Börsipäev 27. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Brexiti hääletus tõi globaalsetele finantsturgudele korraliku tormi, kuna aktsiaturgude eelnevat tõusu arvestades võib eeldada, et paljud turuosalised olid valesti positsioneerunud ning reedel asuti müügipoolele. S&P 500 indeksi -3,6% kukkumine ja Euroopas Stoxx 600 -7,0% korrektsioon olid küll drastilised, kuid tänu eelnevate päevade rallile jäid kaotused nädala lõikes oluliselt tagasihoidlikumaks (vastavalt -1,6% ja -1,2%). Suurbritannias jäi FTSE 100 indeks nädala lõikes koguni 1,95% plussi, kuid välisinvestori jaoks maskeeris tegelikku kaotust naela -4,7% kukkumine dollari ja -3,2% odavnemine euro suhtes.



    Reedene langus aitas aktsiaturgudel parandada riski tulu suhet, kuid liialt ennatlik oleks arvata, et sellega Brexiti mõju ka piirdub, sest Euroopa Liidust välja astumise protsess saab olema pikaajaline ning laiemate majanduslike tagajärgede hindamisel valitseb kõrge määramatus.

    Sentiment on Aasia börsidel uue nädala alguses pisut paranenud, kui Jaapanis taastus Nikkei 225 indeks reedesest -7,9 langusest 2,3% ning Hiina Shanghai Composite liikus 1,3% kõrgemale. Jaapani ajalehe Yomiuri Shimbuni kohaselt kavatseb riigi valitsus kaaluda majandusliku stiimulpaketi suurendamist üle 10 triljoni jeenini (ca 90 mld EUR) juhul kui globaalsete aktsiaturgude langus jätkub ning jeen tugevneb teiste valuutade suhtes edasi. Varasemalt hinnati stiimulpaketi võimalikuks suuruseks 5 triljonit jeeni.

    Suurbritannia edasine tulevik ning EList välja astumise mõju ülejäänud Euroopa ning globaalsete finantsturgude jaoks jääb peamiseks kõneaineks, kui täna avalikustab Suurbritannia rahandusminister George Osborne nii enda kui ka ülejäänud valitsuse tegevusplaani, kaitsmaks järgnevatel kuudel riigi huvisid. Homme aga võetakse Brexiti referendumi tulemus arutluse alla ELi kahepäevasel tippkohtumisel. Majandusuudised jäävad küll tagaplaanile, kuid võivad investorite jaoks osutuda siiski vajalikuks kindlustunde allikaks.

    11.00 Eurotsooni rahapakkumise ja krediidi statistika (mai)
    16.45 USA teenindussektori PMI (juuni)
    17.30 USA Dallas FEDi töötleva tööstuse küsitlus (juuni)
  • Seekord ei üritanud Soros naela langusest kasu lõigata, küll aga tõid tulu teised positsioonid, kuna nägemus globaalsete turgude suhtes oli negatiivne

    GEORGE SOROS WAS LONG THE BRITISH POUND LEADING UP TO THE VOTE - SPOKESMAN
  • nädalavahetusel arutati, kas Cameron võiks juba teisipäeval Brexiti kävitada, kuid täna kinnitab rahandusminister, et sellega ei kavatseta kiirustada

    Osborne: Article 50 not to be triggered until new PM in office.
  • Eurotsooni majapidamistele väljastatud laenumahtude kasvutempo kiirenes mais 0,1pp võrra 1,6% peale ja ettevõtetele (va finants) väljastatud laenude kasvutempo 0,2pp võrra 1,4%le
  • Stoxx 600 on täna kukkunud täiendavad -2,9% ning jõudnud sellega taas lühiajaliselt ülemüüdud taseme lähedale
  • USA teenindussektori aktiivsus püsis juunis samal tasemel

    US Markit Services PMI Jun P: 51.3 (est 51.9; prev 51.3)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon