Börsipäev 29. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nädala selgroog murdus Tallinna -0.26% ja Riia -0.09% turgudel miinuspoolel ning Vilnius +0.51% lõpetas plusspoolel. Põhinimekirja käive 2.4 miljonit eurot kujunes 728 tehinguga, millest Tallinna börsi käive moodustas 1.9 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 444 tuhat eurot, ning tehingute arvud olid vastavalt 377 ja 336.

    Enimkaubeldud aktsia oli Olympic Entertainment Group (0.00%) käibega 1.2 miljonit eurot ning tehingute arv oli 98. Järgnes Tallink Grupp (-0.46%) käibega 256 tuhat eurot ja tehingute arv oli 147. Merko Ehitus (-1.71%) aktsiaga tehti 26 tehingut kogumahus 224 tuhat eurot.

    Suurimad tõusjad olid Klaipėdos nafta (+4.15%, käive EUR 210k), PRFoods (+1.32%, käive EUR 1k), HansaMatrix (+1.31%, käive EUR 100). Suurimad langejad olid Panevėžio statybos trestas (-2.49%, käive EUR 18k), Merko Ehitus (-1.71%, käive EUR 224k), Baltika (-1.52%, käive EUR 400).

    Täna:
    Šiaulių bankas auditeeritud majandusaasta aruande avaldamine ning aktsionäride korraline üldkoosolek.
    Ekspress Grupp auditeeritud majandusaasta aruande avaldamine

    Homme:
    Kauplemispüha Tallinna, Riia, Vilniuse börsidel.
    Lietuvos energijos gamyba müügitulemused
    Energijos Skirstymo Operatorius müügitulemused ning aktsionäride korraline üldkoosolek
  • USA aktsiaturu indeksid lõpetasid sessiooni taas madalamal, kuid liikumised jäid vaoshoitumaks. S&P 500 langes -0,3%, tehnoloogiasektor jäi endiselt suuremate kaotajate nimekirja (Nasdaq -0,9%), kuna Facebooki asemel võttis peksupoisi rolli enda peale Amazon (-4,4%) pärast uudist, et Donald Trump ihkaks Jeff Bezose ettevõtte suhtes maksupoliitikat muuta. Päeva punastes toonides alustanud Euroopa aktsiaturud võitlesid lõpuks välja tõusuprotsendid, mis Stoxx 600 indeksi puhul tähendas 0,5% võitu.

    Ühendriikide neljanda kvartali sisemajanduse kogutoodangu annualiseeritud kasv revideeriti 2,5% pealt 2,9%le, ostudes positiivsemaks konsensuse 2,7% nägemusest. Isiklik tarbimine, mis moodustab majandusest üle kahe kolmandiku, revideeriti 3,8% pealt 4,0%le (oodati 3,8%), mis oli tugevaim kvartaalne näitaja viimase kolme aasta jooksul. Ka ettevõtete investeeringute positiivsemaks revideerimine mängis rolli üldise näitaja korrigeerimises, samal ajal aga vähendasid kasvu netoeksport ning varude muutus. Aastatagusega võrreldes kasvas USA majandus neljandas kvartalis 2,6%, mis oli kiireim tempo alates 2015. aasta teisest kvartalist (3,3%) ning ka tänavu peaksid tarbimine ning ettevõtete investeeringud jääma kasvu peamisteks veduriteks.



    Aasias kauplesid öösel aktsiaturud erisuunaliselt, positiivsem oli meeleolu Hiinas, kus Shanghai Composite kerkis 0,6%. Märtsikuu esimesed indikaatorid saadavad Hiina majanduse kohta positiivseid signaale, kui väikefirmade kindlustunde indeks kerkis ühe aasta kõrgemale tasemele ning satelliitpildi järgi on ka aktiivsus töötlevas tööstuses veebruariga võrreldes mõnevõrra hoogustunud (PMI 51,688 vs 51,5957 veebruaris). Ametilikud töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI näitajad avaldatakse laupäeval.



    Täna on majandusuudistest laual Saksamaa märtsikuu esmane inflatsioon ning töötute arvu muutus, lisaks hoitaks silma peal USA läinud nädala esmastel töötu abiraha taotlustel, veebruari isiklikel kulutustel ning sissetulekul ja tähelepanu võiks saada ka veebruari inflatsioon, mis peaks FEDi eelistatud mõõdiku järgi kiirenema 1,5% pealt 1,6%le (kütust ja toitu arvestamata).

    10.55 Saksamaa töötuse määr (märts)
    11.30 Suurbritannia neljanda kvartali lõplik SKP
    15.00 Saksamaa inflatsioon (märts)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    15.30 USA isiklikud sissetulekud ja kulutused (veebruar)
    15.30 USA inflatsioon (veebruar)
    16.45 USA Chicago töötleva tööstuse PMI (märts)
    17.30 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (märtsi lõplik)
    20.00 FEDi Harker esineb
  • USA väikeinvestorite seas kahanes optimistide osakaal viimase nädalaga 33,2% pealt 31,9% peale, pessimistide osakaal kerkis 28,5% pealt 35,3%le ning neutraalse hoiakuga investorite osa alanes 38,3%lt 32,7%le.
  • Saksamaa töötute arv kahanes märtsis oodatud -15K asemel -19K võrra, langetades töötuse määra -0,1pp võrra 5,3%le

  • Donald J. Trump
    @realDonaldTrump
    I have stated my concerns with Amazon long before the Election. Unlike others, they pay little or no taxes to state & local governments, use our Postal System as their Delivery Boy (causing tremendous loss to the U.S.), and are putting many thousands of retailers out of business!


    Tuli ära
  • Saksamaa inflatsioon kiirenes märtsis 0,2pp võrra 1,6%le, oodati 1,7%
  • USA esmased töötu abiraha taotlused alanesid nädalaga 227 tuhandelt 215 tuhandele (oodati 230 tuhat)
    USA isiklikud sissetulekud kasvasid veebruaris MoM 0,4% (jaanuaris 0,4%, oodati 0,4%)
    USA isiklikud kulutused kasvasid veebruaris MoM 0,2% (jaanuaris 0,2%, oodati 0,2%)
    Alusinflatsioon kiirenes veebruaris ootuspäraselt 0,1pp võrra 1,6%le
  • ymeramees

    Donald J. Trump
    @realDonaldTrump
    I have stated my concerns with Amazon long before the Election. Unlike others, they pay little or no taxes to state & local governments, use our Postal System as their Delivery Boy (causing tremendous loss to the U.S.), and are putting many thousands of retailers out of business!


    Tuli ära


    Sheerisin just täna tuttavatele, et nad edaspidi igasuguste sportlandide, kaubamajade ja appollode kinkekaartide asemel sünnipäevaks Amazoni kinkekaarte kingiks ja mõtlesin, et ka Amazoni kredikas poleks paha diil. Trump ei käi lihtsalt ise poes, ta ei saa aru, milles value seisneb :).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon