EstateGuru - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

EstateGuru

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas see ongi Estateguru lõpu algus?

    1. Probleemsete laenude osakaal Saksas 95%, Soomes üle 50% (tänaseks juba üle 52%) , Leedus üle 40% (tänaseks juba üle 45%) ja Lätis üle 32% (tänaseks juba pea 40%);
    2. Estateguru äriplaan soosib investorite huvide eiramist ja kasumi kasvu investorite arvel;
    3. Kas laenulepingud on tühised?;
    4. Kas investoritel on tegelikkuses kehtivad tagatisi ehk hüpoteeke oma laenudele?;

    Kas see ongi Estateguru lõpu algus, kus ettevõtte professionaalne analüütikute tiim oskab probleemides süüdistada ainult laenuvõtjaid ning võlahaldustiim on võimetu tagatisvara sissenõudmisel?

    Augustis 2023 avaldati Baltikumi juhtivas ärilehes Äripäev kaks artiklit Estateguru probleemide kohta.

    Artikkel nr 1 “Estateguru investorite investeeringute kohale kuhjuvad murepilved”
    https://www.aripaev.ee/borsiuudised/2023/08/21/estateguru-investorite-investeeringute-kohale-kuhjuvad-murepilved

    Artikkel nr 2 “Kas see ongi Estateguru lõpu algus?”

    https://www.aripaev.ee/arvamused/2023/08/28/erki-katkosild-kas-see-ongi-estateguru-lopu-algus-ehk-millele-ma-soovisin-tahelepanu-juhtida

    Estateguru professionaalne analüütikute tiim ei ole suuteline teostama kvaliteetset analüüsi

    Allikas: https://estateguru.co/blog/loan-portfolio-overview-july-2023/ ENG
    https://estateguru.co/blog/de/ueberblick-ueber-das-kreditportfolio-juli-2023/ GER

    Kui vaadata Estateguru kogu portfelli, siis tehes kiire arvutuse on sellest tänaseks päevaks hapuks läinud üle poole ehk 50,2% (tänaseks juba üle 52%) ehk iga teine välja antud laen. Kokku on ohus üle 142M EUR (tänaseks juba üle 148M EUR) väärtuses vara.

    Nõus ollakse sellega, et Saksa turul läks midagi tõsiselt valesti, kus 95% projektidest on probleemsed, aga sama ei öelda Soome kohta, kus üle 50% (tänaseks juba üle 52%) , Leedus üle 40% (tänaseks juba üle 45%) ja Lätis üle 32% (tänaseks juba pea 40%) laenudest on probleemsed!

    Allikas: https://app.estateguru.co/statistics/?lang=ee vajuta hetkeportfellile, kust saab riikide kaupa tulemusi ilma juhtkonna tõlgendamata vaadata.

    Kui mõnel Euroopa panga puhul oleksid sellised laenuportfelli numbrid, siis oleks juhtkond ammu lahti lastud ja pank suure tõenäosusega pankrotis või pankroti äärel. Oluliselt odavam oleks neil palgata ahv, kes viskaks münti, kas projekt saab laenu või mitte. See oleks äkki parema tulemuse toonud kui 50/50.

    Põhjaliku analüüsi tegemist takistab ka ettevõtte äriplaan, kus raha teenitakse laenude välja andmisega ja võlgadega tegelemisega. See tähendab, et kui projektid lähevad hapuks, siis Estateguru teenib selle pealt hoopis raha. Seda on kinnitanud 21.08.2022 artiklis ettevõte juht ka ise öeldes, et “Pärast edukat strateegia muutust on Estateguru käesoleval aastal oma põhitegevuses olnud kasumlik..” See uus strateegia vist tähendabki, et Estateguru OÜ jaoks on oluline anda laene välja, seda ka kriisi ajal. Rahavoog peab ju säilima, sest muidu ei ole neil võimalik enam oma töötajatele palka maksta ja probleemsete laenudega tegeleda. Selline fookus tähendab aga seda, et laenud ei pruugi olla hea kvaliteediga ning võivad tegelikkuses olla investoritele kahjulikud, mida tõestab ka statistika. Tuletan meelde, et Estateguru OÜ pole pank, kes saaks 12 kuu jooksul laene mitte välja anda ja lihtsalt intressitulu teenida.

    https://www.teatmik.ee/en/personlegal/12558919-Estateguru-O%C3%9C

    Muret peaks tekitama ka see, et tegemist on iduettevõttega, mille osakapital on 2600 eurot. Samal ajal on Estateguru kahe viimase aastaga kokku teeninud kahjumit 5,3M EUR, millest 3,9M EUR on olnud kahjuks viimasel aastal. 2023. aasta alguses kaasas ettevõte uut kapitali, mis aitab neil veel vee peal püsida. Kui siiani on Estateguru OÜd finantseerinud emaettevõtte Estateguru Holding OÜ, siis nüüd tundub, et raha võib iga hetk otsa saada ja sellisel juhul terendab Estateguru OÜ pankrot, sest kui ärimudel on kahjumlik, siis pole midagi ka saneerida.

    https://www.teatmik.ee/en/personlegal/12621285-Estateguru-Holding-O%C3%9C

    Casestudy Estateguru tegevusest ja tegevusetusest, ehk miks laenu võtjad võitlevad?

    Saan aru, et paljudes tekitab laenuvõtja poolt Estateguru probleemidele näitamine kahtlusi. Teavitasin probleemidest Estateguruga juba Äripäeva ajakrjanikule esimeses artiklis.

    Kahjuks on aga nii, et Estateguru ei vastuta vastavalt oma kasutajatingimustele mitte millegi eest ning kõik, kes Estategurule oma raha annavad, loobuvad ka oma raha tagasivõetamatust esindamisest.

    Tänaseks on mul jäänud Estategruga kaks projekti, millest ühe olin sunnitud ostma, sest Estateguru ajas korraliku projekti defaulti.

    Teine projekt oli suure riskiga, mis oli ka Estategurule teada algusest peale.

    Toon siinkohal näite Estateguru tegevusest ja tegevusetusest. Antud kinnisvara monoüürnik läks pankrotti 2020 aasta märtsi kuus, kes üüris kogu maja. Edasi võttis pinna enda valdusesse ja kasutusse pankrotihaldur. Haldur oleks pidanud vara kasutamise eest üüri maksma, kuid pole tänaseni ühtegi senti maksnud. Hoone valduse sain lõpuks kätte 2022. aasta märtsis ning hoone oli jäetud väga halba seisukorda pankrotihalduri poolt. 2022. aasta kevadest, kuni 2023. aasta märtsini toimus hoone koristamine, veekahjustuste likvideerimine, kütte- ja elektrisüsteemide taastamine, üürnike otsimine, territooriumi valve jne., kuhu sai investeeritud 2022. aastal üle 100k, et hoonesse saaks lõpuks uued üürnikud.

    2023. aasta märtsis võttis Estateguru hoone valduse üle ning sellest ajast peale on maja ainult rüüstatud, lõhutud ning tühjaks varastatud. Minu teada on Estateguru esindajad käinud kohapeal ainult ühe korra selle poolaasta jooksul, ning mina pean pidevalt siiani politsesse avaldusi tegema. Pole ka kuulnud, et mõni üürnik oleks käinud pindasid vaatamas.

    Lisan siia juurde ka mõned illustreerivad pildid


    Viimane hindamisakt hoonele oli 8.2M EUR ning laenu oli kokku 4,3M EUR. Hoone taastamine endisesse olukorda, mis oli selle aasta veebruaris, läheb maksma hinnanguliselt 0,5M-1M EUR tänases seisus. See kahju on otseselt tekkinud Estateguru tegevustest ning tegevusetusest.

    Kui hoonet enam kasutusele võtta ei saa, siis on mulle tekitatud kahju ca 8 M EUR. Tänaseks on juba otseselt kuni 1M EUR. Mida ma siis laenuvõtjana tegema peaksin, kui partner Estateguru on selline? Mulle tekitatakse kahju, seda kahju kutsub Estategur alusetuteks hagideks, ning lõpuks vastutavad kahjuks investorid (kes on andnud Estategurule absoluutsed, tagasivõetamatud ja piiramatud volitused oma raha haldamisel ning võimaldanud neil süüdimatult tegutseda)

    Mul on südamest kahju investoritest, kes on sellesse projekti investeerinud ja mul, kui laenuvõtjal ei ole enam muud valikut, kui hakata oma kahjusid sisse nõudma.

    Soovitaksin soojalt ka investoritel hakata mõtlema sellele, kas tõesti on nii, et Estateguru ongi puutumatu ning neilt ei ole võimalik kahjusid sisse nõuda? Kindlasti saavad investorid suurendada kontrolli investeeritud projektidesse ning tuleks nõuda Estategurult infomatisooni nende reaalsete tegevuste kohta.
  • "Mida ma siis laenuvõtjana tegema peaksin, kui partner Estateguru on selline?"

    Äkki võiks laenu tagasi maksta?
  • Lugesin selle pika etüüdi läbi ja jäin mõtlema, et kas laenuvõtja ootus on, et Estateguru inimesed hommikul ennem tööle tulekut peaksid kõik objektid oma mopi ja lapiga üle käima ning kuidas selline teenus laenuvõtja laenu tagasimaksmist aitab?
  • Kui mul on näiteks 4 millise laenu tagatiseks 8 milline objekt ja intress on näiteks 10 %. Ütleme, et kiirmüügi hind on 6.
    Intress aastas oleks selline 400 000 aastas.
    Pakun puusalt, et kui asi hapuks läheb ja tulevad trahvid ja viivised, siis 4 000 000 se arve kokkusaamiseks ei lähe vaja 10 aastat . Piisab täiesti 12 kuust.
  • Ehk siis hüpoteeklaenude andjale on isegi hea kui laenuvõtja ära vajub. Või vähemalt on tal suhteliselt ükskõik. Kui mul on korralikud lepingud, hea tagatis, siis +100% tuleb laenule kolaki otsa.
    Ja kohus mõistab selle ka välja.
  • Kui ärikinnisvara hind on üürilepingutega kaetuna €8m, siis tühjalt seda ostes tuleb arvestada 30-50% allahindlusega. Ostja peab seda 100% omakapitalist finantseerima. Kui sama objekt on vahepeal ka paljaks varastatud ja rüüstatud, siis on allahindlus ilmselt veel suurem. Ülal võlgniku kirjutatud pika jutu kokkuvõte on vist, et kui EG võtab valduse üle ja seda mõistlikult ei hoolda, siis võib võlgnik väita, et talle tekitati kahju ja hüpoteegi realiseerimisel saadi seetõttu liiga vähe raha. Ei oska konkreetset kaasust kommenteerida, aga üldiselt peaks valduse üle võtmisega ka mingi elementaarne hoolsuskohustus kaasnema, mille rikkudes võib ilmselt nõuda võlasumma tasaarveldust või kahju hüvitamist. Sel juhul ei ole 50% LTV korral isegi põhiosa tagasi saamine kaugeltki garanteeritud.
  • Selleks, et tagada Estateguru püsimine kaasaegse finantsturu suunanäitajate seas ja ühtlasi täielikus vastavuses uute Euroopa ühisrahastuse eeskirjadega, samas veelgi täiustada platvormi ja selle kasutajakogemust, võtame lähiajal kasutusele hallatavatele varadele rakenduva tasu (edaspidi AUM tasu). See otsus viib meie tasustruktuuri paremasse kooskõlla levinud turupraktikaga ja seob ühtlasi platvormi edukuse veelgi otsesemalt meie investorite finantseduga.



    AUM tasu aitab meil pidevalt ellu viia olulisi investeeringuid portfelli kvaliteedi tõstmisele suunatud funktsioonidesse. Nii alustasime investorite huvides hiljuti kõigi projektide riskihindamist Moody's Analytical Assessment metoodikal, täiustasime oma krediidipoliitikat ja võtsime kasutusele uued lahendused maksete kiirendamiseks.



    Uus AUM tasu rakendub ainult pärast 01.11.2023 avaldatud ja rahastatud laenudele ning järelturul tehtud tehingutele, kuid ei puuduta ühelgi moel varasemaid meie platvormil tehtud investeeringuid.



    Uut teenustasu hakatakse igakuiselt arvestama vaid toimivate laenude põhiosa jäägilt ning see kohaldub ainult juhul, kui investori portfellis olevad toimivad laenud teenivad tegelikku tulu. Tasu määr on 0,05% ehk näiteks toimiva 1000€ suuruse laenu põhiosalt 50 eurosenti. Meie platvormi suuremate portfellide omanikele, kelle toimivate laenude põhiosa on 100 000 € või rohkem, kohaldatakse tasu teiste investoritega võrdsetel alustel, kuid tasule on seatud ülempiir 50€.
  • Huvitav, kuidas toimub AUM-tasu arvestus, kui portfellis on toimiv laen, mille intressimakse on kord kvartalis, kord poolaastas või laenuperioodi lõpus? All väljavõte EGU hinnakirjast koos selle joonealuse märkusega.

    Hinnakiri:
    Hallatavate varade tasu (AUM-tasu)¹¹: 0,05% toimivate laenude põhiosa jäägist, kuid mitte rohkem kui 50 € (kohaldatakse üksnes tegeliku tulu korral).

    Joonealused märkused:
    ¹¹ — Hallatavate varade tasu ehk AUM-tasu on passiivne igakuine teenustasu, mille arvestamise aluseks on toimivate laenude põhiosa jääk portfellis ja mida võetakse investorilt ainult juhul, kui ta on päriselt tulu teeninud.

    AUM-tasu arvestusest jäävad välja kõik hilinenud või maksevõimetud laenud. AUM-tasu määr on 0,05% investori portfellis olevate toimivate laenude põhiosade jäägi summast. Samas isegi kui toimivate laenude põhiosade jääk on 100 000 eurot või rohkem, ei ületa maksimaalne tasu kunagi 50 eurot.

    AUM-tasu on seotud tegelike tuludega (mille hulka kuuluvad intressid, viivised ja muud lisamaksed, kuid mitte laenu põhisumma tagasimaksed), mis laekusid eelmise kuu jooksul. Esiteks tähendab see, et kui investor mingit tulu ei saa, siis AUM-tasu ka ei rakendata. Teiseks tähendab see, et kui investorile laekub ühe kuu jooksul tulu, siis ei võeta AUM-tasu juhul, kui 25% sellest tulust on väiksem kui arvutatud AUM-tasu.

    AUM-tasu arvutatakse iga kuu neljandal kuupäeval, lähtudes laenude staatustest eelmise kuu viimase päeva kella 23.59.59 seisuga. AUM-tasu debiteeritakse kasutaja kontolt iga kuu viiendal kuupäeval.

    AUM-tasu rakendatakse ainult alates 1. novembrist 2023 väljastatud uute laenude põhiosade jäägile ning järelturult alates 1. novembrist 2023 ostetud laenudele (olenemata sellest, millal need laenud on väljastatud).
  • Nii!

    Postitan siis asja mille EstateGuru märkis TrustPilotis
    Harmful/Illegal!
    Halloo???!!! avaldada minu arvamus/minu tôde on kahjulik/illegaalne???
    Eesti Vabariigi Põhiseadus: Parahgahv 45 (sônavabadus)
    ****
    I am looking for investors who has invested to my loans #1254 / #8426 / #5879

    They did not give me money to finish projects, they put DOUBLE morgage to my properties.

    They give me time to pay on the 07.08.2023 but still even if I PAYD ON THAT DATE, they PUT STILL LOANS TO DEFAULT!!!

    Default for me is extra 5% of loans wih in my case loans are 215300eur.

    So the more loans they put to default, if they add to every defaulted loan 5% they make extra 5%.

    My property that backs loan and has been taken to finish project 1254 has been daamged a long time-EstateGuru knows about it. I have asked many times does investors know. They have never been interested what has happened (even what happened was because cold came and they did not give money to continue construction), i have had to remove ceilings etc and i have had many experts visiting house-non of theirs.
    Now thay added 5% even if they know i can not let anyone take over the loans before all is clear what is wrong.
    I have sent then hundreds of letters, written to Finance inspection etc.

    To default payd loan on 07.08.2023 as i see is cheating loaners since i payd.
    Now i donõt pay since they add all kind of extra costs and i don´t know even where tha money goas.

    If I took a loan next to my loan is written-loan will be payd back from READY project.
    How can they be ready if they stopped finacing???
    And all morgage was theis. Morgage was put already 09/2022 and they said if i bring papers house is more ready i get more loan. I did that in 12/2022 and i get 0 more eur.

    No now they start to force sell my properties, i have payd maybe near 40 thousand to them/trough them (don´t have exact numbers now since all that is so messy how they send "reports" since i pay 1 loan but they put it to another loan or their fees...

    And now my projects never got ready, they either sell all i got or i pay extra 5% plus 215300eur.

    So all people who has given loan to my projects please contact me.

    And interesting who is gonna buy house what has problems because they did not let finish project.

    My problems started in december 2022!

    My loss will be depends what they do next 100-200 thousand euros.

    If tehy had not stopped my projecs investors would have got their money and not now be "scared" and look projects like that.

    Ps loans 8426 and 5879 are expired in september but there are reasons why loans havent been repayd (they also were defaulted 07.08.2023 even if they were payd even before that)-one is they added almost 3000e now as "fee" like i am not about to repay them and other is one of them is somehow common morgage to 8426. So even if i wanna pay back they still added extra costs and morgages are connected.

    On 29.09.2023 i found EstateGuru had themselves open debths in estonian Creditinfo debth registery.

    But they did not give me money to finish my projects even if my company had no marks in debth registery.

    But in Estonian paper Äripäev has now even info they have given loans to companies with 100 000e tax debth.
  • Vabandan kirjavigade pärast, autocorrect.
  • Igatahes:

    Kui keegi teist on investeerinud
    #1254 / #8426 / #5879
    EstateGuru
    Laenudesse vôtke ühendust.

    Laenud pandi 07.08.2023 default kuigi sel kuupäeval mis nad andsid-laenud olid makstud/maksti.
    Default mulle on a la u 5% lisakulu aga investorid môtlesid ma ei maksnudki!

    Mis toimub???!! Ühishagi!
  • Kirjuta kohtule avaldus hüpoteegi kustutamiseks.
    Siis hakkab kerima menetlus, kus asjaolud selguvad.
    Kindlasti mõjub kui finantsinspektsioonile kirjutad.
    EG ilmselt laseb sul minna kui häält teed.
  • Finantsinspektsioonile kaebuseid juba palju!
    Ja Enne Nende tegevusluba:-(
  • Finantsinspektsiooni arvan mitukümmend eri kirja faktidega
  • "tonis"
    Kirjuta kohtule avaldus hüpoteegi kustutamiseks.
    Siis hakkab kerima menetlus, kus asjaolud selguvad.
    Kindlasti mõjub kui finantsinspektsioonile kirjutad.
    EG ilmselt laseb sul minna kui häält teed.


    Vaevalt.
    Kõik võlgnikud vinguvad, kaebavad ja ähvardavad. Sellest ei saa välja teha, kuigi ei saa salata, see häirib.
  • "TNT"
    "tonis"
    Kirjuta kohtule avaldus hüpoteegi kustutamiseks.
    Siis hakkab kerima menetlus, kus asjaolud selguvad.
    Kindlasti mõjub kui finantsinspektsioonile kirjutad.
    EG ilmselt laseb sul minna kui häält teed.

    Vaevalt.
    Kõik võlgnikud vinguvad, kaebavad ja ähvardavad. Sellest ei saa välja teha, kuigi ei saa salata, see häirib.

    Ma uurisin natuke oma tehingute ajalugu. Sinu sõber muuseas juhtis mu tähelepanu Crowdestatele ja ma olin alates 2017 detsember teinud 7 lepingut kokku a 70k kinnisvarade tagatisel Crowdiga. See oli hea aeg ja kõik tulid tagasi koos intressidega. Seevastu lepingud, mis sõlmisin ei kannata kriitikat ja ilmselt nendega oleks pidanud palju vaeva nägema, et hageda. Osad on suisa ilma numbrite ja infota.
    Mis vaidlustesse puutub, siis võlgniku ja võlausaldaja otsesuhe, kui on võimalik on alati tulemuslikum kui vahendajatega.
  • Usk ja lootus hakkab vaikselt kustuma, et miskit paremaks läheks. Maksevõimetute laenude osakaal aina kasvab ja suurem mure on pigem see, et enamus laenude osas ei tule enam uut infot. Viimane info enamustel maksevõimetutel laenudel laekus viimati eelmine aasta mais. Tänaseks siis juba pea 9 kuud möödas.
  • Nonii väike update! See mida edasi ei rahastatud,
    1mene laen-EstateGuru…

    Ülinunnu, et Stamm ✌️CEO ja Pàrtel ✌️Omanik/BossideBoss
    isiklikult on mu majja investeerinud.
    Mul polnud maksuvõlga ja mul polnud põhjust-
    et te panete 428000€ hypod lubades jàrgmisii faase ja lasete yle.
    Laen 215300€.

    Igal oinal on oma mihklipàev ja Triniti advokaadid
    ei tohiks lubada endale seda, et ma kirjutan asjadele alla
    mida ei juhtu.

    Laenuvõtmine on two way street-ka teil EG on kohustused.
    Putka läheb varsti kinni, sest nii ei saa jätkata!

    Ma sain investorite listi JA te saatsite inimestele kirja-
    et olen maksejõuetu kui saldo oli 0€.

    Kohtus nàeme!
  • ja kui kellelgi veel EstateGuruga probleeme kirjutage keijo.lindeberg@lindeberg.legal
  • Ma sain investorite nimed. Kirjutasin. Ma maksin ja saldo oli 0€-
    investoritele läks kiri “olen maksejõuetu”. Niiet mõelge. mind pandi DEFAULT kuigi saldo oli null.

    ja nii sept oli EstateGuru oül 2 lahtist maksehäiret!
    Kuidas selline olukord soosis Finantsinspektsioonilt loa saamist???

    Vaadake kellele on laene antud ! kui paju on “hämarad” ja jube investorite kaitsime käib.

    Mina panin kohtusse ja tean tuleb ka muid istungeid.

    Kahetsen et nii kaua ootasin, EG on…
  • Tuli kiri Estategurult: Alates 1. juunist muudetakse hinnakirjas passiivse konto haldustasu tingimusi ning väljamakseid puudutavat portaalipidaja teenustasu

    Ja mis siis selles uues hinnakirjas "passiivse konto" kohta kirjas on:

    Mitteaktiivsed kontod tekitavad Estategurule lisakulusid ja seetõttu arvestame „mitteaktiivse konto tasu“ kasutajatelt, kes on paigutanud oma kontodele raha, kuid pole teinud viimase 12 kuu jooksul meie peamisel turul või järelturul ühtegi uut investeeringut. Alates 2023. aasta aprillist tõusis „mitteaktiivse konto tasu“ 12 kuud kestnud mitteaktiivsuse perioodile järgnenud esimesel aastal 10 euroni kuus ning edaspidi tõuseb see 50 euroni kuus. Tasu arvestatakse igakuiselt, kui kasutaja konto saldo on positiivne. Kui kasutaja teeb meie peamisel turul või järelturul mõne investeeringu, muutub konto staatus jälle aktiivseks ja rohkem seda tasu ei rakendata.
  • "vamps"
    Tuli kiri Estategurult: Alates 1. juunist muudetakse hinnakirjas passiivse konto haldustasu tingimusi ning väljamakseid puudutavat portaalipidaja teenustasu

    Ja mis siis selles uues hinnakirjas "passiivse konto" kohta kirjas on:

    Mitteaktiivsed kontod tekitavad Estategurule lisakulusid ja seetõttu arvestame „mitteaktiivse konto tasu“ kasutajatelt, kes on paigutanud oma kontodele raha, kuid pole teinud viimase 12 kuu jooksul meie peamisel turul või järelturul ühtegi uut investeeringut. Alates 2023. aasta aprillist tõusis „mitteaktiivse konto tasu“ 12 kuud kestnud mitteaktiivsuse perioodile järgnenud esimesel aastal 10 euroni kuus ning edaspidi tõuseb see 50 euroni kuus. Tasu arvestatakse igakuiselt, kui kasutaja konto saldo on positiivne. Kui kasutaja teeb meie peamisel turul või järelturul mõne investeeringu, muutub konto staatus jälle aktiivseks ja rohkem seda tasu ei rakendata.


    Hmm, huvitav. Kui tekib näiteks soov portaalist lõplikult väljuda ja selleks lasta portfell ära amortida, siis arvestades, et tavapärane laenu periood on 12 kuud tähendab see, et viimast laenu lõpuni tiksutades tekib 12x50 EUR = 600 EUR kulu, et EG-st minema saada.
  • "mrk"
    "vamps"
    Tuli kiri Estategurult: Alates 1. juunist muudetakse hinnakirjas passiivse konto haldustasu tingimusi ning väljamakseid puudutavat portaalipidaja teenustasu

    Ja mis siis selles uues hinnakirjas "passiivse konto" kohta kirjas on:

    Mitteaktiivsed kontod tekitavad Estategurule lisakulusid ja seetõttu arvestame „mitteaktiivse konto tasu“ kasutajatelt, kes on paigutanud oma kontodele raha, kuid pole teinud viimase 12 kuu jooksul meie peamisel turul või järelturul ühtegi uut investeeringut. Alates 2023. aasta aprillist tõusis „mitteaktiivse konto tasu“ 12 kuud kestnud mitteaktiivsuse perioodile järgnenud esimesel aastal 10 euroni kuus ning edaspidi tõuseb see 50 euroni kuus. Tasu arvestatakse igakuiselt, kui kasutaja konto saldo on positiivne. Kui kasutaja teeb meie peamisel turul või järelturul mõne investeeringu, muutub konto staatus jälle aktiivseks ja rohkem seda tasu ei rakendata.


    Hmm, huvitav. Kui tekib näiteks soov portaalist lõplikult väljuda ja selleks lasta portfell ära amortida, siis arvestades, et tavapärane laenu periood on 12 kuud tähendab see, et viimast laenu lõpuni tiksutades tekib 12x50 EUR = 600 EUR kulu, et EG-st minema saada.


    Kui sul on kasvõi üks laen, mis on ntx "total loss", siis ei arvestata mingit tasu. Nii oli neil kirjas allpool, sest see on nende jaoks "aktiivne" konto :)

    Peakski mõtlema kuidas exitit teha, et lasta full amort kahjumitele ja adjöö. Kui keegi teinud, võiks täpsustada exitit.
  • Ma pole üle 1,5 aasta investeerinud, olen pidevalt tühjaks teinud. 80% laenudest maksejõuetud, ülejäänuid muudkui pikendatakse, neid nimetavad nad graafikujärgseteks. Täna tuli e-mail, et kui 3 päeva jooksul kontot tühjaks ei kanna või uut investeeringut ei tee, rakendub haldustasu 10 € kuus. Ei aita need maksejõuetud laenud midagi.
  • See mitte aktiivse konto jutt on segane. Saan aru, et kui uutesse projektidesse ei soovi enam investeerida, siis sa ei ole neile enam soodne aga samas on mul tuhandeid eurosid kümmnete projektide all kinni, mis on tänaseks maksevõimetu kirjaga, mitte null võimalusega raha tagasi saada. Minust ei olene, kuidas laenajalt estate nüüd raha välja nõuab ja kui aktiivselt ta seda teeb. Seega konto on aktiivne ja peaks mainima, et kui ma ikka 2x nädalas login kontole, et kontrollida, kas mõni maksevõimetu laen on lõpuks tagasi tulnud, siis olen ja konto on aktiivne, kuna pidevalt käin kontol.

    Tundub, et see portaal hakkab hingusele minema.
  • Sain ka täna kirja ."Meie tingimuste kohaselt tasustatakse mitteaktiivsed kontod €50.00 euro suuruse kuutasuga."
    Kontol on 3.03€ . Väljamakse teenustasu on 3€ . Lisaks saan investeerida korraga täis arvu ainult . Kui kontole jääb 0,3€ kas siis järgmine kuu sama kiri postkastis ?
  • "maniakk"
    Sain ka täna kirja ."Meie tingimuste kohaselt tasustatakse mitteaktiivsed kontod €50.00 euro suuruse kuutasuga."
    Kontol on 3.03€ . Väljamakse teenustasu on 3€ . Lisaks saan investeerida korraga täis arvu ainult . Kui kontole jääb 0,3€ kas siis järgmine kuu sama kiri postkastis ?


    Samas võib nende hinnakirjast välja lugeda, et mitte aktiivse konto all peetakse silmas, kes on raha kontole kandnud aga ei ole seda investeerinud.
    Kui sa oled varasemalt kontole 100 näiteks kandnud ja selle ka edasi investeerinud, siis konto peaks olema niikaua aktiivsne, kuni sa oma raha tagasi ootad.

    Kõige hullem ongi siin see, et konto omanikust ei olene mitte üks gramm, kuidas võla sissenõudmine edeneb ja kas üldse aktiivselt selle kallal tööd reaalselt tehakse. Mõned laenud on pea kaks aastat menetluses aga ei uut infot ega miskit. Samas riiklikel asutustel (kohtul näiteks) on menetlus aja kohustus aga isegi nende aegade sees ei tule portaalil uut infot. Investor on seal täiesti infosulus ja peab vaid pimesi usaldama portaali väiteid, et asjadega tegeletakse.
  • Kõigil on mõistlik aru saada, et igasuguses ühisrahastuses, eriti aga KV ühisrahastuses (Crowdestate, EstateGuru) ja tarbijafinantseerimise ühisrahastuses (Bondora, Omaraha) investor ei ole klient. Investor on tooraine. Toode on laen, mis müüakse kliendile, kelleks on see tüüp, kellele kõik teised on ei öelnud.

    Kui selle enda RAMis hoiad, loksub kõik paika ja kõigil on lihtsam ja parem olla.
  • Tõstan siia ümber

    "114787"
    Kas teab keegi, mis regulatsioon seda keelab/nõuab ja kas raha hakatakse võtma vabalt saldolt (näiteks 0,37 senti) või ka siis, kui Saksa hapud laenud seal kinni istuvad? :)

    Estategurult saabunud tekst:
    "
    Meie andmetel on Teie investeerimiskontol vabad vahendid, kuid Te pole teostanud juba 12 kuud ühtegi investeeringut. Regulatsioonidest tulenevalt ei tohi me pikaajaliselt hoiustada raha, mida ei kasutata investeerimiseks.

    Meie tingimuste kohaselt tasustatakse mitteaktiivsed kontod €10.00 euro suuruse kuutasuga.
    "
  • Regulatsioonidest tulenevalt ei tohi me pikaajaliselt hoiustada raha, mida ei kasutata investeerimiseks.

    Meie tingimuste kohaselt tasustatakse mitteaktiivsed kontod €10.00 euro suuruse kuutasuga.


    Ühesõnaga, kui küsida 10€ euro suurust kuutasu, siis tohib pikaajaliselt hoiustada? :D
  • Raha välja kandmine 3 eurot) Saksa rahakülvi viljad?
  • Ärge virisege 10 € kuutasu pärast! Kui 2 aastat ei investeeri juurde, tuleb 50€ kuutasu, olgu kui palju tahes maksevõimetuid laene. https://arileht.delfi.ee/artikkel/120298656/estateguru-koondas-tootajaid-ning-tostis-tasusid-aasta-lopetatakse-juhi-sonul-kasumiga
    Investeerid 50€, saad intressi 5€. Sellest maksad 1€ tulumaksu ja 3€, et kätte saada. 1€ nagu maast leitud! Põhiosa võid muidugi ka aastaid oodata :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon