Börsipäev: 10. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev: 10. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 392 tehingut ning käive oli 527 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 186 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 229 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 153 ning 191.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    KNF1L aktsia langemise taga olid ilmselt reede hommikul avaldatud novembrikuu müügitulemused, mis näitasid käibelangust.

    Uudised:

    Merko Ehitus MRK1T teatas reedel, et ettevõtte kontserni kuuluv SIA Merks on alustanud „Gaiļezersi majade“ korteriarendusprojekti teise etapi ehitust. Kolme 9-korruselise kortermaja valmimine on planeeritud 2020. aasta algusesse. Esimese etapi raames valmis 2018. aasta veebruaris kolm sarnast hoonet 96 korteriga. Hooned rajatakse Riia Mežciems’i piirkonda. Korterite keskmine ruutmeetri hind on 1800 eurot.

    Klaipedos Nafta KNF1L teatas reede hommikul enda novembrikuu müügitulemused. Ettevõtte kogukäive oli tänavu novembris 8,2 miljonit eurot, mida oli aastavõrdluses 8,9% vähem. Käibelangus oli ühtlane: LNG-terminali käive kahanes aastaga 3,6% 5,3 miljoni euroni, kuid naftaterminalide käibelangus oli järsem: 17,1%, ulatudes 2,9 miljoni euroni.

    Täna:
    10.12. Vilkyškių pieninė VLP1L novembrikuu müügitulemused

    Sel nädalal:
    10.12-16.12. PRFoods’i PRF1T novembrikuu müügitulemused
    11.12. LHV Group’i LHV1T novembrikuu müügitulemused

    Siin on eelmise nädala hinna- ja indeksimuutused:
  • Kui detsember on harilikult see kuu, mil kõik tähed on investorite jaoks soodsalt joondunud, siis nõnda kesiselt nagu tänavu, pole jõulukuu alanud alates 2008. aastast. S&P 500 indeksil ei õnnestunud neljapäevasest põrkest inspiratsiooni saada, tulles reedel tagurpidi tagasi (-2,3%) ning kaotades nädalaga -4,6%. Ehkki FED on valmis vajadusel intressimäära tõstmises pause tegema, USA ja Hiina läbirääkimised kaubanduses sujuvad ametnike sõnul edukalt ja Ühendriikide majandusel püsib sees hea hoog, ei ole see piisav veenmaks väljavaates mõrasid nägevaid investoreid. Euroopas jõudis Stoxx 600 sulguda reedel 0,6% kõrgemal, vähendades nädala peale kaotust -3,4%le.



    Ühendriikide tööturul loodi eelmisel kuul 155 tuhat töökohta, mis osutus nõrgemaks analüütikute prognoositud 198 tuhandest ning lisaks revideeriti allapoole ka oktoobri kasv (250 tuhande pealt 237 tuhandele). Üldiselt hinnati raportit siiski korralikuks, kui töötuse määr püsis 3,7% peal ning nominaalse tunnitasu aastane kasv jäi tsükli tippu 3,1% peale.

    Michigani ülikooli küsitluse kohaselt ühtis USA tarbijate kindlustunde indeks detsembris novembri näitajaga (97,5 punkti). Majapidamiste hinnang jooksvatele tingimustele paranes 2,9 punkti 115,2 punktile, ootuste indeks aga alanes kahe punkti võrra 86,1 punktile, märkides madalaimat taset viimase aasta jooksul, kui pessimistlikumaks muututi tööturu ja oma finantside väljavaates.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel koos USA aktsiaindeksite futuuridega allapoole, kui Hiina kutsus USA suursaadiku vaibale Huawei osas aru andma ning nädalavahetusel avaldatud Hiina kaubandusstatistika viitas pehmemale siseturu- kui ka välisnõudlusele. Dollarites mõõdetud ekspordi kasv aeglustus oktoobri 15,5% pealt novembris 5,4%le (oodati 9,4%) ning impordi kasv 20,8% pealt 3,0%le (oodati 14,0%). Samuti aeglustus inflatsioon nii tarbijate (2,5% pealt 2,2%le) kui ka tehaste tasandil (3,3% pealt 2,7%le). Nikkei alanes -2,1%, Shanghai Composite -0,9% ja Hang Seng -1,4%.

    Pöörates pilgud ülejäänud börsipäevale, siis Itaalia valitsus arutab 2019.a eelarvet, enne kui peaminister Conte nädala teises pooles Euroopa Liidu esindajatega kohtub. Ajalehe La Stampa kohaselt on Itaalia valmis kärpima kulutusi nelja miljardi euro võrra, kuid EL tahaks näha kaks korda suuremat kokkuhoidu. Õhtupoolikul pöördub Prantsusmaa president Emmanuel Macron kõnega rahva poole, milles temalt oodatakse samme, kuidas protestilainetesse mattunud riiki kriisist välja tuua.

    09.00 Saksamaa kaubandusstatistika (oktoober)
    11.00 Itaalia tööstustoodang (oktoober)
    11.30 Suurbritannia tööstustoodang (oktoober)
    17.00 USA JOLTS tööturu küsitlus (oktoober)
  • Saksamaa ekspordi ja impordi kasv oodatust tugevam oktoobris ning seda lisaks arvatust paremale septembrile

  • Suurbritannia töötleva tööstuse toodang kahanes oktoobris -0,9% võrreldes septembriga, olles tublisti kesisem oodatud 0,0% muutusest. See tõi aasta baasil languse -1,0%le, samas kui analüütikud prognoosisid 0,0% muutust.

  • Homme õhtuks planeeritud Brexiti kokkuleppe hääletus Briti parlamendis on laualt maas, kuna ilmselt oli vastuseis ilmselge

    U.K. PRIME MINISTER MAY IS SAID TO PULL VOTE ON HER BREXIT DEAL
    European Commission: We Have Agreement On Table On Brexit, This Deal Is The Best And Only Possible
    -We Will Not Renegotiate Brexit Citing Juncker
  • ING on kokku pannud stsenaariumid, kuidas võiks Brexit edasi laheneda

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon