USA MLP-d ja maksustamine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

USA MLP-d ja maksustamine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas kellegil on kogemusi MLP-desee investeerimisega ja mismoodi nii dividende kui ka müügitulu maksustatakse?
  • LHV puhul sõltub maksude kinnipidamine meie välismaaklerist, enamasti peetakse kohe dividendidelt tulumaks (ca 30-40% vahemikus) kinni. MLP-de puhul pole abi W-8BEN vormi täitmisest, sest topeltmaksustamise vältimise leping USA ja Eesti vahel siin puhul ei kehti.

    Aktsiate/osakute müümisest saadud kasum maksustatakse Eestis vastavalt kohalikele reeglitele.
  • Täna on hakanud selline info liiklema.
    Kuidas kommenteerite, kas kehtib ka Eesti residentide kohta?
    Important information for non-U.S. residents who own units in U.S. partnerships issuing a K-1 (e.g. ET, EPD):

    Distributions which K-1 partnerships make to foreign investors (non-resident aliens) are subject to a withholding tax at the highest U.S. income tax rate. The reduced 15% rate which applies to dividends/distributions from regular corporations or 1099 partnerships does not apply in the case of distributions from K-1 partnerships. Since annual distributions are in many/most cases higher than the partner's share of partnership income as specified on the K-1, U.S. income tax on the partner's share of partnership income is in most cases more than covered by the withholding tax. However, no tax is currently withheld on the gain that occurs when you sell your K-1 partnership units. Under U.S. law a 10% withholding tax on the total sales proceeds would normally apply, but the IRS has until now suspended this withholding tax because of the many uncertainties for buyers, brokers and clearing houses how and when to apply it. The situation will change as from next year, when 10% of the gross sales proceeds will be withheld when units in U.S. K-1 partnerships are sold.
  • Tere. Kas keegi sai veel LHV-lt sellesisulise kirja:

    1. jaanuaril 2023 jõustub USA maksuseaduse muudatus, millega kehtestatakse 10-protsendiline müügimaks USA börsil kaubeldavatele usaldusühingutele (ingl publicly traded partnership, PTP).
    ...
    Meie andmetel on sinu kontol vähemalt üks väärtpaber, millele rakendub kõnealune USA maksuseaduse muudatus.
    ...
    Palun müü oma PTP tüüpi väärtpaberid ära hiljemalt 28. detsembril 2022, et vältida müügi eest täiendava maksu maksmist.
    ...
    NB! Kui sa ei müü oma PTP positsioone, võib LHV need sundlikvideerida.
    ...

    Need mõned nopped pikemast kirjast.
    Küsimus LHV-le, kas see on teie kindel soovitus, et need väärtpaberid müüa? Ja kui ma ise seda ei tee, siis teie müüte minu eest?
    Minul näiteks PAA istub portfellis ja ma ausalt öeldes ei oleks üldse huvitatud selle müügist lähema vähemalt 5 aasta jooksul.
    Ehk et kuni müümiseni, kas see ei võiks portfellis olla ja ma nõustun selle 10% müügimaksuga?
  • lol. väga positiivne kiri ju. vähemalt hoiatatakse.
  • Absoluutselt ei heida LHV-le midagi ette. Lihtsalt see sundlikvideerimine on veidi järsk. Äkki ma nõustun selle 10%-ga jne. Kuigi seal kirjas oli pikemalt sellest. Aga siiski, sooviks veidi rohkem selgust. Ja kindlasti on teisigi samas olukorras.

    Esimese millisekundi mõte oli üldse, et see mingi petukiri. LHV muudkui hoiatab nende eest, aga pole ise näinud ühtegi :)
  • Kiri tuli jah, pigem on LHV poolt ehk tegemist ülereageerimisega, sest kõnealuses seaduses on palju erandeid ja vaevalt et reaalselt 10% igast tehingust (pluss siis nendest nn muudest tuludest) kinni pidama hakatakse, aga selge see et brokeritele on kergem/lihtsam saata teavitus välja ning keegi ei hakka seda mambojambo “raamatupidamist” tegema.
    Igaljuhul paras jama, isiklikult tuli ka yhes tickeris suur positsioon maha müüa.
    Tahaks nyyd loota, et LHV pakub omalt poolt midagi vastu ka, tuues penny stock tradingu Traderi konto väliselt tagasi, näiteks :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon