi sularahaautomaat on töökorrast väljas? Hetkel on kaks korda selliselt juhtunud, et leian sobiva sularahaautomaadi, lähen sinna kohale ja siis selgub, et masin on rikke tõttu töökorrast väljas.
  • "SideKick"
    Vot selline rahvusliku panga nõukogu liige meil.

    Raivo Hein on nõukaaegne inimene, kes oskab irooniat ridade vahele poetada. Mis teha, kui inimesed enam varjatud huumorist aru ei saa. Keegi tõesti usub, et keegi hakkab kopteriga Rootsist Hispaaniasse lendama?
  • Miks ei võiks kopteriga lennata Rootsist Hispaaniasse? Euroopas on väikseid lennujaamu, kus saab tankida ja puhata, piisavalt.
  • Miks sa ei võiks siis seda juba lennukiga teha?
  • Raivo, vasta tautsile, miks sul on helikopter? Miks sa ei lenda lennukiga või sõida autoga?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon