Börsipäev 9. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 166 tehingut ning käibeks kujunes 723 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 696 tuhat eurot ja Riia börsi käive 27 tuhat eurot. Tehingute arvud olid vastavalt 153 ning 13. Tallinna ja Riia indeksid sulgusid miinuspoolel: vastavalt -0,34% ja -0,09%.

    Kõige enam kaubeldi Tallinna Sadam aktsiaga +0,26%, millega tehti 41 tehingut ning käive oli 550 tuhat eurot. Merko Ehitus aktsiaga (0,0%) tehti 17 tehingut ning käibeks jäi 32 tuhat eurot. Järgnes LHV Group -0,45% 12 tehingu ja 28 tuhande eurose käibega.

    Suurimad tõusjad olid Ekspress Grupp (+3,2%, käive EUR 7,7), Arco Vara (+1,56%, käive EUR 1k) ning Harju Elekter (+1,17%, käive EUR 1k). Suurima languse tegid Nordecon (-2,75%, käive EUR 3k), Olympic Entertainment Group (-1,99%, käive EUR 9k) ning Tallink Grupp (-0,94%, käive EUR 19k).

    Täna:
    09.07. Riia börsi kauplemispüha
    09.07. Vilniuse börsil Riigiväärtpaberite oksjon

    Sel nädalal:
    11.07. Riia börsil riigiväärtpaberite oksjon
    12.07. Pieno žvaigždės aktsionäride erakorraline üldkoosolek

    Nädala hinnamuutsed:
  • Liialt vara on otsida tariifide mõju majandusele, kui vaadata Ühendriikide värskemaid näitajaid, sh reedest tööturu raportit, mis peegeldas aktiivset töötajate palkamist. See aitas rahustada investorite meelt ning tõugata S&P 500 indeksit teist päeva järjest Hiina ja USA vahelisest kaubanduskonfliktist hoolimata 0,9% kõrgemale. Euroopas parandas Stoxx 600 reedel taset 0,2% ning saavutas nädala võiduks 0,9%.



    USA majanduses loodi juunis väljaspool põllumajandussektorit kokku 213 tuhat uut töökohta, veidi rohkem kui analüütikute oodatud 195 tuhat ning lisaks revideeriti eelneva kahe kuu numbreid kokku 37 tuhande võrra positiivsemaks (mais loodi 244 tuhat töökohta). Töötuse määr kerkis 18 aasta madalaimalt tasemelt 0,2pp võrra 4,0%le (oodati 3,8%), ent seda koos tööjõus osalemise määra 0,2pp tõusuga 62,9%le, mis näitab, et varasemalt tööturult erinevatel põhjustel eemale hoidnud inimesed on hakanud aktiivselt võimalusi otsima. Keskmise nominaalse tunnitasu kasv püsis juunis 2,7% peal (oodati 2,8%), leevendades hirmu inflatsiooni ja intressimäära hoogsama tõusu pärast.

    Aasia aktsiaturud pikendasid öösel reedest rallit eesotsas Hiina ja Hongkongiga, kus börsiindeksid kauplesid vastavalt 1,7% ning 1,5% kõrgemal. Positiivsele päevale viitasid ka USA aktsiate futuurid, kosudes kirjutamise hetkel 0,3%.

    Majandusuudiste osas saab nädal olema kuu algusele omaselt võrdlemisi vaikne ning erandiks pole ka tänane päev, mil laual on vaid Saksamaa maikuu impordi ja ekspordi statistika ning USA tarbijatele mais väljastatud krediidi muutus. Nädala makrost võiks esile tõsta USA juuni inflatsiooni (neljapäeval) ja Hiina juuni kaubandusstatistikat (reedel). Samuti alustavad esimesed ettevõtted sel nädalal oma teise kvartali tulemuste avaldamist, kui reedel teevad otsa lahti JPMorgan, Citigroup, PNC ja Wells Fargo.

    09.00 Saksamaa kaubandusbilanss (mai)
    22.00 USA tarbijatele väljastatud krediit (mai)
  • Saksamaa mai import ja eksport mõlemad oodatust paremad

  • JPM hindab alusetuks muret USA valitsuse võlakirjade tulususte kõvera lamenemise pärast

    *The yield curve is not saying to sell equities, JPMorgan strategist including Mislav Matejka writes in note.
    * Flattening curve has been a good cycle indicator in past although equity market tends to peak almost a year after the inversion of the curve
    * Current shape of curve is consistent with double-digit performance in equities over the next 12 months
    * Yield curve may even steepen before reversing, as trade tensions ease; inversion usually happens once U.S. real policy rates are at least 2%
    * Potential sell-signal may not even work as macro economic indicators are not showing concerns, and balance sheets are healthy
    * Buy into weakness for a stronger 2H, focus on exporters, particularly the record cheap autos sector: JPMorgan

  • Suurimad liikujad täna Stoxx 600 indeksis

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon