Börsipäev: 26. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev: 26. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 313 tehingut ning käibeks kujunes 566 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 334 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 196 tuhat eurot. Tehingute arvud olid vastavalt 163 ning 121. Tallinna ja Riia indeksid sulgusid miinuspoolel: vastavalt -0,04% ja -0,02%. Vilniuse indeks sulgus plusspoolel +0,15%.

    Enim kaubeldi Siauliu Bankase aktsiatega (-0,4%), millega tehti 55 tehingut ning käive oli 114 tuhat eurot. Järgnes Harju Elekter, mille aktsiaga (-0,38%) toimus 33 tehingut ning käibeks kujunes 94 tuhat eurot. Grigeo aktsiaga (+1,34%) toimus 37 tehingut ning käibeks jäi 55 tuhat eurot.

    Suurima tõusu tegid Olainfarm (+3,57%, käive EUR 34k), millele järgnesid Linas Agro Group (+1,55%, käive EUR 1k) ning Grigeo (+1,34%, käive EUR 55k). Suurimad langejad olid PRFoods (-2,6%, käive EUR 4k), Nordecon (-0,93%, käive EUR 4k) ning Siauliu Bankas (-0,4%, käive EUR 114k).

    Harju Elektri käive kasvas tänavu teises kvartalis aastaga 34,9% 33,9 miljoni euroni. Poolaasta konsolideeritud müügitulu suurenes võrreldava perioodi suhtes 40,4% ja jõudis 59,8 miljoni euroni. Müügimahtude tõus tuli tellimuste mahu suurenemise, aga ka uute äriühenduste soetamise kaudu 2017. aasta teises pooles ja käesoleva aasta jaanuarikuus, teatas Harju Elekter kolmapäeval börsile. Teise kvartali puhaskasum langes aastaga 1,5% 1 miljonile eurole, samas poolaasta puhaskasum kukkus 95,7% 1,2 miljonile eurole.

    EfTen Real Estate Fund III konsolideeritud müügitulu tänavu esimesel poolaastal oli 4,105 miljonit eurot, mis tähendab aasta varasemaga võrreldes 16% kasvu. Esimese poolaasta EBITDA ulatus 2,719 miljoni euroni, mis on aastaga kasvanud 8%. Puhaskasumit teeniti aasta esimeses pooles 3,149 miljonit eurot (langus aastaga -21,9%). Sama perioodi vaba rahavoog oli 1,703 miljonit eurot (kasv aastaga +21,7%). Pärast maksukohustusi Eestis, Lätis ja Leedus suudaks fond maksta aktsionäridele dividende potentsiaalselt kokku 1,2 miljoni euro eest (0,37 eurot osaku kohta). Fondi dividendipoliitika näeb ette dividendi väljamakset 80% ulatuses fondi iga-aastasest rahavoost.

    Kolmapäeval teatas HansaMatrix börsile, et KS BaltCapi Läti riskikapitalifond on 20. juulil ostnud 182 000 HansaMatrixi aktsiat, omandades ettevõttes 9,95% suuruse osaluse. Tehingu tulemusel vähenes SIA Macro Riga osalus HansaMatrixis 49,09% peale.

    Kolmapäeval andis Olainfarm börsile teada, et ettevõtte nõukogu on juhatusest tagasi kutsunud Salvis Lapinsi. Uueks juhatuse liikmeks nimetati Lauris Macijevskis. Viimased kolm aastat töötas Macijevskis DNB panga Läti üksuse asepresidendina.

    Täna:
    26.07. Olympic Entertainment Groupi poolaasta tulemused

    Homme:
    27.07. Tallinna Vee poolaasta tulemused
    27.07. Apranga poolaasta tulemused
  • Ühendriikide aktsiaturg sai viimasel tunni tuge uudisest, et president Trump ning Euroopa Komisjoni president Juncker suutsid jõuda kaubanduses kokkuleppeni. S&P 500 sulgus 0,9% kõrgemal, Euroopas jäid aktsiaturud kohtumise ootuses miinusesse (Stoxx 600 -0,3%).

    USA administratsioon ning Euroopa Liit näivad olevat astunud sammukese tagasi potentsiaalsest kaubandussõjast. Donald Trump ning ELi Komisjoni president Jean-Claude Juncker leppisid kokku suurendada USA veeldatud maagaasi ning sojaubade importi Euroopasse, alandades samaaegselt ka tööstuslikke tariife mõlemas suunas. Läbirääkimiste ajaks otsustati panna ootele ka ülejäänud tariifid.

    Ühendriikide majade ehitajate aktsiad sattusid surve alla pärast juunikuu uute majade statistikat, mille kohaselt alanes annualiseeritud müük riigis -5,3% 631 tuhandele majale, jäädes alla konsensuse 668 tuhande suurusele ootusele. Tegemist oli madalaima tasemega alates eelmise aasta oktoobrist ning samuti ei saa öelda, et müüki hoiaks tagasi varud, mida võib 5,7-kuulise pakkumise juures (mais 5,3 kuud) hinnata normaalseks. Uute majade mediaanhind alanes mullusega võrreldes -4,2% 302,1 tuhandele dollarile, peamiselt seetõttu, et nõudlus kallimate ehk üle 300 tuhande dollari maksvate kodude vastu on jahtumas, samal ajal aga on suurenenud majade müügi osakaal, mille hind jääb 200-300 tuhande dollari vahele.



    Tänase börsipäeva keskmes on Euroopa Keskpanga istung, mille raames otsitakse tõenäoliselt täpsustusi, kas intressimäär võiks tuleval aastal tõusta suvel alguses või lõpus ning samuti huvitab, kas aeguvatest varadest laekuvaid vahendeid võidakse investeerida pikema tähtajaga väärtpaberitesse. Turuosalised on oma intresssimäära kergitamise ootuse lükanud 2019.a lõppu.

    Ettevõtetest avaldavad oma tulemused teiste seas Altria, American Airlines, Anheuser-Busch Inbev, Bristol-Myers, Celgeme, CNH Industrial, Comcast, DR Horton, Lear, Mastercard, McDonald’s, Nokia, Royal Dutsch Shell, Southwest Air ning järelkauplemise ajal Amazon, Amgen, Chipotle Mexican Grill, Electronic Arts, Expedia, Intel, Lam Research, Starbucks, Supervalu, Western Digital.

    09.00 Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks (august)
    09.45 Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks (juuli)
    11.00 Itaalia ettevõtete ja tarbijate kindlustunde indeks (juuli)
    14.45 Euroopa Keskpanga intressimäära otsus
    15.30 Mario Draghi pressikonverents
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    15.30 USA kestuskaupade tellimused (juuni)
    18.00 USA Kansas City FEDi töötleva tööstuse küsitlus (juuli)
  • Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks on alanemas augustis -0,1 punkti võrra 10,6 punktile, samas kui analüütikud ootasid püsimist 10,7 punktil
  • Blast Reported Outside U.S. Embassy in Beijing, Cause Unknown
    Smoke was visible around the U.S. Embassy in Beijing, after an apparent blast. The source wasn’t immediately known. One witness account says an unidentified man tried to throw the bomb into the embassy, but seriously injured himself instead. Some police cars were damaged, other casualties unknown. Roads are now blocked.
  • Prantsusmaa tarbijate kindlustunne püsis juulis 97 punkti peale, valmistades kerge pettumuse analüütikutele, kes lootsid näha puniktist põrget
  • Päris korralik trampimine FB-s esimesest sekundist. Ei mäleta enam, millal midagi sellist toimus.
  • Päris suured kontoorad on asunud buy the weakness tegema, any size.

    Üks põhjus võib olla, et liiga suur, liiga palju, sella kohta ei oska midagi arvata. Võib-olla tõsi.
    Teine põhjus võib olla NFLX. See osteti päev otsa üles, ilma pausideta praktiliselt.
    Mõned põhjused, miks see pruugi olla NFLX.

    NXLX oli lisaks pos preview saanud ka korralikult neg pre-d. Positsioneerimine.
    NFLX osas oli analüütikuid, kes olid seal karused.
    NFLX-l õnnestu läbi mingi ime saada sel hommikul kaks upgrade.
    Kuigi NFLX läks esimesel päeval üles, oligi see NT top. Kaupleb mitukümmend punkti allpool tulemuspäeva close-st.
    Keegi polnud FB osas neg.
    Oletan, et sama on seis ka positsioneerimisel.
    FB on kooripoiss.

    Emotsionaalne short, vaadates asjade kulgu, valmis positsiooniks. Esialgu kardan looma veel. Ideaalis hakkaks esimesed ostjad aru saama, et neil ei olnud õigus, et stock on raske ja et see kukub neile pähe ning nad vallandavad lumepalliefekti, oksendades aktsiat any size nagu nad ostsidki.

    Lisaks ma ei usu, et analüütikud siin järjekordselt alla annavad reitingutega, aga kui kõigil on käed aktsiat täis, siis see osa, kes seda osta tahab kohe nüüd ja täna, on väikese mõjuga. Level 2 muidugi ütleb tõusu nimeks suurte bidide paraad hetkel, vaatab edasi.


  • Tegelikult on CEO pikemat aega olnud müügi poolel, ca 400 000 pakkidega, pole kokku lugenud, aga ca 1,5 kuud küll
  • I am in 177, aga olen arvestanud, et võib tulla ka korralik flushi peale open, kasvõi 172 kanti. Kui nii läheb siis teine samapalju veel juurde. Näis mis sellest saab.
    See premarketil asjade ajamine on jube õhuke jää ja seep ka väikesemad kogused. Turg ei anna signaale, mis tegelikult toimuma hakkab ja kes, mis suunas reaalselt tegutsevad ja kuhu stock liikuma tahab hakata.
    majad suht suva, mida arvavad. Toetamine ei pruugi täna üldse töötada, DG aga ilmselt lisaks müüki. Kõige puhtam info pärineb ikka otse turult - stocki liikume+käibed, reaktsioonid.
  • Ära enam loe, plaaniline müük.

    Aga tape on nüüd jälle tüüpiline, esimese veerandtunni käive kadus ära ja nüüd ollakse patis. Esimesed shordid ei tunne end siin arusaamatuses ilmselt hästi.

    Poolteist downgrade on ka, UBS to Neutral ja Raymond James to Outperform (asi, mida ainult känäda mõistab).
    Vajaks vähemalt nelja, et downgradide pealt otsuseid teha ja selg tugitoolile lasta.
  • EKP kordab oma juuni sõnumit lõpetada detsembris varade ostuprogramm ning hoida intressimäära praegusel tasemel 2019.a suveni

    ECB Leaves Interest Rate On Deposit Facility Unchanged at -0.40%
  • Mõned päevad tagasi GS, Buy 225. Signaal - trust me, keep it definately over ER.
  • See ei erine oluliselt teistest. Seda tegid kõik. Ega sa oma ostus täna GS-i ei süüdista?

    FB reitingutest on 42 buy, 4 hold ja 2 selli. Kreenis, aga mitte niipalju kui positsioneeritus: Short of float 1,2%.
  • Ei, üldse mitte. Siit võib ka tulla väike loss, sõltub mis reaktsioon täna turul on. 169 tegin viimase ostu. Nüüd vaatan, mis turu tegelik likviidsus kaasa toob.
    GS - see on lihtsalt näide, kui fool see game on. Pididki tegema. Retailerid on positsioonis, kelle eelised turul raha teha on viidud miiniumumini. Never ever ma ei osta/müü midagi, kui maja tuleb ütleb. Reitingud võivad tuua volatiilsust, mille abil tehinguid teha, aga suunda ei pruugi näidata. Turg ütleb, mida teha v mitte teha.

    Edit - kirjutamise ajal jõuline bounce, hetkel kasumis.
  • Noh, minul oli asjandus kirjutamise ajal kenasti plussis, aga see turg ei anna shortida, ebanormaalne. Out. Kaks saia, üks piim.
    Waste of time.
    Millegipärast arvan, et nädala jooksul on asi $165 kandis.

    Üles tahavad asjad hoopis puhtamalt minna.
  • Ma tahaks näha push üle 180 ja lähen välja. Pika-ajaliselt võib nüüd trend "katki" olla ja näeme veel madalamaid tasemeid. Igatahes ma olen valmis seda ülevaltpoolt ka shortima. Turule meeldib kasv aga FB puhul nüüd esimesed mõrad selles.

  • 180 jäi napilt nägemata, 179 + küll. Et tehing saaks lõpuni tehtud siis võtan nüüd riski laualt ära, nullis omadega. Bounce ei tulnud ja reaktsioon olematu. Tagasi vaadates jummala mõtetu trade. Lisaks ei andnud ka päeva sees liikumisi..suht kitsas koridor. Ma kujutan ette ja ka lugesin...väga paljud retailerid ostsid seda languse pealt-sest stock on ju non stop tõusja olnud varasemalt..kaljukindel. Ja väga võimalik et me näeme siin madalamaid tasemed "paljude" üllatuseks. Hetkel ei anna FB ühtki head signaali bounciks. Shortisin selle asemel veebipoodi 1865 pealt. Turg täna kenasti raske ja techi müüakse.
  • See, et ta täna kukub, oli mu meelest natuke ette kirjutatud.
    Ja ka täna hommikul tegi 9:28 sellise kõrge SI-ga mid-cap liikumise, aga ma arvestasin eilse feikimise kordumist. Pole midagi paremat, kui shortida 2% plussist asja, mida on eelmisel päeval nii täis ostetud, et see ei tõuse veel päevi kuskile.
    Ilma kangutamata vajub täna iseenesest. Leveleid sõidetakse puhtalt bidisse müües üle, väga palju raha on trapped.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon