Börsipäev 30. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Läinud nädala alguses murdsid USA aktsiaturud välja nõiaringist, kus tõusupäevasid kasutati müümiseks ning sellest hetkest alates on taganttuul olnud ostjate selja taga. Oodatust tugevamad kinnisvaraturu näitajad ning uuesti alanema hakanud töötu abiraha taotluste arv annavad lootust, et USA majandus suudab taluda kõrgemaid intressimäärasid ning tugevamat dollarit.

    Sestap ei osutunud reedel komistuskiviks ka Janet Yelleni esinemine Harvardi professori Gregory Mankiwiga, kus Föderaalreservi juht tõdes, et intressimäära tõstmine järgnevatel kuudel on sobilik, kui majanduskasv kiireneb ja tööturul jätkub tingimuste paranemine. S&P 500 sulgus reedel 0,4% kõrgemal ning pani nädalale punkti 2,3% tõusuga. Euroopas lõpetas Stoxx 600 nädala 3,4% plussis.



    USA esimese kvartali SKP kvartaalse annualiseeritud kasvu revideerimine 0,5% pealt 0,8% peale osutus küll arvatust kümnendiku võrra tagasihoidlikumaks, kuid kuna värskemad andmed viitavad teise kvartali alguses kasvutempo kiirenemisele, ei lastud numbritest ennast väga häirida. Positiivse revideerimise taga oli varude, investeeringute ja netoekspordi veidi suurem panus. Hetkel prognoosib Atlanta FED teise kvartali SKP annualiseeritud kasvuks 2,9% ning kolmandat nädalat järjest on ülespoole liikunud ka NY FEDi prognoos, mis näeb 27. mai seisuga majandust kasvamas 2,2%.



    Uus töönädal algab võrdlemisi vaikse tempoga, sest Ühendriikides ja Suurbritannias nauditakse pikemat nädalavahetust ning Euroopas väärivad statistikast mainimist vaid Saksamaa ja Hispaania maikuu esmased inflatsiooninumbrid ning Prantsusmaa tarbijate aprilli kulutused. Igavaks ülejäänud nädal ei osutu, sest kolmapäeval selguvad Hiina maikuu PMI numbrid, neljapäeval toimuvad Viinis Euroopa Keskpanga ja OPECi miitingud ning reedel avalikustatakse USA mai tööturu raport.

    09.45 Prantsusmaa esimese kvartali revideeritud SKP
    09.45 Prantsusmaa tarbijate kulutused (aprill)
    10.00 Hispaania inflatsioon (mai)
    11.00 Norra töötuse määr (märts)
    10.30 Rootsi esimese kvartali SKP
    15.00 Saksamaa inflatsioon (mai)
    15.30 Kanada tööstustoodang (aprill)
  • Prantsusmaa tarbijate aprilli kulutused kahanesid MoM -0,1% (oodati 0,0%), kuid seda palju tugevamaks korrigeeritud märtsi kasvu järel (0,2% asemel 1,1%). Mullusega võrreldes kasvasid kulutused 2,5%.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon