Börsipäev 10. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Uudis sellest, et George Soros muretseb maailmamajanduse väljavaate pärast ning on teinud panuseid väärtpaberiturgude suuremale kukkumisele, ei tekitanud turgudel tugevamaid laineid. S&P 500 kauples küll päeva sees poole protsendi jagu madalamal, kuid karudel on endiselt raskusi tõsisema kahju tekitamisel ning tänu sessiooni teise poole taastumisele piirdus indeks kolmepäevase tõusu järel vaid -0,2% miinusega. Euroopas seevastu on meeleolu olnud viimastel päevadel negatiivsem, kui Stoxx 600 alanes eile protsendi jagu ning on kahe päevaga taandunud -1,5%.

    USA esmased töötu abiraha taotlused alanesid läinud nädalal nelja tuhande võrra 264 tuhandele, osutudes paremaks võrreldes analüütikute prognoositud 270 tuhandega. Nelja nädala libisev keskmine kukkus seitsme tuhande võrra 270 tuhandele, mis oli teine järjestikune langus mai keskpaiga 278,5 tuhandelt ning näitab, et negatiivsed arengud USA tööturul osutusid lühiajaliseks ning muretsemiseks ei tohiks põhjust olla.

    USA hulgimüügi varud kasvasid aprillis 0,6% võrreldes märtsiga, ületades analüütikute prognoositud 0,1% ning ajendades osasid tõstma teise kvartali SKP ootust. Atlanta FEDi mudelis värske info muutust kaasa ei toonud ning jätkuvalt prognoositakse SKP 2,5% kasvu. Positiivne aga oli statistika juures see, et hulgimüük osututus varude kasvust kiiremaks (1,0% MoM). Sellega vähenes mõnevõrra risk, et tootjad on sunnitud tulevikus varusid tugevamalt korrigeerima hakkama, avaldades negatiivset survet SKPle. Samas tuleb nentida, et vaatamata varude ja müügi suhtarvu langusele, kulub hulgimüüjatel praeguse müügitempo juures varude täielikuks likvideerimiseks 1,35 kuud, mis on ajalooliselt jätkuvalt väga kõrge näitaja.



    Nädala viimane tööpäev toob Prantsusmaa ja Itaalia aprillikuu tööstustoodangu numbrid. Ühendriikides jälgitakse tarbijate kindlustunde indeksi juunikuu muutust ning aktiivsete naftapuurtornide arvu.

    09.00 Saksamaa inflatsioon (mai lõplik)
    09.45 Prantsusmaa tööstustoodang (aprill)
    10.00 Jens Weidmanni esinemine
    10.30 Rootsi maja keskmine hind (mai)
    11.00 Itaalia tööstustoodang (aprill)
    13.30 Venemaa keskpanga intressimäära otsus
    15.30 Kanada tööturu raport (mai)
    17.00 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (juuni)
    20.00 USA Baker Hughes aktiivsete naftapuurtornide arv (10. juuni)
    21.00 USA valitsuse eelarve tasakaal (mai)
  • Turu fookus on fikeeritud rohkem sellele, kui UK peaks otsustama EList välja astuma, mis jätab ruumi üllatuseks, kui säilib status quo

    Nordea Says Brace for Relief Rally as Bank Offers ‘Bremain’ Bet
  • USA väikeinvestorite sentimendis on sel nädalal muutused olnud väikesed, pullide osakaal endiselt alla ajaloolise keskmise

    This week’s AAII Sentiment Survey results:
    --Bullish: 27.8%, down 2.3 percentage points (historic average 38.5%)
    --Neutral: 44.3%, up 3.6 percentage points (historic average 31.0%)
    --Bearish: 27.8%, down 1.2 percentage points (historic average 30.5%)


  • Prantsusmaa tööstustoodang kasvas aprillis MoM 1,2% vs oodatud 0,4%. Sealhulgas osutus arvatust paremaks ka töötleva tööstuse toodang, mis kerkis pärast märtsi -1,0% langust 1,3% (oodati 0,8%). Mullusega võrreldes kasvas töötleva tööstuse toodang 1,6%.
  • Rootsi majade keskmine hind püsis mais üsna stabiilsena 2,759 miljonil kroonil (YoY 11%)

  • Itaalia tööstustoodang kasvas aprillis MoM 0,5% vs oodatud 0,3% (YoY 1,8%)
  • Sentiment püsib jätkuvalt üsna negativisena.

    * European equities see $2.2b in net outflows in week to June 8, marking 18th straight week of redemptions, BofAML strategists write in note, citing EPFR Global data.
    * U.S. equities see $2b in outflows, 5th week of outflows in 6 weeks
    * EM equities see $0.9b inflows, largest in 11 weeks
    * Globally, equities see $2.6b of outflows, have been outflows in 10 of the past 12 weeks
    * In fixed income: HY bond funds see $2.6b of inflows, largest in 11 weeks
    * IG bond funds see $4.2b of inflows, 14 straight weeks of inflows
    * EM debt funds see $0.6b inflows, inflows in 14 of past 16 weeks
    * Investor sentiment remains bearish: BofAML Bull & Bear Indicator back down to 3.1
    * VIX futures open interest hit new all-time highs on June 7 of 501k contracts, volatility buyers ahead of “summer of shocks”
  • USA tarbijate kindlustunde indeks osutus juunis üsna ootuspäraseks. Tarbijate pikaajalised inflatsiooniootused alanesid 0,2pp võrra 2,3% peale, mis on rekordmadal tase ja pälvib tõenäoliselt ka FEDi tähelepanu.

    US Univ. of Michigan Sentiment Jun P: 94.3 (est 94; prev 94.7)



    CONSUMERS' LONG-TERM INFLATION EXPECTATIONS LOWEST ON RECORD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon