Börsipäev 19. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Esmaspäeva lõpetasid Tallinna +0.08% ja Riia +0.85% turud pluss poolel ning Vilnius (0.00%) sulgus muutusteta. Põhinimekirjas tehti 592 tehingut ning käibeks kujunes 3,5 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 410 tehinguga 2,5 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 162 tehinguga 954 tuhat eurot.

    Enimkaubeldud aktsia oli Tallink Grupp (+0.45%) käibega 1,4 miljonit eurot ning tehingute arvuks oli 38, mille hulgas oli kaks plokktehingut. Järgnes Tallinna Sadam (+0.36%) käibega 849 tuhat eurot ning tehinguid tehti kokku 217. Linas Agro Grupp (0.00%) aktsiaga tehti 5 plokktehingut kogumahus 756 tuhat eurot.

    Suurimad tõusjad olid PRFoods (+2.67%, käive EUR 5k), Šiaulių bankas (+1.98%, käive EUR 125k), Grigeo (+1.77%, käive EUR 38k). Suurimad langejad olid Pieno žvaigždės (-1.67%, käive EUR 5k), LHV Group (-0.91%, käive EUR 70k), Telia Lietuva (-0.87%, käive EUR 10k).

    Täna:
    Baltic Horizon Fund aktsionäride korraline üldkoosolek
    Ekspress Grupp dividend ex-date
  • Sarnaselt reedele alustati eilegi Ühendriikide aktsiaturul kaubanduspingete tõttu arvestatava müügisurvega, ent väikefirmad aitasid koos tehnoloogia- ning energiasektori ettevõttetega lõpuks vähendada S&P 500 indeksi kaotust -0,2% peale. Euroopas lõpetasid börsid samuti madalamal (Stoxx 600 -0,8%) eesotsas suuremate eksportijatega (Saksamaa DAX ja Šveitsi SMI -1,4%).

    USA majade ehitajate kindlustunde indeks alanes mais -2 punkti võrra 68 punktile, osutudes nõrgemaks konsensuse prognoositud 70st punktist ning vajudes tagasi aprilli tasemele. Küsitlust läbi viiva NAHBi sõnul on ehitajad elamuturu osas optimistlikud, kuid muret tuntakse Kanadast pärit puidumaterjalile ning muudele toodetele rakendatud tariifide pärast, mis halvendavad tarbijate jaoks majade kättesaadavust. NAHBi kohaselt on puidu rekordkõrge hind muutnud ühepereelamut alates 2017.a jaanuarist ligi 9000 dollari võrra kallimaks.



    Aasia börsid liikusid öösel madalamale, eriti Hiinas ja Hongkongis, kus aktsiaindeksid kauplesid vastavalt -3% ja -2,3% punases. Samuti viitasid üsna negatiivsele päeva algusele USA aktsiaindeksite futuurid (-0,8%), kui investorid võtsid eskaleerunud kaubandussõja hirmus kasumit. Donald Trump on palunud oma kaubanduse esindajal leida 50 miljardile dollarile lisaks täiendavalt 200 miljardi dollari väärtuses Hiina kaupasid, mida 10% imporditariifidega maksustada ning veel 200 miljardi väärtuses, kui Hiina kavatseb samaga vastata. Viimane on lubanud võtta kasutusele tugevad vastumeetmed.

    Majandusuudiste valik jääb tänagi tagasihoidlikuks, pakkudes vaid USAs eelmisel kuul alustatud elamuehituste ning väljastatud ehituslubade arvu.

    15.30 USA alustatud elamuehitused (mai)
    15.30 USA ehitusload (mai)
  • DRAGHI: ECB CONFIDENCE IN PATH OF INFLATION IS RISING
    DRAGHI: MARKET-IMPLIED RATE PATH BROADLY REFLECTS ECB INTENTION
    DRAGHI: ECB TO BE PATIENT IN DETERMINING TIMING OF FIRST HIKE
    DRAGHI: ECB TO TAKE GRADUAL APPROACH AFTER FIRST RATE INCREASE
    DRAGHI: 'SIGNIFICANT' MONETARY ACCOMMODATION STILL NEEDED
  • Sarnaselt Bundesbankile on ka IFO kärpinud Saksamaa majanduskasvu ootust (link)

    The ifo Institute has downwardly revised its economic forecast for Germany. Its researchers now only expect 1.8 percent growth for 2018, versus 2.6 percent in spring 2018.
  • Näh, teeb GEVO suu seks. Hoiab nii tunnikest pool
  • ymeramees
    Näh, teeb GEVO suu seks. Hoiab nii tunnikest pool

    Hea soperdus. Ei saa praktiliselt midagi kätte, lendab üles ja sama kiirelt alla. pointless. Ootasin tugevamat esitust. IB on ka täna rikkis vist, ei saa sotti. Sorry.
  • USA alustatud elamuehitused kasvasid mais MoM 5,0% annualiseeritult 1,35 miljonile, ületades analüütikute 1,311mln ootust. Väljastatud ehitusload langesid MoM -4,6% 1,301 miljonile, jäädes alla 1,350mln prognoosile.
  • ymeramees
    ymeramees
    Näh, teeb GEVO suu seks. Hoiab nii tunnikest pool

    Hea soperdus. Ei saa praktiliselt midagi kätte, lendab üles ja sama kiirelt alla. pointless. Ootasin tugevamat esitust. IB on ka täna rikkis vist, ei saa sotti. Sorry.


    IB GEVO pole lühikeseks saada.
  • ymeramees
    Miks?!


    Sa targem, vasta ise, 38,50 sai pandud order ja siis selline teade.
  • Viimast korda seletan ilmselget, aga kas sa ei saaks millegi muuga tegeleda? NII igav mul ka ei ole.
    Ma tahtsin võtta long GEVO sealt $15 juurest. prooviost tehtud, siia ka kirjutasin, lendas peale seda laksust kaks puna kõrgemale. Pilt oli mokas. Polnud selle piskuga midagi teha, läks alla tulles nulliga kinni. Polnud mõtteski shortida.

  • Vot aga mul oli plaanis shortida ja oleks ka raha tulnud. 5min oli soodne koht selleks
  • 38,50 jäi raha teenimisest ikka väga kaugele.
  • Visahing
    Vot aga mul oli plaanis shortida ja oleks ka raha tulnud. 5min oli soodne koht selleks


    Mulle hakkab millegipärast tunduma, et kui ma joonistaks seinale ukse ja ütleks, et sealt sisse minna ei maksa, siis on meil platsis visahing ning näeb seal siiski võimalust.
  • Kas siin ei ole mingeid kääre?

    ACIA kommen eelmisel nädalal, kui asjad veel hästi olid: PR

    Miks see ACIA veel nii üleval püsib, kuigi ZTE litreid saab?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon