Börsipäev 27. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mitmel pool maailmas jäid finantsturud eile pühade tõttu suletuks ja olgugi, et USAs naasti juba tavapärasesse töörütmi, kujunes sealgi sessiooni vaikseks (S&P 500 sulgus -0,1% kaotusega). Ajalooliselt on detsembri viimane nädal ja jaanuari esimesed paar päeva osutunud aktsiaturgudel võrdlemisi tugevaks (alates 1950.a keskmiselt +1,35%), kuid kindlasti ei saa seda lugeda rusikareegliks. Näiteks 2014.a kaotas S&P 500 antud perioodil -3% ja 2015.a -2,3%.

    USA regionaalsetest töötleva tööstuse aktiivsusindeksitest avaldati eile Richmondi ja Dallase numbrid. Esimene alanes novembris saavutatud rekordiliselt 30 punktilt detsembris 20 punktile, kujunedes üsna ootuste lähedaseks (prognoositi 21). Allapoole tulid nii tarne kui ka uute tellimuste indeks aga tööhõive kasvas ning samuti paranes palkade indeks. Texase töötleva tööstuse aktiivsuse kasv kiirenes 19,4 punktilt 29,7 punktile, ületades konsensuse 20punktist ootust ning saavutades kõrgeima taseme alates 2006.a. Kahekohalise hüppe 31,5 punktile tegi ka väljavaate indeks, märkides samuti 11a tippu. Homme on oodata veel Chicago töötleva tööstuse PMI-d aga seni avaldatud viie regionaalse indeksi baasil peaks üleriigiline töötleva tööstuse aktiivsus jääma detsembris kõrgeks (58,2 punkti novembris).

    Jaapani alusinflatsioon kiirenes novembris kümnendiku võrra 0,3%le, mis on jätkuvalt tublisti alla keskpanga poolt sihiks seatud 2%, kuid vaikselt on hinnakasv hakanud kiirenema. Toetavaid märke trendi jätkumisest pakub 2,7% peale ehk 24a madalaimale tasemele langenud tööpuudus, luues potentsiaalset survet palkadele, mille kasv on siiani jäänud veel tagasihoidlikuks (1,8%). Peaminister Shinzo Abe on kutsunud ettevõtteid üles tõstma tuleval aastal oma töötajate palkasid vähemalt kolme protsendi võrra.



    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta USA tarbijate detsembri kindlustunde indeksit ning USA majade pooleliolevate müügitehingute indeksi novembri muutust.

    10.00 Hispaania jaemüük (november)
    17.00 USA tarbijate kindlustunde indeks (detsember)
    17.00 USA majade pooleliolevad müügitehingud (november)
    19.00 Prantsusmaa töötute arvu muutus (november)

  • USA tarbijate kindlustunde indeks tuli 17a tipust alla detsembris, töö leidmist raskeks hindavate tarbijate osakaal väga madal

    US DECEMBER CONSUMER CONFIDENCE INDEX 122.1 (CONSENSUS 128.0) VS NOVEMBER REVISED 128.6 (PREVIOUS 129.5) - CONFERENCE BOARD
    JOBS HARD TO GET 15.2% VS 16.8% PRIOR (16-YEAR LOW)

    USA PENDING HOME SALES (MOM) FOR NOV 0.20% VS -0.40% EST; PRIOR 3.50%

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon