Börsipäev 18. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 326 tehingut ning käibeks kujunes 832 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 662 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 150 tuhat eurot. Tehingute arvud olid vastavalt 202 ning 99. Kõik kolm Balti indeksit sulgusid plusspoolel: Tallinn +0,6%, Riia +0,95% ning Vilnius +0,02%.

    Kõige enam kaubeldi Tallinna Sadama aktsiatega (+0,26%), millega tehti 69 tehingut ning käive oli 312 tuhat eurot. Järgnes LHV Group, mille aktsiaga (+0,9%) tehti 30 tehingut ning käibeks kujunes 156 tuhat eurot. Tallink Grupi aktsiaga (+1,42%) toimus 17 tehingut ning käibeks jäi 113 tuhat eurot.

    Suurima tõusu tegid PRFoods (+4,0%, käive EUR 14k), Tallink Grupp (+1,42%, käive EUR 113k) ning SAF Tehnika (+0,98%, käive EUR 6k). Enim langesid Hansa Matrix (-2,52%, käive EUR 2k), Arco Vara (-2,21%, käive EUR 8k) ning Tallinna Vesi (-0,49%, käive EUR 9k).

    LHV Pank teatas teisipäeval, et sõlmis lepingu Euroopa juhtiva hoiuste kaasamise platvormiga Raisin, mille kaudu on pangal tulevikus võimalus kaasata uusi hoiuseid nii Saksamaa kui ka Austria turult. Uutelt turgudelt hoiuste kaasamise eesmärk on täiendada LHV finantseerimisallikaid, et suurendada veelgi väikese ja keskmise suurusega ettevõtete laenuvõimalusi. Raisin on 2013. aastal Saksamaal asutatud veebipõhine hoiuste vahendamise platvorm, mis tegutseb rohkem kui 30 riigis ja teenindab 52 panka ning enam kui 130 000 klienti.

    Homme:
    Baltika I poolaasta tulemused
  • Ühendriikide aktsiaturud suundusid eile kõrgemale pärast seda, kui kongressis esinenud FEDi juht Jerome Powell näis leevendavat investorite muret intressimäära jõulisema tõusu pärast. S&P 500 parandas taset 0,4% ning Euroopas sulgus Stoxx 600 0,2% kõrgemal.

    Powell puudutas küsimuste ja vastuste sessioonis juba kõiki tuttavaid teemasid, alates võlakirjade tulususte kõverast ning lõpetades kaubandustariifide võimalike mõjudega. Arvestades tugevat tööturgu, 2% lähedale jõudnud inflatsiooni ning väljavaate tasakaalus riske, siis on Powelli sõnul vähemalt praegu mõistlik jätkata intressimäära aeglast kergitamist. Turuosalised olid kiired järeldama, et see plaan pole kivisse raiutud ning vajadusel saab FED oma poliitikat muuta.

    Ühendriikide tööstustoodang kasvas juunis 0,6% võrreldes maiga (oodati 0,5%) ning töötleva tööstuse toodang seejuures suurenes 0,8%. Viimane ületas samuti konsensuse 0,7% ootust, ent nõrgemaks revideeritud maikuu baasil (-0,7% langus korrigeeriti -1,0% peale). Maikuu langust ning juuni taastumist mõjutas olulisel määral tulekahju Meridian Lightweight Technologies tehases, tekitades paljude autotootjate jaoks komponentide puudust.

    Aasia aktsiaturud kauplesid esimest korda kolme päeva jooksul plusspoolel (Nikkei +0,6% ning Shanghai Composite 0,2%) ning positiivsele päeva algusele viitasid ka futuurid Euroopas ning Ühendriikides.

    Jerome Powell esineb täna esindajatekojas, kus tema kommentaarid peaksid kattuma suuresti eilse sõnavõtuga. Majandusuudistest võiks huvi pakkuda Ühendriikide alustatud elamuehituste ning väljastatud ehituslubade juuni muutused. Ettevõtetest raporteerivad enne USA turu avanemist Morgan Stanley, U.S Bancorp, Textron ning järelkauplemise ajal Alcoa, American Express, eBay ja IBM.

    11.30 Suurbritannia inflatsioon (juuni)
    12.00 Eurotsooni inflatsioon (juuni lõplik)
    15.30 USA alustatud elamuehitused ja väljastatud ehitusload (juuni)
    17.00 FEDi Jerome Powell esineb esindajatekojas
    17.30 USA toornafta varud (13. juuli)
    21.00 FEDi Beige Book
  • JPM näeb arenevate turgude aktsiates head väärtust

    *JPMorgan has added overweight to emerging- market equities in its long-only portfolio on valuation and likely rebound on any positive news over trade frictions, according to note from co.’s global cross-asset strategy team including Marko Kolanovic.
    * For long-only asset allocation, co. also focuses overweight in U.S. equities on stronger growth and earnings
    ** Across sectors in stocks in the portfolio, co. remains overweight energy against utilities and real estate while adding overweight in tech
    ** For bonds, co. remains neutral on developing-market local debt and short in U.S. nominals, while for commodities, it is underweight oil as OPEC-Russia strategic petroleum reserves may increase to respond to supply disruptions from Iran sanction
    ** Co. adds overweight in precious metals on possibility that the dollar strength will fade and as a portfolio hedge
    * Any signs of trade normalization could act as “powerful positive catalyst” for risky assets, while equally positive would be a more dovish Fed and a weakening of USD
    * Should trade or rate concerns recede, higher beta and value assets such as emerging-market equities and value stocks could see a rally similar to that in early 2016
  • Morgan Stanleylt oodatust paremad numbrid

    Morgan Stanley reports Q2 (Jun) earnings of $1.30 per share, $0.20 better than the Capital IQ Consensus of $1.10; revenues rose 11.6% year/year to $10.61 bln vs the $10.05 bln Capital IQ Consensus.
  • Väike pettumus eurotsooni inflatsioonis, mille juuni lõplik näit korrigeeriti kütust ja toitu arvestamata 1,0% pealt 0,9%le
  • Juunikuu tõi USA elamute ehituse turul kaasa oodatust suuremad langused

    US Building Permits Change Jun: 1273K (est 1330K; prev 1301K)
    - Building Permits (M/M) Jun: -2.2% (est 2.2%; prev -4.6%)

    US Housing Starts Change Jun: 1173K (est 1320K; prev revised to 1337K from 1350K)
    - Housing Starts (M/M) Jun: -12.3% (est -2.2%; prev R 4.8%)
  • https://www.commerce.gov/news/press-releases/2018/07/us-department-commerce-initiates-section-232-investigation-uranium

    Eile õhtul oli Bloombergis lugu, mille pealt uraani stockid täna üleval. Arvestades kui mõttetud nad on (oli vist 5% toodangut tuleb USA kaevandajatelt), siis mingi kaitsetollide ralli peaks siit kätte saama küll. Trumpile mingi konks alla neelata ja sektori zombiedes ralli korraldada oleks nii 2018.

    Esialgne liikumine Bloombergi peale on küll üllatavalt kesine.
  • IPO open võib ka nii minna. Pricing oli $23. Avanes $30+

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon