Infortar (INF1T) - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Infortar (INF1T)

Log in or create an account to leave a comment

  • Saan aru , et veendumust ei ole, et Infotari punt väikeinvestorile ka paptsikut jagab ja keegi ostma ei torma?
    Ootaks enne ära , mis see stokk maksab. Siis otsustaks, et millal. Vähemalt minul on selline plaan.
  • "stefan"
    Seevastu on raske spekuleerida mis on juhtuud koondkasumiga 2023. Kas nagu puhaskasum, või kas seekord palju vähem. Selge peaks aga olema, et sisuliselt teeniti juba 2022 osa sellest, mis ilmub alles 2023 aasta kasuminumbrites. Aga kas jälle kaotati, kui gaasihind kukkus - pole teada.


    Näen nüüd, et Infortari kasumiaruanded, k.a 9kuu 2023 on juba olemas nende kodulehel.

    9kuu 2023 puhaskasum: 270 MEUR
    9kuu 2023 koondkasum: 209 MEUR
    https://www.infortar.ee/asset/infortar_gr_3kv_final-1.pdf

    ...ehk siin võib spekuleerida, et kui gaasihinnad kukkusid, siis osa 190 MEUR Eesti Gaasi hiiglakoondkasumist 2022 aastal, muutus allahindluseks 2023 aastal.

    Selgub ka, et pärast 9 kuud 2022 aastal oli koondkasum isegi 255 MEUR, ehk langus seejärel aasta lõpuni.

    Küll on muidugi vahet Infortari ja Eesti Gaasi numbrites.
  • Samas, suurt vahel lõpureal polnud:

    Aasta koondkasum 2022:
    Eesti Gaas: 190 MEUR
    Infortar: 191 MEUR

    Puhaskasum 2022:
    Eesti Gaas: 95 MEUR
    Infortar: 96 MEUR
  • Kui keegi arvas, et tänu hiiglasuurtele kasumitele viimastel aastatel oleks laenumaht vähenenud, siis vastupidi on ka nendel readel suur kasv. Lisa 7 9kuu aruandest selgub, et laenu- ja rendikohustused olid 30 septembril 481 MEUR võrreldes 353 MEUR aasta varem. Eks peamiselt Gaso ost on selle taga.
    https://www.infortar.ee/asset/infortar_gr_3kv_final-1.pdf
  • Aruandest ma ei leia milline oli Gaso ostuhind, aga artiklist https://www.err.ee/1608948691/eesti-gaas-ostab-latvijas-g-ze-jaotusvorgu on kirjas 120 MEUR. Seejärel peaks sel juhul väärtus kohe olema üles hinnatud umbes 160 MEUR võrra 280 MEUR-ni. (selgus konverentsislaidist ning selgub kasumiaruandest (159 MEUR))

    Lisa 6, 9kuu aruandest
    "... ..., lähtudes nende eeldatavast õiglasest väärtusest omandamise kuupäeva seisuga, kusjuures summa, mille võrra tuvastatav netovara ületab ostuhinda kajastatakse koheselt puhaskasumis. Eesti Gaas AS on viinud läbi Gaso tehingu ostuanalüüsi."
  • "TNT"
    Saan aru , et veendumust ei ole, et Infotari punt väikeinvestorile ka paptsikut jagab ja keegi ostma ei torma?

    Ma küll arvan, et Infortari omanike plaan on hea ja lollilikndel dividendiettevõte poolmuidu eesti rahvale laiali jagada. Neil endal juba küllalt ja isiklikku huvi taga pole.
  • AS Gaso (tõlgitud) aruanded ka olemas Infortari lehel
    https://www.infortar.ee/asset/GASO_GP_IFRS_2022_EST.pdf

    AS Gaso omakapital on just sellise 280 MEUR lähedal (loogiline siis 120 MEUR ostuhind+160 MEUR üleshindamine):

    31 dets 2022: 276 MEUR
    31 dets 2021: 278 MEUR

    Gaso kasumitase oli aga väga nõrk. Oldi kahjumis 2022 aastal. Tundub aga, et kõik toimub reguleeritud hindadega, mahud vähenesid, tulud vähenesid, aga et lubatud hinnamuutuste mõju võib esineda alles tulevikus.

    Aruandest:
    "Gaso EBITDA vähenes 2022. aastal 10,6 miljoni euro võrra ja ettevõte kahjum ulatus 1,8 miljoni euroni.
    Finantstulemusele mõjus negaƟivselt maagaasi kõrge turuhind, sest Gaso ostab maagaasi tehnoloogilisel
    otstarbel kasutamiseks turuhinnaga, mis on seotud jaotuskeskuse hinnaga, ning Gaso kandis 2022. aastal palju
    suuremaid kulusid seoses tehnoloogilise tarbimise ja kadudega."


    =>
    Aga jah, milline siis väärtus...??? See jääb Infortari aktsiaostjatele kalkuleerida.
  • AS Gaso puhaskasum aruannete järgi

    2019: 10 MEUR
    2020: 8 MEUR
    2021: 12 MEUR
    2022: -2 MEUR

    Kui nüüd siis Infortar ostis selle ettevõtte hinnaga 120 MEUR, siis pole ehk palju lisada. Aga üleshindamine 280 MEUR-ni on raskem alla neelata, kuigi jah täitsa raamatupidamisliku omakapitali järgi. Oletan, et variant oleks siiski jätta negatiivne goodwill bilanssi, aga see selleks, ma pole pädev hinnata.

    Tulevikus on ilmselt küsimus kuidas siis gaasimahud nende Läti torude läbi muutuvad, ning mida regulaator arvab hindadest.
  • "privador"
    "TNT"
    Ärge nüüd nii liiga ka tehke Infotari pundile. Kui Estonian Airi pesake oleks neile müüdud, oleks see lennufirma alles ja kasumis suure tõenäosusega.


    Jah, sellest on tõesti kahju. Ilmselt need 25-tonnise palgaga Palmerid oleks juba esimesel päeval lennanud.


    Nordica algusaja juht Jaan Tamm on väga selgelt Infortari mees.
  • AS Gaso võrdluseks:
    "stefan"
    Eesti Gaas
    Aruandeaasta koondkasum kokku (MEUR)


    2018: 2
    2019: 17
    2020: 0
    2021: 25
    2022: 190

    https://www.gaas.ee/ettevottest/aastaaruanded/


    =>
    Kui üleüldse mitte arvestada 2022-2023 aastaid, siis võiks arvata, et Eesti Gaas+Gaso oleksid võimelised teenida paarkümmend MEUR aastas kokku. 2022-2023 on aga olnud nii erakordsed, et kõik muutub palju raskemaks. Ühelt poolt on kõrged gaasihinnad tõstnud kasumeid meeletult (aga lühiajaliselt), teisalt võib selletõeetu gaasi populaarsus olla kukkunud korralikult pikaajaliselt.

    Tallinkiga on natuke see lugu ka, et piletihinadede tõus on olnud suur, aga kas selletõttu on ka populaarsus vähenenud. Reisijate arv kokku oktoobris oli lõppude lõpuks 40% vähem kui 2018 aastal.
  • Mõned mõtted:
    1) Tundub, et bilanssi puhutakse suuremaks selliselt, et kõiki - kaasa arvatud iseennast - veenda, et ausõna need varad on nii palju väärt. €770M omakapital on minu jaoks fiction. €500M, maybe.
    2) Kui sa tegeled tänapäeval korraga taldrikute müügi, betooni valamise, mänguautomaatide mündisahtlite tühjendamise, avamere laevanduse, flaierite trükkimise ja kinnisvarasse investeerimisega, siis see ei ole feature. See on bug.
    3) Rääkida "dividend vähemalt €1" ja samas aktsiahinnast mitte rääkida viitab, et nad target audience'st hästi ei arva. Tullakse kavala naeratuse, kartulikoti ja kaustatäie õigustustega (bilanss_kasum_kas_nägid_sajad_miljonid_kasumit_ära_liiga_palju_süvene.pdf), mitte kahe avatud käega.
    4) Nende olekust kiirgab see, et neil ei ole adekvaatset ettekujutust sellest, mis on nende riskipreemia. Reaalsus on see - 25 aastat ajalugu viitab sellele, et kõike mida nad teevad peab -20% diskonteerima, because shenanigans. Aga jutt ja olek ja kaust õigustustega viitab sellele, nagu nad arvavad, et peaks BRKA preemiat kandma.

    Kokkuvõttes ma arvan, et just see adekvaatse minapildi puudumine tingib selle, et nad tulevad mingi täiesti nonsense hinnaga järjekordselt tinistama ja siis pettuvad suurelt. The Force of the 90's is strong with this one. Minu jaoks - ma ei oleks kõike eelnevat arvestades üle €500M pre-money mitte mingil juhul valmis maksma. Heaks diiliks peaks võibolla $400M- juures. Aga ülimalt tõenäoliselt nad tulevad €600M+ küsima. Ja räägivad sirge näoga sinna juurde, et "aga näe, omakapital on rohkem väärt, seega me teeme lausa kingituse teile, võtke dividendi, ae-ae!"

    I can feel it. People don't change that much.
  • "stefan"
    Oletan, et variant oleks siiski jätta negatiivne goodwill bilanssi, aga see selleks, ma pole pädev hinnata.

    Googledades edasi tundub mulle siiski, et negatiivne goodwill ei peaks olema bilansis (IFRS 3). Sel juhul polnud ehk muu alternatiiv kui üles hinnata kui Gaso konsolideeriti. Või siis alla hinnata Gaso varad nende aruannetes. Kas aga see oleks mõjutanud Läti regulaatori lubatud teenusehindasid on omaette küsimus.
  • Infortar
    Q3 2023

    Ärikasum: 14 MEUR
    Intressineto: -5 MEUR

    Seejärel
    üleshindamine +159 MEUR
    Kapitalosalustelt kasumid: +22 MEUR

    Siit on näha, et gaasikasumid on "normaliseerunud" (noh Q3 ikka), üleshindamine on nagu on, ja siis mh Tallinki head Q3-tulemused.
  • Maagaasi varu Infortari bilansis:

    31 dets 2021: 66 MEUR
    30 sept 2022: 63 MEUR
    31 dets 2022: 73 MEUR
    30 sept 2023: 170 MEUR

    =>
    AS Gaso osa sellest tundub olevat väga väike, aga mis muidu nende numbritega teha on raske teada. Selge, et toimub riskide maandamine, aga kui suures osas on vist raske järeldada. Seni tundub selge, et omakapital tõuseb ja langeb gaasihindadega, aga osaliselt siis väljaspool kasumiaruannet. (Koondkasum 2022 oli 95 MEUR suurem kui puhaskasum, 9kuu 2023 oli koondkasum 60 MEUR väiksem kui puhaskasum.)
  • "PeaLiK"
    "TNT"
    Saan aru , et veendumust ei ole, et Infotari punt väikeinvestorile ka paptsikut jagab ja keegi ostma ei torma?

    Ma küll arvan, et Infortari omanike plaan on hea ja lollilikndel dividendiettevõte poolmuidu eesti rahvale laiali jagada. Neil endal juba küllalt ja isiklikku huvi taga pole.


    Okay-okay.
    Kasutan siis hoopis õlekõrt ja helistan sõbrale , kes nendega sõbrustab. Siis otsustan.
    Aga sõltub hinnast. Lihtne. Stefan räägib , et numbreid on bilansis veidi muditud, olgem ausad kõik teevad seda. Mõned vähem , mõned rohkem.
    Sümpaatne ,et tegemist ei ole haibitud woke firmaga. Kui on kallis, siis ei saa osta ja kogu lugu. Väikeinvestor ei peagi IPO st ostma.
  • "TNT"


    Stefan räägib , et numbreid on bilansis veidi muditud, olgem ausad kõik teevad seda. Mõned vähem , mõned rohkem.


    kõik need mudimised ja üleshindamised enne IPO't on ilmne vihje sellele, et tegemist on omakasupüüdlike ärimeestega, mitte investorsõbralike läbipaistvalt toimetavate börsiettevõtte juhtidega.

    nad hakkavad sinu rahaga toimetama, nagu see oleks nende enda oma
  • olemas ka variant, et see emission on sööt suuremale kalale hiljem.
    sellel juhul see pakkumine võib tõesti olla üsna magus.
  • Teieselt poolt, kas sa tahaksid olla aktsionär ettevõttes mille juhid ja tuumikomanikud on uute investorite suhtes sõbralikud olemasolevate arvelt :-)
  • peaks olema suht lihtne pakkuda IPO diskontot 30%, kui su varade tegelik väärtus on vähemalt 40% alla hinnastuse..
    .. ja näha on, et ei peagi nii suure diskontoga peale minema, Rahvaaktsia ostjaid leidub ka hulga kõrgemalt..

    rahvatarkus ütleb et LOL on ise süüdi, kui talt raha ära vöetakse..
    IPO-t edasi lükata kah ei saa, sest ainulaadse hetkeseisu vöimaldatud üleshinnatus sisiseb aastavahetuse möödudes kiirelt öhku täis kotist välja..
  • "Cynic"
    Teieselt poolt, kas sa tahaksid olla aktsionär ettevõttes mille juhid ja tuumikomanikud on uute investorite suhtes sõbralikud olemasolevate arvelt :-)


    Kindlasti mitte kuigi Tallink/Infotari seltskonna puhul see joon ikkagi jookseb väga selgelt sealt tuumikomanikud ja kõik muud vahelt. Kui vaadata selle seltskonna trackrecordit nö väikeinvestori vaatevinklist, siis sa peaks puhta sooda olema, et üldse mõelda investeerimist, sest ainuke koht kus sa võid raha teenida, on siis, kui Infotar leiab mingi kullasoone ülesse ja siis ka eelneva käitumise pealt võid kindel olla, et selle kullasoone peamine tulu ikkagi suunatakse omadele. Ja see on best case scenario investori jaoks.

    Härrad oskavad äri teha väga hästi aga investori seisukohast senine track record vihjab ikka väga tigedalt, et saad korralikult vastu perset.
  • "DEportivo"
    "Cynic"
    Teieselt poolt, kas sa tahaksid olla aktsionär ettevõttes mille juhid ja tuumikomanikud on uute investorite suhtes sõbralikud olemasolevate arvelt :-)


    Kindlasti mitte kuigi Tallink/Infotari seltskonna puhul see joon ikkagi jookseb väga selgelt sealt tuumikomanikud ja kõik muud vahelt. Kui vaadata selle seltskonna trackrecordit nö väikeinvestori vaatevinklist, siis sa peaks puhta sooda olema, et üldse mõelda investeerimist, sest ainuke koht kus sa võid raha teenida, on siis, kui Infotar leiab mingi kullasoone ülesse ja siis ka eelneva käitumise pealt võid kindel olla, et selle kullasoone peamine tulu ikkagi suunatakse omadele. Ja see on best case scenario investori jaoks.

    Härrad oskavad äri teha väga hästi aga investori seisukohast senine track record vihjab ikka väga tigedalt, et saad korralikult vastu perset.


    Eelnev on põhjus, miks ma isegi ei kaalu antud võimalust. Track record määrab, kas usaldamiseks ja austuseks on põhjust või mitte.
  • Pidasin Tallinki/Infortari juhtkonda alati väga andekaks ja uskusin, et nad on võimelised ettevõtet arendama. Aga mingi hetk sain aru, et see ei lähe nii hästi, sest nemad olid Infortari arendamisega rohkem hõivatud kui Tallinkiga - seepärast ei näinud me meie ootusi täites.
    Mis saab nüüd, kui infortar tuleb? Kas nad lähevad uuesti üle uuele mänguasjale(varajane pension?) või teevad nad selle ettevõtte arendamiseks kõvasti tööd?
  • Ain Hanschmidt on juba 62 aatat vana, 3 aasta pärast ta on juba ametlikult pensionäär.
    Huvitav artiikel tema kohta.

    "Ain Hanschmidti kaubamärk on naeratus. Lai, sõbralik, jõuline naeratus. Eesti rahvas on seda näinud lugematutel fotodel ja teleklippides."
  • ükskõik kuidas või millise nurga alt neid arve vaadata
    "Jate"
    ..Track record määrab, kas usaldamiseks .. on põhjust ...


  • [quote="misti"]ükskõik kuidas või millise nurga alt neid arve vaadata
    "Jate"
    ..Track record määrab, kas usaldamiseks .. on põhjust ...

    No selge siis...

    Ideaalnumbrid: 180 cm, 53 kg, 86-60-86 cm
    Otsus: usaldame
    🙄
  • Minu 3,50 bet sellele, et kogu ipo kukub kokku. Vahet pole, kas kass Basilio pakub 10 või 20 jne. Eestis pole ühtegi inimest, kes usuks, et väljaspool siseringi keegi midagi muud saaks kui kootud mütsikese.
  • Noorematele investoritele väike ajalootund. Aktsioonis ka Infortari praegune nõukogu esimees Enn Pant. Kogu loo võtab kenasti kokku üks lause artiklist: ”Suhtumine oli: meie oleme omanikud ja võime teha, mida tahame.”
    https://arileht.delfi.ee/artikkel/51063455/tallinki-juhid-pant-hunt-ja-mehtonen-maratsesid-silja-line-i-laeval
    Infortari IPO aka Pant röstib kalu.
  • Kas variant, kus suurosanikud moodustavad Infortarile emafirma ja hakkavad raha sama moodi kantima nii nagu hetkel Infotar ise Tallinkiga teeb on kuidagi välistatud?
  • "havoc"
    Kas variant, kus suurosanikud moodustavad Infortarile emafirma ja hakkavad raha sama moodi kantima nii nagu hetkel Infotar ise Tallinkiga teeb on kuidagi välistatud?


    Siiralt soovitan: https://www.politsei.ee/et/avaldus-politseile
  • Palju vett on vahepeal merre voolandub, peale seda kui oli Tallinki IPO ca 5,27 € tasemel. Täna maksab Tallink ca. 8 x vähem. Sama seltskond teeb järgmise katse ...
  • "rick12"
    Palju vett on vahepeal merre voolandub, peale seda kui oli Tallinki IPO ca 5,27 € tasemel. Täna maksab Tallink ca. 8 x vähem. Sama seltskond teeb järgmise katse ...


    Split on ka korra olnud, ei ole päris tõene su väide.
  • Pakun, et IPO maht tuleb nii väike (10-30m), et märgitakse üle, hind kerkib ja Infortari turuväärtus ühes sellega. Senistel osanikel on müügikeeld ja kui maht on väike, siis mingi huvi on ikka olemas. Ikkagi rahvaaktsia ja 1 eurot kindel dividend. Korraldajatel oleks mõistlik teha IPO hind odav ja maht väike, siis hiljem hea parematel aegadel uut vooru teha, kõigil soojad tunded seoses tõusnud aktsiahinnaga. Kui 1 eur on dividendi lubatud, siis näiteks 10-15 eur aktsia hind oleks hea diil, et lendaks. Väikese mahu puhul võib lugeda turunduskuluks selle.
  • Äripäeva jagatava Eesti edukaima ettevõtte tiitli võitis Eesti Gaas, kes eelmisel aastal kasvatas käivet enam kui poole miljardi euro võrra.

    https://www.aripaev.ee/suur-top/2023/11/23/top-100-eesti-edukaim-ettevote-tegi-hiigelhuppe

    Uskumatu, kuidas selline uudis on jäänud kahe silma vahele. Palju õnne kõigile, kes ootavad Infotarilt 1€ dividendi kontole.
  • Kas praeguste omanike poolt on mingeid olulisi argumente bõrsile tulekuks välja käidud?
    Milleks seda raha vaja on?
  • raha vaja ei ole, lihtsalt soov jägada oma edu Eesti inimestega.
  • "iTake"
    raha vaja ei ole, lihtsalt soov jägada oma edu Eesti inimestega.

    Just, kava on nagu püramiidskeemitajatel. Aga Tallink on korduvalt tõstnud kütuse (milleks on gaas) lisatasu. EG sipleb kasumis.
  • Hommsed uudised ütlevad, et Infortar pakub aktsiaid 27-32€ vahemikus.
  • Kell 10 siis algab pidu ;) Hind 26-32.- Jaeinvestor saab märkida ainult 32-ga ;) Institutsionaalsed otsustavad lõpphinna...rahvaaktsia missugune!
  • aga nüüd on asi selge. Täname pakkumise eest.
  • "Investor"
    Pakun, et IPO maht tuleb nii väike (10-30m), et märgitakse üle, hind kerkib ja Infortari turuväärtus ühes sellega. Senistel osanikel on müügikeeld ja kui maht on väike, siis mingi huvi on ikka olemas. Ikkagi rahvaaktsia ja 1 eurot kindel dividend. Korraldajatel oleks mõistlik teha IPO hind odav ja maht väike, siis hiljem hea parematel aegadel uut vooru teha, kõigil soojad tunded seoses tõusnud aktsiahinnaga. Kui 1 eur on dividendi lubatud, siis näiteks 10-15 eur aktsia hind oleks hea diil, et lendaks. Väikese mahu puhul võib lugeda turunduskuluks selle.


    No kahjuks selgus, et turundusüritus ei ole ja ei imesta kui täis ei märgita. Kahju, ma arvan, et isegi Infortarile endale oleks kasulikum olnud see, kui aktsiale oleks jäetud tõusuruumi (oleks saanud hiljem suurema summa kaasata).
  • Bettide aeg! Veidi ka siis turutunnetuse küsimus tulevikuperspektiivis säärase hinnataseme pealt.

    Mis on Infortari aktsia sulgumishind:
    31.01.2024
    28.06.2024
    31.12.2024
  • Noh - soovime edu ja GOD DAMN! Olge tublid!
  • Aga 1 eurot dividend?
    Prospektis:
    Dividendide maksmine investoritele ei ole tagatud.
    Emitent ei ole püsivalt ja siduvalt kohustatud Emitendi Aktsionäridele regulaarselt dividende maksma ning Emitent ei anna ühtegi kinnitust võimalike dividendide maksete ja suuruse kohta. Dividendide maksmine ei ole investorile tagatud ja investorid ei pruugi dividende saada soovitud suuruses või ei pruugi nad neid üldse saada ning seda sõltumata Emitendi poolt kehtestatud dividendipoliitikast. Dividendi maksmine sõltub Emitendi ja Grupi majandustulemustest ning ei pruugi olla võimalik isegi juhul, kui Grupi finantsseis seda võimaldaks. Juhatuse ettepanek dividendide maksmiseks sõltub Emitendi finantstulemustest, reinvesteerimise vajadusest ning strateegilistest kaalutlustest, mis ei pruugi ühtida kõikide Aktsionäride huvidega. Dividendide maksmine ning suurus on küll aktsionäride üldkoosoleku (Aktsionäride Üldkoosolek) enamuse diskretsiooniotsus, kuid Aktsionäride Üldkoosolek võib otsustada teenitud kasumist dividende mitte maksta ka juhul, kui Emitendi finantsseis seda võimaldaks.
  • Tere!

    Olen Infortari tegevjuht Martti Talgre ning juhtinud ettevõtet juba kaheksa aastat.

    Andsime eelmisel nädalal teada, et planeerime lähiajalt tulla välja Infortari IPOga. Prospekt on nüüdseks kinnitatud ning täna kell 10 algab meie aktsiate märkimine.

    Sellega seoses tahan vaadata tagasi möödunud kaheksale aastale ja selgitada, miks ka ise märkimisest osa võtan. Infortar on selle ajaga läbi teinud läbi suure muutuse. Tallinki-kesksest ettevõttest on saanud aastatega laiapõhjaline, hajutatud portfelliga, kriisikindel ja kasvuvõimalustele orienteeritud ettevõte.

    Oleme tõestanud, et ka majanduslanguse tingimustes on võimalik kasvada. Ja ka kriisidest on võimalik julgete ja kiirete otsuste toel veel tugevamalt välja tulla. Viimased aastad on olnud väga väljakutsuvad ja pöördelised, sõda Ukrainas ja pandeemiakriis on pannud ka meid proovile. Kuid sellest hoolimata suutis Eesti Gaas tagada meie regioonile varustuskindluse olukorras, kus varasemad tarneahelad katkesid, minna üle lääne päritolu LNG-le, laieneda rahvusvahelistele turgudele ning kasvada Soome ja Baltikumi suurimaks energiafirmaks. Ka Tallink on pandeemiast suurepäraselt taastunud ja suutnud majandustulemuste poolest ületada kriisieelset aega.

    Kaheksa aastat Infortari juhina on möödunud peadpööritava kiirusega. Oleme seni olnud eraettevõte, kes on palju saavutanud. Nüüd on aeg küps, et saada avalikuks ja minna börsile.

    Küsimustele püüab siin foorumis edaspidi vastata Infortari investorsuhete juht Kadri Laanvee. Kuid vastan hea meelega ka otse – selleks kutsun teid homme, 29. novembril kell 15 kuulama veebiseminari, kus räägime lähemalt kõigest sellest, mis on prospektis ja mis vajab veel selgitamist. Ülekannet on võimalik jälgida Infortari veebis: https://infortar.ee/et/ipo

    Lugupidamisega,
    Martti Talgre
  • Nuu-nuu. Ilma palju arvutamata on kuidagi kallivõitu? Oleks oodanud 7,5- 14 . Nüüd 32?
    3% div yeald on kasin pakkumine, mis siin ikka, ei saagi midagi.
  • Mulle jääb segaseks, miks oli seda 1 eurost dividendi vaja nii palju igal pool rõhutada ja mainida kui teadsite, et pakute yieldi 3,1-3,8% ajastul kui isegi hoiusel saab 4%+. Kommunikatsioonierror. Kasvuinvestorid panid juba enne kõrvad kinni, sest jutt käis ümber 1 eurose dividendi, dividendiinvestorid panid nüüd kõrvad kinni. Kes seda siis ostma peaks?

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon