Börsipäev: 12. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev: 12. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 433 tehingut ning käive oli 1,191 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 726 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 375 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 193 ning 200.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    TSM1T tehingute seas oli ka üks plokktehing (EUR 2,06 x 159 541).

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:

    Panevezio Statybos Trestas PTR1L teatas teisipäeval, et on sõlminud lepingu Viciunai Group’iga, ehitamaks Vilniusse hotelli DoubleTree by Hilton ning Energia- ja Tehnoloogiamuusemi näitusesaali, mis saavad olema omavahel välisterrassi kaudu ühendatud. Hotelli tuleb 174 tuba, konverentsikeskus ning spaa. Viciunai investeeringu koguväärtus ulatub 30 miljoni euroni ning ehitus peaks valmima kahe aasta jooksul.

    Ühtlasi teatas PTR1L, et on 4. detsembril 2018 asutanud täielikult endale kuuluva uue ettevõtte Hustal, mille tegevusalaks on terasstruktuuride müük, püstitamine, disain ning projektijuhtimine. Hustali sihtturud on Skandinaavia riigid.


    Sel nädalal:
    10.12-16.12. PRFoods’i PRF1T novembrikuu müügitulemused
  • Ühendriikide aktsiaturgudel viis päev investorid taas Ameerika mägedele, kui S&P 500 indeks alustas küll 1,4% võiduga, ent karude jätkuv domineerimine ei jätnud sellest lõpuks midagi alles. Euroopas jõudis Stoxx 600 indeks sulguda 1,5% võiduga.

    Ühendriikide väikefirmade kindlustunde indeks langes novembris -2,6 punkti võrra 104,8, mis osutus märksa suuremaks languseks võrreldes konsensuse prognoositud -0,4ga ning märkis sellega madalaimat taset käesoleval aastal. Osa sellest oli tingitud tuleviku osas kahanenud optimismi tõttu, mis saavutas madalaima taseme alates 2016.a sügisest. Üks võimalik põhjus võis olla vahevalimiste tulemus, sest 2016.a presidendivalimiste järgne poliitiline tugi on olnud ettevõtete jaoks väga oluline kindlustunde allikas. Muud alaindeksid, mis puudutavad näiteks palkamist, töötasu tõstmist ning investeeringuid, jäid ajalooliselt väga kõrgeks ja seega viitasid jätkuvalt soodsatele majanduslikele tingimustele.

    Aasia aktsiaturgudel leiti lohutust uudistest, mis viitasid võimalikule progressile USA ja Hiina kaubandussuhtes. Väidetavalt on Hiina liikumas edasi plaaniga vähendada Ühendriikide autode impordi tariifi 40% pealt 15%, millele Donald Trump viitas tegelikult juba Argentiina kohtumise järgselt. Eraldiseisvalt nentis Trump, et on valmis sekkuma Huawei kaasusesse juhul kui see aitaks tal saavutada kaubanduses kokkulepet Hiinaga. Nikkei kerkis 2,2%, Hang Seng +1,7% ning Shanghai Composite +0,3%.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta eurotsooni oktoobrikuu tööstustoodangu ning USA novembri inflatsiooni.

    12.00 Eurotsooni tööstustoodang (oktoober)
    15.30 USA inflatsioon (november)
    21.00 USA valitsuse eelarve (november)
  • Euroala tööstustoodang kasvas oktoobris 0,2% võrreldes septembriga, lüües analüütikute 0,1% ootust aga septembri langus revideeriti kaks korda suuremaks (-0,6% peale). Mullusega võrreldes kiirenes kasv 0,8% pealt 1,2%le, osutudes paremaks oodatud 0,7%st.
  • U.S ütleb NO gaasijuhtmele 2, ei tea miks küll?

  • USA alusinflatsioon kiirenes novembris ootuspäraselt 0,1pp võrra

    -CPI Ex Food and Energy (Y/Y) Nov: 2.2% (exp. 2.2%, prev 2.1%)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon