Börsipäev 20. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Olgugi et FOMC liikmed tõmbasid läinud kolmapäeval lõppenud istungil 2017. ja 2018.a aastate intressimäära ootusi allapoole ning St. Louisi FEDi presidendi James Bullardi arvates peaks keskpank järgneval paaril aastal piirduma üldse vaid 25baaspunktise tõstmisega, jäi investorite mõtteid domineerima Brexiti hääletus, mis vedas S&P 500 reedel -0,3% allapoole ning jättis indeksi nädala lõikes -1,2% punasesse. Euroopas sulgus Stoxx 600 reedel 1,4% plussis, vähendades nädala peale kogunenud kaotust -2,1%ni.



    Uus nädal on Aasia börsidel alanud riskiisu märkimisväärse paranemisega ning ka USA aktsiaindeksite futuurid viitavad väga positiivsele päevale (S&P 500 futuur kauples kirjutamise hetkel +1,1%). Põhjuseks on nädalavahetusel avalikustatud Briti referendumi värsked küsitlused, mis peegeldasid Euroopa Liitu jäämist pooldavate osakaalu kasvu. Survationi telefoniküsitluses soovis praeguse poliitilise korra säilimist 45% ning EList lahkumist 42%. YouGovi küsitluses olid osakaalud vastavalt 44% ja 43%.

    Ühtlasi näitas laupäeval avalikustatud statistika, et Hiina kinnisvaraturg jätkab kasvu kahel erineval kiirusel. Kui suurlinnades kerkis uute majade keskmine hind mais aastaga 29,8%, siis samal ajal ulatus kasv 70s linnas keskmiselt 4,96%ni. Huvitava arenguna on kasv suurlinnades aeglustunud (aprillis 31,5%), mis on tingitud turu ülekuumenemise vältimiseks valitsuse poolt rakendatud meetmetest. Kuna tegemist on hetkel vaid suurlinnadele suunatud piirangutega, jätkus sellest hoolimata kasvu kiirenemine nii teise kui ka kolmanda järgu linnades. Ajalooliselt on aga arengud suurlinnades olnud juhtivaks indikaatoriks muutustele väiksemates linnades.



    Nädal algab uudiste osas suhteliselt vaikselt, kui täna on laual vaid Venemaa maikuu jaemüügi ning tööturu statistika. Kui vaadata veidi kaugemale, siis nädala tippsündmuseks saab kahtlemata olema neljapäevane Suurbritannia hääletus, mille tulemused selguvad reede hommikuks. Teisipäeval ja kolmapäeval suundub Janet Yellen Kongressi majanduslikku ülevaadet andma ning reedel avaldatakse Euroopa Keskpanga TLTRO2 programmi raames väljastatud laenude mahud. Makrost võiks suuremat huvi pakkuda eurotsooni ja USA töötleva tööstuse juunikuu esmased aktiivsusnäitajad (neljapäeval) ning Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeksid (reedel).

    16.00 Venemaa jaemüük ja töötuse määr (mai)
    19.15 FEDi Kashkari esinemine
  • Päev on algamas üsna positiivse noodiga ka Euroopas, kus sentiment saavutas läinud nädalal ülemüüdud taseme

    DAX futures +3.2%
    CAC40 +3.2%
    FTSE +2.8%

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon