Börsipäev 18. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 4477 tehingut ning käive oli 3,814 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 2,158 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 1,612 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2811 ja 1567.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    LHV Group LHV1T uuendas seoses prognoositust parema makromajandusliku olukorraga ja klientide kõrge aktiivsusega oma 2021. aasta finantsplaani, grupi senised tänavused tulemused on oluliselt ületanud veebruaris avalikustatud finantsplaani. Uuendatud finantsplaani järgi on LHV Groupi 2021. aasta planeeritav tulu 131,5 miljonit eurot, mida on 10 miljoni võrra enam kui seni kehtinud finantsplaanis ning tähendab 27-protsendilist aastakasvu. Planeeritav puhaskasum on 53,8 miljonit eurot ehk 12,1 miljoni võrra kõrgem varem plaanitust ning tähendab 35-protsendilist aastakasvu. Finantsplaani järgi näitab LHV Group 2021. aastal 19,6-protsendilisel puhaskasumil põhinevat omakapitali tootlust.

    Baltic Horizon Fondi BHF osaku puhasväärtus (NAV) vähenes tänavu juulis 0,39 protsenti 1,0398 eurole osaku kohta. Fondi kogu puhasväärtus kahanes kuuga 124,4 miljonile eurole. NAV-i mõjutas peamiselt 1,3 miljoni euro suurune deklareeritud jaotus osakuomanikele. Ilma selleta oleks NAV-i kasv võrreldes eelmise kuuga olnud 0,66 protsenti. Raamatupidamislik puhas reinvesteerimisväärtus (EPRA NRV) kahanes juuli lõpu seisuga 1,1137 eurole osaku kohta, mis tähendab 0,35-protsendilist langust viimase kuuga. Fondi juulikuu auditeerimata konsolideeritud üüritulu oli 1,6 miljonit eurot, mida oli 100 000 eurot vähem kui juunis.
  • Oodatust nõrgem konjunktuur murdis eile lõpuks ostjate vaimu ning võimaldas müüjatel turgu domineerida, mille tulemusel suundus S&P 500 indeks 0,7% võrra allapoole. Ka Euroopas alustasid aktsiaturud sessiooni langusega, ent päeva lõpuks õnnestus Stoxx 600 indeksil ronida 0,1% plussi.

    Ühendriikide juulikuu jaemüük valmistas pettumuse, olgugi et juuni tulemust korrigeeriti mõnevõrra kõrgemaks. Autosid ja kütust arvestamata kahanes müük 0,7% võrreldes juuniga (oodati –0,1%), mille kuine kasv revideeriti 1,1% pealt 1,3%le. Tugevam oli kütuse ja restoranide müük, suuremad langused esinesid eelnevalt koroonaviiruse pandeemia ajal võidukamaks osutunud kategooriates: autod, internetimüük, ehitusmaterjalid ja mööbel. Vaatamata langusele oli kogu jaemüük juulis 91,9 miljardi dollari ehk 17,5% võrra kõrgem pandeemia eelsest ajast 2020. aasta veebruaris.

    USA majade ehitajate kindlustunde indeks alanes augustis viie punkti võrra 75 punktile (oodati 80 punkti), millega saavutas 13 kuu madalaima taseme. Küsitlust korraldava NAHBi sõnul tingis kindlustunde languse ehitamisega seotud kulude kasv ja materjalide kättesaadavus, mis sunnib kohati panema tugeva nõudlusega keskkonnas majade müüke ootele. Järgnevatel kuudel prognoositakse siiski tootmisprobleemide leevenemist ja turutingimuste normaliseerumist.

    FEDi president Jerome Powell oma eilses esinemises rahapoliitika väljavaadet ei puudutanud, öeldes et keskpangal on küll võimsad meetmed majanduse toetamiseks, kuid ka neil on teatav piir viirusega võitlemisel. Powelli sõnul on koroonaviirus heitmas jätkuvalt varju majandusele ning et raske on öelda, kuidas suudetakse toime tulla praeguse nakatumiste arvu kasvuga.

    Aasia aktsiaturud taastusid viimase nelja päeva langusest, kerkides Jaapanis 0,7%, Hongkongis 0,9%, Hiinas 0,8%, Lõuna-Koreas 1,0% ja Austraalias 0,1%.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta Ühendriikides juulis alustatud elamuehituste ja väljastatud ehituslubade statistika ning Föderaalreservi juuli istungi protokolli.

    09.00 Suurbritannia inflatsioon (juuli)
    12.00 Euroala inflatsioon (juuli lõplik)
    15.30 USA alustatud elamuehitused ja väljastatud ehitusload (juuli)
    21.00 FOMC juuli istungi protokoll
  • Hetk tagasi:

    SPY -0.1%
    QQQ -0.1%
    DIA -0.1%
    EUR/USD -0.1%

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon