Börsipäev 26. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • S&P 500 indeksil õnnestus reedel lõpetada esimest korda nelja sessiooni jooksul positiivsel territooriumil, kerkides 0,2%, mis kujunes ühtlasi kogu nädala saagiks. Tehnoloogiasektor demonstreeris suhtelist tugevust, aidates Nasdaq indeksil tõusta viie päevaga 1,8%. Euroopas lõpetas Stoxx 600 reedel -0,2% madalamal ning pani nädalale punkti -0,3% kaotusega.



    Eurotsooni töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI alanes juunis 56,8 punkti pealt 55,7 punktile, märkides viie kuu põhja (oodati 56,6). Ehkki kvartali keskmiste järgi peaks teise kvartali majanduskasv osutuma esimesest mõnevõrra kiiremaks (56,4 vs esimese kvartali 55,6 punkti), siis juuni näitaja kohaselt ei ole kasv enam kiirenemas.

    Ühendriikide töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI alanes kolme kuu madalaimale tasemele (53,0 vs 53,6 mais), viidates erasektori aktiivsuse kasvu aeglustumisele. Samas annavad uute tellimuste kiireim kasv viimase viie kuu jooksul ja ettevõtete kasvav optimism väljavaate suhtes lootust majanduskasvu uueks kiirenemiseks lähikvartalitel.

    Sarnaselt USA olemasolevate majade müügile osutus mais arvatust paremaks ka uute majade müük, kerkides annualiseeritult 2,9% 610 tuhandeni (prognoositi 590 tuhat). Kuigi müük jääb ajalooliselt endiselt väga madalaks, on mediaanhind kerkinud erinevate pakkumispiirangute tõttu 345,8 tuhande dollarini (YoY 16,8%), ületades kriisieelset taset 32%.



    Teise kvartali viimane nädal juhatatakse täna sisse Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeksite ning USA kestuskaupade tellimuste ja Dallase töötleva tööstuse aktiivsusindeksiga. Sintras algab Euroopa Keskpanga kolmepäevane foorum, kus kõnedega esinevad Mario Draghi, Mark Carney, Haruhiko Kuroda ja Ben Bernanke.

    11.00 Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeks (juuni)
    15.30 USA kestuskaupade tellimused (mai)
    17.30 USA Dallas FEDi töötleva tööstuse küsitlus (juuni)
    19.00 Prantsusmaa töötute arvu muutus (mai)
  • MIks te neid tootluseid kohalikus valuutas näitate (esimene pilt)? Me ju euroalas.
  • otsest põhjust pole, võin edaspidi eurodes välja tuua
  • Suurepärane - mulle meeldiks - ja ma arvan, et mitgte ainult mulle. Me ju ostame piima ja leiba Euros ja see on seega ka meie baasvaluuta, milles tootlust mõõta. See aeg, kus mitmed tegelased ütlesid, et mängime, et valuutarisk pole teema, võiks ajalukku jääda ;-)
  • Saksamaa ettevõtete hinnang jooksvatele majandustingimustele paranes juunis 123,3 punktilt 124,1 punktile (oodati 123,2) ning järgmise kuue kuu väljavaate indeks 106,5 punktilt 106,8 punktile (oodati 106,4), mis kergitas üldise ärikliima indeksi 47a tippu 115,1 punktini (oodati 114,5). Teoorias peaks see viitama juba 4% majanduskasvule, aga side tegeliku konjunktuuri ning küsitluste vahel on viimasel ajal nõrgem olnud.

    IFO ECONOMIST SAYS EURO ZONE ECONOMIC SITUATION LOOKING BRIGHT

  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance:

    N/A
    M&A news:
    RIO +0.6% (Rio Tinto confirms Yancoal as the preferred buyer of its thermal coal assets in Australia)
    Other news:
    SRNE +15.9% (successful Phase 1 / 2 pharmacokinetic bridging trial of the lead product SP-102)
    STOR +8.9% (announces that Berkshire Hathaway (BRK.A/B) has invested $377 mlnin the company, representing 9.8% of total shares outstanding)
    CBIO +4.9% (positive preclinical results of CB 2679d/ISU304)
    AVEO +4.8% (continued strength)
    TGTX +3.7% (recaps preliminary results from its ongoing Phase 2 study of TG-1101)
    CNAT +3.7% (confirms being granted Orphan Drug Designation by the FDA for IDN-7314)
    P +2.5% (CEO Tim Westergren plans to leave the company, according to ReCode)
    AMD +1.3% (continued strength following last weeks 25% rise)
    MOMO +1.1% (continued strength)
    Analyst comments:
    PTLA +4.1% (target raised to $70 from $50 at Morgan Stanley)
    MU +2.1% (target raised to $40 from $32.50 at Wells Fargo)
    CS +1.6% (resumed with a Overweight at JP Morgan)
    COH +1.6% (upgraded to Buy from Neutral at Buckingham Research)
    UBS +1.2% (upgraded to Overweight from Neutral at JP Morgan)
    COST +1.1% (upgraded to Outperform from Mkt Perform at Raymond James)
    Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance:

    N/A
    Select metals/mining stocks trading lower:
    SSRI -3.6%, GFI -3.6%, GOLD -1.9%, NEM -1.9%, RGLD -1%
    Other news:
    NEOT -69.8% (announces top-line results for Phase 2 proof-of-concept study of LIPO-202)
    MTNB -48.7% (topline data from its Phase 2 safety, tolerability and efficacy study of MAT2203 did not meet primary endpoint)
    DRYS -9.8% (provides Kalani Investments update)
    AMAG -7.4% (FDA Filing Acceptance of Supplemental NDA for Makena subcutaneous auto-injector; reaffirms 2017 financial guidance)
    AGIO -6.9% (reports new data from DRIVE PK study; Program on track to enter global pivotal development in 1H18)
    SGEN -6.7% (Seattle Genetics and Takeda Pharmaceutical (TKPYY) announce that the Phase 3 ECHELON-1 clinical trial met its primary endpoint)
    DMRC -3.4% (to sell 500,000 common shares in a registered direct offering to a certain investor at a price of $35.55 per share)
    BBRY -1.3% (continued weakness)
    Analyst comments:
    SSYS -2.8% (downgraded to Sell from Neutral at Goldman)
    INTU -0.9% (downgraded to Neutral from Buy at Citigroup)

    Briefing.com
  • USA kestuskaupade tellimused näitasid kaitse- ja lennutööstust arvestamata mais MoM -0,2% langust, vastupidiselt oodatud 0,4% kasvule
  • Olgu taustaks öeldud, et tänasest liitusid LHV Varahalduse meeskonnaga praktikandid Kirke Ruuven, Jörgen Jõulu ja Markus Roogna, kes aitavad panustada nii foorumis kui ka pikemate artiklitega.
  • Jörgen Jõulu: Jaapani autoosade tootja Takata andis sisse pankrotiavalduse USAs ja Jaapanis ning müüs kõik oma varad, v.a. varad seotud defektsete õhupatjadega, Key Safety Systemsile (KSS). Jaanuaris võttis Takata kohustuse maksta 1 miljard USA dollarit ohtlike defektide varjamise eest ning tänaseks on oodata $9 miljardit kohustusi lisaks. Takata osakute kauplemine Tokyo Stock Exhange’l on peatatud ning firma võetakse nimekirjast maha Juuli lõpus.
  • Kirke Ruuven: E-kaubandusettevõte Amazon.com on meedias viimasel ajal rohkelt kajastatust leidnud. Hiljutised uudised on seotud eelkõige Whole Foods’i ülevõtmise ja muude tegevusalaste uuendustega. Tuntud toidupoodide keti omandamine võib näidata Amazon’i kavatsust domineerida toidukaupadeturul. Amazon on muutmas ka inimeste harjumuspärast riiete ostmist. Nimelt uus Prime Wardrobe’i programm pakub 7 päeva jooksul klientidele võimalust proovida kodus enne ostu sooritamist riideid. Järgmisel aastal on ettevõtte riiete ja aksessuaaride müügist saadava tulu oodatav kasv 30%.

    Suhtlusvõrgustik Facebook plaanib käesoleva aasta hilissuvel välja tulla uue telesaatega. Ühe 30-minutilise episoodi eelarve on 3 miljonit dollarit. Saate sihtrühm on 13-34 aastased inimesed ning episoode avalikustatakse erinevalt Netflix’ist ja Amazon’ist traditsiooniliselt, ühe kaupa.

    Investor Daniel Loeb’i riskifond Third Point omandas Nestle’s 3,5 miljardi dollari suuruse osaluse. See paigutab riskifondi Nestle aktsionäridest suuruselt kuuendale kohale. Third Point kommenteeris 40 miljoni aktsia suurust ostu väitega, et haruldane on leida sellise kvaliteedi ja nii paljude arenguvõimalustega ettevõtet. Investeering seab tähelepanu alla Šveitsi firma uue tegevjuhi Mark Schneider’i, kellel on Nestle jaoks ambitsioonikad väljavaated. Plaanis on müüma hakata USA suurimaid maiustuste brände nagu Baby Ruth ja Butterfinger. Riskifond on arvamusel, et Nestle’l tuleks elimineerida kõik ebatulusad tooted ning kahekordistada oma finantsvõimenduse määra, et aktsiate tagasiostuks rohkem raha vabastada. On arvamusi, et Nestle ei vaja aga nii suuri uuendusi, sest tema tooteportfell on tugev ning sellega on ettevõte tulevik üsna kindel.
  • Deutsche Banki fond soetas Londonis äripindu 395 mln dollari eest. Brexitist hoolimata on London fondijuhi hinnangul endiselt atraktiivne koht kinnisvarainvesteeringuteks. Kontorid kuuluvad grundbesitz europa fondi, mille portfell koosneb 59 hoonest Euroopa erinevates riikides.

    Euroopa pankade aktsiad tõusid peale 17 miljardi euro suuruse abipaketi väljakuulutamist Itaalia finantssektoris. Stoxx Europe 600 Banks indeks kerkis 1,5%, FTSE Italia All-Share Banks 3,5%. Intesa Sanpaolo, Itaalia suuruselt teise finantseerimisasutuse aktsia näitas 4,6% kasvu peale uudist, et nad omandavad kahe raskustes oleva panga Banca Popolare di Vicenza ja Veneto Banca „head varad“. Itaalia suurima laenuandja Unicrediti aktsia kerkis 3,1%.

    Suurbritannias jõudsid Konservatiivne erakond ja Põhja-Iirimaa partei kokkuleppele Theresa May toetamise osas. Valuutaturgudel kallines Briti nael dollari suhtes 0,2% tasemele $1,2737.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon