Short squeeze - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Short squeeze

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tavaliselt öeldakse, et positsioon räägib. Mida aga sellisel juhul kasutada?
  • Ma tahaks lihtsalt teada mis kulisside taga toimus ja kes see patuoinas sitsima läheb.
  • Loojeritest suur osa (enamus?) leidis vist eelmisel nädalal, et vähemalt deepfckinvalue ja portnoy pole midagi valesti teinud.
  • "poolteist"
    "ymeramees"
    "yanek"
    "ymeramees"
    Kes vastab küsimusele küsimusega?


    ymeramees


    Arvestades kõike seda valeinfot, short laddereid, meedias mustamist siis ehk pidu alles algab.

    See väriseva käega kirjutatu ei klapi eelneva paugutamisega.

    Kui positsioonid kaetud siis miks enam raisata raha/energiat rünnakutele et GME hinda alla saada?



    EI värise mul midagi, ostsin 69 pealt ja kasum ammu käes, 3 osakut sõidavad for the meme.


    Einoh, mis mul muud öelda kui, et must be a playa!
  • WSJ: Widely held view that the GME rally has been bad news for Wall St. depends on definition of Wall St.
    Funds betting against shares of GameStop and other heavily shorted co's have logged big losses. But many others in trading may not have had a bad week.
    JPMorgan Chase said in a note that a daily index they track measuring performance of hedge funds that go long and short equities experienced a decline of about 2% over Tue. and Wed. which the analysts noted wasn’t unusually large and suggested that “any heavy losses in this space would most likely be confined to a few hedge funds.”

    Many quantitative funds trade on data signals and price movements. Justin Zhen, co-founder of Thinknum Alternative Data, said he started getting calls from quant firms last week seeking to generate sentiment measures from Reddit’s WallStreetBets forum, where much of the discussion has originated. His data firm began monitoring the forum and providing hourly updates. “I’ve never seen so much inbound for one data set in my life,” he said.

    Market-making trading firms? The wider spreads, higher volatility and big volume are typically ripe conditions for market makers, which aim to facilitate trading by rapidly buying and selling. At some point trading can become too wild, and technology has strained to keep up with the volume. But by at least one measure, it wasn’t a bad week for market makers: Shares of market maker Virtu Financial rose 12%, its best weekly gain since last March.
  • Koguste ostu piirangud aitavad selle asja ära tappa ja päästab kenasti suurte nahad.
  • "juured"
    Koguste ostu piirangud aitavad selle asja ära tappa ja päästab kenasti suurte nahad.

    ise ka usud seda? Nüüd korjatakse lollilt massilt lihtsalt raha ära, kes õigel jal ei müünud, kahju isegi, aga hoiatusi anti kamaluga.
  • Kui nüüd ikkagi tuleb välja, et käed oli siiski paberist, siis nii suuremahulist prisoner's dilemma't pole vähemalt enne mängitud : ) Teadlastele huvitav.
  • Korjamise moment tekkis alles siis kui keegi enam osta ei saanud.
    Kahe kaupa seda solki üles ei osta isegi kui loll raha väga tahab.
    Vaata volüümi enne ja pärast piiranguid. RH lubab päevas 2 aktsiat osta ja sellega on hoog kadunud. Ma ei alahindaks seda karjaga ühes suunas jooksmist.
  • Ettevõtte juhtkond jättis ka hea võimaluse kasutamata. Oleks paar miljardit kontol olnud ja tulevik kindel.
  • "martinhold"
    Ettevõtte juhtkond jättis ka hea võimaluse kasutamata. Oleks paar miljardit kontol olnud ja tulevik kindel.

    Robinhood otsustas 'reeta', GME justkui talitas vastupidi (või oli lihtsalt laisk?). Eks näis kumb strateegia meemipõhises majanduses õigeks osutub. TSLA pealt vaadates on 'meemsus' uus must kuld ja kaotada peaks seda saama ainult 1 korra...ei?
  • "troim"
    Pean täiesti off-topicuna ütlema, et allolev väide ei kehti:
    "See on umbes nagu kambas tsiklitega sõitma minek. Ületa kiirust palju tahad, politsei midagi teha ei saa."

    Saatsin pardakaamera salvestuse, kus tsiklimeeste numbrid näha ja kõik said vestluse politseiga.

    Tänapäevane tehnika + üks kitupunn = raskem elu sitapeadele. Palun vabandust.

    Offtopic, aga me nägime siin oma silmaga kunagi jalutades, kuidas politsei London Bridge peal terve bikerite gängi siilidega maha tõmbas. Kohal oli 3 mikrobussitäit politseinikke, hulk kiirabiautosid ja sild oli külili lõhkiste rehvidega mootorrattaid ja vähesel hulgal vereplekke täis. See oli samal ajal kui Eestis oli suur tragöödia, et politseibuss toksas miskit eest ära sõitvat motikat.
  • "juured"
    Korjamise moment tekkis alles siis kui keegi enam osta ei saanud.
    Kahe kaupa seda solki üles ei osta isegi kui loll raha väga tahab.
    Vaata volüümi enne ja pärast piiranguid. RH lubab päevas 2 aktsiat osta ja sellega on hoog kadunud. Ma ei alahindaks seda karjaga ühes suunas jooksmist.

    ma saan aru, et kõik tõsiseltvõetavad tegijad ostavad RH ja eToros?
  • "martinhold"
    Ettevõtte juhtkond jättis ka hea võimaluse kasutamata. Oleks paar miljardit kontol olnud ja tulevik kindel.


    Näen, et eksisteerib kaks võimalust:
    a) Äri läheb nii hästi, et uut raha pole vaja (uus raha on alati hea) või on juba olemas (laenude, krediidiliinide näol) aga me veel ei tea seda.
    b) Juhtkond ootab volatiilsuse normaliseerumist ja short interesti langust ning müüb siis. Emissiooni korraldades pead ju valima, mis hinnaga müüa. Liiga kõrge ja keegi ei osta, liiga madal ja müüd ennast odavalt. Kõrge short interesti sisse müüa ohtlik - uued osakud viivad hinnad alla ja tekitavad paljude klientide sees pahameelt.

    AMC tegi korje, sest oli sundseisus - neil terendas pankrott. GME pole kaugeltki nii kehvas seisus.
  • Kõik räägivad kuidas rumal raha ostab GME-d ja nüüd järsku on need hoopis tõsiselt võetavad tegijad?
    See oli väikeinvestorite rünnak.
    Wsb 2,7 miljont jälgijat peksid läbi RH hinna ülesse.
    Rohkem kui pooled kõikidest RH kasutajatest omas natukenegi GME aktsiatest. Kiire google ütleb, et RH had 13 million users..
    Jään endale kindlaks, et kahe kaupa seda lootust elus hoida ei suudetud. $1000 oli eesmärk. Kindlasti olid suured haid ka kohal aga see väikeste viha mida purki enam ei saa.
  • "juured"
    Kõik räägivad kuidas rumal raha ostab GME-d ja nüüd järsku on need hoopis tõsiselt võetavad tegijad?
    See oli väikeinvestorite rünnak.
    Wsb 2,7 miljont jälgijat peksid läbi RH hinna ülesse.
    Rohkem kui pooled kõikidest RH kasutajatest omas natukenegi GME aktsiatest. Kiire google ütleb, et RH had 13 million users..


    no kui need pooled omaksid igaüks 10 aktsiat, siis ei saak ju keegi midagi müüa:D Läks nagu alati, kes ees, see teenis raha, kes hiljem üritas ka rikkaks saada, kaotas oma raha. Aga no kui igaüks ei suutnud isegi 10 aktsiat hoida, siis nõrgad käed. Kes siin julgelt optsioone müüs aasta ette, siis jääb ainult oodata, millal kasum koju jookseb. Selliste optsioonide hindadega andis ikka korralikult kühveldada, eks seepärase need kinni keeratigi.
  • See "pooled" omavad ei ole minu mõeldud. See käis kuskilt meediast läbi.

  • Täna Revolutis GME, AMC - sell only. Partner DriveWealth enam ostmist ei võimalda.
  • See on mõnus. Saad oma sponsoritele anda võimaluse positsioone korrastada. Väikesed keelud peale ja elu läheb edasi.
  • Portnoy Says He Sold All His Meme Stocks, Losing ~$700K
  • Huvitav, miks seda ostmist siis ikka piiratakse nendes "lihtrahvale" mõeldud kohtades, kui kõik "suured" on oma positsioonid siin loetu põhjal ammu ära klaarinud?
  • Kas Robinhood ei ole mitte CFD kauplemine ning nendel duudidel kes omastarust seal aktsiaid ostsid ei ole reaalselt ühtegi aktsiat näpuvahel ja turgu nad samuti ei mõjutanud ?
  • "Tin"
    Kas Robinhood ei ole mitte CFD kauplemine ning nendel duudidel kes omastarust seal aktsiaid ostsid ei ole reaalselt ühtegi aktsiat näpuvahel ja turgu nad samuti ei mõjutanud ?

    Broker ikka ostab vastavad kogused aktsiat välja.

    Aga hea eptioom toimuvale, mõni mees võib selle hauakivile panna:
    "THEY EVENTUALLY HAVE TO COVER, DIAMOND HANDS"
  • Kas keegi foorumlastest GME short ka oli (või on) kogu selle squeeze'i aja? Siin üks oli. Tänasega sai läbi mu nädalane treideri intensiivkursus, sest olin alates 26. jaanuarist kuni tänaseni short. Eks võin ka öelda, nagu paljud GME ostjadki, et sain osaleda ühes viimase turuajaloo huvitavamas eksperimendis, aga sellegipoolest teinekord sellist rallit (ei valel ega õigel poolel) kaasa ei teeks.

    Juba esimese kursusepäeva õhtul, järelturul, tuli ära Elon Muski tweet "Gamestonk!" (see oli ühest küljest meeldiv üllatus külalisõppejõu poolt, et ta võttis vaevaks läbi astuda, aga portfellis see ilus välja ei näinud). 27. jaanuar oli stabiilselt pekkis päev, võtsin kohe akadeemilise ja jalutasin Seewaldi ilusas parkmetsas ja puhkasin närve, õnneks oli ilus talvine ilm. 28. jaanuari eelturul viskas stocki juba üle 500 $ ja IB tõstis ka shortide margin rate'i 400% peale (see oli stressitaluvuse alamkursus, rõhuasetusega margin calli vältimisel, mis andis päris palju ainepunkte). Õnneks ilmnesid siis ka finantssüsteemis mingid mõrad või kallutatud jõud (Robinhood oli hädas tagatistega) ja see tundus olevat ka kursuse kõrgpunkt. Nätaki! 29. jaanuari eelturul stock jälle ligi 500 $. Professor Turg asus õpetama, et ta võib olla irratsionaalsem kauem, kui investoril raha on. Tüüpiliselt võiks hädasolija proovida oma portfelli kaitsta optsioonidega, aga IB oli nende soetamise kinni keeranud (õppeaine nimetus: regulatiivsed riskid). Nädalavahetuse jooksul miskit muutus: professoril oli esmaspäeva hommikul räme pohmell peadpööritavast intensiivsusest ja too päev sai vaikselt midagi uut õppimata tiksutud; pinge aegamisi alanes, kuniks teisipäeval st. täna sai minu jaoks isegi ootamatult kiiresti kursus läbi. Stipendiumiks (kasumiks) sain X ühikut $, aga maksimaalne paper loss oli tipus 100 korda X (sulgesin täna positsiooni suhteliselt shordi avamishinna lähedal, kuna olin hindamatu õppetunni juba saanud, kus kasum on lihtsalt boonus).

    Äärmiselt vilets riski/tulu suhe. Short squeeze'id lõppevad alati (ses mõttes no-brainer), aga sa ei tea, kui kõrgel tipp on. Sain õppejõult kiita selle eest, et rapsima ei hakanud ja jäin algse plaani juurde, ära kannatada. Täna võib ühe kallimat sorti šampanja avada. Püsige terved ja ärge portfelle ribadeks laske :)
  • COHEN'S POINT72 RAISES $1.5 BILLION AFTER MELVIN INFUSION
  • "k525"
    "invictus"
    Oot-oot, sa hüppad väga kiirelt foorumis teiste informeerimiselt tehingute kooskõlastamisele ja koordineerimisele. Short-sellerid ja ka paljud teised täitsa regulaarselt informeerivad teisi enda tehingutest ja lausa reklaamivad enda positsiooni. See küll kuidagi keelatud ei ole, kui keegi kirjutab WSB foorumisse, et ta ostis GME aktsiat. Samamoodi nagu ei ole keelatud avaldada analüüsi, milles keegi käsitleb shortijate halba olukorda ja jõuab järeldusele, et aktsia hind tõenäoliselt siit tõuseb.


    Sõltub kontekstist. Kui nt Swedi pensionifondid kirjutavad homme Twitteris, et plaanivad fondi osta 50MEURi eest Kaubamaja aktsiat ja saavad järgnevast aktsia hinnatõusust kuidagi rahalist kasu on tegu kõige ehtsama turumanipulatsiooniga. Vt näiteks Guinessi aktsia case'i.

    Sisuliselt on ju tegu täpselt sama asjaga, mida Belfort kunagi tegi - laed enda portfelli pennystocke täis, surud hinna üles ja müüd enda paberid maha. Ainus sisuline erinevus on selles, et Belfort kasutas telefoni, praegu on mugavam ja kiirem kasutada internetifoorumit. Ega turuinfo ja soovituste jagamine ei ole lihtsalt bürokraatia pärast väga rangelt reguleeritud.


    Isegi Belfort ise jõudis samale järeldusele

    Aga kui seda GME juhtumit nüüd mõned päevad hiljem vaadata siis tundub, et vana Adam on pintsakute poolele asunud ja lajatab päris korralikult oma nähtamatu käega. Skämmerid on GME positsioonid likvideerinud, korralik mass jaeinvestoreid on rahast ilma jäänud ning average Joe'le sünteetilisi instrumente ja võimendust pakkunud brokerid on korralikus jamas. Tundub, et suurel osal jaeinvestoritel sai ka isu täis ja viimased short squeeze kampaaniad enam momentumit ei kogu. Kui nüüd SEC ka skämmeritelt raha ära võtab, valitseb maailmas jälle tasakaal. :D
  • Nii kahju, just hakkas mäng selgeks saama. Tundub, et mitmed asjad maa peale jõudmas, AG, - 25%, retailist M, Fubo stream, 3D vaid püsib oma väikese volliga uusi 52W tippe tehes. BABA tulemus nagu teistel suurtel oli kõik juba hinnas ja nagu Erko armastab öelda, võeti kasumit :)
  • Nüüd on küsimus, et kust võtta uus WSB? Sest praeguses on juba üle 8 miljoni bagholderi ja seega mingeid mõistlikke postitusi pikka aega oodata ei ole. Veel paar nädalat tagasi oli 2M liiget.
  • "angelp"
    Kas keegi foorumlastest GME short ka oli (või on) kogu selle squeeze'i aja?..

    Mul on PUT optsioonid. Järgneb tüütu selgitus:
    Testisin kodus, kas alkoholivabale glögile piirituse lisamine teeb tast joodava joogi. Sellega ühele poole jõudes tekkis mõte GME lühikeseks müügi plaan ellu viia. Kuna Traderi lehel ilmus punane "not shortable" sõnum, otsustasin esimest korda elus optsioone kasutada. Oli kuskilt meelde jäänud, et optsioone pakutakse kümne kaupa, kuid eelnevast testimisest väsinuna ei viitsinud seda kontrollida - ostsin PUT optsioone arvestusega, et kui ka 10x suurem summa nende alla läheb, poleks hullu.. Läks 100x suurem summa, aga mul oli see raha kontol olemas. Tegemist on 12. veebruari optsioonidega, millalgi enne seda kuupäeva peaks nad vist ära müüma.

  • "andris9"
    Nüüd on küsimus, et kust võtta uus WSB? Sest praeguses on juba üle 8 miljoni bagholderi ja seega mingeid mõistlikke postitusi pikka aega oodata ei ole. Veel paar nädalat tagasi oli 2M liiget.


    >WSB
    >mõistlik

    pick one.

    WSB-s 90% content oli loss porn põhimõtteliselt. Aga tegelikult isegi täna kui GME teemadest mööda saad, siis mõni asjalikum DD võib ikka silma jääda. Ehk kui see teema kunagi vaibub, siis arvan, et kõik jätkub nii nagu ennegi.
  • Jaak, maa, kurat, jalad on juba põhjas!

    Nägin, et on tekkinud üsna mitu arvamust, et millalgi täna ta tuleb. Kuigi täiskuu oli eelmise nädala keskel juba ära, siis why not. Ei panusta.
  • GAMESTOP CORP - APPOINTED MATT FRANCIS TO NEWLY-CREATED ROLE OF CHIEF TECHNOLOGY OFFICER.

    Most recently, he was an Engineering Leader at Amazon Web Services.

    No nih.
  • "ymeramees"
    GAMESTOP CORP - APPOINTED MATT FRANCIS TO NEWLY-CREATED ROLE OF CHIEF TECHNOLOGY OFFICER.

    Most recently, he was an Engineering Leader at Amazon Web Services.

    No nih.


    Lihtsalt mingi suva tüüp palgati ja kõik eufoorias.
  • Short tees oli see, et asi on brick ja mortar ning hääbub konkurentsi ja ajaloo hämarusse.

    Aga sellesse saabub CTO-ks (kohta, mille ilmselt R. Cohen sisse tõi) maailma suurimast firmast suurima kasvuga osakonnast, millel on väga vähe tegemist senise GME-ga.

    Muidugi on veel kallis, aga paanika oli eile juba selline, et täna on siin täielik lein, ainult paar shorti on postitanud.
  • "troim"
    https://finra-markets.morningstar.com/MarketData/EquityOptions/detail.jsp?query=14%3A0P000002CH&sdkVersion=2.58.0

    Mida see "Short Interest 226.42" tähendab?


    Seda et loeks nagu reedeseid ajalehti
    https://www.finra.org/filing-reporting/regulatory-filing-systems/short-interest#overview
  • Yahoo lehel oli GME all hea kommentaar:
    GameStop stock will soon become a collectors item like expensive art


    Tuleb $GME ümber kolida > "Autonumbrid, rehvid ja kuld" teemasse :)
    Ostetakse selle pärast, et kunagi heldimusega lastelastele näidata, fundamentaalset väärtust pole, küll aga sügav kunstiline..

  • * SEC HUNTS FRAUD IN SOCIAL-MEDIA POSTS THAT DROVE UP GAMESTOP
  • Momentub, SEC meie oma võiks Mägi siin uurida, kes ühte stocki ülesse räägib :)Ja siis need Change kiitljad :)
  • "angelp"
    Stipendiumiks (kasumiks) sain X ühikut $, aga maksimaalne paper loss oli tipus 100 korda X (sulgesin täna positsiooni suhteliselt shordi avamishinna lähedal, kuna olin hindamatu õppetunni juba saanud, kus kasum on lihtsalt boonus).
    ...
    Sain õppejõult kiita selle eest, et rapsima ei hakanud ja jäin algse plaani juurde, ära kannatada.
    ...

    Minu viimased suured kauplemised jäid aastasse 2015. Mingil perioodil tundusid Šveitsi frangi futuurid huvipakkuva instrumendina. Nädal pärast aktiivse positsiooni sulgemist muutus kurss hetkega üle 30%. Kui mul oleks olnud sellel hetkel avatud positsioon, oleks sinna läinud vähemalt minu 3 aasta teenistus. Minu õppetund oli see, et hoia eemal kohtadest, millest sa aru ei saa.

    Mu sügavam point on see, et kui sul on sellised kordajad ja su õppetund on see, et jääda oma plaani juurde, siis oleks parem turust eemale hoida.
  • "vabastiil"
    Yahoo lehel oli GME all hea kommentaar:
    GameStop stock will soon become a collectors item like expensive art


    Tuleb $GME ümber kolida > "Autonumbrid, rehvid ja kuld" teemasse :)
    Ostetakse selle pärast, et kunagi heldimusega lastelastele näidata, fundamentaalset väärtust pole, küll aga sügav kunstiline..



    Siis tuleb hoopis Bitcoini teemasse ümber tõsta.
  • Lugu sellest, kuidas retail hekifondidele ära tegi kahes jaos:

    1. Osa

    2. Osa

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon