Börsipäev 12. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nädala selgroog murdus Balti börsidel punases – Tallinn -0.43%, Riia -1.31%, Vilnius -0.18%. Põhinimekirjas tehti 634 tehingut ning käive oli 2.2 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 408 tehinguga 1.9 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 177 tehinguga 265 tuhat eurot.

    Enimkaubeldud aktsia oli Olympic Entertainment Group (0.00%) käibega 1.1 miljonit eurot ning tehingute arv oli 58. Merko Ehitus (-0.87%) järgnes käibega 228 tuhat eurot ja tehinguid tehti kokku 52. Tallinna Kaubamaja Grupp (+1.47%) aktsiaga tehti 122 tehingut kogumahus 174 tuhat eurot.

    Suurimad tõusjad olid Vilkyškių pieninė (+1.79%, käive EUR 3k), Tallinna Kaubamaja Grupp (+1.47%, käive EUR 174k), Nordecon (+0.81%, käive EUR 1k). Suurimad langejad olid Grindeks (-2.1%, käive EUR 31k), Tallink Grupp (-1.43%, käive EUR 168k), Arco Vara (-1.39%, käive EUR 150).

    Täna:
    Tallinna Kaubamaja Grupp esimese kvartali tulemused
    Olympic Entertainment Group esimese kvartali esialgsed majandustulemused
  • Hiina ähvardamise asemel on Donald Trump sihikule võtnud Venemaa ja kuigi Ühendriigid eile veel vastulööki Süürias ei andnud, otsustati aktsiaturul võtta kasumit, mis tõi S&P 500 ja Stoxx 600 indeksid -0,6% alla.

    Sarnaselt USA tootjahinnaindeksile liikus ka jaehindade tasandil inflatsioon märtsis kõrgemale, kuid vaatamata märkidele laiemapõhjalisest hinnasurvest, ei pälvinud see eile investorite seas suurt tähelepanu. Täpsemalt kiirenes tarbijahinnaindeksi tõus kütust ja toitu arvestamata märtsis 1,8% pealt 2,1% peale, mida analüütikud olid telekomioperaatorite mulluse hinnasõja väheneva efekti tõttu oodanud.

    Dollar ei suutnud tuge leida isegi FOMC märtsi istungi protokollist, kus ametnikud näisid kalduvat veidi kiirema intressimäära tõstmise kasuks. Komitee liikmed hindasid majanduse nõrkust esimeses kvartalis ajutiseks ja kuigi tugev enamus nägi võimalikes kaubanduslikes pingetes negatiiveset riski, siis üldhinnang majandusele jäi võrdlemisi optimistlikuks. Kõikide liikmete arvates majanduslik väljavaade tugevnes ning koos sellega ka kindlustunne, et inflatsioon jõuab eesmärgiks seatud 2% juurde. Osad tõid välja, et intressimäära tõus järgnevatel aastatel võib olla isegi kiirem, kui nad olid eelnevalt arvanud. Turuosalised hindavad tõenäosust 80%liseks, et järgmine kord tõstetakse intressimäära juuni istungil.

    Aasia aktsiaturud kauplesid USA ja Venemaa võimaliku sõjalise konflikti kartuses madalamal, tuge sai aga toornafta, kerkides vaatamata eilsele raportile Ühendriikide naftatoodangu ja -varude kasvust kõrgeimal tasemele alates 2014. aastast ning samuti leidis toetust kuld, mis on 1350 dollarile liikudes jõudnud tagasi selle aasta tipu juurde.

    Majandusuudiste valik jääb täna võrdlemisi tagasihoidlikuks, pakkudes vaid eurotsooni tööstustoodangu veebruari muutust ja USA läinud nädala esmaseid töötu abiraha taotlusi.

    10.30 Rootsi majade keskmine hind (märts)
    12.00 Eurotsooni tööstustoodang (veebruar)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
  • Rootsi majade keskmine hind alanes märtsis 3,033 miljoni kroonini, mis tähendas mullu sama ajaga võrreldes 3,8% kasvu

  • Eurotsooni tööstustoodang kahanes veebruaris MoM -0,8% vs oodatud +0,1%, seejuures aga revideeriti jaanuari langus pisut pehmemaks (-1,0% asemel -0,6%). Mullusega võrreldes aeglustus kasv 3,7% pealt 2,9%le.
  • USA esmased töötu abiraha taotlused on tulnud pühadejärgselt veidi alla

    Initial Jobless Claims for Apr 6 230.0K vs 231.0K Est; Prior 242.0K

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon