Börsipäev 27. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mida lähemale jõulud jõudsid, seda väiksemaks käibed aktsiaturgudel muutusid ning koos sellega kujunesid ka liikumised väga marginaalseks. Ühendriikides sulgus S&P 500 indeks reedel 0,1% plussis, parandades nädalaga taset 0,3%. Ka Euroopas, kus aktsiaid kaubeldi kahe kolmandiku võrra vähem võrreldes viimase kuu keskmisega, kosus Stoxx 600 reedel alla 0,1%, mis aitas indeksil tagasi eelneva nädala sulgumistaseme juurde jõuda.



    Aasias olid turud täna pühade tõttu mitmel pool suletud ning liikumised jäid tagasihoidlikuks börsidel, kus kaubeldi tavapäraselt. Jaapani alusinflatsioon aeglustus novembris ootuspäraselt -0,1pp võrra 0,1% peale ning pööret keskpanga poolt soovitud suunas ei tõota tulla ka aasta viimasel kuul, kui vaadata Tokyo detsembri THId, mis energiat ja toitu arvestamata näitas -0,2% deflatsiooni (novembris 0,0%). Jaapani majapidamiste kulutused kahanesid novembris aastaga -1,5%, rohkem kui analüütikute prognoositud +0,1%, kuid paljude lootuseks jääb madal tööpuudus (töötuse määr novembris 3,1%), mis võiks toetada palga kasvu ning suurendada tarbimist.



    Ajalooliselt on aasta viimased sessioonid olnud aktsiaturgudel suurema tõenäosusega positiivsed, kuid see tuleb saavutada ilma olulisemate majandusuudisteta. Täna on laual USA tarbijate detsembrikuu kindlustunde indeks ning Richmondi töötleva tööstuse küsitluse tulemus.

    16.00 USA S&P CS majade hinnaindeks (oktoober)
    17.00 USA tarbijate kindlustunde indeks (detsember)
    17.00 USA Richmond FEdi töötleva tööstuse küsitlus (detsember)
  • Kas täna või homme on see päev kui tehing läheb veel selle aasta arvestusse?
  • velvo
    Kas täna või homme on see päev kui tehing läheb veel selle aasta arvestusse?


    USAs T+3 ehk täna peaks tehingu ära tegema, Baltikumis T+2 ehk homme viimane võimalus selle aasta sisse mahtuda

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon