Börsipäev 21. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile tehti Baltikumi põhinimekirjas 740 tehingut kogumanus 1.6 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1.3 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 215 tuhat eurot ning tehingute arvud olid vastavalt 489 ja 165. Indeksitest sulgusid Tallinn +1.46% ja Vilnius +0.37% kõrgemal ning Riia -0.45% punases.

    Enimkaubeldud aktsia oli Tallink Grupp (+5.41%) – käive 846 tuhat eurot ja tehingute arv 204. Järgnes Tallinna Vesi (-0.95%) 106 tehinguga kogumahus 184 tuhat eurot. Tallinna Kaubamaja Grupp (-0.65%) aktsiaga tehti 27 tehingut kogumahus 96 tuhat eurot.

    Suurimad tõusjad olid Tallink Grupp (+5.41%, käive EUR 846k), PRFoods (+3.65%, käive EUR 27k), Baltika (+2.02%, käive EUR 1k). Suurimad langejad olid Olainfarm (-2.79%, käive EUR 30k), Tallinna Vesi (-0.95%, käive EUR 184k), LHV Group (-0.94%, käive EUR 65k).
  • Ootused USA maksureformi osas on pikka aega tõusnud, millest tulenevalt võis eile täheldada minimaalset reaktsiooni (S&P 500 -0,1%), kui eelnõu lõpuks kongressi poolt heaks kiideti ning edasi president Trumpi lauale liikus. Euroopas vaevles Stoxx 600 teist päeva järjest müügisurvega sessiooni lõpus, mis viis indeksi -0,7% madalamale.

    USA olemasolevate majade annualiseeritud müük kasvas novembris 5,6% võrreldes oktoobriga, saavutades 5,81 miljoni peal ligi 11 aasta kõrgeima taseme ning ületades ka analüütikute 5,53 miljoni suurust ootust. Suurem kasv on viimasel ajal tulnud eelkõige majade hinnaklassis üle poole miljoni dollari, mis võib olla tingitud tulevast aastast rakenduvast maksumuudatusest, mille kohaselt väheneb kinnisvaralaenude puhul tulumaksuvaba piir miljonilt dollarilt 750 tuhandele dollarile. Kaasa on tõenäoliselt aidanud ka orkaanidejärgselt suurenenud ostuhuvi, mille tulemusel on niigi madalad varud muutunud veelgi madalamaks. Täpsemalt jaguks novembri müügitempo juures pakkumist 3,4 kuuks, mis on rekordiliselt väike varu, toetades mediaanhinna tõusu 248 tuhandele dollarile aastataguselt 234,4 tuhandelt dollarilt.



    Jaapani keskpank otsustas öösel jätta rahapoliitilised meetmed ootuspäraselt samaks, hoides lühiajalist intressimäära -0,1% peal ning sihtides tugiostudega valitsuse 10a võlakirja tulususeks 0%. Hinnang majandusele jäi samaks, öeldes et kasv on mõõdukas. Positiivsemaks muututi ettevõtete investeeringute osas, samuti nenditi veidi paremat eratarbimist, allapoole aga toodi hinnang avaliku sektori kulutustele, mis varasema kasvu asemel püsivat nüüd suuresti samal tasemel.

    Täna on tähelepanu peamiselt Ühendriikidel, kus selguvad läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused, Philadelphia töötleva tööstuse detsembri aktiivsusindeks, kolmanda kvartali lõplik SKP ning juhtivatest indikaatoritest koosneva indeksi novembri muutus.

    09.45 Prantsusmaa töötleva tööstuse ettevõtete kindlustunde indeks (detsember)
    15.30 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse küsitlus (detsember)
    15.30 USA kolmanda kvartali lõplik SKP
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (november)
    17.00 Eurotsooni tarbijate kindlustunde indeks (detsember)
  • KURODA: HAS BEEN SOME IMPROVEMENT IN PRICES IN 2017
    KURODA: EXPECT INFLATION TO KEEP RISING NEXT YEAR
    KURODA: "REVERSAL RATE" THEORY IS INTERESTING ACADEMIC ANALYSIS
    KURODA: DON'T THINK FINANCIAL INTERMEDIATION IMPAIRED IN JAPAN
    KURODA: DONT THINK NEED TO RECONSIDER CURRENT POLICY FRAMEWORK
    KURODA: WE WON'T RAISE RATES JUST BECAUSE THE ECONOMY IS GOOD
    KURODA: DON'T SEE ANY NEED TO CHANGE YIELD CURVE NOW
    KURODA: BITCOIN ISN'T ACTING AS NORMAL MEANS OF PAYMENT
    KURODA: BITCOIN IS CURRENTLY A SPECULATIVE OBJECT
    KURODA: DON'T THINK BITCOIN HAS ANY INFLUENCE ON MONETARY POL.
    KURODA: BITCOIN PRICE IS ABNORMALLY HIGH IF YOU GRAPH IT
  • Prantsusmaa töötleva tööstuse ettevõtete kindlustunde indeks alanes novembri punkti võrra ülespoole revideeritud 113 punktilt detsembris 112 punktile (oodati 113 punkti)
  • See võib-olla vana uudis, aga miks Balti indeksist Merko ja Olympic välja jäeti? Kas asendati suuremate vastu?
  • NETE - pisike LFIN 2 on täna tulekul? Vähemalt tundub, et üritus on juba käima läinud :)
    Õhuke jõuluaeg oma imedega...
  • ymeramees
    NETE - pisike LFIN 2 on täna tulekul? Vähemalt tundub, et üritus on juba käima läinud :)
    Õhuke jõuluaeg oma imedega...


    Suht sarnane pilt. NETE suure tõusu päev on näha LFIN esimesel päeval, suhtpisike tundub. Day 1 shortijad on shortinud seda, kuna asi läks nii palju üles. Low float, day 2 peaks fun tulema nende arvelt. Mäng peaks käima minema kell 14 paiku. Asjad on nii halvad, et nad on juba head :)


  • USA väikeinvestorite seas on küll meeleolu väga optimistlikuks muutunud, kui pullide osakaal kerkis viimase nädalaga 50,5%le ehk kõrgeimale tasemele alates 2015.a jaanuarist. Seda nii neutraalse hoiakuga (osakaal langes 26,9% pealt 23,9%le) kui ka pessimistliku nägemusega investorite (28,1% pealt 25,6%le) osakaalu languse arvelt.
  • ymera pani siia WINS mingi aeg kui kauplema hakkas 40 juures, eile siis sulgus 360, pole paha:) Seega, kel huvi kauplemise vastu, tasub neid väikesi vihjeid, mis ymera siia tilgutab, kindlasti jälgida.
  • pahurik
    ymera pani siia WINS mingi aeg kui kauplema hakkas 40 juures, eile siis sulgus 360, pole paha:) Seega, kel huvi kauplemise vastu, tasub neid väikesi vihjeid, mis ymera siia tilgutab, kindlasti jälgida.


    Mine metsa. See, mida ma siia praegu panin, oli lihtsalt selline leiuke. Päris rahaga või suure rahaga seda ei teeks. Aga kuna mul on openis laste jõulupidu, siis üliväikeselt kommiraha eest pidin midagi premarketisse leiutama. Väga väikese kogusega ja näpp nupul. Selle päris päev on openis (kui on).

    Aga WINS polnud sedagi, konstateerisin lihtsalt fakti, et absurdne kräpp avati haldist.
  • LTEA
    muudab nime +2
    Press Release: Long Island Iced Tea Corp. to Rebrand as "Long Blockchain Corp."
  • USA esmased töötu abiraha taotlused põrkasid eelmine nädal 20 tuhande võrra 245 tuhandele, ületades analüütikute 233 tuhande suurust ootust. Kolmanda kvartali SKP lõplikuks muutuseks kujunes 3,2% (oodati 3,3%) ning Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsusindeks kerkis detsembris 3,5 punkti 26,2 punktile, ületades 21,0 punktist prognoosi.
  • luarvikluarvik
    LTEA
    muudab nime +2
    Press Release: Long Island Iced Tea Corp. to Rebrand as "Long Blockchain Corp."


    nüüd +7 juba lol
  • Tallinna Vesi võiks teatada, et hakkavad vee asemel coine ammutama - saaks ka aktsia rallima normaalselt... (ma algul uskusin siiralt, et see Long Island Ice Tea asi on nali)...
  • NETE, pre oligi ainuke koht, kus see korraks pupsis. Bitcoini kukkumine killis häppi seotud stockides täiesti ära. Kas bitcoin tohib siis kukkuda, suisa miinuses olla?

    WINS
    Range 220.00 - 390.88
    Volume 20k
    Kellele on sellist jama vaja?

    Tahaks vana head turgu tagasi, gross margin, same stores sales jms.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon