Fingerprint cards(FINGB:SS) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Fingerprint cards(FINGB:SS)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hei,

    Selline asi silma jäänud, viimasel ajal kõvasti lüüa saanud (Erinevate skandaalide tõttu ja teisalt survestab ettevõtet üha tihenev konkurets).
    Milliseid mõtteid antud ettevõte tekitab, milliseid väljavaateid ettevõttel näete?
    Hetkel ka üks enimshordituid Rootsi börsi aktsiaid.
  • Jate
    Hei,

    Selline asi silma jäänud, viimasel ajal kõvasti lüüa saanud (Erinevate skandaalide tõttu ja teisalt survestab ettevõtet üha tihenev konkurets).
    Milliseid mõtteid antud ettevõte tekitab, milliseid väljavaateid ettevõttel näete?
    Hetkel ka üks enimshordituid Rootsi börsi aktsiaid.


    Miks Fing tõusis 2015 alguses niivõrd kõrgele? Miks on langenud alates tipust?
  • The Chinese Fingerprint Cards competitor Goodix is ​​gaining ground among the country’s mobile phone manufacturers, and a possible supply volume is 100 million sensors in years – roughly a tenfold spirit of the more than 10 million units the company shipped 2015.

    Smart credit card will not be needed when mobile phones will take over as payment and Fingerprint Cards is not in any way technically superior.

    It says Goodix founder and CEO David Zhang Direkt at Telecom Mobile World Congress in Barcelona.

    “If I were to give a forecast for this year, I can say that it is not difficult for us to deliver more than 100 million units this year. Last year we delivered more than 10 million, “he says.
  • Jate
    Hei,

    Selline asi silma jäänud, viimasel ajal kõvasti lüüa saanud (Erinevate skandaalide tõttu ja teisalt survestab ettevõtet üha tihenev konkurets).
    Milliseid mõtteid antud ettevõte tekitab, milliseid väljavaateid ettevõttel näete?
    Hetkel ka üks enimshordituid Rootsi börsi aktsiaid.


    Oletame, et sa saad vastuse siit foorumist ning teed vastavalt sellele otsuse kas osta või mitte. Kas see on õige lähenemine? Mis on sinu tees?
  • Postitus oli selle mõttega, et lisainfot koguda, vbl ma ei oska kõiki aspekte ja ohte ja võimalusi näha. Ma selline roheline ja noor "investor". Mõistujutt, et miks tõusis ja miks langes -A´la mõtle ise, eriti palju ei anna, loomulikult olen omad järeldused tõusudest ja langustest teinud ja et täiendavaid vaatenurki saada ma ka ei hakanud neid siia välja tooma.

    Ega ma vastust ei ootagi, rohkem lihtsalt erinevaid võimalikke vaatenurki.
  • Lihtsalt infoks: oman, küsimus on, kas liiga palju või liiga vähe :)
  • Oled sa ise oma vaatenurga üleüldse andnud?
    Oli umbes selline, eks?

    Ma ostsin kevadel (suvel, sügisel) firmat XYZ, sest nii palju kukkunud. Nüüd kukub edasi, mis teie arvate?
  • Põhjendasin, miks oma vaatenurka ei andnud, on ju teada, et kõik nagunii lükatakse ümber.
    Ei ostnud seetõttu, et oli langenud, kuigi langusel ja enda järeldustel on seos kindlasti.
    Mainisin, et olen nn. roheline ja ootasin asjatundja(ma)te arvamusi, mitte irooniaga vürtsitatud torkeid, kuigi eks neistki saab ju tegelikult infot.
    Mis seal ikka, tänud asjalike ja sisukate vastuste eest.




  • You seem to replace
    Your brain with your heart
    You take things so hard
    And then you fall apart

    You try to explain
    But before you can start
    Those cry baby tears
    Come out of the dark
  • Ma siis mõned mõtted viskan, mis mu peast läbi käinud:
    - Äärmiselt nigel ja ebaselge (börsi)kommunikatsioon. Paljudel on keeruline aru saada et kuhu ettevõte tüürimas on, pressiteated on (minusuguse rookie jaoks) mittemidagiütlevad, raamatute paksused aruanded kindlust ei süsti, isegi kui neisse süveneda tõsiselt, siis pilt jääb väga häguseks.
    - Kui (börsi)ettevõtte juht või endine juht arreteeritakse turumanipulatsiooni tõttu, siis selle mõju üldjuhul on alati üks.
    - Selgelt tugevnev konkurents ja langevad marginaalid, küsimus on kuhu nad lõpuks langevad...
    Maailma suurim telekommunikatsionifirma on suurim klient - mis saab, kui see koostöö katkeb(Huawei) Sama risk: koostöös LG, Samsungi ja teistega.
    -Kui hästi õnnestub iirise- ja näpujälje lugemise ühildamine?
    - Kui kaua ettevõte suudab raha genereerida, kusmaalt tuleb piir ette ja kui kaugel see piir on, on see juba käes või mitte.
    -On see lihtsalt üks Scam ja "one time business" ja Hiinlased lihtsalt neelavad alla selle äri ja "lasevad üle"?


    Teisest küljest:
    - Paarsada patenti (Rootsi innovaatiliseima ettevõtte tiitel ja selgi aastal registreeritud pea 40 patenti), kas see võib piirata kuskilt maalt konkurentide arengut või tekitada lisatulu, kui minna patentide "sisse", siis mitmel näib olevat sellist potentsiaali. - arendustöösse panustamine näitab, et justkui võetakse tõsiselt oma tegevust.
    - Maailma suurim telekommunikatsioonifirma, kes nutitelefonide valdkonnas kiiret kasvu näidanud on üheks suurimaks kliendiks.
    - Kliendiks maailma kiiremini kasvava nutitelefonide turu (samuti pikas perspektiivis suurima potentsiaaliga turu) suuruselt teine (peale Samsungi) mobiilivalmistaja ja pressiteadete järgi on koostöö kasvav(Xiaomi)
    - Kliendisuhe olemas maailma suurima mobiiltelefonide tootjaga.
    - Arendab jõuliselt sisuliselt 100% kindlat isikutuvastust: iiris pluss näpujälg koos.
    - Järgneva 4 aastaga oodatakse biomeetrilise isikutuvastuse turu kasvamist vähemalt 3x ja üha uusi valkondi lisandub, mis on sellisest isikutuvastusest huvitatud.
    - Hetkel jätkuvalt maailma suurim antud valdkonna ettevõte.

    Võimalik, et otsin vastust küsimusele, et ehk on FPC oma skandaalide ja nigela börsikommunikatsiooni tõttu (seal taustal ka jumal teab kuhu langevate marginaalide tõttu) alusetult liiga palju peksa saanud?
    Sarnases olukorras on mul ühe teise ettevõttega õnneks läinud ja peas kummitab selline "dejavuu" tunne. Annan aru, et õhuke jää ja seetõttu tekkis idee siia laiema arutluse jaoks selle üles panna, et mõni kel rohkem kogemust ehk puht isiklikust huvist viistib korra süveneda ja vaadata asja sisse. huvitav oleks muidugi Stefani arvamust lugeda, ehk millised meeleolud antud objekti suhtes FPC kodumaal on.
  • Tänud,
    (See info on loomulikult läbi töötatud ja teada võetud enne teema tegemist ja eelmises postituses ka välja toodud)
  • Nagu Pärnu-Jaagupi vanasõna ütleski. Sa ei saa olla nii loll kui su ninakoll. Ära ette trügi!
  • Kui keeleoskus võimaldab, siis soovitan sulle Fingerprinti kohta Kauppalehti foorumist pikemalt lugeda. Kuid ymeramehe piltpostitus võtab languse põhjuse suht hästi kokku.
  • Mis FPC-d puudutab, siis olen kauppalehti läbi lugenud ja ka avanza foorumi . See piltpostitus kahjuks eriti midagi ei ütle, eriti kui panna kõrvale FPC juhtide poolsed 2017a müüki puudutavad kommentaarid, iseküsimus on, kui usaldusväärsed need kommentaarid on ja seni selle ettevõtte juhid liigse usaldusväärsusega hiilanud pole.
  • Jate, natuke raske aru saada mida siin arvata on. Miski ei viita, et oleks mingi rough diamond mida keegi pole märganud. Enim shorditud? Põhjusega, tundub. Sa vist armunud sellesse. Firmal ei lähe hästi. Juhtkond pole ka usaldusväärne? Ja sa ootad, et keegi midagi muud väidaks ja kedagi teisiti veenaks. wtf
  • Jate

    Maailma suurim telekommunikatsionifirma on suurim klient - mis saab, kui see koostöö katkeb(Huawei)


    Uups, see toimus juba 2016 aastal.

    Ma panin Q2 pildid. Ka Q3 hoiatusega läks nende revenue pooleks versus konsensus. Eeldatav kasum kahaneb sellest rohkemgi, kuna ASP kukub 20% prognoositust 30%.

    Mind kohe huvitab, millised on need 2017 aasta juhtide müüki puudutavad kommentaarid, millele sa kergelt toetud?







  • Konkurente on ka nigu muda: https://www.researchandmarkets.com/research/xw8bmj/global
    Rootsisgi näit. Precise Biometrics mis kukub samamoodi.
  • Juhtkonna statment on selline: 2017 esimese poolaasta müük kannatas kuna 2016 müüdi kliendi laod täis (kliendid ennustasid nõudlust valesti.)
    Piltlikult öeldes juhtkond väidab, et õige ennustuse järgi pidanuks Q3 ja Q4 2016 müük olema oluliselt väiksem ja selle võrra 2017 esimese kahe kvartali müük suurem ja see moonutab ettevõtte hetke tulemusi ja müüginumbreid.
  • Seda täis müüdud ladude teemat , mis klientide juures - on mu arust igas viiamses aruandes ja igas steitmendis räägitud, ka viimases on see mainitud(mainitud et laoseis kleindi juures on normaliseerunud, või stabiliseerunud).
    Kui arvestada, et müügihinnad on langenud ja praegu poodatakse 800+ miljonit Q3 müügiks ja arevestades et Q3 ja Q4 eelmise aasta müüginumbrid olid lattu tootmised, siis näib, et müüdud ühikute arv on võrreldes eelmise aasta sama ajaga ei pruugi olla väga oluliselt langenud.
    Q3 ja Q4 on hooaeg, arvatavasti enne mingit selgust ei saagi, kui Q4 aruanne väljas, siis teada, kas on hukule määratud, või jääb pinnale.
  • CEO esimene kommentaar poolaasta aruandes:

    "Normalized inventory levels and positive cash flow

    Towards the end of the quarter, inventory levels in the value chain normalized as anticipated, which was also confirmed by most of our customers and business partners. As a result, our own inventories declined and all of our major customers ordered sensors from us."


    Ja kommentaarid Q1 aruandes:
    "The inventory build-up in the value chain that is currently affecting our revenues is largely a consequence of our major OEM customers having set high sales targets that they have not achieved, resulting in excess production and inventory build-up.

    /---/

    In terms of the issue of the excess inventories at our partners and customers, we view this as a short-term problem and expect these inventory levels to normalize during the second quarter. "
  • Jah, peale kolmandat kasumihoiatust sel aastal hakkad sina mõtlema, et kas nende juttu maksab uskuda.

    Q3 revenue pidi tulema 1,5B SEK-i, tuleb $800 kanti. Järelikult ka oleks olnud ammu selge, et 1H bäd, 2H guud om jama.

    Ja see nende kliendibaasi tabel on ka bs.
    Huawei ja Xiaomi premium mudelid hakkasid kasutama millegipärast Goodix IFX-i, mitte Rootsi päritolu väidetavaid laojääke. Neid näiteid sajab vaikselt uksest ja aknast sisse, kuidas nad turuosa kaotavad mudel by mudel.
  • Tänud, seda pold välja peilinud. Päris huvitav jah, üks ütleb 26 veebruar, et tema sensor selles mudelis teine, 27 veebruar näib, et Huawei pannud nad konkureerima, ja mõlemad on justkui kinnitatud tarnijad, aga tarned valguvad pigem Goodixi poole.
    https://corporate.fingerprints.com/en/2017/02/27/fingerprints-touch-sensor-fpc1268-featured-in-huaweis-new-p10-series/
    http://www.goodix.com/news/detail1232.html
  • Pigem on nii, et hiina turu mudelid on goodix ja muu maailm Fing. On isegi inimesi kes vahetavad oma goodixi sensoritega telefonidel sensorid ringi fingi peale. Aga hetke on palju tähtsam viipemakse kaardid milles fing on ainus tootja kes suudab teha sensorit mis ei vaja eraldi akut ja töötab NFC pealt.
  • Eks kohtupäev on homme, selle arutelu tulemusena pidasin paremaks asi ümber hinnata ja väljuda, õnneks õigeagselt ja erilist kahju ei kannatanud.
    Kindlasti võlgnen tänusõnad Teile!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon