Böripäev 15.jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Böripäev 15.jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Läinud nädala reedel moodustati Balti põhinimekirjas 362 tehinguga käive 1 miljon eurot, millest Vilniuse börsi käive moodustas 112 tehinguga 626 tuhat eurot ning Tallinna börsi käive 235 tehinguga 401 tuhat eurot. Indeksitest sulgusid Riia +0.23% ja Vilnius +0.11% plusspoolel ning Tallinn -0.50% punases.

    Suurimas mahus tehti tehinguid Pieno žvaigždės (+0.78%) aktsiaga – käive 470 tuhat eurot ja tehingute arv 3, millest üks oli plokktehing (EUR 1.180 x 398000). Tallinna Kaubamaja Grupp (+0.21%) järgnes 34 tehinguga ning käive oli 79 tuhat eurot. Šiaulių bankas (-0.33%) aktsia käibeks kujunes 68 tuhat eurot ning tehingute arv oli 37.

    Kõige enam tõusid PRFoods (+8.06%, käive EUR 12k), EfTEN Real Estate Fund III (+1.91%, käive EUR 5k), Grindeks (+1.41%, käive EUR 1k). Suurimad langejad olid Baltika (-4.55%, käive EUR 18k), LHV Group (-3.15%, käive EUR 35k), Arco Vara (-2.06%, käive EUR 4k).

    Eelmise nädala hinnamuutused:
  • Gaasipedaal on jäänud Ühendriikide aktsiaturgudel pikemat aega ühte asendisse ning järele ei tahetud lasta ka reedel, mil S&P 500 indeks lõpetas 0,7% kõrgemal ja pani tervele nädalale punkti 1,6% tootlusega (eurodes 0,8%). Seejuures ei saa aga mainimata jätta, et Euroopa Keskpanga võlakirjade ostuprogrammi lõpetamisele liikunud tähelepanu ning positiivsed uudised Saksamaa poliitilisel maastikul tõstsid huvi euro vastu ning juhtisid dollari viiendat nädalat järjest madalamale. Tugevam euro survestas eelkõige Saksamaa aktsiaturgu (DAXi indeksi alanes nädalaga -0,6%) ning piiras liikumisi ka teistel eurotsooni aktsiaturgudel (Stoxx 600 indeksi 0,3%).



    Dollarit ei suutnud reedel päästa isegi arvatust veidi kiiremaks osutunud inflatsioon Ühendriikides, mis kerkis energiat ja toitu arvestamata detsembris 0,1pp võrra 1,8%le (prognoositi 1,7%). Samuti näitasid ka tarbijad ennast tugevast küljest, aidates jaemüügil kasvada detsembris ootuspärased 0,4% võrreldes novembriga (autosid ja kütust arvestamata). Kolme kuu lõikes oli jaemüük viimati nõnda tugev 2010.a teises pooles, tänu millele kergitas Atlanta FED oma neljanda kvartali SKP kasvuprognoosi 2,8% pealt 3,3%le.



    Täna on Ühendriikides väärtpaberiturud Martin Luther Kingi päeva tõttu suletud ning olulisi majandusuudiseid pole oodata ka Euroopas. Tervele nädalale otsa vaadates võiks suuremat huvi pakkuda Hiina neljanda kvartali SKP ja detsembri konjunktuur (neljapäeval) ning New Yorki ja Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsusnäitajad, mis saadavad esimesi signaale USA majanduse tervisest käesoleva aasta alguses. Samuti kogub vaikselt hoogu tulemuste hooaeg, kui nädala jooksul avaldab oma numbrid 28 S&P 500 firmat, teiste seas Citigroup, UnitedHealth, CSX (teisipäeval), ASML, Bank of America, Charles Schwab, Goldman Sachs, Alcoa (kolmapäeval), Morgan Stanley, American Express, IBM (neljapäeval), Schlumberger (reedel).

    11.30 Itaalia valitsuse võlakoorem (november)
    16.00 Kanda olemasolevate majade müük (detsember)
  • Mullu märtsis tegi S&P 500 sarnaselt RSI tasemelt lühiajalise kannapöörde. Samas näitas sügis, et sentimendi normaliseerumiseks ei pea indeks kuigi palju järele andma.

  • Itaalia valitsuse võlakoorem kahanes novembris 14,7 miljardi euro võrra 2,275 triljonile eurole (YoY +1,9%)
  • Täna on USA väärtpaberiturud Martin Luther Kingi päeva tõttu suletud. Kanada ordereid edastame turule kuni kella 19.00-ni.
  • noblesse
    Tänase päeva tehing on eur short!

    miks?
  • pahurik
    noblesse
    Tänase päeva tehing on eur short!

    miks?

    lol, vaata graafikut
  • noblesse
    pahurik
    noblesse
    Tänase päeva tehing on eur short!

    miks?

    lol, vaata graafikut

    no vaatan, et siiani on eur täna korralikult rallinud, seega võib õelda küll, et päeva tehing on short eur :D

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon