Börsipäev 2. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuigi turuosalistel pole endiselt täpset ülevaadet USA fiskaalstiimulist, ei järgnenud Trumpi kõnele müügisurvet nagu mõned olid võib-olla oodanud. Paralleelselt laekunud uudised globaalse majanduse kiiremast kasvust võisid seega sundida osasid ümber mängima oma strateegiat, aidates S&P 500 indeksil rallida 1,4%.

    Stoxx 600 indeks kosus tänu laiapõhjalisele rallile 1,4% ehk enim alates USA presidendivalimistest. Suurima hinnatõusu saavutasid Banco de Sabadell +6.8%, Ashtead Group +5.7%, Moncler +5.7%, Unione di Banche Italiane +5.6%, Aareal Bank +5.3%. Suurimateks kaotajateks osutusid Covestro -6.7%, Kone -4.1%, Bollore -3.1%, Kuehne + Nagel International -2.5%, Meggitt -2.3%.

    Globaalse töötleva tööstuse aktiivsus saavutas veebruaris kolme aasta kõrgeim taseme, kui JPMorgani ja Markiti koostatud PMI indeks kerkis 0,2 punkti võrra 52,9 punktile. Aktiivsuse paranemist võis täheldada nii arenenud kui ka arenevates riikides, mis täitas tugevdada veebruaris rahvusvahelist kaubavahetust tänu kuue aasta kiireimale eksporditellimuste kasvule.



    USA tarbijate nominaalsed sissetulekud kasvasid jaanuaris 0,4% võrreldes detsembriga, ületades konsensuse 0,3% ootust (aastatagusega võrreldes oli kasv 4,0%) ning tarbimine paranes 0,2%, mis osutus prognoositust mõnevõrra tagasihoidlikumaks (0,3%). Kiirenev inflatsioon on aga söömas ära osa ostujõu kasvust, kui reaalsed kulutused hoopis kahanesid -0,3% võrreldes detsembriga (oodati -0,1%). Sestap korrigeerisid analüüsimajad USA esimese kvartali SKP kasvuootust allapoole ning sama tegi ka Atlanta FED oma mudelis, mis varasema 2,5% asemel näeb nüüd ette 1,8% reaalkasvu.



    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta eurotsooni veebruari inflatsiooni, mis peaks energia ja toidu tõttu kiirenema 0,2pp võrra 2,0%ni, kuid püsima volatiilseid komponente arvestamata 0,9% peal. Ühendriikides selguvad läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused.

    10.00 Hispaania töötute arvu muutus (veebruar)
    11.00 Itaalia töötuse määr (jaanuar)
    12.00 Eurotsooni töötuse määr (jaanuar)
    12.00 Eurotsooni inflatsioon (veebruar)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    15.30 Kanada neljanda kvartali SKP
  • Hispaania töötute arv kahanes veebruaris oodatud 4,6K tõusu asemel

    Spanish Unemployment Change Feb: -9.4K (est 4.6K; prev 57.3K)
  • USA väikeinvestorite küsitlus ei viita endiselt eufoorilisele meeleolule: pullide osakaal jäi sel nädalal üsna stabiilseks, karude osakaal aga kerkis 32% pealt 36%le, mis on kõrgeim alates oktoobrist.

  • Eurotsooni alusinflatsioon püsis veebruaris ootuspäraselt 0,9%peal, millest tulenevalt võiks eeldada, et eilne Saksamaa inflatsiooni kiirenemine tulenes peamiselt energiast
  • Eurotsooni töötuse määr püsis jaanuaris 9,6% peal
  • S&P 500 indeksi RSI viitab tugevalt üleostetud sentimendile, aga nagu käesolev aasta on tõestanud, ei pruugi see olla signaaliks kohesele turgude pöördumisele. "Valuations are extremely stretched by any measure...even though they are not timing devices" - David Rosenberg,Gluskin Sheff

  • USA esmaste töötu abiraha taotlused teevad uue tsükli põhja, madalaim alates 1973.a

    U.S. JOBLESS CLAIMS FALL 19,000 TO 223,000; EST. 245,000

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon