Börsipäev 13. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 13. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 328 tehingut ning käibeks kujunes 455 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 247 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 163 tuhat eurot. Tehingute arvud olid vastavalt 171 ning 128. Tallinna ja Riia indeksid sulgusid miinuspoolel: vastavalt -0,1% ning -0,13%. Vilniuse indeks sulgus plusspoolel +0,31%.

    Kõige enam kaubeldi Tallinna Sadam aktsiaga +0,72%, millega tehti 63 tehingut ning käive oli 93 tuhat eurot. Šiaulių bankas aktsiaga +1,2% tehti 54 tehingut ning käibeks jäi 83 tuhat eurot. Järgnes Silvano Fashion Group +0,32% 12 tehingu ja 40 tuhande eurose käibega.

    Suurimad tõusjad olid Novaturas (+3,18%, käive EUR 5k), Šiaulių bankas (+1,2%, käive EUR 83k) ning Grigeo (+1,03%, käive EUR 12k). Suurima languse tegid Rokiškio sūris (-1,85%, käive EUR 1k), Nordecon (-1,83%, käive EUR 9k) ning Linas Agro Group (-1,45%, käive EUR 14k).

    Täna:
    13.07. Frigate (FRGTE) Esmane noteerimine/kauplemine
  • Ehkki USA ja Hiina vaheliste läbirääkimiste edenemise kohta levis eile vastakaid uudiseid, ütles Ühendriikide rahandusminister Steven Mnuchin, et nad on diskussiooniks avatud, julgustades sellega ka turuosalisi börsidel rohkem riske võtma. S&P 500 indeks kosus 0,9%ga kõrgeimale tasemele alates 1. veebruarist ning Euroopas parandas Stoxx 600 taset 0,8%.

    Ühendriikide esmased töötu abiraha taotlused alanesid läinud nädalal 18 tuhande võrra 214 tuhandele, märkides kahe kuu põhja ning osutudes paremaks analüütikute prognoositud 225 tuhandest. Kuna antud nädalasse jäi iseseisvuspäev, siis võis see mõnevõrra raskendada korrigeerimist. Nelja nädala libisev keskmine alanes 1750 võrra 223 tuhandele, mis jääb veidi kõrgemaks mais saavutatud tsükli põhjast (213,5 tuhat), ent sellegipoolest märgib ajalooliselt väga madalat taset.

    USA inflatsioon kiirenes juunis ootuspäraselt 0,1pp võrra 2,9%le ning kui jätta välja energia ning toit, kerkis hinnatõus 0,1pp võrra 2,3%le, vastates samuti ootusele. Philadelphia FED juht Patrick Harkeri sõnul ei oleks see tema jaoks probleem, kui inflatsioon kerkiks 2,5% peale ning jääks sinna püsima. Edasine tõus teeks aga murelikuks.

    FEDi esimehe Jerome Powelli sõnul on nad oma inflatsioonieesmärgile väga lähedal (PCE mõõdiku järgi 1,955%), kuid veel võitu ei kuulutata. Powelli kohaselt ei rahulda neid see, kui hinnatõus korraks 2% eesmärgi täidab, vaid peaks jääma sümmeetriliselt 2% lähedusse. Kaubanduse osas kordas ta sama sõnumit nagu Sintras, et järjest rohkem ettevõtteid avaldavad kaubanduspoliitika pärast muret ning kõrgete tariifide püsiv tase võib hakata USA majanduse hoogu vähendama. Muidu hindas ta majanduse praeguse seisu väga heaks.

    Aasia aktsiaturud jätkasid öösel samuti võidulainel ning olid lõpetamas nädalat esimest korda plussis viimase viie nädala jooksul. Hiina eksport kasvas dollarites mõõdetuna juunis 11,3% võrreldes mullu sama ajaga, ületades konsensuse 9,5% ootust ning impordi kasv aeglustus 26% pealt 14,1%le, jäädes alla 21,3% prognoosile. Viimase puhul võis mõju avaldada tariifide rakendumise eel suurendatud varud, millega ettevõtted tõid nõudlust ettepoole ning toetasid eelnevate kuude importi.



    Majandusuudistes midagi väga olulist täna pole, et sentimenti oluliselt mõjutada. Mainimist vääriks vaid USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeksi juuli muutus. Küll aga saavad tähelepanu JPMorgan, Wells Fargo ja Citigroup, kes avavad oma aruannetega teise kvartali tulemuste hooaja.

    09.00 Soome SKP indikaator (mai)
    17.00 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (juuli)
    20.00 USA Baker Hughes aktiivsete naftapuutornide arv (13. juuli)
  • Tänases Äripäeva paberlehes leidis kajastust Circle K kaubamärki hoidev Alimentation Couche-Tard, LHV-s on aktsia kaubeldav sümboli ATD.A all Toronto börsil.
  • Soome majanduskasv kiirenes indikaatori järgi mais 2,6% pealt 3,4%le
  • Siim Erik Akermann

    Täna:
    13.07. Frigate (FRGTE) Esmane noteerimine/kauplemine


    Mis asi see on ja kust sellest lugeda saab?
  • Kui Euroopa suurettevõtete aktsiad virelevad ning Stoxx 600 indeks pole kolmandat aastat suutnud 2015.a tipu juurde tagasi jõuda, siis lugu on hoopis teine väikeettevõtete tasandil, kus eurotsooni majanduse jahtumine ja kaubandustariifid on jätnud võrdlemisi tagasihoidliku jälje
  • JPMorgan Chase prelim Q2 $2.29 vs $2.22 Capital IQ Consensus Estimate; revs $27.8 bln vs $27.28 bln Capital IQ Consensus Estimate; Average core loans ex-CIB, up 7% YoY and 2% QoQ
  • Lenzer
    Siim Erik Akermann

    Täna:
    13.07. Frigate (FRGTE) Esmane noteerimine/kauplemine


    Mis asi see on ja kust sellest lugeda saab?


    Täna, 13.07, algas Nasdaq Balti börside First North turul kauplemine investeerimisteenuste ettevõtte AS Frigate (FRGTE) aktsiatega, ametlikult võeti aktsiad kauplemisele Nasdaq Riia börsil. Frigate põhitegevuseks on finantsalane nõustamine, finantsvahendamine, varahalduse teenused jms ning nõukogu esimehe sõnul on ettevõttel suur ambitsioon kiiresti areneda.
    Täpsem info:
    12.07. Börsiteade
    13.07. Börsiteade
    AS Frigate
  • Reports Q2 (Jun) earnings of $1.63 per share, $0.07 better than the Capital IQ Consensus of $1.56; revenues rose 1.7% year/year to $18.47 bln vs the $18.52 bln Capital IQ Consensus.

  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance:


    PNC +2%, JPM +1%
    Select financial names lifting following upside JPM / PNC earnings:

    RF +1.3%, GS +0.6%, BAC +0.6%, MS +0.5%, USB +0.5%
    Other news:

    FNKO +1.8% (announces first-ever collaboration and licensing agreement with Pokémon Company)
    HL +1.1% (light volume; Q2 'production exceeded expectations due to continued improvements in the mines')
    TEX +1.1% (authorizes new share repurchase program of up to $300 mln)
    Analyst comments:

    GLMD +7.3% (initiated with Buy at Stifel)
    CPRX +3.7% (initiated with Outperform at Oppenheimer)
    WWE +2.5% (target raised to $100 from $58 at Morgan Stanley)
    DEO +0.4% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman; initiated with a Buy at Argus; tgt $168)
    Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance:


    INGR -10.2% (sees Q2 EPS below consensus, lowers FY18 EPS, announces $125 million cost savings program to drive further operational efficiency; also downgraded to Sell from Neutral at Citigroup)
    M&A related:

    FOXA -1.6% (FT reports that Sky [SKYAY] is still expecting more bids)
    T -1.5% (following reports that the DOJ plans to appeal Time Warner acquisition; also downgraded at Raymond James)
    Other news:

    ZN -4.8% (continued weakness following subpoena disclosure)
    JNJ -2.2% (St Louis Jury returns $4.69 bln verdict in first trial linking baby powder, asbestos and ovarian cancer)
    MCD -1.1% (Illinois Department of Public Health confirms investigation of McDonald's salads / foodborne illnesses link)
    ADAP -0.7% (light volume; files ADS shelf offering)
    CTMX -0.5% (ticking lower -- priced public offering of approx 5.1 mln shares of its common stock at $24.50/share)
    Analyst comments:

    WETF -2.1% (downgraded to Mkt Perform at Keefe Bruyette)
    INCY -1.6% (downgraded to Equalweight at Morgan Stanley)
    FUN -0.9% (downgraded to Neutral from Outperform at Macquarie)
    NFLX -0.6% (attributed to cautious commentary from Deutsche Bank regarding Q2 net subscriber adds ahead of earnings on Monday afternoon)

    Briefing.com
  • Siim Erik Akermann
    Lenzer
    Siim Erik Akermann

    Täna:
    13.07. Frigate (FRGTE) Esmane noteerimine/kauplemine


    Mis asi see on ja kust sellest lugeda saab?


    Täna, 13.07, algas Nasdaq Balti börside First North turul kauplemine investeerimisteenuste ettevõtte AS Frigate (FRGTE) aktsiatega, ametlikult võeti aktsiad kauplemisele Nasdaq Riia börsil. Frigate põhitegevuseks on finantsalane nõustamine, finantsvahendamine, varahalduse teenused jms ning nõukogu esimehe sõnul on ettevõttel suur ambitsioon kiiresti areneda.
    Täpsem info:
    12.07. Börsiteade
    13.07. Börsiteade
    AS Frigate


    See on mingi nali või?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon