Börsipäev 10. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Investorid alustasid uut nädalat kerge kasumivõtuga. Kuigi punasema päeva võis ajada nii odavama nafta (WTI - -3,8%), Suurbritannia peaministri Theresa May nädalavahetuse kommentaaride või Boston FEDi presidendi Eric Rosengreni kaela, kelle arvates alahindab turg intressimäära tõstmise kiirust, siis samaaegselt tuleb tõdeda, et S&P 500 indeks on aasta algusest tõusnud juba 1,3% ning rallinud presidendivalimistest alates ligi 9%, mistõttu on hingetõmme muutunud vajalikuks. Euroopas sulgus Stoxx 600 poole protsendi jagu madalamal.

    FEDi enda koostatava indeksi järgi kaotas USA tööturg detsembris momentumit, alanedes 2,1 punkti pealt -0,3 punktile ning näidates aastatagusega võrreldes -5,8% langust, mis on suurim taandumine alates 2010.a jaanuarist. Kui paar aastat tagasi hindas Janet Yellen 19st erinevast näitajast kokku pandud indikaatorit igakuisest valitsuse tööturu raportist paremaks teeviidaks, siis tänavu suvel nimetas ta seda katsejärgus olevaks uurimisprojektiks, vähendades indikaatori tähtsust rahapoliitiliste otsuste tegemisel.



    USA tarbijad on tööturu väljavaate suhtes optimistlikult meelestatud, mida võis välja lugeda kõrgematest inflatsiooniootustest. New York FEDi küsitluse kohaselt on ameeriklaste arvates inflatsioon kiirenemas nii ühe kui ka kolme aasta perspektiivis, kerkides vastavalt 2,5% pealt 2,8%le ning 2,7% pealt 2,8% peale, mis ajaloolises kontekstis on siiski jätkuvalt suhteliselt madalad näitajad.



    Tänaste majandusuudiste osas saavad keskpunktis olema Prantsusmaa novembrikuu tööstustoodangu muutus, USA väikefirmade detsembri kindlustunde indeks ning JOLTS tööturu küsitlus, mis peegeldab täitmata töökohtade arvu ning tööjõu liikumist novembris.

    09.45 Prantsusmaa tööstustoodang (november)
    13.00 USA väikefirmade kindlustunde indeks (detsember)
    17.00 USA JOLTS tööturu küsitlus (november)
  • Prantsusmaa novembrikuu tööstustoodang üllatas positiivselt, millele aitas kaasa töötleva tööstuse toodangu 2,3% kuine kasv (prognoositi 0,7%). Mullusega võrreldes kasvas töötleva tööstuse toodang 1,4% (prognoositud -0,2% languse asemel).
  • USA väikeettevõtete kindlustunde indeks jätkas detsembris plahvatuslikku kasvu 105,8 punktile oodatud 99,5 punkti asemel - miski, mida Trump saab taas enda nimele kirjutada

  • Kellel huvi, siis veidi rohkem kui tunni pärast korraldab Jeffrey Gundlach iga-aastase presentatsiooni oma turunägemusest 2017.a

    Jeffrey Gundlach to Hold "Just Markets" Webcast Today

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon