Börsipäev 20. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hoolimata reedesest langusest suutsid USA aktsiaturud nädala lõikes lõpetada plussis. S&P 500 kerkis 0,2% ning Nasdaq 0,7%. Michigani tarbijaküsitlus näitas, et USA elanikud on endiselt positiivselt meelestatud. Inimeste praeguse olukorra hinnangut kajastav indeks tõusis 114,5 punktini, märkides kõrgeimat taset alates 2000. aastast. Enamus vastajatest leidsid, et nende finantsseis on hea. Ka juhtivindikaatorid tõusid veebruaris 0,6%, viies näitaja kümnendi tippudele. Kümnest komponendist koosnevas indeksis oli ainus langus väljastatud ehituslubade seas. Negatiivsema poole pealt valmistas pettumuse tööstustoodang, mis veebruaris püsis eelneva kuuga võrreldes samal tasemel, kuid oodati 0,3% tõusu.

    Euroopa aktsiaturud lõpetasid reedese kauplemissessiooni 0,2% plussis. Tõusu vedasid pangandussektori aktsiad, kui EKP nõukogu liige Ewald Nowotny andis märku, et Euroopa Keskpank võib tõsta oma praegust negatiivset deposiidimäära isegi enne kui lõpetatakse võlakirjade ostuprogramm. Eurotsooni lühiajaliste võlakirjade tulusused tõusid viimase 5-nädala kõrgeimatele tasemetele.


    Käesoleva nädala märkimisväärsematest makrouudistest avaldatakse USA kinnisvarastatistikat olemasolevate ja uute majade müügi kohta. Reedel teatatakse ka suuremate riikide esialgsed märtsi PMI näidud. Tänane päev jääb aga majandusstatistika osas vaikseks.

  • Hiina statistikaameti teatel tõusid uute elupindade hinnad veebruaris 70 jälgtivast linnast 56-s, jaanuaris kallinesid hinnad 45 linnas. Reutersi arvutuste kohaselt oli veebruaris hinnatõusuks 0,3% vs 0,2% jaanuaris. Hinnakasvu võis märgata pigem väiksemates linnades, suurtes ja keskmistes linnades jäi hinnatase sarnaseks jaanuariga.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon