Börsipäev 28. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 28. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 3085 tehingut ning käive oli 925 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 599 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 303 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2030 ning 856.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    Tallinna Kaubamaja Grupp TKM1T omandab turvasüsteemide hulgimüüja Walde. Tehing viiakse lõpule pärast vajalike kooskõlastuste saamist lepingupartneritelt ja täiendavate toimingute läbi viimist, teatas kontsern börsile. Ettevõtte selgitusel võimaldab Walde omandamine Tallinna Kaubamaja Grupil tugevdada oma turvateenuste valdkonda, mis on viimastel aastatel olnud grupi üks kiiremini kasvavaid ärisuundi. Tehing loob võimalusi tuua turule uusi tooteid ja arendada turvasüsteemide hulgimüügi tegevust. Walde AS äritegevus jätkub senisel kujul ja tehinguga seoses ei tehta muudatusi ettevõtte töötajate koosseisus.
  • Kuigi USA aktsiaturu futuurid andsid eile lootust positiivseks päevaks, siis USA riigivõlakirjade tuluste tõus ei andnud rahu ja keskmisest madalama käibe juures juhatati aasta viimane nädal aktsiaturul sisse langusega. S&P 500 sulgus 0,4% miinuses, kui suurema surve all oli tehnoloogiasektor, mille tõttu pidi Nasdaq 100 leppima 1,4% kaotusega. Euroopas sulgus Stoxx 600 0,1% plussis.

    Aasia aktsiaturud kauplesid valdavalt madalamal, alanedes Jaapanis 0,4%, Hiinas 0,3%, Lõuna-Koreas 2,2% ja Austraalias 0,3%. Hongkongi Hang Seng ujus vastuvoolu, kerkides tänu koroonapiirangute leevenemisele 1,4%. Brenti toornafta odavnes 0,6% 83,7 dollarile, Bitcoin langes 0,3% 16 637 dollarile ja Ethereum alanes 1,3% 1195 dollarile. Unts kulda maksis 1809,8 dollarit (-0,21%).

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta Ühendriikides Richmondi töötleva tööstuse detsembri aktiivsusindeksi ja USA majade novembri pooleliolevad müügitehingud.

    17.00 USA Richmondi töötleva tööstuse aktiivsus (detsember)
    17.00 USA majade pooleliolevad müügitehingud (november)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon