Börsipäev 12. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 4908 tehingut ning käive oli 2,439 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,515 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 787 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2908 ja 1679.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Rokiškio sūris RSU1L dividendi ex-kuupäev
    Vilkyškių pieninė VLP1L dividendi ex-kuupäev
    Grigeo GRG1L dividendi ex-kuupäev
  • USA aktsiaturu peamised indeksid lõpetasid sessiooni erisuunaliste liikumistega, kui S&P 500 andis 0,2% võrra järele ja Nasdaq 100 sulgus 0,3% võrra plussis. Tehnoloogiasektorile võis taas soodsamat taganttuult pakkuda USA valitsuse võlakirjade tulususte langus pärast USA töötu abiraha taotluste oodatust suuremat tõusu ja abiks võis olla ka oma tehisaru põhiseid tööriistasid tutvustanud Alphabet, mis pani Google’i emafirma aktsia 4,1% võrra tõusma. Euroopas kauples Stoxx 600 suurema osa päevast plussis, kuid sulgus lõpuks kolmapäevasel tasemel.

    USA töötu abiraha taotlused kasvasid eelmisel nädalal 22 tuhande võrra 264 tuhandele, ületades analüütikute 245 tuhande suurust prognoosi ja saavutades kõrgeima taseme alates 2021. aasta oktoobrist. Abiraha saajate arv kokku tõusis 29. aprillil lõppenud nädalal 12 tuhande võrra 1,813 miljonile. Juba aasta algusest on ettevõtete koondamisplaanid andnud eelhoiatuse, et töötu abiraha taotlused võivad hakata tõusma ning nüüd on need ka seda peegeldamas. Challenger, Gray & Christmas värskeima statistika kohaselt on töökohtade vähenemine jõudnud nüüd ka jaemüügi ja töötleva tööstuse sektorisse, mis viitab sellele, et tööturg võiks olla jahtumas laiemapõhjaliselt.

    USA tootjahinnaindeksi aastane kasvutempo aeglustus aprillis 2,7% pealt 2,3% peale, osutudes tagasihoidlikumaks analüütikute prognoositud 2,5%-st ja saavutades madalaima taseme alates 2021. aasta jaanuarist. Energiat ja toitu arvestamata aeglustus kasv 3,4% pealt 3,2% peale, mis oli samuti madalam 3,3% prognoosist. Kuna olukord tarneahelates on paranenud, tööturg nõrgeneb ja ees võib oodata majanduslangus, siis peaks tootjahinnaindeksi kasv jätkama taandumist, mis on tervitatav uudis Föderaalreservi jaoks.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel valdavalt allapoole: Nikkei parandas taset 0,7%, kuid Hang Seng langes 0,1%, Shanghai Composite tuli 0,4% ja Kospi 0,3% võrra allapoole. Brenti toornafta odavnes 0,7% 74,5 dollarile, Bitcoin langes 1,2% 26 677 dollarile ja Ethereum nõrgenes 1,7% 1765 dollarile. EUR/USD tugevnes 0,1% 1,0924 dollarile ja unts kulda maksis 2011,5 dollarit (–0,2%).

    Nädalale pannakse punkt täna Suurbritannia esimese kvartali SKP ja Ühendriikide tarbijate maikuu kindlustunde indeksiga.

    09.00 Suurbritannia tööstustoodang (märts)
    09.00 Suurbritannia esimese kvartali SKP
    17.00 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (mai)
  • outokumpu alustab päeva jõuliselt, kas on näha mis katalüsaatoriks on?
  • Ma ei tea, kas mul on mingi uudis märkamata jäänud, aga mis ajast on Balti aktsiate hinnad portfellis 15minti delayga?
  • Morgan Stanley tõstis Outokumpu soovituse overweight peale:

    Morgan Stanley says the results season has seen stainless steel earnings find a floor, which could prompt a sustained re- rating and supports its preference for stainless over carbon steel exposure.
    *While notes tough overall steel backdrop on demand uncertainties, limited restocking activity, and China oversupply
    risks, says risk/reward is attractive from improved earnings profile, low valuations and on decarbonization
    * Outokumpu earnings were “clear stand-out” and it is now top pick within broader steel universe over ArcelorMittal
  • "yanek"
    Ma ei tea, kas mul on mingi uudis märkamata jäänud, aga mis ajast on Balti aktsiate hinnad portfellis 15minti delayga?


    Täna kell 9 tuli panga postkasti mh teade, et "Pane tähele, et koondvaates kuvatakse nüüd börside lahtioleku ajal Balti väärtpaberite positsioonide turuhinda 15-minutilise viitega."
    Endale meeldis ka enam-vähel Live´is näha neid.
  • @LHV - lihtne küsimus - kas sisse loginud kasutaja näeb sellel kuval jätkuvalt LIVE hindu või on ka sellel kuval sisse loginud kasutajale nüüd viivitus 15min?
  • "2korda2"
    @LHV - lihtne küsimus - kas sisse loginud kasutaja näeb sellel kuval jätkuvalt LIVE hindu või on ka sellel kuval sisse loginud kasutajale nüüd viivitus 15min?


    See nimekiri on endiselt reaalajas hinnainfoga (lehe laadimise hetkest).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon