Börsipäev 22. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 5313 tehingut ning käive oli 1,833 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,302 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 431 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3963 ja 920.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Klaipedos Nafta KNF1L I kvartali vahearuanne

    Sel nädalal:
    23.05 Ignitis grupe IGN1L I kvartali vahearuanne
    25.05 Grigeo GRG1L I kvartali vahearuanne
  • Kahepäevasele tõusule järgnes reedel kerge miinus, kui S&P 500 indeks lõpetas sessiooni 0,1% võrra madalamal. USA regionaalpangad olid taas fookuses pärast rahandusministri Janet Yelleni sõnumit suurpankade juhtidele, et väiksemaid finantsasutusi peab võib-olla veel päästma. Lisaks näis riigi võlalimiidi tõstmise arutelu jooksvat taas ummikusse, kuna esindajatekoja spiikri Kevin McCarthy sõnul pole Valge Maja nõus eelarvekärpeid tegema. Euroopas jõudis Stoxx 600 sulguda reedel 0,7% plussis, mis oli ühtlasi ka kogu nädala tulemus.

    Aasia aktsiaturud alustasid uut nädalat plusspoolel: Nikkei kerkis 0,8%, Hang Seng kosus 1,3%, Shanghai Composite parandas taset 0,2% ja Kospi 0,7%. Brenti toornafta hind odavnes 0,9% 74,9 dollarile, Bitcoin odavnes 0,4% 26 757 dollarile ja Ethereum langes 0,1% 1803 dollarile. EUR/USD tõusis 0,1% 1,0817 dollarile ja unts kulda maksis 1975,9 dollarit (–0,1%).

    Nädal algab majandusuudiste osas üsna vaikselt, kui esile võiks tõsta vaid euroala tarbijate maikuu kindlustunde indeksi. Selle nädala oodatuimaks sündmuseks saab olema reedel selguv Ühendriikide aprilli inflatsioon PCE mõõdiku alusel.

    17.00 Euroala tarbijate kindlustunde indeks (mai)
  • Huvitav dünaamika.

    QQQ, mis on põhimõtteliselt aasta tippudele tõusnud ja pikemat aega põrganud (ainult selle tõttu, et seal sees on FANG stockid, mis indeksi üles on lükanud, muidu oleks turg miinuses olnud), on täna vähem tõusmas kui Russell 2000, mis näib väga seda moodi, et hakkab lõpuks ometi põhjadelt kõrgemale roomama.

    See tähendaks seda, et turu ralli liiguks väiksemate aktsiate peale.

    Samal ajal kui Russell 2000 tõuseb, on selges miinuses suured super defensive asjad nagu KO, PEP, PG, CL, KMB.

    Samal ajal regionaalpangad ilusas tõusus. PACW lausa 25%.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon