Börsipäev 29. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Teisipäevane riskikartlikkus jäi üürikeseks, kui juba järgmisel päeval asusid ostjad uuesti positsioone võtma, eeskätt finantssektoris, mis aitas vedada S&P 500 indeksi 0,9% võiduni. Järsema langusega alustanud Stoxx 600 kosus päeva jooksul lõpuks tagasi nulli.

    Euroopa Keskpanga rahapakkumise ja krediidi statistikast selgus, et majapidamistele väljastatud laenude aastane kasvutempo kiirenes mais 0,2pp võrra 2,6%, saavutades sellega kiireima tempo alates 2009.a märtsist. Ettevõtetele väljastatud laenude kasv püsis stabiilsena 2,4% peal, mis absoluutnumbrites tähendas kuuga 10 miljardi euro ulatuses uute laenude väljastamist.



    Tänastest majandusuudistest võiksid olulisemad olla Saksamaa tarbijate juulikuu kindlustunde indeks ning juuni esialgne inflatsioon. Ühendriikides selgub esimese kvartali lõplik SKP, mille kvartaalne annualiseeritud muutus peaks jääma 1,2%le ning samuti avaldatakse möödunud nädala esmased töötu abiraha taotlused.

    09.00 Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks (juuli)
    10.00 Hispaania inflatsioon (juuni)
    12.00 Eurotsooni ettevõtete ja tarbijate kindlustunde indeks (juuni lõplik)
    15.00 Saksamaa inflatsioon (juuni)
    15.30 USA teise kvartali lõplik SKP
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    20.00 FEDi Bullard esineb
  • Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks kerkib juulis 0,2 punkti võrra 10,6le, ületades analüütikute 10,4punktist ootust
  • USA erakapitaliühing Sycamore Partners nõustus ostma kontortarbeid müüva ettevõtte Staple Inc. 6,9 miljardi dollari eest, samas kui Staple'i müügitulud on viimastel aastatel olnud langustrendil. Sycamore Partnersi juhatuse sõnul on Staple võitva strateegia ja tugeva brändikuvandiga ettevõte. See ost võib kujuneda käesoleva aasta suurima finantsvõimendusega tehinguks.
  • Hispaania inflatsiooni tase on viimase 7 kuu madalaimal tasemel kukkudes maikuu 2%st juunis 1,6%le. Tulemus ületas siiski analüütikute prognoositud 1,5%.
    Tarbekaupade hinnad viimase kuu lõikes ei muutunud, languse põhjustas kütusehindade alanemine.
  • Suurbritannias suurenes maikuus tarbimislaenude maht. Tagamata laenude maht tõusis kuuga £1,7 miljardi võrra - tegemist on suurima kasvuga alates novembrist ning ühtlasi ületab see viimase 6 kuu keskmist laenumahtude kasvu £1,5 miljardit.
    Hiljuti avaldas Bank of England, et tagatiseta laenude niivõrd kiire kasvumäär on pikasplaanis jätkusuutmatu ning tuleb leida uusi mooduseid, kuidas finantssektor suudaks toime tulla suurenevate laenukahjumitega tarbimislaenude valdkonnas.
  • Walgreens ei tahagi Rite Aidi, ostab vaid mõned putkad, terve nädala eufooria prügis. Samas võib järelejäänud RADile olla huvilisi kasvõi amazoni näol?
  • Ühendriikide majandus kasvas 2017. aasta esimeses kvartalis oodatust kiiremini - SKP kasvumääraks oli 1,4%. USA Kaubandusministeeriumi arvates mängisid kasvus olulist rolli ekspordi 7%-line tõus ning tarbijate suuremad kulutused tervishoiule ning finantsteenustele.
  • Bank of England kaalub intressimäärade tõstmist kui äriinvesteeringute mahud peaksid kasvama. Praegune BoE inflatsioonisiht jääb 2% juurde, kuid maikuus oli inflatsioon juba 2,9% ning keskpank prognoosib hetkel pikaajalist trendi üle 3%, mis on selgelt kõrgem eesmärgist.
    Vajadus rakendada majandust kitsendavat poliitikat sõltub sellest, kui suures osas tarbimise kasvu aeglustumine tasakaalustub muude nõudluse komponentidega nagu näiteks äriinvesteeringutega, kas palgad ja tööjõukulud püsivad konstantsena ning üldisemalt, kuidas majandus reageerib stiimulite vähendamisele ja Brexiti läbirääkimistele.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon