Börsipäev 8. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Läinud nädala reedel sulgusid Tallnna +0.29% ja Riia +1.43% indeksid plusspoolel ning Vilnius -0.18% lõpetas alustatust madalamamal. Põhinimekirjas tehti 454 tehingut kogumahus 642 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 404 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 170 tuhat eurot ning tehingute arvud olid vastavalt 243 ja 151.

    Enimkaubeldud aktsia oli Tallink Grupp (+1.20%) – käibeks kujunes 78 tuhat eurot ja tehingute arv 46. LHV Group (-0.45%) järgnes 17 tehinguga (üks plokktehing EUR 10.800 x 3500) kogumahus 77 tuhat eurot. Tallinna Vesi (+0.94%) aktsiaga tehti 36 tehingut kogumahus 72 tuhat eurot.

    Suurimad tõusjad olid Baltika (+3.94%, käive EUR 30), Grindeks (+3.35%, käive EUR 16k), Olainfarm (+2.44%, käive EUR 40k). Suurimad langejad olid PRFoods (-7.41%, käive EUR 49k), SAF Tehnika (-1.48%, käive EUR 8k), Šiaulių bankas (-1.29%, käive EUR 16k).

    29.12.2017 - 15.01.2018 Arco Vara täiendavate aktsiate avalik pakkumine.
    08.01.2018 - 14.01.2018 PRFoods esialgsed 2017. aasta majandustulemused
    10.01 Pieno žvaigždės aktsionäride erakorraline üldkoosolek
    11.01 Olympic Entertainment Group esialgsed 2017. aasta majandustulemused
    12.01 Silvano Fashion Group aktsionäride erakorraline üldkoosolek.

    Eelmise nädala hinnamuutused:
  • Pullid on täiskäigul edasi tormamas, aidates USA aktsiaindeksitel saavutada uusi rekordeid eelmise nädala kõikidel sessioonidel. S&P 500 sulgus reedel 0,7% kõrgemal, kosudes lühendatud nädalal 2,6% (eurodes 2,4%), Dow Jones parandas taset 2,3% ning Nasdaq 3,4%. Euroopas alustati aastat ebalevalt, kuid juba nädala keskpaigast leiti üles rütm, mis viis Stoxx 600 lõpuks 2,1% kõrgemale.



    Optimismi taga on peamiselt olnud tugevad majanduslikud näitajad, kuid reedel ei suutnud hoogu pidurdada isegi oodatust veidi nõrgemaks osutunud USA tööturu raport. Kui analüütikud prognoosisid detsembris 190 tuhande töökoha loomist, siis tegelikkuses piirdus kasv 148 tuhandega, küll aga jäi töötuse määr ootuspäraselt 4,1% peale ning üllatusi ei pakkunud ka palgakasv (2,5%) ja nädala keskmine töötundide arv (34,5). Kuna teatavat mõju võisid jätkuvalt avaldada sügisesed orkaanid (novembri näitaja revideeriti 228 tuhande pealt 252 tuhandele) siis väga põhjapanevaid järeldusi ühe kuu numbritest ei tehtud. Pigem vaadati jätkuvalt madalana püsivat palgakasvu, mis ei sunni keskpanka väga kiiresti intressimäära tõstma.

    Arvatust tagasihoidlikumaks kujunes ka USA teenindussektori detsembri aktiivsusindeks, alanedes 57,4 punktilt 55,9 punktile (oodati 57,6), kui üsna märkimisväärset langust võis täheldada uute tellimuste indeksis (58,7 punktilt 54,3 punktile), viidates potentsiaalselt olukorra normaliseerumisele pärast orkaanidejärgset hüpet. Samas kerkis tööhõive indeks 55,3 punktilt 56,3 punktile, ja kuna Ühendriikides luuakse suurem osa töökohtadest teenindussektoris, siis antud küsitluse järgi võis valitsuse tööturu raporti nõrkus olla pigem lühiajaline ja tingitud andmete korrigeerimise raskusest pühade ajal.

    Käesolev nädal kuigi palju olulisi majandusnäitajaid ei paku ning tänagi võiks välja tuua vaid Saksamaa tehaste novembrikuu tellimuste muutust.

    09.00 Saksamaa tehaste tellimused (november)
    12.00 Eurotsooni tarbijate kindlustunde indeks (detsembri lõplik)
    22.00 USA tarbijatele väljastatud krediit (november)

  • Saksamaa tehaste tellimused kahanesid novembris MoM -0,4% oodatud 0,0% asemel, kuid seda veidi tugevamaks revideeritud baasi pealt (oktoobri tõus korrigeeriti 0,5% pealt 0,7%le). Mullusega võrreldes kiirenes kasv 7,2% pealt 8,7%le, ületades 7,8%st ootust.

    “Overall, orders in the second half of 2017 developed extremely dynamically. This lays the foundation for a strong start to the year in industry,” the Economy Ministry said in a statement. “In November, fluctuations in large orders were the main reason for the negative result.”


  • Osad aktsiaturgude indikaatorid on hakanud üle kuumenema ning viitavad lähiajal võimalikule kasumivõtule, kuid fundamentaalid on tugevad ning see annab JPMorgani arvates alust jääda ostupoolele.

    *Given the brisk rally in global equities last year and bullish start to 2018, a number of indicators are
    starting to show signs of overheating and complacency, however fundamentals remain strong, JPMorgan strategists including Mislav Matejka and Emmanuel Cau write in note.
    * RSIs are overbought and Bull-Bear is the highest since 2010: these indicators suggest some consolidation ahead
    * JPM remains overweight equities, says investors should see any dips as buying opportunities
    * Growth upturn is synchronized regionally and not rolling over; earnings to stay a tailwind; policy tightening is in earlystages -- stocks have never peaked before the yield curve became outright inverted; equities remain very attractive vs most other asset classes
    * In terms of sectors: banking remains best hedge against rising bond yields; overweight industrials on an upturn in capex; underweight defensives, but European utilities look interesting with CO2 prices moving higher
  • Kahe silma vahele jäi eurotsooni novembri jaemüük, mis täna samuti avaldati.....kasvades MoM 1,5% vs oodatud 1,3% ning mulluse baasil 2,8% vs oodatud 2,4%
  • Eurotsooni majanduskindluse indeks kerkis detsembris 1,4 punkti 116,0 punktile, ületades analüütikute 114,8punktist ootust ning viidates neljanda kvartali lõpus jätkunud majanduskasvu hoogustumisele (punasega on tähistatud SKP aastane muutus)

  • Paistab, et ROKU 2.

    APPN - maikuu IPO. Ise on nii pisi-pisi, aga valuatsiooniga on rämedalt ette lennanud. Jällegi põhjus IPO stocki esialgne madal likviidsus. Esimene lock-up lahendati offeringuga, mis tegelikult likviidsemaks eriti aktsiat ei tee ja jääb ära ka müümisõigusega aktsiate börsile tilgutamine. Selle tulemusel aasta lõpus oma kallist olekust ülikalliks squeezinud.

    APPN - Barclays analyst Raimo Lenschow downgraded Appian to Underweight saying the shares have become the most expensive in U.S. Software. Minul shorti ei näita, aga müüa tahaks. Lihtsalt sheerin.
    https://finance.google.com/finance?q=NASDAQ%3AAPPN&hl=en&ei=dFZTWoHYNsKMsQH2m5qoDQ
  • AXON Announces Negative Results for Intepirdine in Phase 2b HEADWAY and Pilot Phase 2 Gait and Balance Studies

    Ostame teiste prügikastist kraami ja teeme sellest pesumasinale trumli, jälle lepikus.
  • ymeramees
    Paistab, et ROKU 2.

    APPN - maikuu IPO. Ise on nii pisi-pisi, aga valuatsiooniga on rämedalt ette lennanud. Jällegi põhjus IPO stocki esialgne madal likviidsus. Esimene lock-up lahendati offeringuga, mis tegelikult likviidsemaks eriti aktsiat ei tee ja jääb ära ka müümisõigusega aktsiate börsile tilgutamine. Selle tulemusel aasta lõpus oma kallist olekust ülikalliks squeezinud.

    APPN - Barclays analyst Raimo Lenschow downgraded Appian to Underweight saying the shares have become the most expensive in U.S. Software. Minul shorti ei näita, aga müüa tahaks. Lihtsalt sheerin.
    https://finance.google.com/finance?q=NASDAQ%3AAPPN&hl=en&ei=dFZTWoHYNsKMsQH2m5qoDQ


    Ka Suntrust leidis täna, et APPN on kallis. Annabki kaalu, kuna Raimo on ümber mõelnud seitseteist meetrit stocke paljalt valuation based teemaga.
  • AAPN -17%. Weird.

    Muidugi kvaliteetanalüüs tuli täna Longbow-lt, mis ütles, et GPRO hoiatab. Ja just avanes hoiatuse haldist :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon