Neste - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Neste

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Põhjanaabrite Neste teeb salamisi uhkeid tulemusi ajal kui enamike pilgud on pööratud pigem US&A turule või hoopis kaugemale perifeeriasse. Millegipärast pole see ettevõte siit läbi käinud kuigi on üsna helde olnud investoritele ja samas ka Eesti majanduses oluline tegija.
  • Kas keegi seda aktsiat pikemalt jälgib, selle aasta 3 tulemuste cut pakub head sisenemise kohta, nafta hind vaikselt rühib üles ja põhjast ka väike põrge juba toimunud. Sai kaks päeva liiga vara näpitud :( oleks veel soodamalt saanud.
  • Alles juunis tekkis väike huvi, ostsin enne tulemusi juulis ja müüsin nädal hiljem.
    Nädal tagasi võtsin veidi tagasi, varsti dividendid 0,6 eur. Vaatan seda foorumit siin:
    https://keskustelut.inderes.fi/t/neste-ilmastonmuutostaistelun-eturivissa/252/2519
  • Nagu natuke teemaga kurssi viinud, siis biokütused ja kvoodid madalad ja see tõmbab hetkel hinda alla, ega see lõputult nii ole, ka sisendmaterjalid pidid odavad olema, ala staff, millest seda toodetakse. Tõuseb palmiõli või kultuuride sisend mingi põua tõttu, rebib hinna taas üles. Lugesin ka peale tulemusi kõnet ja seal pigem olid analüütikud üllatunud, et tulemuste cut nägemuses ei tehtud, aga siis CEO nats imelik, oleks võinud ratsi mise õigel ajal ära teha, mitte eraldi teatega. Sellised hetke augud võivad head kohad olla, nagu on olnud laevanduses, gaasis ja päikeses, igalpool oma põhjus, aga kui kogu sektori tulevik ei ole tume, hea ostu koht- pakuks.
  • Mina olen Nestet suht-koht aktiivselt swinginud eelmise aasta kevadest. Produktiivselt. Long only, sisse-välja, alates €35 juurest praeguseni. See on mõnusalt maniakaal-depressiivne asi. Hetkel ka oman. Tulemusi vaatan, aga need ei ole mulle sisendiks. SAF marginaalide korduv alla revideerimine on mumst valdav põhjus, miks me tänaseks 7 aasta taguses ajas kaupleme (ühtlasi -75% ATH'dest 4 aastat tagasi).
  • Heki, aga kui räägitakse, et kütus peab minema puhtamaks, siis see SAF võiks ju ka tõusta, kui see Trump ei hakka ajama, et milleks seda üldse vaja jne.
    Muidugi kõik see on demagoogia, selleks et biokütus oleks puhas, ei tohiks põlde ka tava diislit kasutades harida ja transport võiks ka puhtalt päiksest toodetud vesinukust olla, muidu on puhas selles kütuses vaid nimi.
    Sees 18.45 pealt, mõni päev ennem downgrade.
  • 2017-2020 oli Neste "tulevik". Sinna tuli sisse igaüks ja tema vanaema, kelle rahal oli "sustainable" või "green" või "ESG" mandaat. 2021-praegu on selle raha aeglane lahkumine, sest see tulevik oli ära. Hetkel on ta tavaline refiner. Vbla tuleb kunagi tagasi aeg, kui SAF muutub oluliseks ja kõik jälle tormi jooksevad. Hetkel seda näha ei ole. Neste on hetkel pessimismi meri üksikute optimismilootsikutega.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon